עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by noam_moshe,

שלום לכולם, אני לומד במגמת אלק' ויש לי שאלה לגבי חשמל בכלליות. נניח שיש נגד בתוך מעגל סגור. מה קורה לזרם ולמתח שהם עוברים דרכו? אני יודע שהמתח נחלש אחריו והזרם לא. אני אשמח לדעת למה, ומה קורה לזרם / מתח לפני ואחרי.

• 5 תגובות
    • 965 צפיות
  2. היי לכולם. איני מבין גדול בחשמל(ידע בסיסי), יש משהו שלא הסתדר לי היום. אשתי טלפנה אלי בצהריים וטענה שהמקרר הפסיק לעבוד, ביקשתי ממנה לנתק את התקע ולחבר אותי לשקע אחר עם מאריך והמקרר עבד. הגעתי הביתה ולקחתי טסטר, מכניס בחור הימני היכן שאמורה להיות הפאזה והטסטר לא נדלק, הלכתי לשקע אחר כדי לבדוק אם הבעיה בטסטר והוא נדלק. חזרתי לשקע הבעייתי ודחפתי את הטסטר לחור השני האפס(לא התחתון הארקה) ושוב לא נדלק, פירקתי את השקע, שיחקתי עם המגעים ועדיין הטסטר לא נדלק, פתאום אני בכלל מבחין שחיברו את הפאזה ~ למקום של האפס N, החלפתי בינייהם ושוב בדקתי את שנייהם עםהטסטר ולא נדלק, אמרתי אולי יש נתק בתוך הקיר, מנסה למשוך את החוטים להרגיש משהו וכלום, בודק עם הטסטר ולא נדלק. חיברתי את המקרר והמקר…

3. Started by g2c,

שלום, אני משתמש במעגלי hc sr501 סביב ביתי שנכנסים לאוסילציות כשנעשה לח בחוץ. ברצוני לצכָפות את המעגל עם כל הרכיבים פרט לחלון האופטי שעל הגלאי הפירואלקטרי. מי יודע מה מומלץ? איפה קונים בארץ להוביסט (לא למפעל טילים)? תודה מראש

4. Started by doker,

שלום יש לי מיקרופון אלחוטי ישן ונאבד לי המקלט שלו כלומר יש לי את המיקרופון הוא משדר טוב רק אין לי את המקלט רציתי לדעת האם יש איזה דרך לקלוט את זה אולי זה עובד בFM או בדרך כל שהיא המיקרופון הוא techman tdm-308 תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. אני לא זוכר איך קוראים למכשיר כזה אבל בכל זאת אופן הפעולה של המכשיר: זה מין Detector של אור לדוגמא ברגע שאין אור הנורה נידלקת במעגל. משתמשים בזה הרבה בבית לדוגמא כשאר אין אור בדירה איזושהיא אז הנורה פשוט נדלקת. עכשיו במעגל מורכב מסוללה בעלת 4.5 וולט הסוללה במעצבן הגדולה מלבנין הזאתי אם שתי כיפות על הראש, לד תלות אור, נגד שאני יצטך. עכשיו מה חסר במעגל ואיך הוא אמור להיראות? תעזרו לי בבקשה זה חשוב בשבילי אני רוצה לבנות אחד כזה נ.ב. אין לזה שום קשר למודינג לכל אלה שחושבים שהפורום נועד רק לאלקטרוניקה במודינג!!!

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by BloodLine,

איזה חנויות מוכרות ציוד מודינג כגון רגליות וכ'ו

7. Started by shaks,

היי אתמול ראיתי ביקורת על הChameleon של SUNBEAM ואני מאוד רוצה לקנות אותו הבעיה היא שלא מצאתי חנויות בארץ שמוכרים אותו ולא מצאתי אף חנות בחו"ל שמוכרת אותו ויכולה לעשות משלוחים לארץ בבקשה תעזרו לי למצוא חנות בארץ שמוכרת אותו או חנות בחו"ל שעושה משלוחים לארץ תודה לכל העוזרים למי שמעוניין לראות באיזה מוצר מדובר הנה http://www.sunbeamtech.com/PRODUCT11.html

8. Started by yakirsh4,

שלום,לפני כחצי שנה קניתי פנס זהה לזה http://www.ebay.com/itm/2000Lm-CREE-XM-L-T6-LED-Head-Front-Bicycle-Lamp-Bike-Light-Headlamp-Headlight-/191231345943?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item2c8646c517 משום מה הוא הפסיק לעבוד לי ואני לא יודע אם זו הבטריה או הפנס עצמו השאלה היא איך אני בודק את כל אחד מהם יש לי ציוד אלקטוניקה וידע בסיסי תודה רבה לעוזרים

9. Started by shloosh,

סתם קטודה סגולה, או קטודת uv. אולי שתיהן ביחד? ממש יפה.... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by nimrods,

שלום לכולם האם זה אפשרי לבנות רמקולים שישמעו מה ששמעים בפלאפון נגיד דרך הבלוטוס?? תודה מראש ....!?!!??!?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by yaronberger,

שלום לכולם, אני מעוניין לעבוד עם הארדוינו דרך התוכנה MATLAB כדי לקבל קלט של טמפרטורה דרך חיישן DHT11 ולעבד את הנתונים במטלב. מצאתי הוראות לעבודה עם חיישן מסוג זה דרך הארדוינו באופן ישיר אבל לא בטוח איך לעבוד איתו דרך מטלב... אשמח לעזרה, תודה.

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  12. Started by keisyjons,

יש ברשותי משדר ומקלט RF עם 4-5 ערוצים כמתואר באתר: http://talkingelectronics.com/projects/27MHz%20Transmitters/27MHzLinks-2.html#GS%20REMOTE%20CONTROL%20RECEIVER(איפה שרשום: CHANNEL RECEIVER 4 ,CHANNEL TRANSMITTER 4)הרגל החמישית של הרכיב TX-2B מחוברת ללחצן, לחצן זה מוזיז לי את המכונית קדימה.השאלה:מה אני צריך לשנות או להוסיף(נגד משתנה או כול דבר אחר), כך שאני אוכל לשלוט במהירות המכונית שלי (במקום שתהיה לה מהירות קבועה, כמו עכשיו)?תודה לכול העוזרים, ואם אפשר - שהשינוי יהיה מלווה בשרטוט חשמלי שלא יהיו אי הבנות וכדו'.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by NuXeR,

היי, יש לי ביגטייפון ישן, מימי ה-Athlon XP. בקרוב אני משדרג את המחשב ל-AM2, ורציתי לדעת האם יש דרך להרכיב את הקירור הנוכחי על המעבד החדש ? נראה לי מגוחך לקנות BigTyphoon חדש בשביל זה.. תודה, תומר.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by tsvika,

פירקתי מהספק הישן את המאוור שלו ואני רוצה לחבר אותו ללוח הלכתי לפי המדריך פה באתר ויש לי כרגע שתי חוטים חשופים שיוצאים מהמאוורר החיבור חשמל של הפלופי הוא בכלל לא כמו שמתואר בתמונה ואין לי לאן לחבר אותו אז רציתי לשמוע על דרך חלופית לחבר את המאוורר ללוח יש לי בלוח שקעי 3-פין שכתוב לידם FAN אבל אין לי איך לחבר את המאוור אליהם יש לי חיבור חשמל 2-פין שאני יכול לחתוך מכרטיס מסך ישן אבל אין לי שקעי 2 פין בלוח מה לעשות?[br]פורסם בתאריך: 16.03.2008 בשעה 19:55:20 לא חשוב חברים הסתדרתיאפשר לנעול

• 0 תגובות
    • 700 צפיות
  15. היי, ברשותי 2 מאווררי AC 0.13A הרועשים לטעמי... רציתי שתהיה אופציה לשלוט על מהירות הסיבוב שלהם (וכך על הרעש המופק מהם). ראיתי ב-25 שקלים מוצר שנקרא Zalman Fan Mate II שמחברים אותו ללוח אם ולמאוורר ואפשר לשלוט על מהירות הסיבוב. אך לפי מה שראיתי זה מתאים למאווררים של מעבדים. רציתי להתייעץ איתכם לפני הקניה -האם המוצר יתאים למאווררים אלו של AC 0.13A ? או שההתנגדות שלו לא מספיק חזקה? תודה, אורן.

• 5 תגובות
    • 750 צפיות
  16. Started by alfa100,

מה עדיף אני בונה orgamic leds ואני לא יודע אם להשתמש בfilm capacitor או radial capacitor מה כדאי? עזרה דחוף

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by Rיה,

אני מתכוון לקנות מארז SUPRANO של tt ויש לי כמה שאלות(של מתחיל) אני חורט בעזרת מה?עם זה עם דרמל איזה ראש+תמונה אם אפשר איך אני מאיר?(אני יודע היכן למקם את הלדים אך לאן אני אמור לחבר אותם ואיך)ואין לי שום מושג באלקטרוניקה רק בסיסית מה עוד????.... אההה אולי יש לכם הצעה למשהו לחרוט אני חשבתי לחרוט את השם(amd + הסמל) מעבד -?Athlon64 3200+ S-939 שרפתי את המחשב שלי ואני על המחשב של אחותי כרגע אז אני ינסה לענות כמה שיותר מהר (יהיה קשה)

• 6 תגובות
    • 777 צפיות
  18. אני מחפש סרטוט של מתג אור שיהיה גם אינפרא אדום (עם שלט של אזעקה למכונית או משהו) וגם שיהיה במקום מתג איזה כפתור מגע נחמד.. זאת אומרת שיהיה אפשר להדליק/לכבות אותו מרחוק עם השלט וגם עם נגיעה בכפתור שעל הקיר. את החלקים שידרשו אני יוכל להשיג, אבל אין לי ידע באלקטרוניקה כדי ליצור את המעגל עצמו..

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by PrefaceAlumni,

אהלן כולם! שאלה קטנה, קיבלתי את המארז עם 2 מאווררים עם לדים. שמתי לב כי המאווררים מסתובבים לאט יחסית, אם אנתק את הלדים הם יסתובבו יותר מהר??(הלדים לא באמת נחוצים לי). (הלדים מחוברים למאוורר) תודה

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  20. Started by Alexkmr,

בדומה לזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1623&products_id=19000 למאווררים שמגיעים עם המארז ANTEC 300.

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. פתרתי את הבעיה הקודמת אז כבר ערכתי לשאלה חדשה =) קיצר, קניתי דרמל של סקיל ואני משתמש בראשי חיתוך שקיבלתי, הם נגמרים בטיל!!!! זה אשכרה מטורף כמה מהר שהם נגמרים, בערך כל 10 ס"מ של חיתוך במארז אני צריך להחליף ראש. אני חותך לא טוב? אלה ראשים מסריחים? דרך אגב, אני חותך על מהירות 5 בגרסאת ה 125 W כפי שמומלץ בהוראות לחיתוך ברזל.

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Itzik Naim,

שלום לכולם, רציתי לדעת אם אתם, או מישהו שאתם מכירים מסוגל לבצע (בתשלום כמובן) פרוייקטים בדומה לפרוייקטים של L3P (http://www.l3p.nl מארזי שולחן עם קירור נוזלי, נאון וכל מה שקשור) כמו זה או זה:

23. Started by ratiyha,

איך הסירקולציה שלי? [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 919 צפיות
  24. ומה הדרך הכי טובה לצבוע מקלדת נורמלית פשוטה...?

• 1 תגובה
    • 831 צפיות
  25. אוקיי, אז לקחתי טלפון סימנס s45 (כסוף) והחלטתי שהצבע נמאס עלי, קניתי מיכל צבע שחור עם גימור מבריק (gloss) וצבעתי שכבה, אחר כך שייפתי קצת, צבעתי עוד שכבה, לצערי הרב זה לא יצא כמו שרציתי, לא משנה כמה שכבות עשיתי, תמיד יצאו לי קצת גושים... מישהו יודע איך לצבוע בלי הגושים הללו ? דרך אגב, כדאי לצבוע אחר כך עם ספריי שקוף ? נ.ב. מתוכנן עוד שלב של הוספת צבע נוסף, עם דוגמא כלשהי (ככה זה כשאין פאנלים לפלאפון שלך...)

• 24 תגובות
    • 3.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.