אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
פירקתי עכבר אופטי והוצאתי ממנו לד מה אפשר לעשות עם זה? חשבתי לעשות פנס ממש חזק כמו האלה שיש במחזיקי מפתחות רק עם 2 לדים ואז זה יהיה משו מפציץ ומסנוור. יש עוד רעיונות?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
אני רוצה לחתוך חלון מרובע בספק ולשים בתוכו 2 לדים. עכשיו דבר ראשון, הייתי רוצה לדעת את הדרך הטובה ביותר לחיבור החלון השקוף לקופסה של הספק. וגם איך אני יכול לחבר את הלדים בלי להביא חיווט ממחוץ לספק אלא ישירות מתוכו ? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יודע אולי איפה באיזור פ"ת (או באיזור המרכז) אני אוכל למצוא מישהו שיכול ליצוק לי פלסטיק לפי שרטוט שאני אספק לו?
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני קראתי את המדריך של ה lcd הבנתי הכל חוץ מ... איך אני אמור לחבר לחיבור lpt כשהוא חיצוני למארז ושהמתח הוא בתוך המחשב מהספק יכול להיות שאני מחמיץ כאן משהו מקווה שתעזרו תודה מראש *אני יודע שיש הרבה שאלות בנושא אבל אף אחד לא שאל את זאת
-
- 4 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אם אני יקח שני סוללות אני יחבר מכשיר חשמלי קטן בסוללה אחת להדק החיובי ובשניה לשלילי זה יפעל?
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אם המתח והזרם תלויים בהתנגדות אז : המתח זה הזרם במוליך אידיאלי(שאין בו התנגדות) והזרם זה בעצם המצוי?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני כבר כמה חודשים מחפש אתרים שיתנו לי מידע על איך ליבנות מעגלים חשמליים רציניים (לא מנורה וסוללה ) , יותר רציני כמו לוחות של מגברים, אז מי שמכיר אתרים כאלה אז בבקשה חבר'ה זה ממש דחוך לי. תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
כי שמתי לב שהיא משתמשת בלדים רגילים, אבל אני רוצה לשים שם אחד כחול שצורך 3V.. השאלה אם הוא ידלק בכלל?
-
- 2 תגובות
- 871 צפיות
-
-
קראתי את ההסבר אבל עדיין לא הבנתי בדיוק מה ההבדל....אשמח אם תעזרו לי
-
- 7 תגובות
- 16.5k צפיות
-
-
יש לי ספק ישן שאני רוצה לחבר למחשב הנוכחי שלי בנוסף לספק הקיים. איזה פינים שנכנסים למדר בוארד לקצר שמה? *זה ספק בלי החיבור של 4 הפינים הנפרדים זה ספק עם רק חיבור ללוח אם.
-
- 5 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שאלות לגבי לדים. ביקרתי באתר הבא לגבי לדים שונים: http://www.lsdiodes.com/ רציתי לדעת מספר דברים. 1. מה ה MCD "הנורמלי" לשימוש לתצוגה במחשבים לדוגמא POWER ON ופעילות ההרדיסק. 2. האם כאשר מריצים לד מלוח האם - למשל POWER ON וכדומה - עדיין צריך נגד ביניהם? 3. כמה מתח מספקים בד"כ החיבורים על לוח האם ללדים ולסויטצים. 4. אשמח לקבל מידע על כיצד להכין SWITCH ל POWERON ו RESET 5. בכמה נמכרים לדים וסויטצים בארץ? 6. "בתים" לסויטצים ולדים - היכן למצוא? עברתי על ה- MANUAL של לוח האם שלי - אבל לא רשום מתחים. יש רק את הדיאגרמה הבאה.
-
- 2 תגובות
- 736 צפיות
-
-
אני צריך לבנות מעגל שחלק מהרכיבים בו הם 4 טרנזיסטורים כאשר 2 PNP וה2 האחרים NPN אם לא הסברתי את עצמי נכון אז לפי התרשים שלהם בזוג הראשון אחת הרגליים מכוון עם חץ פנימה והזוג השני באחת הרגליים עם חץ החוצה השאלה שלי היא איך בעצם אני יכול להבדיל מבין שניי הזוגות כי הם נראים בדיוק אותו הדבר רק המספר הסידורי עליהם שונים ולפי הסרטוט שאני מרכיב אני חייב לחבר את מקור המתח קודם כל לזוג אחד ורק אחר כד לזוג השני זה מאוד חשוב חברה אני יודע שיש בעיה בניסוח השאלה אבל אני מקווה שאתם מבינים תודה מראש על העזרה ( שאלה מנחה : האם אני יכול לזהות את רגל הבייס של הטרנזיסטור רק על ידי מבט ?)
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם תוכלו לעזור לי למצוא דרייבר למקלט אינפרא אדום שבניתי מהמדריך באתר... כי אם אני ישיג דרייבר אני יוכל להשתמש בתוכנה של הפלאפון שלי SK ודרך האינפרא יהיה אפשר להעביר אנמציות וילצולים...
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
מחפש מפצלים לחבורי 3 פינים. חיבור 3 פינים נקבה בצד אחד לחיבור ל 2 מחברי 3 פינים זכר בצד שני. האם מוכרים? האם להכין לבד? ואם כן היכן ניתן לקנות חיבורים אילו?
-
- 7 תגובות
- 969 צפיות
-
-
מהו המתח המקסימלי שאפשר לתת ללדים הפשוטים קטנים (אלו המוכרים-אדום\ירוק\כתום ) ???
-
- 3 תגובות
- 758 צפיות
-
-
במה הוא השתמש, בצמיג? (מישהו אולי יודע לקרוא רוסית?) http://www.modmag.net/forum/viewtopic.php?t=181 [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אז ככה הבאתי מחשב ישן מחבר.........והחלטתי שאני בונה לו מארז קטן .....ושיהיה שקוף עכשיו קניתי פרספקט ושדיברתי עם המוכר הוא אמר לי שזה מאוד מסוכן לחתוך אותו כי הוא עלול להישבר.הבנתי שיש כמה דרכים לחיתוך פרספקט שהטובה מבין כולם היא דרמל ... אין ברשותי להשיג כרגע דרמל לכן האופציות שנשארו לי זה מקדחה , וג'קסון....... אז עם מישהו יודע לחתוך הוא ללמד הוא טיפים לחתוך את הפרספקט ממש לא יעזור עם תגידו לי לקנות דרמל כי אין לי אמצעים לזה כרגע אז בכל דרך אחרת שאפשרית...אשמח להצעות בתודה טל
-
- 3 תגובות
- 925 צפיות
-
-
יש 6 חוטים( 3 שחורים 2 כתומים ואחד אדום) הם יוצאים ישר מהספק והם לא מחוברים לכלום... מה הם עושים ומה המתח שלהם?
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
היי חבר'ה. אני משחק פריסבי [למוגבלים: צלחת מעופפת] ויש צלחת שנקראת: "פלאש פלייט" בקיצור זאת צלחת שכאילו בלמטה שלה יש חלק כזה שמסוססים אותו אז נדלק לד ולאורך הצלחת יש סיבים אופטיים וזה מאיר את הצלחת, אז אני רוצה להחליף את הלד בלד יותר חזק ובצבע שעדיין אין! אחרי התבוננות קצרה ראיתי שהסיבים אופטיים מחוברים איכשהו ללד, יש שתי אפשריות: 1) כל הסיבים מודבקים לראש של הלד, 2) חור קטן בראש של הלד וכל הביבים מוכנסים אליו. השאלה שלי היא איך אני יכול להדביק סיבים אופטיים ללד? לעשות בלד חור קטן [קשה מאוד לביצוע] או לחמם קצת את הסיבים ולהדביק ללד [אם בכלל זה אפשרי]. תודה לעוזרים... אם חשוב לכם תמונות תגידו...
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מארז למודינג עד 150 ש"ח. ומצאתי כמה הצעות: 1) http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=620&CatCode=91 2) http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=350 3) http://www.fixbuy.co.il/Product.aspx?prodID=42 עכשיו הראשון מבחינת מיקום הכי נוח לי אבל נראה לי שתיהיה לי בעיה עם המארז בגלל שעל הדלת יש את החורים האלה וזה נראה לי יפריע לי לעשות חלון בצורה שאני רוצה. השני נראה לי המארז הכי טוב למודינג בשבילי. הבעיה היא המחיר לא נראה לי ששוה כלכך . השלישי גם זול אבל לא נראה לי כלכך יפה. (ולאף אחד מהם אני לא צריך משלוח - אז אל תוסיפו למחיר את המשלוח). תודה לעונים.
-
- 10 תגובות
- 995 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אפשרי להפעיל את המחשב ע"י הקיט של "מנעול קוד סודי " שנמכר באריהב, או ע"י אחד הקיטים של השלט הרחוק? הנה קישור לקטלוג הקיטים: http://www.arihav.com/products/kits/index.asp תודה ניר
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
איפה קונים ספרי שרגיש לקרינת UV ? הייתי בACE ואין להם, וזה הגיוני שפרמייר אפור עולה 40 שקל ?!
-
מה אתם חושבים- האם ניתן להוסיף מסך אל סי די למצלמה דיגיטלית ללא מסך ? אני חשבתי שאולי אפשר לשים מסך של פלאפון צבעוני !
-
- 5 תגובות
- 971 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לצבוע את כלובי הכוננים (HDD&Optical Drives) בספריי UV השאלה שלי האם זה יראה במידה טובה בתנאי תאורת UV טובים (מקס' 2 קטודות) או שזה יהיה מעין קשקוש שלא יראה.. תודה (:
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-