עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ranyr,

אני רוצה לחתוך צורה מסוימת בחלק העליון של המארז הבעיה היא שהצורה מורכבת מכמה צורות קטנות כמו משולש בגודל ס"מ +\- שאותם אני ממש לא יודע איך לחתוך ראיתי בגלריה כמה אנשים שחתכו במארז צורות מאוד מורכבות אני אשמח אם תסבירו לי איך עושים את זה וגם כמה טיפים לא יזיקו...

• 4 תגובות
    • 938 צפיות
  2. השגתי מאוור גדול וקטלני עכשיו איך אני מחבר אותו לספק שלי (זהו מאוורר שמקרר ארונות חשמל ממוחשבים) *במידה ואני צריך לשנות חיבור תדריכו אותי איך עושים זאת.... [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 1 תגובה
    • 724 צפיות
  3. Started by arkadur,

קראתי את המדריך לבניית לדים, ונתקעתי! 1. למה צריך את הפרספקט? 2. לאן בדיוק אני מחבר את הלדים? (לצד השני של השוקולד?) 3.האם זה באמת חזק? דחוף! אני באמצע המודינג!

• 6 תגובות
    • 933 צפיות
  4. שלום, אני מעוננין לדעת כמה זמן יחזיקו 5 לדים מחוברים לסוללת 9 וולט.... תודה.

• 1 תגובה
    • 619 צפיות
  5. שלום לכולם.. ברשותי מארז supertalent אדום וברצוני לעשות לו מודינג או יותר נכון קצת צבעים.. אני צריך עזרה לגבי איורור המארז חלקים וכבלים.. טוב אז נתחיל:דבר ראשון יש לי 4 מאוררים במארז 2 מאוחרה 1 בצד ועוד אחד מקדימה ברצוני לקנות 2 מאוררים חזקים ביותר ועוד 2 מאוררים עם לדים וכמובן איך לשים כל מאוורר שיוציא או יכניס דבר שני אני צריך בקר מהירות לכל ארבעת המאררים פלוס המאורר של המעבד דבר שלישי 2 קתודות אדומות+כבלים של פלופי וIDE עגולים (אם יכנס בתקציב אז זוהרים) המארז הוא אדום לדעתי יהיה חמוד שבתוכו יראו אדום אבל אני עדיין לא בטוח לגבי זה אם יש לכם רעיונות של שילוב צבעים או צבע אחר זה יתקבל בברכה אני חושב שאמתי הכול אם אני יזכר במשו אז אני יגיד..התקציב לכל חלקים אלו הוא 500 ש…

• 3 תגובות
    • 912 צפיות
  6. שלום , יש לי משאבה מסוג Danger Den 12v-d4 , שצורכת 18 וואט בחיבור 12 וולט, ואני מעוניין לחבר לה פוטנצימטר על מנת לשלוט על העוצמה שלה. האם תוכלו להמליץ לי על אחד מוכן (רק לקנות) בזול עדיף בלי פאנל , סה"כ אני מתעצל לחפש בחנויות אלקטוריקה ולחבר לבד, אני מעדיף שזה יראה מקצועי ולא מאולתר כמו שאר העבודות שלי....חחח.. תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  7. טוב אז ככה לא יודע למה נפל עלי כול היום המחשבה הזאת מה אני עושה עם המחשב... ככה הינה התמונה של המחשב שלי... טוב אז ככה.... מה שאני רוצה לעשות... זה איך שהוא למזג את המחשב עם השולחן.. חשבתי על זה.. לעשות חריצים בשוחן או אולי לעשות בשולחן איזה הגבהה כזה של משולש שיהיה טיפה שיפוע בשיפוע להכניס את סידירום והצורב כוננן דיסקטים + כפתור ריסט + הפעלה ולשים טפט חדש על השולחן שהכול יראה כאילו זה נבלע בתוך השולחן.... אני צריך עצות רעינות.. כול דבר שיכוללעזור לי.. המטרה העיקרית שלי שזהיתפוס כמה שפחות מקום ויהיה יפה... אם יש לכם רעיונות אחרות שאנייכול לעשות גם סבבה מחכה לתגובות.. תודה רבה לכולם...

• 12 תגובות
    • 976 צפיות
  8. שלום, הבנתי שלפני שאני מריכב את חלקי המחשב למארז אני צרך להאריק את עצמי (מלשון הארקה אם מישהו לא הבין...) אז איך אני עושה את זה?? אם אין לי אמצעים מיוחדים כמו נעלי הארקה וכל מיני דברים שמיועדים לזה.... תודה מראש, ניר.

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by Electric Boom,

שלום, בשיטוטי בסייבר(איך אני נשמע כמו סבא ככה LOL...)מצאתי ת'מודר המוזר הבא:http://www.lionetwork.net/modules.php?&name=Edonkey&d_op=viewdownloaddetails&lid=13661&ttitle=%F1%E9%EE%F0%E8%F7:_%F0%E5%F8%E8%E5%EF_%EE%E7%E9%F6%E4_%F7%F1%E5%EE%E4_{%E2%E9%F8%F1%E4_8.5_*%E7%E3%F9%E4_%E1%E9%E5%FA%F8*}_/_Symantec:_Norton_Partition_Magic_8.5&archive= לא כל כך אהבתי את דרך הפעולה שלו,זה די ערבי הקטע עם המתג. חשבתי שבמקום אמצא ת'יוצורון שאחראי לכך שהכונן יודע שיש דיסקט בפנים ואעשה קשר בינו לבין המתג של המארז,מישהו עלה כאן פעם עם רעיון דומה רק עם כרטיסים ושטויות... אני די מתקשה למצוא אותו אבל...חוץ מזה שאני לא בבטוח במאת האחוזים שזה בר עשייה. בגלל זה אני פונה לכאן כ…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. מחפש שותף או שותפה ( ) מאזור ראשל"צ לפרוייקט לכל המעוניין : imdjx@mail.co.il בעיקרון זה ככה... חברה מסויימת הציע לי סכום נכבד בתמורה למארז מעוצב אני מחפש שותף כדי לעשות מוד רציני ביותר והרווח הייה 50-50 המארז הייה למחשבי פנטיום 4 וצריך שהייה בו לפחות 4 מאווררים. ספק של לפחות 400 והוא צריך להיות בצבע כסף או כל צבע בהיר מי שחושב שהוא מודר טוב ומי אזור ראשל"צ מוזמן להיצטרף אלי אבל אני כבר אומר שההוצעות היו עלינו ולבקשת אחראי הפורום אני לא יכול להוסיף בקשר לכסף בקיצור שלחו לי מייל מי שרוצה זמן העבודה המוקצב הוא עד 25-01-05

• 2 תגובות
    • 860 צפיות
  11. מחפש סרט שמדגים את הלדים רצים לפי הווינאמפ-עם סאונד.. בתודה מראש איתן

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by icebreak,

הבחור הזה לוקח כל מני CONSOLE והופך אותם לניידים (הוספת מסך ובטרייה באריזה קומפקטית), עד כה הוא עשה לכל מני דברים גם ל PS1. השבוע הוא פרסם עם תמונות כיצד הפך את ה PS2 שלו לנייד, חובה לראות לכל מודר: http://www.benheck.com/Games/PS2p%201.htm

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Black_eagle,

שלום. אני צריך מידע על איך ה 555 עובד, ולא דפי הנתונים שלו אלא איך הוא בידיוק עובד כמו מה צריך לחבר לאן.. רצוי מאוד מאוד חומר בעברית כי זה הגשה לבצפר, ואין לי כח לפרש את כל המידע.. אז אם למישהו יש חומר בעברית על זה בבקשה שיתן לינק.. תודה רבה...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. יש לי מארז פנוי בבית שאני רוצה לעשות לו מודינג עצבני אבל אני רוצה נושא מסויים לאורך כל המודינג (theme) אתם יכולים לעזור לי לבחור אחד? אין לי שום רעיון.....\:

• 5 תגובות
    • 901 צפיות
  15. בגלריית המודינג ישנו פרוייקט שנקרא "ה-HTPC של רן" ובתיאור שלו מתוארת בעייה כמו שאני נתקלתי בה. הפיתרון שמוצע שם הוא "אדמה משותפת לכל המכשירים". האם הכוונה להארקה משותפת למחשב ולטלוויזיה? איך עושים את זה?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by g2a2l2,

כדי לחבר מסך חייב להשתמש בRibbon Cable או שאפשר לחבר את זה עם החוטים של הכבל של המספסת ? ועם כן אז צריך לחבר את זה ישירות לפינים ? והאם יש הגבלה לאורך הכבל ? לא הסברתי את עצמי נכון אני מדבר על חיבור של מסך lcd קטן ועם כבר מדברים על זה שאלתי שאלה על חיבור מסך של מכשיר roland canvas sc-8850 על המסך כתוב hd 66206te ונראה לי שהוא מדגם pwb51026a-vo של חברת optrex

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by MoSQuiTo,

בטח כולם כבר ראיתם את המדריך באתר של טום להכנת מקרן LCD אייכותי... (מי שעוד לא הספיק: http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1100371660,40479, ) בכל אופן, הייתי רוצה לדעת עם ניתן לחבר ממיר דיגטלי ישירות למקרן הנ"ל (אני מבין שזה למסך, אבל בכל זאת...) בכדי לראות בצורה מיטבית? האם יש בכלל דרך כלשהי לחבר את הממיר למסך? אם כן, אז איך?? תודה מראש!!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by g2a2l2,

יש לי מכשיר http://hammer.prohosting.com/~sc8850/home.htm) roland canvas sc-8850) הרוס אבל המסך שלו חיפשי דרך לחבר אותו למחשב ולא מצאתי פירקתי את המסך ויש לו בקר HD-66206te ו15 פינים אולי מישהו יודע איך אני יכול לחבר אותו למחשב. אז ככה על המסך כתוב שהוא של חברת optrex pwb51026a-vo (נראה לי שזה הדגם ) כול מה שמצאתי זה http://www.piputilities.com/Dirs/Docs/IC_Part_Docs/LCD_Apollo_Docs/51026aae.pdf חוץ מזה לא מצאתי כלום הפכתי מלא פורומים וחיפסתי בגוגל ואין שום הסבר. אשמך עם מישהו יוכל לעזור לי הדבר היחיד שמצאתי זה זה ואני לא ממש יודע מה לעשות עם זה No. Symbol Level Function 1 FLM H / L First Line Marker 2 LP H / L Data Latch Signal 3 CP H / L Clock Signal for Shifting Dat…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by nimrodim,

היכן ניתן לקנות ספק כוח 24 VDC היכן לקנות? האם ניתן לחבר RELAY לספקים כאלה כך שכאשר המחשב נדלק גם הספק הנוסף ידלק?

• 0 תגובות
    • 777 צפיות
  20. שלום, הגיעו לידי כמה מודולים של 7 segments display , זה פשוט תצוגת ספרה רגילה (10 רגליים למי שמכיר). השאלה - האם אני יכול לחבר אותם למארז איכשהו ? כמו שמחברים LCD רק שפה אני אציג מספרים בלבד (נאמר טמפ'). מה אני צריך עוד להשיג ? איזה קישור למדריך יתקבל בשמחה. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by itaysk,

מצטער אם אני מנגס על ה IR Reciver אבל קניתי היום חלקים.. ואי אפשר להכנס למדריך של heatseekerz..מישהויודע איפה אפשר למצוא אותו? עוד שאלה מה ההבדל בין המדריך ניגיד שלהם לבין המדריך של Winlyrc? הם טיפה שונים.. כנראה שאני יבנה לפי WinLyrc כי אני לא מוצא את שלהם. אז אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא אותו .. תודה ד"א אני מצלם הכל

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  22. Started by isoTop,

החלטתי שאני רוצה הגה לשחק במחשב, אז במקום לבזבז כמה מאות שקלים החלטתי לבנות בעצמי. אז עם מה אני מתחיל בעצם: גוייסטיק ישן ממש ישן לפני 10 שנים בערך שיש בו 3 Potentiometers שכנראה את אחד מהם אני יחליף הסבר בהמשך, חוט של גוייסטיק לgameport וזהו(תמונות אני יוסיף ביום חמישי). אז מה זה Potentiometer אתם שואלים את עצמכם?(או שאתם יודעים) זה בעצם ווסת אני לא מומחה לאלקטרוניקה זה כמו ווסת של אור שאפשר לעמעם איתו מנורה רגילה. אני צריך 3 כאלה, אחד להגה כמובן ,אחד לדוושת גז ואחד לדוושת בלמים. לאחר שעשיתי ניסיון קטן וחיברתי את כל הPot-ים דרך החיבור למחשב גיליתי שהם לא משהו ובעצם הPOT שהחי חשוב לי רועד, לכן אני יחליף אותו, אולי זה לא קשור לPOT, לא יודע אבל לא נראה לי שזה עולה כל כך הרבה…

• 24 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. היי, אני רוצה להכין פאנל קדמי של USB2 למחשב שלי. קודם כל, לקחתי לוח הרחבה של USB1 שהיה לי במחשב הקודם(מוסיף 2 כניסות מאחורה) וניסיתי לחבר אותו ללוח אם. חיברתי אליו רכיב USB1 והוא עבד בסדר. ניסיתי לחבר רכיב USB2 והוא לא זוהה. חיברתי לאותו חיבור על הלוח אם הרחבה של USB2 שקיבלתי עם הלוח אם והרכיב USB2 עבד(ההרחבה הזאת זה רק שני כבלים, אין מעגל כמו ב USB1). עד כמה שאני יודע אין הבדל בחומרה בין USB1 ל USB2 (ברמת החיבורים) אז לקחתי וולטמטר והתחלתי לבדוק את החיווטים הפנימיים של שני החיבורים. הלחמתי (והארכתי את הכבל) על הלוח של ה USB1 בצורה כזאת שעקפתי את המעגל אבל נשאר לי הלוח(כדי שיהיה לי איך לתפוס אותו מקדימה). חיברתי שוב ללוח אם, USB1 עובד ועדיין ה USB2 נשאר לא מזוהה. מישהו יו…

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  24. Started by lirantal,

אז ככה אני חדש לעניין המודים והיום עשיתי צעד ראשון בדבר - הלכתי לחנות אלקטרוניקה לקנות LEDים. למוכר אין מושג מהו הזרם/התנגדות/מתח שלהם אז הגעתי הביתה חיברתי נורת LED אחת לסוללה - לא עובד. שישרתי שתי סוללות (AA כלומר 2*1.5) וחיברתי ל LED - לא עובד. כשהייתי בחנות בדקנו לראות אם זה עובד ואני זוכר שהוא כיוון את המתח שם ל 3.5וולט והנורה האירה. מה אני עושה לא בסדר? תודה רבה, לירן

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. היי, פתחתי את המחשב שלי היום ופתאום מהמאוורר שבתקרת המארז יצא מלא עשן כיביתי את המחשב ופתחתי אותו וראיתי שכל הבידוד של החוט שמעביר חשמל לפלופי נמס!! כן ככה שניה כל הבידוד נמס!!! הוצאתי את הבידוד הנוזלי למחצה ושמתי בידוד חדש וגם לו קרה אותו דבר ככה בשניה והחוט לא היה חם כי נגעתי בו שניה אחרי שהוא המיס את הדידוד המקורי כדי לשים את הבידוד החדש.... שהוצאתי את החוט מהפלופי הפינים של החשמל שלו היו עקומים אחרי שישרתי אותם וחיברתי שוב עוד פעם נמס הבידוד! מה לעשות אני מפחד שזה ישרוף לי חלקים במחשב? ממה זה נובע?? זה ספק שכבר עבד הרבה זמן כך שאין סיכוי שזה מעומס או משהו כזה.. תודה רבה רבה רבה מראש! ניר.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים