עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MaC_MaN,

מישהו אולי יודע כמה וולט יש בשקע טלפון? זה DC/AC? ועל איזה פינים במתאם ADSL יש את המתח?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. טוב חברים.. גם אני התחלתי בפרוייקט מודינג משלי... ובשלב ראשון.. החריטה!! היום מצאתי תמונה.. ובסקר דעת קהל החלטתי שזו תהיה החריטה שלי.. פה יש תמונות : http://photos.walla.co.il/nadaw משום מה זה עובד רק על מוזילה אבל תנסו.. שמתי ליד פנס.. כמובן שעם לדים אולטרה זה יראה הרבהה יותר טוב.. ואני גם אשפר טעויות חריטה.. יהיה טוב !! צודההה

• 44 תגובות
    • 7k צפיות
  3. אני מתכונן ליקראת המארז החדש יש דבר אחד שברור יותר מהכל.. האורך חוטים של הספק שלי בחיים לא יספיקו אז אני מעוניין להאריך אותם ע"י גזירתם באמצע והוספת חוט ארוך.. עיקר הבעיה היא עם הכבל ATX.. פשוט בגלל הכמות חוטים שיש בו, קל לשים לב לעובדה שיש הרבה חוטים באותם צבעים . מה שאני שואל בעצם אם חוט בצבע כל שהו מזרים בידיוק את אותו מתח כמו הכבל (באותו צבע) שלידו ובעצם לא יקרה כלום אם יחליפו בינהם ? כנ"ל לגבי שני החוטים השחורים במולקס... תודה לעזרים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Niv golan,

שלום אני מחפש חנות שאפשר לקנות בה פלסטיק פרספקט באזור המרכז או ראשון ..... אני כל הזמן מחפש ולא מוצא חנות לקנות בה ...... (אני מתכנן לעשות פרויקט) מי שיודע איפה אוכל להשיג פלסטיק פרספקט באזור ראשון או המרכז שיכתוב לי ..... תודה ביי...

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by מייזל,

שלום, היום הכנתי תוכנה עם משתנה ומשום מה המחשב לא קולט את המשתנה הנה התוכנה: void setup(){ pinMode (7,INPUT ); pinMode (8,OUTPUT); pinMode (9,OUTPUT); pinMode (10,OUTPUT); pinMode (11,OUTPUT); pinMode (12,OUTPUT); Serial.begin(9600); byte a; } void loop () { digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ; a = digitalRead(7); Serial.println(a ); if a == 1 digitalWrite(11, LOW); delay (3000); if a== 1 digitalWrite(10, LOW); delay (3000); digitalWrite(8, HIGH) ; digitalWrite(9, HIGH) ; digitalWrite(10, HIGH) ; digitalWrite(11, HIGH) ;; } איפה שמסומן זה אומר שהוא כתב לי ש…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  6. Started by iCe_bLaSt,

שלום אני יודע שאולי היו דיונים על זה קודם אבל אני חולה ועייף וממש אין לי כוח להתחיל לעשות עכשיו חיפושים בכל רחבי הפורום ראיתי שבמדריך מסוים אמרו לקנות רהוסטאט של 5K , אז קניתי אחד , הבעיה שאחרי חישוב קצר הגעתי למסקנה שזה הרבה יותר מדי בשביל המאורר שלי המאורר פועל ב12V ולוקח פחות או יותר 0.2A , מה שאומר שיש לו התנגדות של 60 אוהם , בשביל לשחק עם המתח בין 12V(מהירות מקסימלית* ל6V (כבוי או בקושי פועל) אני אצטרך גם רהוסטאט של 60 אוהם , בכל מקרה אחרי שכבר הלחמתי הכל גיליתי שבאמת הרהובאס שלי אמנם פועל אבל פחות או יותר מספיקה הרוח שנושבת על הכפתור המסתובב כדי להכפיל את המהירות של המאורר , זה רגיש רצח. בכל מקרה לפני שאני אבזבז עוד 5 שקל על רהוסטאט חדש רציתי לברר שΩ60 באמת מה שאנ…

• 3 תגובות
    • 919 צפיות
  7. Started by stingeR-,

אוקיי , עשיתי היום את המוד הזה : http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg615747#msg615747 שזה : חיבור מאוורר לכרטיס המסך בעזרת תושבת ה PCI ועשיתי את זה לשני המחשבים שלי... אין לי מושג איך ולמה , אבל לא רק שזה נתן אצלי שיפור של 10MHZ בליבה , אלא גם הוריד את הטמפרטורה של הצ'יפסט ב10מעלות(!!) , מ46 ל36 , ואצל אח שלי זה נתן שיפור לליבה של הכרטיס ב20-30MHZ , והוריד 10מעלות מהצ'יפסט ו5 מהמעבד(!!!) , אין לי מושג איך ולמה... ושני המאוררים ששמתי הם יחסית רגילים(אמורים להיות ג'נריים , למרות שהם דוחפים לא מעט אוויר , משהו כמו 60-80CFM)

• 5 תגובות
    • 913 צפיות
  8. כותרת - עם הרכיבים הבסיסים, לא EWB

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. מה אתם אומרים על המוד שלי ? תכנסו בו http://photos.walla.co.il/haqhaq השקעתי עליו הרבה וכל החלקים עשיתי אותם בידי ללא כלים אבל אני לא מרוצה מהצואות :-* לצערי הרב :'( לא עשיתי את בגרות המתמטיקה בגלל המוד הזה

• 13 תגובות
    • 986 צפיות
  10. Started by 114508534,

ערב טוב הגיעו לידיי שני מסכי LCD האחד הוא של חברת LG ומסך נוסך של חברה סינית לא מוכרת. הבעיות הן ככה : ה LG לא מגיב כלל להדלקה , לחיצה על הכפתור לא עושה כלום . המסך השני הסיני הלא מוכר בלחיצה על כפתור ההדלקה נראה שיש סימני חיים קלים- הנורה מהבהבת קלות ואז נכבת . פתחתי את הLG לבדוק שאולי אחד הכבלים בספק שלו נשרפו אבל הכל נראה תקין . אשמח לשמוע לדעתכם מה ניתןו לעשות בעניין- תודה ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by orenoren,

קבלו פרוייקט מגניב בלינק הבא: www.kevinrose.com

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  12. בפרוייקט המודינג הראשון שלי לקחתי מארז ג'נרי פשוט ועשיתי לו: חלון בגג בצורה של Crop Circle שמתי מאוורר 80 מ"מ תאורה כחולה חלון מרובע פשוט בצד עם תאורה כחולה 120 מ"מ וכדי "לנקות" את החור למאוורר עשיתי חיפושי מתכת עם טקסטורה... יצא ב"ז (המבין יבין) צבעתי את כל המארז בכחול אחיד חלק בניתי שני פאנלים קדמיים עם תאורות לכונני 5 אינץ (יש 2 פנויים) שיפרתי את זרימת האוויר ועשיתי סליבינג. המודינג הזה גמור יש לי בבית מארז ג'נרי נוסף שקניתי יש לי בבית פרספקס יש לי צבעי מקצועי חינם (חבר של אבא שלי) יש לי דרמל ובכלל יש לי כמעט הכל אבל אין לי רעיון ואני לא רוצה לעשות סתם מודינג אקראי כמו שעשיתי בנוכחי שלי יש למישהו רעיונות מקוריים ויפים למודינג? (וברי ביצוע)

• 0 תגובות
    • 894 צפיות
  13. שלום. יש לי לד כחול שחבר שלי הביא לי אבל אני לא יודע כמה המתח שלו... אני רוצה לעשות את מה שבליק הזה: http://metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/molexlight/index_eng אבל אני לא יודע איזה נגד לקנות. אם יש לכם רעיון? והבעיה השניה היא: יש לי מאוור נוסף שאני רוצה לחבר למחשב שיהיה קרוב לכרטיס מסך דרך כמו שמוסבר באחד המדריכים באתר. אבל יש לי כבר 6 מאווררים 2 מוציאים אוויר, אחד על המעבד, אחד על הכרטיס מסך, ו2 שמכניסים אוויר. יש לי עוד חיבור אחד של מאוורר בלוח אם אבל כשאני מחבר אליו את המאוור שלי, המאוורר לא עובד. אבל המאוורר החדש עובד בסלוטים אחרים בלוח אם של מאוורר . יש רעיונות?

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  14. Started by Alexkmr,

קניתי היום מאורר ב72 שקל בטעות שברת להב על ידי כך שהכנסתי מברג לשם. המאורר עצמו עובד ואפילו מקרר טוב מאד, יש אפשרות כלשהי להדביק את הלהב עם דבק ממש ממש חזק?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. סליחה על הבורות, אבל אין לי מושג איך קוראים לזה ובמיוחד איפה לקנות אחד -.-' האם יש גם מפצל שאפשר לחבר עליו 2 מאווררים(יש לי חיבור מולקס פנוי אחד)? פשוט שמתי לב שאחד המאווררים במארז שלי לא פועל, וכשבדקתי את העניין, הסתבר שהוא לא מחובר(ואין לאן).

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  16. אני מדבר על המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/3/ פעם אחת בשרטוט יש של פוטנציומטר של 100 אוהם ובכיתוב רשום פוטנצימטר של 10 אוהם אני קניתי כבר פוטנציומטר של 100 אוהם - להחליף??? וכדאי לתקן כי יש אנשים שגם קוראים את הכתוב...... :cool2:

• 3 תגובות
    • 800 צפיות
  17. Started by eliazu88,

אהלן. אני מקווה שאני נמצא תחת הכותרת המתאימה לשאלה זו. אני מעוניין לשלוט על כל פין ופין בנפרד ביציאת כבל הLPT שאני מחבר למחשב דרך כניסת יו-אס-בי. איך עושים זאת? מדובר על כבל LPT רגיל, 25 פינים . תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 3.3k צפיות
  18. שלום לכם, יש לי את המיקסר הבא: spirit folio sx והשנאי שלו נהרס על השנאי כתוב: input 230vac ~ 50z 150mA output: 18.3-0-18.3v AC ~ 600mA אחרי שפניתי להמון גורמים קיבלתי הצעת מחיר לספק כוח חדש והבנתי שזה לא משלם (ביקשו 500+ ש"ח) אחרי שחיפשתי המון בגוגל קיבלתי כאב ראש רציני אבל הבנתי שגם ספק כוח חדש הרס לי מהר לכן אני רוצה לשאול אותכם איך אני בונה לעצמי ספק כוח חדש שלא יהרס ויעמוד בדרישות? תודה..

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. ההודעה המקורית נערכה, וזאת עקב אי ציות לחוקי הפורום הנושא הועבר למדור הTRADEZONE באתר, במידה ויש לכם שאלות נוספות \ או אתם מעוניינים בפרטים נוספים אתם יכולים לפנות אלי בהודעה פרטית.

• 0 תגובות
    • 786 צפיות
  20. Started by אריה_ר,

ויש לי כמה שאלות קרתי את ההודעות בנושא המנגנון לדים של הוינאמם ולא הבנתי לאן ויאך הלדים מיתחברים כאילו אני פשות לוקח וחותך את הכבל של המדפסת ואת המנורות מחבר לשם 2-9 לפולוס והשאר למינוס ?? זה מה שהבנתי כך עוסים את זה ? ובאיזה קישור ראיתי את הלדים על איזה פלטה כאילו מה זה ?? העם מישהוא יכול עוד פעם בקשה להסביר לי כי חיפסת את הנושא הזה ולא הבנתי אותו ועוד שאלה הקשר למתגים של הפאן באס אפשר פשות לקחת את הפלוס לחתוך אותו לשים שם מתג ואחרי המתג לשסים מנורה ואז להמשיך למאורר ( אני רוצה 2 מצבים ) עוד שאלה בקשר למאוררים של המארז יש להם חיישן או משהוא כי בתוכנה פאן באס כתוב כמה ההמאורר של המאבד מיסתובב איך הוא יודע את זה תודה לכול מי שעוזר פשוט לא מצאתי את התשובות לזה בארכיו…

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  21. Started by carman6,

האם אפשר להפוך כל מחשב לHTPC או שיש לו סטנדרט מסוים? לא אכפת לי שזה יהיה מחשב לא כל כך מוצלח אבל שיתפקד כמו מחשב HTPC. ברשותי מחשב ישן מבוסס פנטיום 2... אני חושב שאני יכול להשיג פנטיום 3 אחד אבל כרגע יש לי פנטיום 2 שאני יכול להפוך אותו... האם ניתן להפוך אותו למחשב HTPC (אפילו שיהיה גרוע...)? אם כן, תפנו אותי למדריך או הסבר איך עושים זאת די בכללי... בבקשה... תודה לכל העוזרים, שמעון

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  22. Started by card,

מכירים את SquareWare? אם לא, אז: http://rayshobby.net/?page_id=2686 זה מיקרו בקר שכולל הכל, כולל חיבור USB, והוא לא צריך Programmer נוסף, אלא יש בו הכל, רק לחבר ל-USB. היתרון העצום שלו, לדעתי, הוא לא לשם שימוש ב"בגדים" כמו שהתכוון היוצר שלו, אלא דווקא יותר לכיוון של לעשות "hacking" למכשירים קיימים. הוא כל כך קטן, שאפשר לדחוף אותו לתוך מכשיר קיים כלשהו, לחבר אותו אליו, ואז שהלוח הזה יוסיף פונקציונאליות נוספת מעבר למה שהמוצר הקיים בא איתה.

• 29 תגובות
    • 4.8k צפיות
  23. Started by avner81,

שלום יש לי מחשב חדש עכשיו אין לו מודינג ואני נורא אהבתי את העניין הזה של האורות וזה ואני רוצה רק שיהיה לי משו יפה מסחות כמו שקף כזה באמצע של המארז ומשו בקדימה משו יפה זהז תמונה אהה אאני אף פעם לא התעסקתי עם זההההה http://img211.echo.cx/my.php?image=0026dm.jpg

• 1 תגובה
    • 875 צפיות
  24. Started by card,

שלום אני רוצה לקנות מלחם חדש, ואני רואה מלחמים בהספקים שונים. מה ההספק המומלץ? ומה ההבדל שזה נותן? (המהירות שלוקח לו להתחמם? או הטמפרטורה גם? או עוד משהו?) תודה card

• 45 תגובות
    • 8.8k צפיות
  25. Started by T-boon,

שלום,ברצוני לדעת עד כמה יעיל זה יהיה להפעיל את הפיי באמצעות מודול כזה, dc / dc stepdown converter על ידי כך אוכל למעשה להשתמש בכל ספק כח 12V נפוץ, מחשבות ? אגב, בנסיון תחת עומס של 2A 5V, מוזן מספק כח 12V, הרכיב שבתמונה התחמם מאד, האם זה תקין? כי למיטב הבנתי מודול שכזה לא אמור להתחמם כמו מיישר זרם רגיל...

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.