אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
חשבתי על רעיון... לחבר ללדים במארז חיישן רגיש לאור, שידליק אותם כשיש חושך ברמה מסוימת, או אפילו יותר טוב, שייתן יותר ויותר זרם ככל שיותר חשוך. מישהו מכיר רכיב כזה? אולי אפשר לבנות מעגל פשוט? ???
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מכשיר שיבדוק כמה פעמים דלת נפתחה ונסגרה, כולל באיזה שעות איך אני מתחיל?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם קודם כל אני חדש פה אז מזל טוב לי .... ;D שני כול אני רוצה לבנות אורגן אורות מילדים אבל יש לי כמה בעיות קטנות : 1. ערכתי חיפוש קטן בגוגל ומצאתי מלא סרטוטים אז אני לא יודע איזה לבחור מה ההבדל בינהם אני איתן לכם איזה 2 שנראו לי הכי טובות http://2004.uploaded.fresh.co.il/09/11/433025.jpeg http://sound.westhost.com/project60.htm 2. אין לי כזה ניסיון באלקטרוניקה אני לא יודע לזהות חלקים או נגדים אז אם משהו יוכל לעזור לי ולהגיד לי איזה סרטוט לבחור איזה חלקים לקנות בתודה מראש יהונתן (יאללה אנשים נגמר האח הגדול אתם יכולים לענות לי )
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז כך אני רצה לבנות אורגן אורות בגודל של 20 על 5 בערך משהו קטן וחמוד כזה ויש לי 2 שאלות מישהו מצא לי מדריך איך לעשות שהאורות ידלקו לפי קצב המוזיקה (לא וינאמפ) כי אני ל רוצה שום קשר בין האורגן למחשב. ויש לי עוד שאלה יש דבר כזה לד יותר גדול מ 5 מ"מ? אם כן כמה יותר גדול וכמה הוא עולה בערך
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמובן שזה אמור להיות פרופורציונלי, כלומר מידות זה הכרחי... (אחרת הייתי משתמש ב-power point ) תודה
-
- 6 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מארז קטן שקוף, בסגנון של מארז ה "גיימקיוב" עכשיו איך בונים את זה? האם צריך חומרה ייחודית? כמה יעלה לי בערך כל זה?
-
- 3 תגובות
- 702 צפיות
-
-
יש לי המון רמקולים בבית - הרמקול עצמו לא כל הקופסא והרכיבים כמו שקונים בדרך כלל. עכשיו חשבתי סתם בשביל הכיף לנסות להשתמש בהם ולחבר אותם למחשב. אני רוצה גם שיהיה ניתן לשלוט על העוצמה שלהם כמו שיש ברמקולים רגילים. חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי, מישהו יודע איך בונים מגבר פשוט כך שאני יוכל לשלוט על העוצמה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
שלום !!! אני רוצה לבנות מודינג שיכיל מסך LCD מהמדריך זה לא נראה כזה מסובך... עכשיו יש לי רדיו ישן שמכיל מסך LCD בדיוק בגודל המתאים לי ורציתי לדעת האם הוא יתאים... הבנתי שאי אפשר ללא בקר אז מה זה בקר ומאיפה משיגים בקר והאם למסך מרדיו ישן יש בקר??? (המון שאלות) נ.ב אני יעלה תמונה מחר...
-
- 6 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום !!! החלטתי שאני רוצה לבנות מודינג הכולל תצוגת LCD לפי המדריך באתר... עכשיו הבנתי שמתייחסים שם לצג מסויים בעל בקר מסויים... אני רוצה להשתמש בצג כמו שבתמונה...או כל צג אחר שיוכל להציג תמונות כמו הצג בתמונה... עכשיו רציתי לדעת מאיפה אפשר להשיג אותו, מחיר, האם יש משהו שווה יותר באותו מחיר והאם בשבילו צריכים יותר רכיבים מהמפורט במדריך... אשמח לכל עזרה אפשרית!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברה אני רוצה לבנות מסך כזה יש לי את כל החומרים חוץ מהפונציומתר אני חייב אותו? ומסך ה lcd הוא מפקס של sharp יש לו 14 חיברים ושני חיבורים לתאורה האם זה מספיק?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, רציתי לבנות סאב-וופר קטן כזה אבל אני צריך תרשים והסברות מפורטות... עשיתי חיפוש וראיתי מלא אנשים שבנו אבל לא הבנתי כלום... אפשר עזרה? תודה!!!
-
- 21 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשפר קומקום חשמלי פשוט, ולהתקין בו חיישן קול. כאשר החיישן ייקלוט את המילים "מים חמים" לדוגמא, תחל פעולת הרתיחה אשמח אם למישהו יש רעיונות לביצוע.. ואיזה סוג של חיישן קול אני צריך. המון תודה!!!
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. יש לי כרטיס מסך פשוט עם זלמן, והבעיה היא שהוא מפזר את האוויר לכיוון ההארדיסק ולכייון הדלת. אני מעוצבן מזה כי זה סתם מחמם לי את האוויר במארז , דבר שיוצר התחממות כללית של כל החלקים. עכשיו, חשבתי לבנות קופסא שתסיט את האוויר לכייון התחת של המחשב ומשם יצא כל האוויר החם! איזה חומרים כדי לי להשתמש כדי שלא ישרפו\ ימסו\ יהרסו... ואיך אני בדיוק מדביק את זה ללוח? בעזרת הסלוטייפ המיוחד הזה ( שחכתי את השם...יש לי פול גלילים של זה בבית אבל השם תמיד בורח). הבעיה בסלוטטייפ הזה שהוא מאוד חלש , ושהוא מתחמם הוא פשוט משתחרר. מחכה להצעות!
-
- 3 תגובות
- 803 צפיות
-
-
שלום לכולם . יש לי רמקולים קיטים של שנות ה 70 שניתן לראות פה Marantz 2226 in excellent condition אמנם זה רק סרטון , אבל מרגישים בעוצמת הבאס ובשרניות הסאונד . מאוד מאוד אהבתי אותם . אחרי הסרטון שמתי להם מידים וטווטרים חדשים . מאיזה רמקולים מדפיים שמצאתי . את הוופרים המקורי השארתי . הקרוס אובר נשאר כמו שהוא . עכשיו הם מנגנים בסדר . אבל קשה לא לשים לב שהבאס נהיה חלש באיזה 50 אחוז פחות יותר . ואני לא מצליח להבין למה . חשבתי לעצמי בלאו הכי הקרוס שלהם נראה על הפנים . אז אבנה להם קרוס חדש וזהו . אני אשמח לקבל מימכם המלצה לסכימה של קרוס 3 WAY פשוט זול יעיל ונציל . הייתי רוצה שתדרי החיתוך יהיו 800 5000 תודה סופ"ש טוב
-
- 2 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום לכם, אני רוצה לבנות שלט שהוא יהיה מואר בלדים שבו יהיה כתוב הכתובת של הבית ושם המשפחה כמו שיש ברוב הבתים בישראל (הקרקע לפחות) לדוגמה: משפחת פלטו 39\1 או משהוא כזה בסגנון, אז אני מחפש רעיונות לאין לבנות את השלט הזה.. ככה שהטקסט יהיה מואר גם בחושך בעזרת לדים חשבתי לעשות משהוא מפרספקט שקוף משהוא כזה: אבל אני לא יודע איך לחרות כל כך טוב, דבר נוסף בעיתי זה שבגלל שהכל שקוף אז יכול להיות שיראו את החוטי חשמל דבר שאני רוצה למנוע. השלט גם חייב להראות טוב גם בשמש שהלדים לא מחוברים למקור חשמל בנוסף בגלל שהשלט הזה יהיה בחוץ הוא חייב לעמוד בכל תנאי המזג אוויר, בגשם בשמש וכו' אז אני מאוד אשמח לרעיונות שלכם בנושא.. רעיון שיהיה מוצלח במיוחד יעלה ליומני פרויקטים כך שכולכם …
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היתי רוצה להבין את המעגל הזה אני לא למדתי אלקטרוניקה בשום מקום אז בבקשה לתת הסברים רציניים לא בסיגנון "הרכיב הזה טרנזיסטור " אני יודע לקרא סירטוטים אבל רוצה להבין למה השתמשו ברכיב הזה ומה הוא עושה http://www.web-ee.com/Schematics/LED%20Flashlight/LEDflashlight.htm
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-
-
אני בא מרקע של תכנות.. אז את התפיסה של 1 = כן, אמת, true, ושל 0 = לא, שקר, false וכו' אני מבין, אבל אני לא מבין איך מגיע המידע, באיזה ערך מתחיל המעגל, ומה אני עושה עם המידע הזה? עוד משהו, זה הדבר היחידי שאפשר להעביר בעזרת האלקטרוניקה? אין נתוני STRING (מחרוזות), INT (מספרים שלמים) וכדומה שמועברים גם כן?
-
- 4 תגובות
- 828 צפיות
-
-
אני רוצה להוציא את הגג של המארז כדי לקדוח למאוורר, והבנתי שצריך לקדוח את הניטים ואז זה יוצא. עכשיו רציתי לדעת האם אני צריך להוציא את הHD בזמן שאני עושה את זה כדי למנוע ויברציות מיותרות, והאם צריך לכסות את הלוח אם כי עפים שבבים
-
- 5 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להכין מד טמפ' בשביל הצ'יפסט, בעיקרון אני צריך מסך לד (כמו של מחשבון) בגודל 1' או אפילו 1.5' ואני כבר יסתדר . מה אני צריך לקנות ?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מוד כמו במדריך שבאתר http://hwzone.co.il/guides/9600mod/ מסינק של מעבד AMD http://img134.imageshack.us/img134/7803/amddualcorefv7.jpg האם המשקל יכול לעקם או לשבור את הכרטיס ?
-
- 8 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום לכלום אני רוצה להכין צלחת WIFI שמשפרת את הקליטה אבל אני חייב לדעת האם זה באמת אמיתי ועוזר זה המדריך http://www.upim.co.il/t1328/ אם תסתכלו במדריך תראו שאני סך הכל מחבר לו מעמד.. זה לא שאני מחבר את ה"כלי אידוי" לאנטנה של הWIFI אז השאלה שלי האם ה"כלי אידוי" באמת יהפוך לאנטנה של הWIFI אם אני יכין לפי המדריך הנ"ל? כי אני פשוט לא רואה שום מגע בין האנטנה של הWIFI ל"כלי אידוי". שימו לב שבסוף כותב המדריך אומר שמאין קליטה קפץ לו ל72% אבל לי זה נראה שפשוט בגלל שהוא תלה את הWIFI בחוץ זה נהיה לו ככה... מישהו יודע האם זה יעזור והאם ה"כלי אידוי" באמת יהפוך לאנטנה?
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם, זה זמן רב שאני מעוניין לשלוט בדוד החשמלי שלי דרך הטלפון. בין אם זה מחוץ או מתוך הבית. יש לי ידע בחשמל, וכן ידע תיכנותי במגוון שפות, אז אני חושב שיש לי נקודת התחלה טובה. מה שכן, לא התנסיתי עם הארדואינו אף פעם. אך נראה לי שהאופציה הטובה ביותר היא דרך פרויקט שאני רוצה לעשות ולא סתם משהו שאני אעקוב אחריו באינטרנט. אני מתאר לעצמי שהדוד הוא של 2.5קילווואט (זה הסטנדרט, לא?) ואני פשוט רוצה לשים במקום המתג שיש לי כיום, יחידה שתתחבר לוויפי מצד אחד, ותמוקם במקום המתג של הדוד ותדע להדליק ולכבות אותו. כמובן שיש לי גישה מלאה לאיביי וכד'. אילו חלקים אני צריך לצורך פרויקט כזה? יש לי אפשרות גם לחיבור אתרנט, אך לדעתי פתרון זה מסורבל יותר ופחות נוח.. אשמח להכוונה לאיזה לו…
-
- 70 תגובות
- 32.9k צפיות
-
-
רוצה להסיר המאורר שבספק כוח מה עליי לעשות לשם כך? להוסיף הטסינקים ומה עוד? תדריכו אותיי .. כי המאורר כבר מרעיש ובכלל לא רוצה אותו... רוצה ספק שקט לחלוטין למי שמבין בזה... שידריך אותיי כי כפי שאני יודע רק 2-3 טרנזסיסטורים מתחממים בספק ...אז אם שיש למישהו ידע ומוכן לעזור לי בבקשההה כי בטוח שהרבה רוצים זאת תודה
-
- 4 תגובות
- 833 צפיות
-
-
אהלן! יש לי מחשב נייד ישן 12" ללא שימוש... אני רוצה לפרק ממנו את המסך, להרכיב עליו מסך מגע (הבנתי שזה מין כמו מדבקה שקופה ששמים על המסך ואז מחברים ב-USB והמסך הופך למסך מגע). נתקלתי בכמה בעיות ראשוניות: 1) איפה אני משיג את התוספת שהופכת את המסך למסך מגע? 2) החיבור של המסך כרגע הוא חיבור מיוחד ללוח אם של המחשב הנייד, איך אני מחבר אליו מחשב אחר או מקור וידאו אחר? כי אני לא רוצה להשתמש במחשב נייד. תודה ושבוע טוב
-
- 7 תגובות
- 8k צפיות
-
-
יש לי 8600GT פסיבי של גיגבייט ורציתי לדעת איך אפשר לחבר אליו מאוורר שיהיה יציב וגם אם יש אפשרות שהמאוורר יסתובב לפי הטמפרטורה?
-
- 6 תגובות
- 847 צפיות
-