אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אז ככה מצאתי את הקבל שאני צריך: http://cgi.ebay.com/4-Pin-Molex-to-12V-ATX-Power-Supply-Adapter-Cable-Cord_W0QQitemZ320460270824QQihZ011QQcategoryZ3668QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m444QQ_trkparmsZalgo%3DCRX%26its%3DC%252BS%26itu%3DSI%252BUA%252BLM%26otn%3D5%26ps%3D63 ועכשיו יש לי שאלה זה הקבל שמתחבר ליד המעבד.. יש מצב שזה ישרוף את המעבד או הלוח אם?? תודה לעזורים1!!
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי לוח אם gigabyte k8n-sli . הציפסט שלו הגיע עד 70 מעלות(הצלבתי עם 3 תוכנות:speedfan,everest sandra)בפורום חומרה מישהו אמר לי שזאת בעיה נפוצה בלוחות האלה וגם להם זה 70 מעלות וזה בסדר. אני חושב שזה עדיין מוזר. הורדתי תוכנה MB5 - mother board 5 והטמפ' ירדה ל מינוס 21 מעלות. מוזר לחלוטין!!!! ראו תמונה מצורפת!!! אימתתי את זה גם עם תוכנת speedfan. מה זה אומר מינוס 23 מעלות? זה מסוכן? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 738 צפיות
-
-
בניתי פאן פס םשוט וכו' (ON\OFF) ועכשיו אני תקוע בבנית הריאובס.... איך אני מחבר את הלד? אופציה 1 (הבעייתית)- בטור- עם המערכת, הבעיה, ברגע שהזרם יעבור את הפוטנציומטר, המתח ירד ישר למתח של הנגד של הלד, מה שכנראה לא יפעיל את המאוורר (חוסר כוח- זרם נמוך) אופציה 2 (הנכונה לעשות) לחבר את הלד במקביל עם המערכת, וכך המאוורר מקבל את הזרם, בלי הפרעה של הלד. והלד עובד "רגיל" אם יש עוד דרכים, אשמח לשמוע. תודה!
-
- 0 תגובות
- 642 צפיות
-
-
לא בטוח אם זה מתאים לכאן ... בזמן שייהתי בגרמניה בשעות לפני המשחקים הסתובבתי בחנויות ומצאתי דונגל של IRDA עם חיבור USB ןאז עלה לי רעיון להשתמש בו כמקלט לשלט רחוק. אני משתמש בו לעיתים רחוקות כדי להעביר דברים לפאפון ולפאלם. ועכשיו אני רוצה לדעת אם זה אפשרי להשתמש בדונגל כמקלט לשלט (יכול להיות שווה..) תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 766 צפיות
-
-
היה לי את ה 907 המומלץ, התקלקל לי אחרי שנה של שימוש רגיל. חשבתי על לקנות את המוצר הבא http://www.banggood.com/936-Soldering-Station-907-Soldering-HandleA1321-Heating-Element-p-90790.html הוא נחשב איכותי ביחס לשאר הזיופים. ואז עלה לי לראש שיש לי מלחם של וולר(יותר נכון נשאר לי רק התחנה- תחנה רגילה בלי שליטה על הטמפרטורה, שזה בעצם שנאי של 24V ACׂׂ) חשבתי על לקנות את היחידה הזו- http://www.ebay.com/itm/Soldering-Iron-Control-Board-For-HAKKO-936-Controller-Station-Thermostat-A1321-/381859964385?hash=item58e8a0a5e1:g:OyQAAOSw5cNYNlKC וגם ידית- http://www.ebay.com/itm/24V-50W-5Pin-Male-Plug-Solder-Iron-Handle-for-936-907-Soldering-Stat…
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
יש בפורום את המדריך לשליטת המאוררים ואני רוצה להכין אחד ורשום שמה את היחידות של הנגדים וזה ממש לא ברור אז רק מי שיודע שיעזור לי בבקשה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש חומר על פרוייקיטי AVR אם מישהו מכם בנה מקרן לייזר AVR ויכול לסייע לי בתרשימים שירטוטים תרשים מלבנים או רשימת רכיבים אודה לכם מאוד. בתודה מראש אבי .
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
קניתי היום מקלט (את הלד שקולט את השידור מהשלט) עכשיו הוא ניראה שונה מבתמונה שבמדריך ורציתי לדעת אם מישהו יכול לעזורלי לגלות מה כל רגל עושה צרפתי תמונות, הן לא כל כך ברורות אבל אני מקווה שהן עוזרות איך שהוא... מה שכתוב מממממש בקטן על המקלט זה 313 19 TK 2838 ממש תודה למי שיכול לעזור [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 931 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוון לבנות את המחשב שלי בקרוב ושל חבר שלי (הכוונה היא במו ידיי ;D ) ואני לא רוצה לקחת שום סיכונים לכן החלטתי לקנות רצועת הארקה הבעיה היא שאין לי משג איפה אני משיג אחת מישהוא יכול להפנות אותי לחנות מסוימת או אתר ברשת בבקשה? אודה לכם מראש, יוני.
-
- 4 תגובות
- 686 צפיות
-
-
האם אני יכול לחבר מסך של גמבוי במארז ככה כמו בתמונה?? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 583 צפיות
-
-
יש לי בנתיים צורב שאני משתמש בו בתור כונן סידי. יש ברשותי כונן נוסף אך כשאני מחבר אותו המחשב לא מזהה את שני הכוננים. אני יודע שאני צריך ליצור איכשהו קצר, אבל אני לא יודע בדיוק איך. כי אם אני אעשה את זה לא נכון הלוח אם עלול ללכת לי... אני אודה לכם אם תגידו לי במדוייק איך לחבר את החתיחת מתכת עטופה פלאסטיק (אני לא יודע איך קוראים לה) כך שייוצר קצר נכון. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם ליפני כ4 שנים למדתי פיזיקה וחשמל והייתי מיצטיין אך כיום כל הידע כבר ניכח אז יש לי שאלה קטנה אם יש לי מנוע DC עם הנתונים הבאים: 24V 6A 100W 2750RPM אבל אני רוצה לחבר אותו ל12V ואני יודע שהוא יפעל בחצי מהמהירות שלו אז איך אני גורם לו ליפעול בשיא העוצמה ב12V? לפי הנוסח של אום ההיתנגדות של המנוע הוא 4 אום וכדי שיעבור בו זרם של 6A ב12V אני צריך להוריד את את ההיתנגדות נכון? אז איך אני מחשב איזה נגד להוסיף לו בחיבור מקבילי כדי להוריד את ההיתנגדות של המנוע ולהפעיל אותו ב12V?(שכחתי חישוב נגדים במקביל :-\) תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לא מזמן קניתי מחשב חדש משהו פגז, אבל נורא התאכזבתי מהמארז עצמו אז חשבתי לעצמי אולי אני יעשה לו כמה שינויים שיראה פצצה.. בכל מקרה זה המארז עכשיו כל הקטע של הפרפר הזה בצד ממש אבל ממש לא מתאים לי עכשיו השאלה שלי היא: האם אני יוכל לקנות משהו שיחליף את הפרפר המסכן הזה ואם כן אז מאיפה?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לבדוק את תקינותם של הרכיבים החשמליים על לוח האם של המחשב שלי ללא פירוקם של הרכיבים וזאת לאחר שבדקתי את תקינותם של המעבד זיכרון וכו ועשיתי BIOS FLASH'... אז שמתי לב שיש על לוח האם צ'יפים קטנים וגדולים,טרנספורמטורים,וקבלים... השאלה היא אילו כלים אני אמור לקנות בכדי למדוד ומהיא העלות הזולה ביותר של כלים כאלה... לגבי קבלים הבנתי שאפשר באמצעות esr meter כשהם עדיין נמצאים בתוך המעגל(ללא פירוק)... אז לסיכום אני צריך מחיר זול ביותר של הכלים+הוראות בדיקה ביי ושבוע טוב לכולם
-
- 3 תגובות
- 995 צפיות
-
-
(עדיף קודם לראות את התמונה כדי להבין על מה אני מדבר..) עכשיו, האם צריך לחשוף ולהצליב אותם? כי אני לא מצליח להוציא את החוט הצהוב כדי לחברם במקביל... אם לא, אז איך כן? תודה מראש לעוזרים! [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 767 צפיות
-
-
ברצוני להתקין 3 מאווררים למארז atx 400w פשוט השאלה איך אני אדע אילו מאוורים יש להתקין (מבחינת הספק כדי לא להכביד על הספק) ובכלל אילו מאווררים מומלצים יש בשוק יש לציין שהמארז יושב במישרד כך שלא ממש משנה כמות הרעש תודה
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה בנושא ממיר מתח לרכב. באתר פה, אפשר לראות ממיר מתח שמתחבר למצת הרכב. הוא ממיר ל 220 וולט. - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16900 איך המצבר של האוטו יכול להפיק 220 וולט? לא הבנתי את הקטע הזה. שאמח להסבר. תודה
-
- 14 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני רוצה ליבנות מקלט ואני לא יודע איזה רכיבים אני צריך במדריך לא מפרתים מספיק נדיג איזה כבל אני צריך.... אני יודה מאוד לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אולי יש פה למישהו ידע באלקטרוניקה \ חשמל שיכול לעזור לי. אני רוצה לייצר גוף חימום שמגיע לסביבות ה 400 מעלות בהמצאות מצבר 12V עם הספק של 4AH , חשבתי לעשות אותו ממתכת שתשמש כחוט להט , עכשיו אני צריך גם שהמצבר יחזיק לפחות שעה , זאת אומרת שההתנגדות של הגוף צריכה להיות מקסימום 3.5 - 4 A , הבנתי שאני צריך שהמתכת צריכה להיות מסגסוגת בעלת התנגדות המכונה ומוליכות נמוכה... זה נכון? ואם כן , איזה סגסוגות בעלות תכונות שכאלה ? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות נאון למחשב אתם יכולים להמליץ לי על איזו חברה טובה? בין 60-80 ש"ח ועוד שאלה... לאן אני מחבר את הנאון ? זה מתחבר כמו מאורר ? תודה..
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לדים שנראים ככה : http://www.positiveoffset.com/Parts/red-LED.jpg רק שקיצרתי אותם מאוד . איך אני יכול לבדוק איזה רגל היא רגל ה- ורגל ה+ ? אני רואה שבצד אחד של הלד יש בליטה כזאת ,איפה שהנורה עצמה , יש קשר? תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לומד במגמת אלק' ויש לי שאלה לגבי חשמל בכלליות. נניח שיש נגד בתוך מעגל סגור. מה קורה לזרם ולמתח שהם עוברים דרכו? אני יודע שהמתח נחלש אחריו והזרם לא. אני אשמח לדעת למה, ומה קורה לזרם / מתח לפני ואחרי.
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-
-
תמיד אומרים שהזרם זורם מההדק החיובי להדק השלילי אבל בהדק החיובי יש מטען חיובי כלומר חוסר באלקטרונים ובהדק השלילי יש עודף אלקטרונים אז זה לא אמור להיות כיוון תנועה הפוך ? קצת התבלבלתי תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם יש לי POWER SUPPLY, אני יכול לחבר את הארדואינו למחשב, להעביר את התוכנה ואז לנתק את הUSB? תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איזה נגד אני צריך כדיי להפוך מתח 12V DC ל9V DC תודה
-
- 11 תגובות
- 5k צפיות
-