אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אמא שלי מדברת די הרבה בטלפון והיא גם עובדות והיא אומרת שזה מעצבן לדבר ככה והיא שאלה אם אפשר לדבר בדרך אחרת. אז אני חשבתי להחליף את השפורפות למיקרופון ואוזניות. אז חשבתי לחתוך בחות של השפורפות ואת החות של הרמקול והאוזניות ולחבר אותם.(כמו שזה מתחתי עשה במחשב) עכשיו חשבתי כדי לפתור את הבעיה של הניתוק לעשות מפסק בחוט שמחבר בין בזק לטלפון כשרוצים לענות נסגור את המתג(את המעגל) ולסגור את הטלפון נפתח את המטג(את המעגל) יש מצב שזה יעבוד? יש לכם אולי דרך יותר טובה תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 993 צפיות
-
-
אם אני יקח שני סוללות אני יחבר מכשיר חשמלי קטן בסוללה אחת להדק החיובי ובשניה לשלילי זה יפעל?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב, אני כבר כמה חודשיים רואה סרטונים של אנשים שעושים אוברקלוקינג ומודינג, ורציתי לשאול איך מחברים מאוורר חדש? אם לא הסברתי את עצמי נכון אז הינה, יש לי מקדימה מאוורר קטן, מאחורה יש לי מאוורר גדול+ספק, ויש לי עוד קירור על המעבד, עכשיו השאלה שלי אם אני רוצה לעשות מודינג ולעשות ולהוסיף עוד מאורר במארז למעלה, אז לאן אני מחבר אותו מבחינת חשמל, והאם צריך לחבר עוד כמה דברים כמו שליטה על המאורר דרך המחשב וכ'ו.. אגב, אני חדש בפורום, וחדש בכל העניין של האלקטרוניקה והמודינג ולכן לא מכיר ממש מושגים אז אם תוכלו להסביר אשמח מאוד.
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי אוזניות טובות מאוד שקניתי עם הנגן iAudio. לפני כמה ימים אוזניה אחת נקרעה לי. ניסיתי לחתוך את החוטים ולחבר אותם חזרה, אבל ללא הצלחה. בגלל זה פניתי אליכם, שתגידו לי, איזה חוטים בדיוק לחבר לאיפה. אז הנה התמונות: זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה שני חוטים. חוט אחד אדום וחוט אחד בצבע זהב(הארכה) - זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה גם שני חוטים. חוט אחד ירוק וחוט אחד בצבע זה- והנה רק החוט שיש לו את החיבור לנגן. זהו חוט שיש לו שלושה חוטים. חוט אחד ירוק, חוט אחד אדום ועוד חוט בצבע זהב- מה שאני עשיתי זה, חיברתי ביחד את כל חוטי הזהב של האוזניה הראשונה והאוזניה השנייה והחוט שמתחבר לנגן. אחרי זה, חיברתי את החוט האדום של האוזניה הראשונה, לחוט האדום של החוט…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם קיים איזהשהו צבע או נוזל אחר שאפשר למרוח על פלסטיק והוא יחזק אותו ?
-
- 6 תגובות
- 871 צפיות
-
-
לפי הדרישה של התרגיל באיזה דלגלג אני אמור בידיוק להשתמש ? ואיך אני אמור לדעת את זה ??
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-
-
אז ככה יש לי אהרד דיסק ישן שעושה המון רעש והרעש מעצבן אותי רצח אז רציתי לדעת איך אני יכול להשתיק את הרעש הזה? כי אם לפתוח את האהרד דיסק א זהוא ידפק? מישהו יכול לעזור לי לפתור את הבעיה הזו אם הרעש?
-
- 27 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות מנורה מלדים השאלה היא הלדים הם 700 mA הספקים שיש לי הם 1- 600 mA 2- 900 mA האם אפשר לחבר את הלדים ל 900 mA?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך לתכנן מערכת שמקבלת בכניסה שלה שני מספרים בייצוג בינארי ברוחב 4 סיביות כל אחד,ומוציאה את הערך המקסימלי מביניהם. לצורך כך, אני אמור להשתמש במשווה(compartor) של 4 סיביות ומרבבים 2:1... אני ישמח להסבר כלשהו ...תרשים... לא יודע לא מבין את התרגיל...
-
- 8 תגובות
- 8.1k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם אפשר להכין קופסא בגודל 5ס"מ על 2ס"מ (בערך) בעלת מסך קטן שמסוגלת להתחבר לWi-Fi? (היא צרכיה לעבוד על סוללה) האם זה בכלל אפשרי ומה תיהיה העלות המינימאלית של דבר כזה? אני יודע שאפשר להכין דבר כזה עם ארדואינו אבל זה יוצא ממש יקר.. תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מבקש מראש רק מי שמבין בעיניין ומעוניין לתת תשובה מדוייקת, תודה! אני מרכיב בקרוב סוג של סטודיו, וקטע שמאוד מאוד מעצבן אותי זה הקטע של הכבלים נמאס לי מהחוצפה של חנויות לקחת 50 שקל על כבל, 100 שקל על כבל, מחירים בשמיים!!! כל ראש כבל שאתה צריך אתה צריך להתחיל לקנות כבלים מיוחדים, מתאמים, מאריכים, לא מתאים לי :'( חשבתי לקנות איזה 50 מטר כבל, עוד מבחר ראשים שאצטרך, RCA, PL וכיוצא באלה, ולמשוך כבלים באורכים מדוייקים ובהרכבה עצמית. מאחר ואני לא חדש בעולם האלקטרוניקה, אני יודע שהמחירים של החנויות באמת לא מוצדקים. שאלתי היא האם ארגיש הבדל (ואם לא ארגיש האם יהיה הבדל)? אני יודע לעבוד עם ציוד אלקטרוניקה, כך שאני מאמין שבלאי לא יהווה בעיה. לגבי המחירים, אני מ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הסיפור בקצרה: יש לי רכב קטן ונחמד, מחוברים אליו כיום 2 רמקולים מאחורה שעושים עבודה נאמנה. יש לי סאב-וופר בייתי שכולל מגבר מובנה, רצתי לדעת, אם אני יקנה מתאם מהחיבור של הסיגריות ברכב לכבל הרגיל של החשמל (220V) יש לי סיכוי לשרוף משהו? הסאב, הרכב או השנאי? תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך כמה חלקים לפרוייקט קטן שאני מתכנן וחלק מהם אני פשוט לא מוצא :'( אני צריך מתאם לסידרום של נייד לIDE רגיל , מתאם לדיסק קשיח של נייד לIDE ספק כוח DC-DC ATX הספקים המינאטוריים שמשתמשים איתם לרוב לCAR PC מאיפה אני יכול למצוא את כול זה בארץ או שאין לי ברירה אלה להזמין מחו"ל תודה רבה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
יש לי שאלה.. האם ניתן לבנות טיסן ביתי? אם כן כיצד? (אשמח לקבל שירטוטים..) בתודה אלעד..
-
- 2 תגובות
- 926 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מעגל בעל מפסק עם שלושה אופציות( 1 0 1) כלומר המפסק יוכל לבחור לאיזה מעגל להעביר זרם (אחד מן השניים) או לחולפין לכבות את המעגל. מאיפה אני משיג מפסק כזה ואיך קוראים לו במדוייק....?
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את הגומי הבא: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1000 רק רציתי לשאול קודם כמה שאלות ממש קטנות: 1) זה גומי H או U? 2) אני שם את הגומי הזה מסביב לחלון שאני חותך או מסביב לפרספקס שאני שם על החיתוך?
-
- 9 תגובות
- 950 צפיות
-
-
השבוע לא יודע מי הגאון שחשב שהציר הגמיש של הדרמל שלי היא סתם ברזל והחליט לזרוק אותה לפח לשאלתי האם ציר גמיש של SKILL או של חברה אחרת מתאים לדרמל מקורי ואיפה ניתן לקנות ערכה 867 של דרמל באיזור עפולה
-
- 4 תגובות
- 981 צפיות
-
-
אני הולך לעשות את הפרויקט מודינג הראשון שלי. הפרויקט יהיה בעצם יצירת מחשב "לינוקסי" מחשב ללינוקס (פרטים בעוד כמה זמן) בקיצור יש לי כמה שאלות בשביל ההתחלה שאני אדע איך לתכנן את העשייה שאלה ראשונה,יש לי מאורר קטן של כרטיס מסך ישן,רציתי לדעת אם אפשר להאריך את החוט שלו,וזה לא יזיק הוא נראה ככה: רציתי לדעת אם אני יכול פשוט לחתוך ולהוסיף מפסק או להאריך או להוסיף נורה הקטע שאני רוצה לשים כאלה לדים כמו שאנשים עושים בצדי המאורר שיאירו ואני חשבתי אולי לחבר את זה למתח שהמאוור מחובר אליו וראיתי גם בכמה אשכולות שיש בעיות עם כל הלדים והספקים ורציתי לדעת איך אפשר ליצור מן גוף תאורה קטן וחלש שהוא נסתר.. לא צריך להאיר את כל המארץ אלה ממש ממש קטן... פשוט יש לי מקום ערום מעל הצור…
-
- 4 תגובות
- 823 צפיות
-
-
יש לי כרגע סוללה שהיא 1000mAh ראיתי סוללה שאני רוצה לקנות שהיא 1500mAh, זה משנה משהו או מה זה בעצם אומר, שהיא תחזיק לי יותר זמן?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מארז MIDI ואחרי שמישהו ראה את המחשב שלי אמר לי שאני חייב להחליף מהר את המארז אחרת הוא פשוט יעלה באש. בתוך המארז יש מעבד AMD 2000 וספק שלא יושב מעליו אלא בצד בצמוד למעבד עצמו ואין מאוורר בקופסא אז האם אני יכול (במקום לקנות קופסא חדשה) לעשות חור במארז ולחבר את הספק בלמעלה (כלומר מעל הקופסא) ולהוסיף מאוורר שיכניס אוויר לתוך הקופסא ?
-
- 5 תגובות
- 818 צפיות
-
-
אריהב קיבלו לדים חדשים מסוג SUPER FLUX, מה יתן יותר אור שני לדים אולטרה ברייט או אחד סופר פלוקס? תודה.
-
- 8 תגובות
- 766 צפיות
-
-
שלום לכולם... קראתי את המדריך בנוגע לחורי איורור באתר, עשיתי כבר חור בתיקרה של המארז. (כל הכבוד לי! ) והכל עובד כמו שצריך... ועכשיו לשאלה.. בנוגע למדריך, המדריך נוגע אך ורק למתכת של המארז?? אם לא תקנו אותי.פשוט אני רוצה לעשות חור איורור נוסף בחלון צד של המארז שלי. האם אי צריך לעשות זאת באותה דרך כמו במדריך??? או שאני אמור לעשות את החור בדרך אחרת?? (אני שואל בגלל שאני לא רוצה לעשות חור ואז כל החלון שלי התפרק.. ) תודה מראש..
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
יש לי מסך lcd קטן ופשוט ויש לי גם ג'וק hd44780 כשאני יודע שהמחיר שלו בחנות הוא 60 שקל עד 140 ואין לי בעיה לקנות אבל אם יש לי את החומרים בבית אז למה לא להכיב? האם ניתן? למשיהו יש סכמה איך אפשר לחבר את הlcd לגוק הזה? תודה
-
- 0 תגובות
- 896 צפיות
-
-
קניתי דימר, כשחזרתי הביתה נזכרתי שהמקום שבו רציתי לשים את הדימר יש גם שקע וגם מתג כיבוי של האור באותו מקום, זה משולב כזה. יש למישהו רעיון מה לעשות? אני חייב ת'שקע... המחשב מחובר אליו, ואין שקעים קרובים.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רכשתי מפסק 3 שקעים של ניסקו. וצריך לחבר N L והערקה. הכבל הלבן אני יודע שזה הערקה. זה משנה לאן אני מחבר את שני הכבלים האחרים? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 19.6k צפיות
-