אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, שאלות נובים - יש לי כמה מאווררים ג'נריים וכל אחד מהם בעל זרם אחר 0.12, 0.14, 0.18 אמפר וכו. אני מודע לכך שככול שהזרם גדול יותר כך המאוורר הוא עצמתי יותר אבל האם ישנה איזו הגבלה או איזה סטנדרט מקובל? תודה
-
- 2 תגובות
- 793 צפיות
-
-
שלום לכם , הבית שלי גדול וכולל ממ"ד שכלום לא עובר בקירות שלו . עכשיו בכל החלקים בבית צריך אינטרנט אלחוטי (מהירות 30MB) ויש בעיה עם הממ"ד כי אין אינטרנט ברוב הבית כי הראוטר בממ"ד. אז החלטתי לעשות דבר ככה : לחבר דרך הגידים של הטלפון ראוטר אחד לשני , ואני ישתמש בשניים כאלה : http://www.mediagalaxy.co.il/rec/597-%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%92%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A1-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%91-%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%A8%D7%A9%D7%AA-RJ45-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%9A--%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%96%D7%A7-BT631 עכשיו בחיבורים האלה אני צריך גם טלפון ,ומראים באיור שם לחבר את שמונתם לשם , ואני צריך שניים לטלפון , איזה אני לא חייב לחבר ? כי אני יודע שכ…
-
- 29 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
את הארז שלי אתם יכולים לראות בצד... למי שרוצה עוד נתונים : http://www.thermaltake.com/xaserCase/sviking/va4000bwssviking.htm בכל מקרה..הטמפ' בסדר..אבל אני רוצה לשפר..חשבתי לקדוח חורים בחלק העליון של המארז כי כידוע חום עולה למעלה.. איך הכי מומלץ לקדוח? שמעתי על הדרמל הזה..אבל אין לי אותו ואין לי מאיפה להשיג..יש ברשותי ג'גסו ומקדחה+כוסות.. איך הכי מומלץ לקדוח? עם מקדח רגיל ופשוט לעשות הרבה חורים בישביל האיורר? איך אני יכול לחבר את המאורר למעלה? אתם חושבים שיהיה מקום? אני צריך מקדח מיוחד בישביל זה? יהיה מספיק מקום? המלצות/הערות יתקבלו בברכה נ.ב. התכנון הוא לשים מאורר 120מ"מ של AC
-
- 7 תגובות
- 813 צפיות
-
-
אוקי, קניתי סוללות וקיבלתי מאוורר קטן יחד איתם, מאוורר שסתם לוחצים על המתג והוא מאוורר נורא נחמד אבל חזק מאוד וגם מרעיש מאוד. אוקי הרעיון שלי שכבר הצליח אבל באי בטיחות אני פונה אליכם. פירקתי אותו חיברתי אותו למולקס והוא עובד מצוין ואני חושב שאני אמקם אותו מעל הHDD או הכרטיס מסך, דבר שני, האם זה יכול לפגוע במחשב שלי? קצר כלשהו? פגיעה במולקס? כל דבר? כאשר אני מחבר את המאוורר (את החוט האדום ואת החוט השחור) למולקס יש מין אור (חשמל), האם זה בסדר?
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי שלט לטלוויזיה שאני לא מצליח לתפעל אותו מטווח של 3 מטר ומעלה. אני לא יודע אם הבעייה היא בשלט או בטלוויזיה (השלט בן שנה. הטלוויזיה בת 20 שנה) אבל באחד מהם יש בעייה של שידור/קליטה. השאלה שלי היא האם ניתן להגביר את האות או להגביר את הקליטה כדי שאני אוכל להשתמש בשלט גם כאשר אני נמצא במרחק של 3 מטר מהטלוויזיה? ואם כן כיצד? (אני יכול לבנות בעצמי מקלט/משדר) השלט הוא שלט טלוויזיה רגיל (לא של ממיר. רגיל כזה כמו של פעם) והבטריות לא קשורות (בדקתי). תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
הולכת להתארגן הזמנה מהאתר , כל מי שמעוניין ברכישת כל מוצר מהם , שיזרוק לי הודעה פרטית . סכום הקנייה הכולל הוא כ400 דולר , ברגע שיהיו מעוניינים ונגיע לרף הזה , ההזמנה תתבצע . * עצה לחיים : תדאגו שלא יתקע לכם כסף בpaypal . שאלות , דרישות , טענות , או כאן או לפרטי . פבל
-
- 22 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אני מתכנן מחר לצבוע את המארז, יש עליו כל מיני שריטות שמעצבנות אותי, היום שייפתי אותו, השאלה שלי כזו: צריך רק לשייף את המארז כולו? אני צובע את כל המארז גם מבפנים. ואיזה חומרים מדללים אני צריך לשים בכוס של הפיסטולט? חוץ מקצת טינר?
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כדי להפוך סיפור ארוך לקצר...אני עושה פרויקט ואני צריך להשתמש בשיטת אפנון PDM ז"א pulse density modulation. מי שמכיר אותה יכול אולי לתת לי קצת רקע על שיטת אפנון זו? בויקיפדיה מוסבר אך לא בצורה ברורה. אם אפשר הסבר על תהליך הכימוי שבה, הקידוד וכן הפענוח בצד השני. צריך גם סכמת בלוקים כללית. תחילה אני הולך לסמלץ אותה במטלב..אז גם קוד מתמטי יכול לעזור. אם מישו מכיר קובץ עם הסבר איכותי..אשמח ללינק כי לא מצאתי כזה. תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שאלות: תשובות: מי שעוזר מקבל 20 אג', תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי !לכם סוף סוף החלטתי לבנות פאן-באס, לאחר שהרעש של המחשב שלי )5 מאווררים( כמעט ושיגע אותי ! יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה, קראתי כמה מדריכים ועוד התחלה של איזה ספר אבל פה זה מסתיים. עכשיו, אני שמעתי שיש כזה דבר שנקרא "נגד משתנה" או משהו דומה, ולפי מה שהבנתי זה נגד שמשנה את ההתנגדות שלו, בערך משהו כמו ברמקולים שמעלה ומוריד את הווליום. אז שרטטתי פאן-באס ששולט במאוורר אחד ,עם נגד כזה ,הנה : OK עכשיו אחרי שראיתם מה עוללתי, אשמח לקבל תיקונים עזרה והצעות והכי חשוב - האם זה באמת הולך לעבוד ?
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
שלום.. ברצוני לחבר מעגל כלשהוא שצורך 9V. עכשיו... הזרם במעגל הזה לא קבוע ולכן לא אוכל להשתמש בנגד בלבד. אני רוצה לחבר אותו ל- 12V מהספק כוח ולכן אני צריך משהו (מייצב מתח נראה לי) ש-"ימיר" לי את ה- 12V ל- 9V מתח מיוצב. למי שמתעניין זהו אורגן אורות עם 10 לדים ומכיוון שכל פעם דולק מספר שונה של לדים הזרם לא קבוע, וזאת הסיבה שאני לא יכול להשתמש בנגד (בלבד). האם מישהו יכול להכין לי סכמה לפי הנתונים הנ"ל? אני צריך לדעת את הרכיבים הדרושים כמובן... תודה מראש ושנה טובה (קצת באיחור אבל יאללה.. ), עודד ב.
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הנה הפרויקט שעבדי עליו כל היום - אם אתם רוצים עוד תמונות רק תבקשו וכל הפרטים על החיתוך גם אם תרצו רק תבקשו.
-
- 33 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
מחפש צורה נוחה לפרק את המולקסים. הבנתי שיש Tool ולא מצאתי איפה. יש למישהו עצה? ובחיית, אם אתם לא יודעים על מה אני מדבר על תזרקו שטויות - תשאלו.
-
- 21 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מצבר של מכסחת דשא ישנה (טרקטורון לכיסוח דשא, Lawn Tractor), המצבר שלו ישן אבל המולטימטר מראה שהוא מחזיר 1.7V יציב. כמובן שלפי דעתי מצבר של כזה דבר צריך להחזיר הרבה יותר מתח, קצת קשה לי לבדוק מה רשום על המצבר, אבל נצא מנקודת הנחה ש1.7V זה לא מספיק, והוא אמור לתת יותר. לפי דעתי זה אמור לתת 12V לפחות. האם זה אומר שניתן להטעין אותו? או שהוא מת? אם כן, תקנו אותי אם אני טועה, אבל צריך להכין חיבור לחשמל עם חיבור שמוריד את המתח לקצת מעל לכמה שהבטריה צריכה, ועם הכי קצת אמפר שאפשר למצוא ע"מ לבצע טעינה איטית ושמירה על חיי הבטריה.... תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מחר מביא את החלקים הבאים 2 Thermaltake HardDisk Cooler A2376 1 Thermaltake Big Typhoon CL-P0114 4 Thermaltake Cooper memory heat spreader A1989 1 Arctic Silver 5 Thermal Compound A2150 היא טובה גם לכרטיס מסך 6800 ?? ואני עושה הזמנה מחר גם ל: Thermaltake NEON2 UV A1721 1 Thermaltake XR-CABLE SATA UV 60CM BLUE 2 Thermaltake XR-CABLE ATA UV60CM GREEN 1 Thermaltake XR-CABLE FLOPPY UV 45CM ORANGE 1 איך זה בשביל התחלה למודינג פנימי לSHARK כסוף שלTT ??? השלב הבא חלון שקוף ניתן להשיג פרספקט בכל זגגיה או זה משהו מיוחד ????? וואי אני מת להשיג מצלמה ולצלם :xyxthumbs:
-
- 11 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום אני לאט לאט מתקדם ומתפקס על איזה משקף גלים אני הולך לקנות, ובחלק מהדגמים, כשקונים אותם, אפשר לבחור איזה פרובים רוצים להוסיף. יש Oscillator אחד שמגיע עם שני זוגות של פרובים רגילים, ומאפשר להוסיף זוג אחד של פרובים מסוג x10. מתי בעצם הם שימושיים? לאיזה דברים? תודה רבה card
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אני יכול לחבר למכשיר שצורך 3 ,v מטען של פלאפון שמספק 3.7 v עד אמפר של 350?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה גדול שחור וכסוף (מתקלף) על גלגלים בלי דלתות צד ועם פאנל קדמי מעפן והכי חשוב עצות לגבי מכסה עליון פעם הוצע ל SSR לעשות חלק עליון כזה : נורא אהבתי את העיצוב אבל יש לי בעיה מתחת למכסה יש עוד מתכת כזה (תמונות מצורפות) כך שאני לא אוכל להכניס לשם את המאורר וכבר יש לי חריצים למאוורר (אגב האם זה בסדר אם אממש את העיצוב ? ) דבר ראשון כל המכסה ישתייף יהיה נקי מכל מזיק מחפש להוריד את שאר הצבע מהמארז .. פתרון נחמד יהיה לזרוק את כולו למיכל טרמפנטין (בעיה שאין לי כזה) כנראה שאצתרך לפרק את כולו ולשייף את הכל הרבה פריימר וצבע וגם לקה אם צריך תודה לכל המייעצים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
קראתי נושאים קודמים על העטים שרגישים לאור UV. אמרו שהם של חברת BIC ורשום שהם רגישים ומשהו כזה.. הייתי באופיס דיפו ולא מצאתי את זה, אבל מצאתי עטים של חברה בשם Pentel. באריזה היו 5 עטים בצבעים: כתום,ירוק,כחול,סגול,צהוב. על האריזה היה רשום שאלו עטי ג'ל רגישים, ומחירם היה 30ש"ח. מישהו אולי מכיר את זה ויכול להגיד לי אם אלו עטים שבאמת זוהרים בתאורת UV??? (דרך אגב, לא קניתי את החבילה עדיין..)
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חיפשתי הוראות לבניית מעגל שידליק לי נורה לפי הבאסים של המוזיקה מהמחשב, מעין אורגן אורות עם ערוץ אחד. מצאתי את האתר הבא: http://www.aaroncake.net/circuits/corgan.htm והנה השרטוט מתוכו: ויש לי כמה שאלות לגבי המעגל... 1. המעגל יעבוד גם ב220 וולט ולא רק ב117 נכון? 2. איזה נגד משתנה כדאי לי לשים כדי שאני יוכל להפעיל את הנורה לפי הבאסים ולא בצלילים גבוהים יותר? 3. כמה אמורים לעלות לי בערך כל הרכיבים מהשרטוט? 4. אם אני רוצה להכין מפסק למעגל אפשר לשים אותו בין השנאי לנגד? תודה רבה למי שיעזור....
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום ! רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר 3 (קטנים=כמו של כרטיס מסך) מאוורים ברצף לחיבור מולקס או משהו אחר ?? ואם זה אפשרי אז בבקשה תיעצו לי איך כי זה ממש חשוב !!! ורציתי לדעת אם כדאי לחבר 4 מאוורים של 80 מ"מ עם ספק של 400 וולט ????
-
- 4 תגובות
- 786 צפיות
-
-
שאלתי לפני כמה ימים לגבי עטי UV האם צביעת הרכיבים שלי במחשב עם עטים כאלו יכולה לגרום נזק...? והאם מישהו כבר מצא עטים כאלו...? יש לי כבר ספרי פלוריסנטי ואני מחכה להתחיל לעבוד על פרויקט הUV שלי ורק חסר לי המידע לגבי העטים האלו.. אז אם למישהו יש מידע לגבי עטים כאלו שתפו אותי... תודה..
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
צריך בשביל בפרויקט HTPC. יהיה בערך בגודל של חצי מארז MIDI ATX. מישהו יודע איפה יש באיזור המרכז מקום שמוכר (עדיף ליד ראשון לציון והאיזור הזה), כמה זה אמור לעלות בערך ? והאם הם יחתכו לי בעצמם ? כל מידע יתקבל בברכה . הייתי בהום סנטר, ו ACE (ד"א חנויות חובבניות ויקרניות) וכמובן כמו כל דבר נורמאלי, גם את הפרספק הם "לא מחזיקים" :\ תודה על עזרה :
-
- 12 תגובות
- 10.7k צפיות
-