עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם, היום הייתי בשד' הר ציון בתל אביב וקניתי את הרכיבים ברשימה, במטרה לבנות את המעגל הבא: הבעייה שנתקלתי בה היא שאני לא מבין מהשרטוט את הקוטביות של הקבלים האלקטרוליטיים, האם הפלוס הוא הקו המלא או הריק? (מסומן באדום) אני בטוח שזו שאאלה פשוטה ביותר. מצאתי איפשהו בפורום דף עם סימוני רכיבים אבל שם הוא נראה אחרת. אפשר עזרה בבקשה?

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. שלום לכולם, אני מוסיף כמה מכשירי חשמל לאחד החדרים בבית (בית חדש יחסית מ-10 השנים אחרונות) ואני רוצה לוודא שתצורת החיבורים שאני מתכנן נכונה ואינה בעייתית באופן מסוים ואם כן מה לשנות בה. הצרכנים העדכניים יהיו (השאיפה לחברם לשקע אחד שמחובר ל- GPT SC9L): 4 מחשבים בעלי ספק כוח 550W. 1 שרת 1000W 2 מחשבים ניידים 1 מסך מחשב 1 רמקולים סטנדרטיים למחשב 1 מדפסת הזרקת דיו/ לייזר 1 טלויזיה 1 נתב 3 דיסקים קשיחים 3 מטענים לפלאפון (במידה ומטעינים ומחברים אותם) לא סתם רשמתי את הכמויות, גם אם זה נראה מוזר זה הציוד. לא כולם בהכרח יפעלו תמיד, למשל 4 המחשבים יהיו כבויים רוב הזמן, ולא בהכרח יעבדו במאמץ כשהם דולקים. אני בטוח שזה המו…

3. Started by ycskater,

אני רוצה להרכיב דבר כזה.. לדים שיהבהבו לפי המוזיקה.. ולשים את זה בתוך המארז.. איך אני מכין דבר כזה? יש למישהו מדריך כלשהו? ראיתי סרטונים של זה באינטרנט..[br]פורסם בתאריך: 27.05.2008 בשעה 16:36:23 אה ואם אפשר גם מדריך לעשות לדים בתוך המארז שידלקו גם כל הזמן.. אני רוצה שיהיו בפנים גם כאלה שידלקו כל הזמן וגם כאלה לפי המוזיקה.. תודה

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by SkyCity,

למישהו יש חנות שעושה מודינג למארז? באזור המרכז... תודה.

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  5. Started by Aviko,

אהלן, פירקתי את מחברי המולקס על מנת לעשות סליבינג. לרוע המזל שכחתי לסמן את מיקומם. אני יודע את המיקום של הכבל הצהוב והאדום במחבר, האם משנה לאיזה מקום במחבר מחברים את הכבלים השחורים? הרי יש 2, שמשמשים אדמה, השאלה היא כמה זה משנה, ואם כן איך מגלים את זה.??? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by wickreDz,

אז ככה : אני רוצה כבר זמן מה להתחיל להתעסק בארדואינו , יש לי : ידע בסיסי באלקטרוניקה, בחשמל , ובתכנות [C] . - אני במגמת אלקטרוניקה . השאלה שלי אם כדאי לי להתחיל להתעסק בארדואינו או ללמוד בנתיים עוד . ממה שהבנתי הדגם המומלץ הוא זה : http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-2012-Development-Board-MEGA328P-ATMEGA16U2-With-USB-Cable-For-Arduino-/230981135338?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35c78c6bea אם אני מתחיל אז להזמין אותו ? ואיזה "אביזרים" כדאי לי גם להביא?

• 1 תגובה
    • 878 צפיות
  7. אני די מתחיל בכל העיניין של האלקטרוניקה וכאלה ועכשיו יש לי שאלה האם אפשר שזה: http://www.*צונזר*/my/zmjjjlmidzni.jpg יפתח ויסגור את זה : http://www.*צונזר*/my/jyk2mztthu2j.jpg בהתאם לכמה שאני ירצה יעני אם אני יפעיל רק חצי אז יפתח חצי... מקווה שאפשר ומקווה שאתה מבינים.. (אם יש אפשרות למקור כוח אחד אז מצויין אם צריך שתיים כמו שראיתי באיזה מדריך אז גם סבבה ) ועוד בקשה אם אפשר תעשו לי רישום של זה כי אני קצת קשה הבנה חח סליחה על החפירה ותודה על העזרה (דרך אגב אם זה לא לפה אז סליחה לא ידעתי איפה לפתוח אתזה) עריכה: תחליפו את ה צונזר ל S-i-z . c-o . i-l (לא ידעתי איך לעלות תמונות....) להוריד רווחים ומכפים כמובן חח

• 5 תגובות
    • 904 צפיות
  8. שלום לכם תודה רבה קודם כל וסליחה אם אני שואל לא במקום.. (אני מנסה לסדר מעגל של מדפסת בחיפוש מצאתי עליה במקרה דיודה אחת שרופה לחלוטין ומעבירה לכל צד ב0 התנגדות. הפרדתי את החלק מהמעגל כדי להיות בטוח ובאמת זה מקצר כנ''ל.) רציתי לשאול אם מישהו יכול לומר לי עם איזה דיודה אני יכול להחליף אותה, (עם סדרה/שם /מספר/תמונה וכדו' או עוד פרט שיראה לי את הדרך..). המידות של הדיודה הם 4.5mm x 2mm העליתי תמונות על מה מדובר אבל הפורום לא נותן לי לשים את הלינקים.. . תודה רבה .

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by leeran,

היי, אני רוצה לעשות מודינג למחשב - לבנות אקווריום עם דגים ומחשב. כלומר שהמחשב יהיה כולו בתוך המים ומסביבו ישחו דגים. אני רוצה לדעת אם אפשר לשים רכיבים בתוך מים (מזוקקים, אני מניח בשביל הבידוד).. תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום, יש לי צורך בפוטנציומטר שיווסת לי את עוצמת הקול בכניסה של מגבר קטן (מבוסס TDA 2004). ניסיתי לחבר לי פוטנציומטר של 20K אום, הכל עובד טוב אבל לא כמו שאני רוצה. אני משתמש רק בחצי מהפוטנציומטר ואפילו פחות (כשאני מסובב יותר מזה הווליום פשוט יותר מידי חזק) הפונטנציומטר הוא כפול כמובן (שני ערוצים=סטריאו) השאלה שלי היא איזה ערך של פוטנציומטר אני צריך כדי שאוכל לסובב את הפוטנציומטר עד הסוף וכך לשלוט יותר טוב על הווליום? או האם בכלל כדאי לי לבנות פוטנציומטר דיגיטלי (עם שני לחצנים רגעיים - אחד להנמכה ואחד להגברה)? ומה היתרונות בכל אחד מהם? תודה רבה, ניב

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by thedag,

שלום... אני רוצה לצבוע איזשהו חלק פלסטיק (יותר נכון שילוב חומרים של ABS+PC), בצבע שחור מט... עכשיו, אני הבנתי שצריך לצבוע קודם בצבע יסוד (או שלא?), ועוד כמה דברים שאולי אני לא יודע..... מישהו פה יכול להסביר בקצרה איך כל העניין אמור ללכת ? אני מדגיש שוב, שחור מט, לא מבריק. תודה....

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by SkyCity,

שלום, על איזה חברות אתם ממליצים.? אני צריך צבע ספרי לפלסטיק כדאי לצבוע תמארז? תביאו שמות של חברות לא קישורים. תודה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. אז ככה אני בונה איזה גוף קירור מיוחד למחשב נייד משהו עם מאוררים של מעבדים חזק במיוחד אני צריך ספק של מחשב עכשיו יש לי פה מחשב ישן המתח להדלקת הספק עובד דרך הלוח אם זאת אומרת אם הספר לא מחובר ללוח אם מתג ההדלקה שלו לא פועל בכלל איך אני עוקף את זה ומוציא את הספק לגמריי מהמחשב ומפעיל אותו בכוחות עצמו שיספק לי את ה 12 VDC כמו שצריך ושאלה נוספת למאורר של מעבד יש 4 צהוב, שחור, ירוק כחול ויציאה של ספק יש גם 4 אדום 2 שחורים וצהוב שמתי לב שאם אני מחבר את המאורר ישירות ללוח אם הוא עובד יותר מהר מאשר אני מחבר אותו לספק אילו מגעים צריכים לינגוע אחד בשני בדיוק על מנת שהמאורר יעבוד ב 12 וולט?

• 4 תגובות
    • 876 צפיות
  14. Started by daniel02,

https://www.yhome.co.il/items/1661896 אני רוצה לחבר מכשיר לנטרול חשמל מלוכלך שעובד על 120V www.ebay.com/itm/232993319998 ולחבר אל פסק כבל כזה לפלוג של הפילטר https://www.amazon.com/Monoprice-14AWG-Hospital-Grade-Computer-Power/dp/B07F7QVPZX#customerReviews ומשם לחבר תמחשב שיעבוד על 125V על ידי CVCF של האל פסק עכשיו השאלה שלי האם השנאי הזה יספיק או צריך יותר משהו איכותי תודה

15. Started by thedag,

האם הפריטים באתר, זה האתר מוכר או שאנשים מוכרים?? כאילו כמו ebay? וגם יש שם נגיד אייפוד טאצ' ב100 ומשהו דולר זה הגיוני? האתר אמין?? איך אפשר לשלם על מוצר? דרך paypal??

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  16. האם יכולים לחבר למחשב שני ספקי כוח??

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שאלה איך אפשר שמנוע חשמלי קטן יסתובב לאט ?

• 6 תגובות
    • 713 צפיות
  18. Started by ab14,

ראיתי באתר אחד את החלק הזה שהם עושים ממנו משהו יפה למחשב אבל אני לא יודע איפה להשיג כזה דבר http://modding.ru/view.php?cat=articles&item=blowhole תודה לעונים

• 7 תגובות
    • 721 צפיות
  19. Started by fuck off,

האם יש לנגד פלוס ומינוס? או שאין לו קוטביות.. כי למשל לידודה יש..

• 7 תגובות
    • 895 צפיות
  20. אמא שלי החליטה לפתח את כישרון העיצוב שלה בכך שהיא תכין מנורה מגניבה לסלון. עכשיו זה 3 מנורות רגילות, חיברתי אותן במקביל. אבל מסיבה שלא ידועה לי בהתחלה מנורה אחת מהבהבת ונכבת, אח"כ השניה ולבסוף השלישית. למישהו יש מוג מה יכולה להיות הבעיה?

• 5 תגובות
    • 886 צפיות
  21. Started by Moty_p,

איך אני יכול לדעת כמה אוהם יש בוולאט אחד? כי נשאלה שאלה האם נגיד ב 12V יש 1200 אוהם ואני מחבר נגד של 600 אוהם אז מ - 12V נשאר לי 6V האם זה נכון?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by Deddy,

יש לי מקור מתח של 24V, אני רוצה להשתמש בו כמו שמשתמשים במצת של הרכב כדי להטעין את הפלאפון וכו'.. איך אני עושה את זה?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by midnight8,

אני רוצה לחבר שתיי לדים של 3 וואט לבטריות שלא יהיו תלויות במקור חשמל קבוע איך אני עושה את זה ? חשבתי על בית של שתיי בטריות אצבע שניראה לי מביא 3 וואט ואז במקביל אבל לא יודע אם זה יהיה מספיק חזק בכל מיקרה תנו פה רעיונות כמה שיותר אני יבחר את האחד שיראה לי הכי הגיוני

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Srulz,

המורה שלי דיי טיפשה היא מלמדת על רגל אחת והביאה לנו איזה שאלה שאין לי משוג מה היא רוצה רשמה ככה: Vo=F(Vin) וציירה לנו מגבר שרת עם נתונים מתחי הזנה של 14 וולט Vref 4v כשהוא נמצא על הפלוס ובעיקרון רשמה שזהו משווה בחוג פתוח לא נתנה שום דבר בקשר איך לפתור או מה לחשב וכו.. מישהו יודע? תודה

• 4 תגובות
    • 994 צפיות
  25. Started by אלעד6,

אני לא מבין ממש גדול באלקטרוניקה... אז סליחה על הבורות אם זו שאלה מפגרת =] אם נגיד יוצא מהספק X אמפר החוט עובר דרך הCD ניגד.... הCD משתמש בY אמפר מתוך הX אז אני אני יודע איזה נגדים אני צריך לשים ללדים?.....(אם בכלל יש קשר.....=])

• 1 תגובה
    • 611 צפיות

דיונים חדשים בפורומים