עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by splify,

http://soldering.tehskeen.com/

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום,יש לי מארז סגור והייתי רוצה לעשות לו חלון בצד,וציך מכשיר חיתוך ומקדחה בשביל הברגים(לא חייבים ,אפשר גם את ה-U או H אבל אני רוצה עם ברגים..) ורציתי לדעת אם המכשיר הזה מסוגל לבצע את העבודה: http://www.21.tv/arutz/prod.aspx?channel_id=17540&channel=1 אם תוכלו לראות את הסרטון הדגמה זה מאוד יעזור,זה מכשיר שגם קודח אבל יש לי מקדחה יותר טוב מזה,יש לו גם כמו "דיסק" חיתוך .. אז תראו באמצע מראים איך הוא חותך,אם נראה לכם שהוא טוב תגיבו ,זה יעזור לי מאוד. בברכה,מושיקו.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by eegg,

אני רוצה לשלוט על משהו דרך הusb אז רציתי לדעת אם יש דרך לשלוט על משהו (לד) (לא החשמל אלא כמפסק דרך תוכנה או משהו)

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. קניתי את הדרמל של וולף, הזה שמגיע גם עם מקדחה נטענת (אני יודע שזה לא שווה הרבה, אבל בשביל 70 שקל מה אכפת לי) קיבלתי שקית של דיסקיות, והם כולן נראות שבירות ומעפניות כאלה. מישהו יכול לשים תמונה של הדיסקית שאני צריך בשביל לחתוך במתכת? עריכה: לפני שפניתי לפה, פתחתי והפעלתי את המנוע בשביל לראות שהכל עובד. עבד, סבבה, אבל נלחץ לי הכפתור של הנעילת דסקיות עכשיו הוא לא נלחץ בכלל, ולא רוצה לעשות כלום.. פשוט תקוע. מה לעשות?? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by RONG23,

שלום לכולם אשמח להמלצה על בקר טמפרטורה המציג 4 מקומות שונים בדיוק מירבי הסתכלתי על scythe,nzxt ולא מצאתי משהו שנותן קריאה של 4 מקומות בו זמנית אלא אחד אחד. לגבי בקר מאווררים אשמח לאחד שגם כולל מד טמפ" של לפחות 5 מאווררים ו4 מדי טמפ" תודה מראש לעוזרים רון

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  6. Started by mzlbat,

היי אני אוהב לשחק בחושך אבל תמיד מתקשה לראות את האותיות של המקלדת , וחשבתי להחליף את הנורה הצהובה בלד פנס ולעשות לו הגבהה ( אני חושב לסדר את זה כמו באנטנה של הרדיו -לא טלסקופית אלה לשים מאחורי המקלדת וכשאני ישתמש יעשה לזה סיבוב שיהיה כלפי מעלה ) השאלה היא אם המתח יחזיק לד פנס ? אם עשו את זה אפשר לינק -מדריך

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by talmAn,

אני רוצה לקנות למודינג שלי רשת ברזל אני רוצה לקדוח 4 חורים למאווררים שבעצם אני מתכוון לשים רק ב 2 מהחורים מאווררים אבל אני קודח 4 חורים כי זה יהייה יותר יפה. אז אני רוצה לשים ב 2 החורים הנותרים רשת ברשת כזאת לכסות אותם שיהייה יפה אז אני צריך רשת ברזל דקה וצפופה איפה אני יכול לקנות את זה? מישהו יודע?

• 4 תגובות
    • 3.5k צפיות
  8. Started by foxil,

קניתי מחשב חדש וגם קניתי את מסך דק. שמעתי הרבה שבכל פעם שיש טכנולוגיה מתקדמת, שיש להם יתרון צריכות חשמל נמוכה מטכנולוגיה הקודמת. רציתי לשאול כמו חסכה חשמל באחוזים במחשב חדש מול המחשב ישן? המחשב חדש שלי הוא E6300, 1GB, GEFORCE 7600GS 256MB עם מסך LG LG L194WT. מול המחשב ישן פנטיום 3 733 עם מסך שטוח MAG. תודה...

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. כבר הרבה זה אני רוצה לבנות את המחשב הזה ועכשיו זה קורה! לוח intel dg45fc מארז... פרספקס~ האמת, אין לי ממש כוח לספר על הפרויקט אז תבינו הכל מהתמונות כמובן שכל פרוייקט מתחיל על דף חלקי הפרספקס הבסיס למי שלא הבין עד עכשיו אני עושה את הבסיס שחור ומתחתיו פלטת פרספקס של 8MM עם לדים מיקום הרגל אחרי הדבקה הלחמה של החוטים ויהי אור =] אחרי שסיימנו עם הבסיס עוברים ללוח אם מיקום הספייסרים =] הספייסרים במקום וגם החוט של הלדים הצצה לחלק האחורי, הוא עוד לא מחובר כפתור הדלקה אחורי היה לי משעמם... צמצום חוטים מהספק ועד לפעם הבאה

• 45 תגובות
    • 22k צפיות
  10. Started by itayobt,

שלום, אני צריך לפתח פרוייקט למקום העבודה שלי שיבוסס על ארדואינו (יש לי ניסיון ואני יודע איך לעבוד איתו) : זאת מערכת עם 4 מנועים שכל מנוע צריך לסובב ציר לתשע נקודות קבועות. אני צריך לבנות מערכת שתוכל לשלוט על כל אחד מהמנועים בנפרד, ותדע באיתחול המערכת, באיזה נקודה (מתשע הנקודות של כל ציר) המנוע נמצא. יש לי מתח של 12V - יותקן על רכב. המנועים הם המנועים הפשוטים שמגיעים עם הקיט של האדואינו למתחילים - הם מספיקים לי מבחינת הכוח - אם יש מנוע שהוא קצת יותר חזק ואמין סרמת המחירים של המנועים האלו, אשמח לשמוע. עיקר הבעיה שלי הוא איך להחזיר מכל מנוע היכן הוא נמצא, ואיך לשלוט בממשק יחסית קטן על ארבעת המנועים בנפרד. תודה, איתי.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by SweeT_EviL,

אני צריך להוציא את הground pin (איך אומרים בעברית?) מאחד הציפים שעל אחד הלוחות שלי(לא, לא לוח אם). ומעניין אותי לדעת איך אני מגלה את הPIN הזה, או שאני חייב לבצע חיפוש של אותו ציפ בדיוק ולקוות שמישהו יודע?

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by hellfe,

שלום לכם שלום אני מתכנן כבר כמה זמן על פרויקט בסגנון הזה : תראו פה בסרטון איך זה נראה http://www.youtube.com/watch?v=ZP7fWP_bJE0 בדיוק ככה אני רוצה לעשות (רק שהצבעים לא יתחלפו כל הזמן כי זה ישגע לי תשכל) אני רוצה לפזר לאורך הקיר המון לדים חזקים ולחבר אותם יחד שיאירו את הקיר אתם שואלים איך זה קשור למחשבים. אז ככה אני רוצה שכל הלדים יקבלו מתח ישירות מהמחשב. מה הכנתי עד כה? עשיתי אב טיפוס עם 3 לדים לבנים (שיכולים לעבוד במתח של 5-6V). חיברתי אותם במקביל אני חושב. עשיתי נקודות + - ולכל לד חיברתי 2 חוטים +- ככה שב2 הנקודות ה+ וה- יהיו 6 חוטים מחוברים במרוכז. את 2 הנקודות המרוכזות חיברתי לUSB בשביל לקבל 5V העוצמה היתה חלשה . תוכלו לומר לי אם הרעיון שלי אפשרי …

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by roeesnir,

יש לי רק את הרמקול הימני. אני מחפש מחליף לשמאלי., למישהו יש רעיון? Amplifier: Output power: 110 Watt RMS Power distribution: 55 Watt x 2 Signal/Noise ratio: < 0.3% 1W 1kHz Frequency response: 55Hz - 20kHz Signal/Noise ratio: > 85dB Separation: > 55dB Input sensitivity: 440mV Nominal impedance:4 ohm Speakers: Tweeter driver type: 1 Tweeter rated power: 10 Watt 6 ohm Bass and mid-range driver type: 6.5 Bass and mid-range rated power: 30 Watt 4 ohm Frequency range: 55Hz - 20kHz Interfaces: Output: Terminals Input: 2RCA Aux input: 2RCA Power: Power supply: AC 220 - 240V, 50Hz

14. Started by nimrodim,

ברצוני לחבר לדים לפינים של ההרד דיסק לד וPOWER שנמצאים ע"ג לוח האם. האם אני צריך נגד גם בין הפינים הללו ללד גם במקרה זה?

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  15. Started by nimrods,

שלום לכולם יש לי שאלה ? משהוא יודע איפה אני יכול למצוא מדריך לתאורת לדים יותר פשוטה מזאת שיש פה תודה לכולם העוזרים...!!

• 2 תגובות
    • 923 צפיות
  16. Started by RayZ,

אז אחרי הרבה שנים בהתעסקות בחומרת מחשב, וידע מצומצם ותאורטי בלבד על אלקטרוניקה וחשמל באופן כללי, הייתי רוצה להתרחב מעט, מטעמי תחביב בלבד ללימוד אלקטרוניקה מעשית (חשמל בכללי, מבנה וניתוח לוחות מודפסים, הלחמות וכדומה) - משהו שיתן לי ידע ויכולת להתחבר יותר למכשירי חשמל ולתקן אותם אם אפשר. מכיוון שזה כתחביב בלבד, ובגלל שאני רשום כרגע ללימודים למקצוע אחר שבו אני רוצה לעסוק, הייתי רוצה לדעת באיזו צורה מומלץ עבורי ללמוד את כל זה, ללא צורך בהסמכה וכמובן בצורה שמשאירה זמן ללימודים הרגילים. בעיקרון - אני מעדיף לימוד במסגרת כלשהי, כי חלק גדול מהמקצוע הזה הוא מעשי ופחות תאורטי. האם אתם מכירים קורס כלשהו? תודה

• 1 תגובה
    • 2.4k צפיות
  17. Started by MasterDK,

איך בונים את זה פעם ראיתי איפושהוא אבל לא זוכר איפה מישו יכול להסביר בבקשה?

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  18. Started by CASIOMAN,

שלום רב, יש לי מסוק אלחוטי חשמלי הפועל על סוללת 9.6 פאק (דומה לסוללות שהיו פעם לטלפונים אלחוטיים של פנאסוניק) עכשיו הסוללה כבר דיי מתה והיא גם חלשה 800mah חשבתי על לחבר 3 סוללות של פלאפון ביחד אבל זה יוצא 11.1 וולט אני יודע שאפשר לחבר נגד שיוריד את המתח ל 9.6, אז כמה שאלות בנושא: האם זה יעיל? האם זה נכון בכלל מה שאני אומר? האם יש דרך טובה יותר? אגב הסוללה שבמסוק כרגע היא מסוג ni-cd והסוללות של הפלאפון (למשל נוקיה) הן li-on בתודה רבה, איתי שרוני.

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by masterblaster,

אני מדבר על הכבלים של החשמל

• 11 תגובות
    • 800 צפיות
  20. היי. החלטתי לעשות דלת שיש בה 2 מאווררי 80mm,במארז הנוכחי יש רק 1. למארז יש ברזלים המגבילים אותו במאוררים, התכנון היה 2,אבל הבית של הדיסקים הקשיחים מפריע, אז בכל זאת,אני עושה פשוט חורי אוורור. (סליחה על ההסבר ה...,פשוט לא ידעתי מה כבר אפשר לומר על הפרוייקט הזה) לצערי המאריך של הדרמל נקרע לי מהחום,אז עכשיו הוא ידני,ולא נראה לי שאצליך לגמור את זה היום) תמונת: (מה שבכחול הולך להיחתך [כולל העיגול המרכזי]) http://www.siz.co.il/up.php?file=zo0imjzyqdmz.jpg עדכון בהמשך,הפרוייקט בתהליך עכשיו

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by nir007,

1.שלום רציתי לדעת כיצד אפשר לבנות מכונת CNC? (כל מכונת CNC) אני השמח למדריכים באנגלית+עברית 2.מה מכונת CNC יכולה לעשות/ליצור? 3.באיזה תכנה משתמשים כדי להפעיל אותה? תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Warped,

שלום, אני צריך רכיבים אלקטרונים מסויים למעגל מודפס. חיפשתי אותם בכמה חנויות ולא הצלחתי למצוא. יש איזה חנות שכדאי לי לבקר בה, או איזה חנות מקוונת מומלצת? הרכיבים הם: IC: MN3007 MN3101 Diodes: RD11EB תודה מראש

• 3 תגובות
    • 744 צפיות
  23. Started by chris_u16,

למי שלא זוכר את התראד שלי http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=115710.0 קיצר זה התחיל בכך שניסיתי להחליף מלא קבלים מסוגים שונים (ניסיתי בערך 15 קבלים שונים שהוצאתי מכל מיני כרטיסי מסך) וכולם בעת הדלקת הכרטיס מסך פשוט רתחו מחום ואם הייתי משאיר אותם כמה דקות פועלים הם בטוח היו נשרפים. קיצר לא היה לי עצבים לזה והכרטיס ישב הרבה זמן בצד בלי שימוש. מסתבר שHoly צדק במה שאמר דבר אחד שלמדתי מזה זה שלכרטיסי המסך כנראה לא ממש משנה הקיבול כי כל הקבלים ששמתי גדולים וקטנים רתחו מחום אבל כולם העלו מסך. לפני כמה ימים מכרתי את הGF1 DDR 32MB שהיה לאחים שלי ותכננתי לקנות להם איזה GF3 Ti משומש או משהו כזה אבל אז נזכרתי בti4200 שיושב בצד והחלטתי לעשות משהו שכבר חשבתי עליו …

• 9 תגובות
    • 866 צפיות
  24. שלום.! אני צריך כתלובות של חנויות אלקטרוניקה באזור כפר סבא והוד השרון.... תודה.

• 12 תגובות
    • 9.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.