אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אז כך אני רצה לבנות אורגן אורות בגודל של 20 על 5 בערך משהו קטן וחמוד כזה ויש לי 2 שאלות מישהו מצא לי מדריך איך לעשות שהאורות ידלקו לפי קצב המוזיקה (לא וינאמפ) כי אני ל רוצה שום קשר בין האורגן למחשב. ויש לי עוד שאלה יש דבר כזה לד יותר גדול מ 5 מ"מ? אם כן כמה יותר גדול וכמה הוא עולה בערך
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי במארז במחשב לד שמחליף את הצבעים של באפקט דהיה.... ויש בו המון צבעים... כחול סגול תכלת ירוק אדום צהוב ועד ביניים... איפה קונים דדבר כזה וכמה עולה?
-
- 3 תגובות
- 748 צפיות
-
-
אני מעוניין להכין בקר שישלוט במנורות שיש לי בחדר (ברשת של ה220 V כמובן) למישהו יש מושג יפה להתחיל ???
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני חושב שאני הולך ל"בנות" לעצמי פד לעכבר מזכוכית לפי איך שאני חושב שזה זה לא אמור להיות כל כך קשה.. או שאפילו אפשר לשלם לכל בעל מקצוע 40-50 (השערה) והוא יבנה לי את זה.. אני חשבתי לקנות או למצוא שתי פלטות של 25 ס"מ (גובה) ו 25 ס"מ (רוחב) ועובי של 25 מילימטר כל פלטה.. של זכוכית או כל חומר חלק אחר.. לשים משהו כמו ניירות או תמונה על נייר זה יכול לתרום ליופי ואיך שהוא להדביק את זה.. לא חשבת איך בינתיים.. אוקי אני צריך דעות עצות ותגידו לי המידות שאמרתי הם הגיוניות?! ומישהו שיכול להמליץ על חנות או על מישהו שיכול למכור לי פלטות כאלה בגרושים באיזור השרון אני יודה =) תודה מראש
-
- 30 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
אני עובד על פרוייקט ואני צריך כל מיני ברגים. לדוגמא ברגים רגילים של מארז (בעובי 2-3 מ"מ בערך) אבל באורך 1 עד 1.5 ס"מ במקום 0.5. או ברגים למאווררים באורך 1.5 ס"מ וכו'. למישהו יש רעיון איפה אפשר למצוא דברים כאלה?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי ספק ג'ינרי,ואני רוצה לדעת אם המתחים שלי בסדר? ומה אומרים כל המתחים ? ולאן הם שייכים??? מצורפת תמונה ! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב ככה, אני רוצה לבנות פאן באס של 12/7/0 אבל כל זה לא חשוב, בכל מקרה, רציתי לדעת אם אני קונה מחברי מולקס (גם זכר וגם נקבה) ופינים מתאימים, האם אפשר להכניס אותם פנימה עם פלייר או דרך אחרת שלא צורכת קנייה של מכשיר מיוחד להכנסת הפינים? פשוט אני מעוניים לבנות פאן באס שנוח להוציא ולחבר ולהעביר ממארז למארז (כי אני אולי מעוניין למכור אותו לחבר שלי ולכן אני רוצה שהוא יתחבר דרך חיבור מולקס לספק,ולא עם הלחמה)
-
- 9 תגובות
- 872 צפיות
-
-
במדריך הזה: http://www.bit-tech.net/article/62 הוא צבע את המאוורר השני בספרי פלורסנטי כחול? כמה צריך לעלות ספרי פלורסנטי? קניתי 2 ב37 וכשהגעתי הביתה ראיתי שעל כל אחד מהם כתוב 37 שקל
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל חשמלי שיהיה מתוחכם אבל לא יותר מדי כי אני מתחיל זו תיהיה העבודה הראשונה שלי אבל אני לא רוצה משהו ממש ממש פשוט שתיהיה טיפה מורכבות.. למשל בתחרות המדריכים יש איזה מעגל בעמוד השניהמדריך הראשון אז משהו בסיגנון אפילו יותר קשה.. אממ ואני לא רוצה להיתעסק עם שום דבר שקשור במחשב.. כאילו חשמל יש לי ספק של 12 וואט וזהו אני לא רוצה שום דבר שקשור בתוך המחשב.. לדוגמה פד לעכבר עם מעגל חשמלי כמו שאיזה אחד פה כתב שהוא רוצה או תמונה עם אורות דבריים כאלה אבל אפשר גם דברים יותר מורכבים כמו איזה משהו שראיתי שזה מכשיר שמשבש אותות של השלטים או הדבר שאני הכי רוצה זה לבנות הזעקה לחדר שלי.. אז תתנו לי את כל הרעיונות שלו ומי שאנ יגיד לו שהרעיון שלו אני וצה לעשות אז שיתן לי אם ה…
-
- 14 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
ראיתי איזה מדריך להזעקה עם אינפרה אדום לחדר והיה שם תרכיב הזה(רכיב 555) ורציתי לדעת מה זה כאילו מה הוא עושה ושאני הולך לקנות אותו מה אני מבקש? כי בטח יש לו שם אחר.. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני שבוע עשיתי צביעה לעכבר שלי.... פירקתי אותו לחלקים וצבעתי את 4 הלחצינים באדום וכל שאר העכבר בשחור (צבעתי בספריי שחור ואדום), מה שקרה זה שבכללי הצביעה יצא על הפנים, לא מקצועי לא כלום, וגם לאחר זמן מסויים שמחזיקים בעכבר מרגישים מאין דביקות כזו. השאלה שלי איך אני יכול להוציא את הצבע הנוכחי מהעכבר ולצבוע מחדש? ואיך בדיוק אני יכול לצבוע אותו בצורה המושלמת (שלא יהיה דביק והצבע ישמר)? אמרו לי גם לא להשתמש באצטון כי זה יהרוס לי את הפלסטיק.... בתודה אלעד....
-
- 4 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום לכולם ואני מקווה שאני בפורום הנכון... זה הרי פורום אלקטרוניקה.. יש לי בחדר שקע חשמלי.. אליו חיברתי מפצל לשני שקעים.. ולכל אחד כזה חיברתי מפל של 6 (ועל אחד מה 6 יש מפצל של 3...) ככה שיש 14 שקעים.. ו12 בשימוש.. ;D עכשיו שאלתי היא.. יש איזו סכנה למכשירים המחוברים/לאיזה משהו של החשמל בבית עם סידור כזה? בנתיים לא קרה כלום לכלום (טפו טפו טפו...) אבל בכל זאת.. כדאי להזהר? אם יש איזו סכנה אני אעשה מאמץ להפטר.. אבל מה המסימום המומלץ? כלומר, כמה מפצלים אפשר לשים על שקע אחד? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
3.6v אפשר להשתמש בבטריה הזאת לסופר לדים?(בלי קשר לנגדים) או שימושים אחרים חוץ מאלחוטי בקיצור,אפשר להשתמש בה לשימושים אחרים חוץ מלאלחוטי?
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני רוצה להוריד את הגרילים האלה ככה שיהיה פשוט חור אחד גדול... איך אני עושה את זה? והם אני יכול לעשות את זה כאשר המחשב מורכב בפנים בלי שהרכיבים בפנים יפגעו? תודה מראש, ניר.
-
- 2 תגובות
- 808 צפיות
-
-
מישהו עשה אולי איזה שינוי חיצוני למודם הכבלים המכוער ביותר של מוטורולה?
-
- 5 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום! ניסיתי היום לשייף ולהבריק סינק ישן של מעבד...לא יודע מה קרה אבל זה לא קרה....הצדדים שלא נגעתי בהם יותר מבריקים... קראתי כמה הודעות בפורום ועשיתי כמו שאמרו...שייפתי אם נייר שיוף בסדר הבא1200 1000 800 600 400 בסדר יורד.. ואז ניסיתי גם להרטיב אותם...ולהשתמש בסקוטש..אבל לא יצא....אני מצרף תמונה.... ואני ממש מקווה שמישהוא יוכל לעזור לי... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 6 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את הספק הנ"ל בערך שנה וחצי. היה אמור להיות שקט למדי, אבל למעשה הוא עושה המון רעש. ביצעתי בו את המוד הבא: החלפתי את המאוורר האחורי (80מ"מ) במאוורר של זלמן ניתקתי את חיבור החשמל של שני המאווררים מהספק והעברתי אותם דרך Fan Mate של זלמן, לחיבור SYSFAN של לוח האם (גידי הכח של שני המאווררים מחוברים ביחד לשקע שנכנס ל-Fan Mate). מהירות הסיבוב של מאורר ה-80מ"מ מנוטרת ע"י MBM5, שמכוון לכבות את המחשב אם היא תיפול מתחת ל-1500 סל"ד. המהירות נקבעת רק ע"י הפוטנציומטר ולא ע"י לוח האם. האם למישהו אחר יש נסיון עם הספק הזה? האם עוד מישהו עשה מוד דומה? ומעבר לזה, מה לדעתכם צריכה להיות מהירות הסיבוב המינימלית בשביל שהספק יעבוד בלי להתחמם יותר מדי / להשרף?
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
מה כל אחד מהצבעים אומר (לגבי VOLT) והאם כשאני מחבר לקוטב השלילי זה משנה לאיזה חיבור שחור אני מחבר...? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 4 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום לכולם...! מצאתי אתמול מחשב ישן והחלטתי לחלץ ממנו את המאורר שישב על צלעות הקירור של הCPU ואת המאורר מספק הכוח... (מצורף תמונה) הבעיה היא כזאת לשניהם אין חיבור מולקס ככה שאין לי לאן לחבר אותם... רציתי לדעת האם ישנה דרך לשנות להם את החיבור כך שאני יוכל להשתמש בהם והאם אין סיכון בליקיחת רכיבים ישנים למחשב חדש...? תודה!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 5 תגובות
- 819 צפיות
-
-
משהו קטן יעני מלדים כאלה... שיהיה בטוח המארז ויעבוד לפי הקצב של המוזיקה שהוא שומע... לא לפי הווינאמפ כמו שמפורסם פה... אפשר לעשות דבר כזה? אם כן אז איך?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות תמדריך הזה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=55374.10 המדריך הראשון(של האורות על הפרספקס הכפול) עכשיו אני רוצה לבנות את המעגל הזה ולהוסיף לו שנגיד אני שמע מוזיקה זה יעשה תאורות בקצב של המוזיקה.. אממ עכשו א רוצ לבנות מעגל 3 מצבים אחד מכובה אחד דלוק שהאורות מהוהוים או איך שא כותבים את זה.. בקיצור לא דולקים רצוף ועוד אחד שהוא מאיר בקצב של המוזיקה אז תוסיפו לו את הפרטים שאני צריך (את החומרים שאני צרך לקנות בנוסף או חומרים שונים כאילו להחליף ) ואיך לבנות תמעגל הזה תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מזמן עשיתי את המודינג הראשון שלי מקרטון(מכיוון שאני רק בן 13 (שהגיל שלי לא יטעה אותכם אני יחסית טוב מאוד במחשבים)ואין לי תקציב לדרמל) לקחתי קרטון ביצוע צבעתי אותו בשחור חתכתי בו חלון ובו שמתי שקף ועליו ציור יפה של בארט סימפסון מאז עברו עלי שבועיים בלי מחשב (נשרף לי ההארד דיסק בגלל בערך 20 קצריך ביום מהמדיח)לפני שלושה ימים קיבלתי את המחשב מחדש ורציתי להוציא את החלק העליון של המארז ושמתי לב שהוא מחובר עם מין מסמרים כאלה אז חתכתי קרטון ביצוע בגודל המתאים צבעתי והדבקתי... עכשיו אני רוצה להאיר את המארז ואני לא יודע איך;או קטודה שזה נראה לי הכי הגיוני כי זה לא יותר מדי יקר ומאיר טוב או לדים שאני לא יודע עם זה כלכך שווה כי בארץ אין בדיוק חנויות משתלמות ואם אני יזמין מחו"ל אני…
-
- 8 תגובות
- 939 צפיות
-
-
התקשרתי לזיגזג שם קניתי את הקתודה והוא אמר לי שזה קורה הרבה... מה שנשמע לי ממש לא הגיוני אבל החלטתי לבדוק.. לעוד מישהו פעם נשרפה קתודה אחרי כל כך מעט זמן??? תודה מראש, ניר.
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
לפני יומיים התחלתי את המודינג שלי... והשאלה שלי היא כזו... האם הסדר של חיתוך החלון במארז (לא בדיוק חלון... יותר נכון סמל של סופרמן) וצביעתו היא כזו: 1.קודם שיוף 2.צביעת צבע בסיס ואז לאחר ייבוש צבע רצוי 3. חיתוך הסמל. או שעדיף לי קודם לחתוך ואחר כל לצבוע? בתודה אלעד.
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-