אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
האם זה השם? המחשבVantec Cable Sleeving Kit UV ואם כן תגידו לי איפה אפשר לקנות אותם בזול..? בכול מיקרה אני רוצה לדעת איך קוראים לדברים האלה ואיפה קונים במחיר זול תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אין לי דרמל אבל יש לי מקדחה רגילה. יש אפשרות לקנות ראש חיתוך של דרמל בנפרד ולהשתמש בו עם המקדחה?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ערב טוב לכם,עברתי לפורום הזה לאחר שניסיתי המון זמן את פיסיטיפ שהתעדכן אחת לחודש בלחץ. בכל אופן יש ברשותי מארז של טרמלטייק XASER 7000 שחור. מארז מצויין מרוצה מאוד. הוספתי לו 2 קתודות סאונד-חוט חשמל Y עם סליבינג צהוב עם תאורה,מאוורר אדום במארז למעלה להוצאת החום,קירור מעבד ביג טייפון,מאוורר סיילנט קאט בצד במקום הכתום, וsmart fan כחול מאחורה. ומקדימה יש להארד דיסקים. שאלתי היא-אני מעוניין לקרר את ההארד דיסקים שלי אך ישנה בעיה. 2 דיסקים קשיחים יושבים למטה,איפה שהמאוורר בתחתית המארז. ו2 נוספים יושבים במקום הפלופי דיסק אחד מעל השני ללא רווח. למרות שיש 3 מקומות למטה הסידור כבלים וכד' יצא יותר יפה ש2 יהיו למעלה ו2 למטה. למטה אין בעיה של חום,שמתי במקום הארד דיסק למטה מאוורר…
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אוקיי אז קניתי 4 לדים עכשיו אני יודע איך לחבר והכל ויש לי גם 4 נגדים כל אחד של 470 עכשיו ראיתי שאפשר לחבר לדין בלי נגד אבל אמרו שזה יכול לשרוף את הספק וחלק אמרו שלא וחלק אמרו שכן איך לעשות? עריכה: מנהלים אל תנהלו לי בבקשה עשיתי חיפוש
-
- 29 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=pacman
-
- 1 תגובה
- 906 צפיות
-
-
שלום לכולם היום שמתי בדלת שלי מנוע שמושך את הידית ומופעל ע"י כפתור ומחוץ לדלת יש קודן שאם עושים את הצירוף הנכון נפתחת הדלת.. עכשיו אני רוצה לשלב את האייפון שלי בכל המערכת הזאת.. אני רוצה ללחוץ על כפתור באייפון ושהדלת תיפתח..הרעיון הכי מקורי שלי זה לחבר ממסר למנוע של כונן CD שאני יכול לפתוח(את הכונן) בעזרת תוכנה שיש לי באייפון.. אם למישהו יש רעיונות יותר פשוטים או יותר מקוריים שיכתוב לי פה
-
- 10 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
אוקיי , אתמול נתתי לאבאל'א לשוטט לו קצת בגלריית המודינג , אחרי בערך שעתיים של שיטוט , אבאל'א פנה אלי ואמר , אוקיי , אחרי שראיתי , אני עוזר לך לעשות מודינג רציני(סוף סוף) , עכשיו שלא תבינו לא נכון , לאבא שלי יש הרבה מקצועות , הוא היה צייר , המקצוע שלו זה בעיקרון אלקטרוניקה(QPS) ועכשיו הוא מעצב פנים , בקיצור , את הכישורים יש , עכשיו רק צריך לתכנן , אז לקחתי אתמול מארז מחבר ופירקתי את שלי על מנת לתכנן ולעשות את הכל , אז התכנון הולך ככה : בתמונה הראשונה משורטט מה שהולך להיות מהגג(המאורר באמצע בעיקרון מתוכנן להיות ירוק , אבל יכול להיות גם משהו אחר , לפי הצעה.., שחכתי גם להוסיף בציור השני שיש קטודה כחולה שמאירה את הכל בכחול גם ולדים ירוקים\כחולים שיאירו את החריטות. בתמונה השניה…
-
- 25 תגובות
- 4k צפיות
-
-
פירקו בעבודה של אבא שלי איזה מיני בר ואבא שלי חשב שאולי אני אצטרך את ה LCD הזה למטרות מודינג... אז הנה כמה תמונות, תגידו לי אם יש מה לעשות עם זה...
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלט של מזגן, בית הסוללות מלא קורוזיה. אני רוצה לפרק ולנקות היטב. איך מנקים? תודה.
-
- 10 תגובות
- 38k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, התחלתי להתעניין במודינג למחשב, והחלתתי לשפצר אותו קצת. הבנתי שעם מסור ברזל לא יהיה ממש נוח לחתוך מארז ( או שכן ?) אז אני צריך דרמל. מאיפה אני יכול לקנות אחת כזה ? כמה בערך זה צריך לעלות ? יש מותגים וחברות ? או שקונים משהו סיני מחנות חומרי בנייה ? ואני גם צריך פרספקט. מאיפה אני יכול לקנות ? חנויות יצירה אולי ? (פשוט אין לי מושג איפה לחפש...) תודה רבה !
-
- 2 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום לכולם ראיתי שכמה אנשים מחפשים איך להאיר את המארז/מחשב, ובכן הכנתי מדריך קצרצר שמסביר איך להאיר ובזול ע"י רצועת לדים מאביי. תאורה למחשב ב 1$ + מ ebay [glow=red,2,300]נ.ב (נא לא לראות בשבת)[/glow] [glow=red,2,300]אני לא אחראי על כל נזק שיגרם, נא לפעול בזהירות.[/glow]
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה יש לי מאורר שקוף של 12V אני רוצה לבנות לו מעגל לדים קניתי לדים כאלו: '>http://www.2send.us/"] פשוטים כאלה, מהסוג הקטן.. עכשיו איך אני מחבר את כל הלדים ביחד ולאיזה מקור חשמל לחבר אותם...? אם אני רוצה להוסיף גם מתג? אני רוצה שהוא יסגור את המאורר ואת הלד.. ואם צריך נגד אז איזה צריך??? תודה מראש..
-
- 0 תגובות
- 595 צפיות
-
-
השאלה בכותרת. היתה נפילת חשמל בבית, כשהחזרתי הכל לקדמותו, הטלויזיה (CRT 30 אינץ') התחילה לצקצק ולא נדלקה (אם כי הלד האדום האיר), כעבור דקה-דקותיים הטקטוקים נפסקו וגם הנורה כבתה. אני מניח שהבעיה די פשוטה וקשורה רק לרכיב מסוים (אולי קבל?) שאמור לקחת ולהמיר את הזרם/מתח אבל הייתי רוצה לשמוע דעתכם שכן יש לי אפס נסיון. אולי זה בכלל נתיך (בגלל עליית מתח כתוצאה מנפילת החשמל)? אבל במקרה כזה למה שיהיו רעשים?... בנוסף, משום מה זכור לי במעומעם שהקבלים במסכים למיניהם אוצרים בתוכם מתח מסוכן ונדרשת משנה זהירות- כך שאם יש לכם טיפים כלשהם בנוגע לבטיחות מאוד אעריך אותם. אם יש לכם מחשבות נוספות מאספקטים נוספים (אולי כלכליים) ארצה לשמוע אותם. בנתיים חיפשתי בזאפ וביד 2 מחירים של טלוויזיות ק…
-
- 13 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום!. אני לפני פרוייקט שדורש חיתוך מדוייק (והרבה חיתוך). רציתי לדעת האם דיסק חיתוך יהלום לדרמל יעיל, או שאחד רגיל יותר עדיף?. פשוט עבודת החיתוך היא מרובה,ויעלה לי הרבה הדיסקים. (מי שלא יודע למה אני מתכוון - http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=274&products_id=3246 )
-
- 5 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש להשיג מגבר אות מוכן RETAIL/OEM או אפילו תרשימים לפנייה עצמית. אני מחפש מגבר אות אלחוטי 2.4Ghz שיגביר את עוצמת השידור ב30~33DBM. אני מודע לחוק האוסר על שידור בעוצמות כאלו (2W) בהתקני WI-FI וזהו פרוייקט ניסיוני ויופעל במרחק בטוח מהציבור. אני חיפשתי ברשת מגבר אשר יבצע את העבודה אך לא מצאתי אותו אחד אשר עומד בקרטריונים. אם מישהו מכיר חייה כזאת אנא הפנו אותי לאתר הרלוונטי. תודה מראש. עריכה: חשוב שהמגבר יהיה פעל פרופיל נמוך כמה שאפשר.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב יש לי רעיון אבל אין לי הרבה ידע באלקטרוניקה אז חשבתי שתוכלו לעזור לי בזה. חשבתי לקחת את השפיץ הזה של המד חום שאם אני לא טועה זה כמו נגד שמשתנה לפי החום לא?! טוב חשבתי שאפשר לשים את המד הזה עם מקור מטח וטרנזיסטור ככה שאם המד יגיד שיש כך וכך חום (אומים) נגיד 40 מעלות אז זה יספיק כדי לפתוח את הטרנזיסטור. הטרנזיסטור יתחבר לעוד חלק(לא רכיב, חלק מעגלי) שאני לא בדיוק יודע איך מרקיבים אבל אני יודע שזה אפשרי; הוא יתחבר לחלק עם קבל ונגד בטור ועוד טרנזיסטור. המטרה היא שהקבל יתמלא לאט עם הנגד וכשהטרנזיסטור יפתח את הטרנזיסטור השני הקבל יתרוקן לאט בכך שהוא יפעיל את המאוורר נגיד ל2-3 דקות. וכל כל פעם שהמעלות יעברו נגיד את ה40 אז המאוורר יעבוד ל2-3 דקות. זה חוסך רעש ולא דורש ממך אישי…
-
- 2 תגובות
- 879 צפיות
-
-
-
היום הגיע אלי לוח ארדואינו, שהזמנתי מאיביי. שני לדים אדומים להשמה משטחית דלקו כשחיברתי את הארדואינו למחשב- האחד של פין 13 והשני של ה-ON. אז אחרי כמה נסיונות, שהלדים דלקו יפה, הלד של פין 13 פתאום נהיה חלש נורא, נקודתי ממש. בדיקה נוספת העלתה שללד יש בליטונת בפלסטיק השקוף שלו, ממש מעל מקור האור, וללד התקין זה לא קרה. אני חושד שסיבה כלשהי (התחממות יתר, איכות בנייה נומכה, מתח לא יציב... אנא עארף?!) הפלסטיק ניתק ממקור האור בנקודה שבה הוא אמור להיות צמוד, וכך בגלל שבירת האור הוא לא מצליח לצאת. אני קורא את מה שכתבתי ואני רואה שזו שטות מוחלטת: האור לא יכול להישבר לא בזוויות האלו, ולא במעבר מתווך בעל מקדם שבירה נמוך לבעל מקדם גבוה, וחוץ מזה, בהחזרה גמורה לא הייתי רואה שום אור, ו…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, לעיתים קרובות אני מעוניין ללמוד על רכיבים ותופעות באלקטרוניקה (למשל מהתקופה האחרונה, relay, crosstalk, analog & digital grounds), ואני לא מרוצה מהמידע שויקיפדיה מספקת מאחר והם מתארים באופן מתמצת מידי לטעמי את הנושא מבלי לרדת לעומק הבעיה ולהציע דרכים שונות לפתרון. אשמח לקבל מכם אתרים (באנגלית) שניתן למצוא בהם מאמרים מקצועיים על נושאים שונים באלקטרוניקה. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי סוללת ליתיום נטענת שמתח הכניסה הוא 12V ואני רוצה להטעין אותה דרך המצת ברכב (ברכב מצבר 12V) רציתי לדעת: 1 האם אני יכל לחבר אותה ישירות למצת כלומר + ו- ישירות ל + וה- במצת ללא רכיב נוסף כל שהוא בינהם. על מנת שיטעין 2 במידה וכן (לדעתי כן) איך אני יכל לדעת מה תיהיה מהירות ההטענה. ? (אמפר שעה)
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
התכוונתי לשים את זה בסוף, אבל חשוב שתקראו את זה, מדריך צילום מודינג (באנגלית): http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=61823 - למדתי צילום ומהנסיון שלי, המדריך הזה טוב מאוד לא יודע איזה אתרים כבר ידועים פה (וזה יותר מדי אתרים בשביל לחפש בפורום...), אז בכל מקרה, אולי מישהו יקבל רעיון טוב מהם: http://mofocases.com - לראות ולא להאמין כמה כשרון יש לאנשים http://www.slipperyskip.com/ - הבן אדם הזה יודע לעצב... לינקים לפרויקטים בצד שמאל http://mashie.org/casemods/index.html - תסתכלו על פרויקט Asteroid, כל כך פשוט לבניה ואיזה תוצאה יפה. כמו כן, פרויקט Y2k-bug הוא אחד מהמופרעים שראיתי אי פעם, כולל שיטות בניה מתקדמות מאוד http://hardforum.com/forumdisplay.php?f=89 - פור…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
באלקטרוניקה.. שמתקיים במעגל מקביל: [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
עשיתי ת'מוד של השלט psx למחשב, עובד בסדר והכל, אבל אני רוצה שיהיה בוא רטט, ובשביל זה צריך 9 וולט, השאלה היא איך אני יכול להוציא 9 וולט מהספק? באיזה נגד צריך להשתמש בשביל להוריד מ12 וולט ל9?
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-