אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
חיפשתי בגוגל...רק שלא ידעתי מה לחפש אז לא מצא לי כלום. אני צריך מידות של 3 סוגי מארזים. מארז שאטל Shuttle - המרובע הקטן....נכון? אני לא מתבלבל? מארז הארדיסקים - המארז שמכניסים בו איזה 20 הארד דיסקים מארז פול טאואר - Full tower - המארז עם 6 מקומות לכונני 5.25" ועוד שני מקומות 3" ועוד מקום ל-4 (נראה לי 4) הארד דיסקים. תודה מראש לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יודע היכן ניתן להשיג Sunbeamtech Laser Led Blue חוץ מאצל פנדה, אין להם צבע כחול ולא אצל PCCOOL, לא יודע אם הם קיימים בכלל. אם אפשר קישורים והמלצות ללד כחול בוהק, לא חייב Sunbeamtech. תודה.
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
היי, החלתי לעשות היום מודינג לסוללרי שלי (philips 530) יש לכם הצעות על מה כדאי לעשות לו? פשוט מה שאני חושב לא ממש מספק אותי, אגב, אפשרי להוריד לו משחקים בארץ? (אני יודע שלפיליפס יש פורמט משלה למשחקים לסלולרי שלה אבל לא יודע איך אפשר להוריד לו משחקים בארץ) תודה רבה למי שייעזור :) :)
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כתוב שהם שולחים את זה עם FEDEX זה אומר שאני יצטרך לשלם שזה יגיע לארץ?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אז ככה שלום לכולם רציתי לדעת אם מישהו עשה במקרה פרויקט כזה יהיה יותר פשוט . אז ככה הפרוייקט אמור לזהות שיחה נכנסת באמצעות הרכיב mt8841 ובאמצעות תוכנה לזהות מספר טלפון מסויים ורק שיזהה את המספר הזה אז אני כבר יידע מה לעשות עכשיו אם אפשר לשלוח לי שרטוט מעגל +תוכנה כתובה בשפת C אם כל ההגדרות אז אני יסתדר כבר תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בפתרון שידע לנתב 2 כניסות ל3 יציאות. במקרה שלי 2 גיטרות שינותבו למגבר או למחשב. את הפתרון הנאיבי של מפסקי ON ON DPDT אני יודע לעשות, אבל מרגיש לי קצת פשוט מדי. אני מחפש פתרון יותר מתוחכם שגם ידע למנוע מכמה כניסות להתחבר לאותה היציאה. כמו כן, אני מעדיף מאד פתרונות שלא דורשים מתח. תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום קניתי את המשדר+מקלט הבא: http://www.electrodragon.com/?product=433m-rf-wireless-module-a-pair-of-receiver-and-transmitter ובנוסף, קניתי גם את השלט+מקלט הבא: http://www.electrodragon.com/?product=2262-2272-wireless-module בשניהם, אין ספק שהחלק של ה-Receiver, יכול לקלוט אותות של שלטים, בהנחה שהם באותו תדר כמוהו. עד כאן הכל בסדר. עכשיו השאלה: הסטים האחרונים הם של Transmitter+Receiver. אבל, אם אני אקנה Transceiver, האם גם הטרנסיבר יוכל לקבל אותות של שלטי RF? (שבאותו תדר כמוהו כמובן) למה אני שואל את זה, כי Transceiver-ים יודעים לדבר בינם לבין עצמם, ע"י פרוטוקול כלשהו. השאלה אם הטרנסיבר יוכל גם לקבל "Raw Data".. כי הרי השלט לא מדבר בפרוטוקול של הטרנסיבר,…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי אני פונה לפה ומקווה לקבל עזרה בהכנת פרויקט גמר או פרויקט כולשהו לדוגמא... הבעיה שלי שאני צריך להכין פרויקט והמורה שלנו הוא "קצת" בהתחלה רציתי להסות משו פשוט תיבת הילוכים ידנית אך הוא סירב בטענה שצריך פרויקט מוכן לקחת ממנו דוגמא אחר כך קיבלתי פרויקט מסובך משו *********** אחרי שהסיתי חלק הוא מחק הכול בטענה שהוא מסובך מידי ונתן לי כרס של גרר אבל גם את הכרס הוא מחק ונתן לי חוברת פרויקט של אמבטיה לחיסום. הפרויקט של האמבטיה מסובך מכיוון שהוא ישן הכול מעורבב לא במקום שלו ונראה לי שאיזה מטומטם עשה אותו בקיצור מישו יכול לעזור לי לעלות או לשלוח איזה פרויקט או משו לדוגמא? או להעיץ משהו?? אגב שמעתי אותו מדבר בטלפון הוא נותן לנו סתם להעתיק פרויקטים ישנים בגלל שהוא לא רוצה …
-
- 3 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום יש לי אובייקט מסוים, שאני מייצר פעם אחת, בתוכנית הראשית. האובייקט הוא אובייקט של קלאס OneWire, שישמש אותי לתקשורת עם כמה רכיבים שונים שיושבים על באס OneWire אחד. אני מייצר אותו כך: OneWire O_OneWire(Leg_OneWire); אני רוצה להעביר O_OneWire לכמה קלאסים אחרים. אני רוצה שההפנייה לאובייקט OneWire הזה תישמר בכל אחד מהקלאסים האחרים, כלומר כולם מפנים לאותו אובייקט אחד של OneWire. כיוון שהנושא של ה-& וה-* מאד מבלבל, השאלה שלי היא בעצם: 1) איך להגדיר את ה-field בקלאסים של הרכיבים, שאמורים לשמור הפנייה לאובייקט OneWire? 2) איך להגדיר את הפרמטר בקונסטרקטור של הקלאסים? ולבסוף: 3) איך לרשום את שורת ההשמה בתוך הקונסטרקטור, ששומרת מהפרמטר של ה-Ctor אל ה-field? תודה רבה card
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם קוראים לי שחף ואני חדש פה... ;D עכשיו אני מת לעשות פרויקט כלשהו....לא פשוט מידי כי אני מבין טיפה באלקטרוניקה אבל לא מסובך...חומרים יש לי להשיג בזול אני חושב אני רק צריך כלים.. מישהו יכול לתת לי רעיון לפרויקט כזה ואם אני יוכל להעזר בכם פה... חוצמזה אני מודה לכם על כל עזרה שתינתן לי!
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני פה בבחינות לפני המבחן... ואני די זקוק לעזרתכם העליתי 2 תמונות. שאלה + תשובה שלי. ניראה לי בתשובה שאני בתחילת הכיוון.. אבל לא יודע להמשיך ויש לי בעיה עם הדלגלגים... איך בעצם אני קורא אותם ? איך אני אמור להסתכל עליהם ?? ואיך משלימים למען השם את הצורות גלים ??? איך מסתכלים על זה ?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפני חצי שנה קנית את big typhoon והרכבתי אותו על המעבד E6600 (לוח GA965PS3) אני שם לב שהטמפרטורה ההתחלתית עומדת על 55 ובמאמץ הגעתי ל-67 פירקתי ומרחתי שוב משחה טרמית חשבתי שישתנה משהו אבל כלום זה בכלל נורמלי ?? וזה לפני OC
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
היי אני מתכוון להחליף חלון גדול בזכוכית רפלקטיבית ( משהו כמו בתמונה ) אבל אמרו לי שבשעות היום מבחוץ יראו מראה אבל בלילה שיהיה בחוץ חשוך ובבית תאורה אני יראה את המראה מפנים ומבחוץ יראו אותי ..... השאלה אם אני ישים תאורה ( ספוטים למשל ) מבחוץ שיאירו על הזכוכית ( יתן לחלון יותר אור מפנים אני יראה מפנים ומחוץ לא יראו אותי ? ) ואם זה יעבוד אני יכול לשים אלומת אור חזקה כמו לייזר למשל במקום הספוטים זה יעבוד לי ? ותודה
-
- 8 תגובות
- 10k צפיות
-
-
היי, התעסקתי לפני כמה שנים עם ארדואינו אבל אף פעם לא התעסקתי עם raspberry pi ואני לא בטוח אם זה מה שאני צריך לשימוש שלי אז אני שואל פה... מה שאני מתכנן לעשות זה לרכוש raspberry pi 3, שעליו אני מתכנן להריץ שרת מינימלי לאפליקציית web שאני התחבר אליה רק ממכשירים ברשת הביתית (מהמחשב או מהטלוויזיה). עדיפות לצד שרת בnode js או ב-java, על מנת להריץ קוד java או node js מה-raspberry pi אני מבין שאני כנראה אצטרך להתקין עליו איזושהי גרסה מינימלית של לינוקס. כחלק מהקוד שירוץ על ה-raspberry pi יהיו כל מיני פעולות batch שמנתרות את הרשת הביתית ומבצעות כל מיני פעולות פשוטות והweb server יחשוף איזשהו API שאני אוכל לצרוך מהצד לקוח שמציג את הסטטוס של כל הפעולות האלה. …
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי את המארז הנ"ל: http://www.pch.co.il/docs/pd1801150928.htm ורציתי לדעת כמה מאווררים אני יכול לחבר לו? (ז"א כמה מתח הספק שלי יכול לתת, היות והוא פשוט) ובאיזה מידות? ואיפה? מחובר לי כרגע מאוור אחד של 80 מ"מ מאחור, CD (שהוא גם צורב) וכונן 1.44 ובעצם זהו.
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אנשים יקרים... לא מזמן פורסם כאן כיצא להתקין את הקטודה (אולטרא) בקדמת המארז. המארז בדוגמא היה chieftec סגול מטאלי.... והמנורה כחולה... היה צריך להוציא אותה מתוך המסילה שלה. ולהדביק אותה באמצע על הפלסטיק. בכל מקרה אני רוצה לעשות את זה שלב אחרי שלב בעזרת המדריך ואני לא מוצא אותו..... מישהו יכול לתת לי קישור? מישהו יכול למצוא אותו?????? מנהלי הפורום... עזרתכם....... בתודה מראש!!! ??? ??? ???
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בדקתי את ההודעות בפורום שנוגעות לבניית "לדים לפי מוזיקה" ויש לי כמה שאלות 1) כל השרטוטים מראים מעגל של 4 לדים על טרנזיסטור tip31 אחד, אז אם אני רוצה להפעיל סטריפ לדים 12V שצורך 0.4 אמפר, הטרנזיסטור יחזיק אותו? עריכה: הפעלתי את המעגל, הטרנזיסטור מחזיק אותו ובקושי מתחמם, מקסימום אני אצמיד גוף קירור 2) הבנתי שכדי למנוע נזק לטרנזיסטור, או הפרעות ברמקולים, צריך לחבר צ'יפ 358, אולי יש שרטוט איך לחבר אותו בדיוק, איזה רגל לאן? (אני אפילו לא יודע כמה רגליים יש לו ) עריכה: שמתי נגד 100 אום ואין הפרעות ברמקולים 3) רגישות למוזיקה, קראתי שהשרטוט הפשוט עם tip31 מתאים לשירים עם באסים חזקים, איך אני יכול לשלוט ברגישות של המעגל על ידי פונציומטר? מה הרכיבים לזה? תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 876 צפיות
-
-
שלום יש לי מאוור של חברת enermax ואני רוצה לשים לו פוטנציומטר כדי שאוכל לשלוט על המהירות שלו איזה אני צריך תודה מראש
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
-
אני רוצה לעשות סידור טוב יותר לכבלים במארז שלי. אני יכול לקנות סליבינג, אבל שמעתי שמאוד מסובך לפרק את חיבורי המולקס מהכבלים של הספק ואין לי כוח לזה. אבל אם אני אעטוף את הכבלים של הספק כוח ב-HEATSHRINK (שאותו אני אקנה מאריהב) זה גם יהיה יותר קל וזה גם יהיה די יפה (אני אקנה HEATSHRUNK צהוב או אדום אם יש בצבעים או שאני אצבע אותו בעצמי בספריי UV). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אעטוף את הכבלים של הספק/מאוורר/חיבורי USB וכל החוטים השונים במארז, ב-HRATSHRINK זה יכול לפגום בכבלים? כי כך הם לא יוכלו "לנשום" אוויר או משהו. ואני יכול גם לעטוף איתו את כבלי ה-IDE של הצורב והכונן קשיח? ועוד משהו: כמה עולה ספריי UV? אני יכול למצוא אותו בהום סנטר/ACE? ואיך אני צובע איתו?
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
האם אפשר לעשות חור במארז עם דרמל או שלא אני פשוט לא רוצה שהוא יהרס תודה מראש טל
-
- 2 תגובות
- 788 צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כחצי שנה קניתי טלוויזית led של Sharp (32 אינץ' מדגם Aquos) ויש לה כנראה בעיה .. יש לי ממיר של Hot Magic HD + מחשב שמחובר לטלוויזיה הזאת .. כשאני צופה בטלוויזיה יש רעש סטטי שנשמע כ - 3 שניות ולאחר מכן נעלם לכמה שניות ושוב חוזר וכך חלילה .. החלפתי ממיר + יציאה בטלוויזיה וזה עדיין ממשיך .. כשאני משתמש בטלוויזיה כמסך מחשב זה לא קורה .. אני כבר לא יודע אם הבעיה בטלוויזיה או שהממיר גורם לבעיה הזאת .. כבר חשבתי אולי יש איזשהו פילטר שבעזרתו הרעש הזה נעלם ? מה דעתכם ? תודה מראש, משה
-
- 4 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
-
קניתי בקר מאוורים אבל כשאני משתמש בו הלדים במאוורים flashing עם פחות מתח והם flash יותר מה לעשות
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.mada.org.il/kids/experiment-9.html ממליץ לכם לנסות ולבדוק כמה מתח היא מפיקה...
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-