אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
חשבתי אולי להדפיס על איזה משהוא מיוחד ולגהץ אבל אני רוצה משהוא עם גימור יפה אז חשבתי אולי צריך לעשות לקה אחרי זה. יש למישהוא ניסיון בעסק ולהגיד לי במה צריך להיזהר ואולי דרך נוספות לעשות את זה?
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
הזמנתי X-Controler של טרמלטק, לפני כשבוע עם החוסר מזל שלי הגיע לי כמובן פאנל פגום (פעם במאה שנה יש רכיב אחד פגום והוא נפל דווקא אצלי :) בכל מקרה היום הגיע החדש, פאנל ממש חביב, עיצוב יפה תאורה יפה שליטה נוחה הכל סבבה, הכפתורים רגישים מידי לטעמי (לא מבחינת רגישות השליטה אלא מבחינת עמידות הכפתורים, הם נראים לי חלשים מידי ואם משתמשים ביותר מידי כוח אפשר לגרום לנזק). המינימום זה 6.5V שזה לדעתי לא משהו, אבל בסדר. הכפתורים ארוכים מידי, ממש גבולי, אפשר לסגור את המכסה של הפאנל אבל הוא לא נסגר בקלות.. אם היו עושים מילימטר פחות זה היה מושלם. קשה לכוון לאמצע (המצב הירוק) כי הוא ברדיוס מתחים ממש קטן וסיפור להתיצב על זה, אבל זה לא כל כך קריטי. הפאנל הרדקנו2 של טרמלטק, בתמונות ממש …
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי שלוש לוחות אם משנת 96-97 ואיך לי מה לעשות איתם (על תבקשו אני ל יביא אותם לאף אחד) ויש בהם מלא רכיבים שקל להוריד בנוסף לזה יש דם ג'וקים כל מיניאז רציתי לשאול האם ניתן לעשת שימוש כל שהוא בג'וקים הבאים: 9416 A USA 4C16256DJ 9438 B USA 4C4001JDJ N341256P-15 5H606020 VT82885N VT82C42N UM61256BK-25 9236S R60567 P9218 DM74LS245N יש עוד אבל אלה הכי קל להוריד ורובם גם על תושבת אז האם ניתן לעשות בהם שימוש כל שהוא?
-
- 7 תגובות
- 924 צפיות
-
-
רציתי לדעת האם אפשר להחליף ראש למלחם, מכיוון שהראש של המלחם שלי שחוק לגמרי ואם כן איפה אפשר לקנות וכמה עולה דבר כזה תודה ויאללה מכבי!!!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שמתי 9 לדים UB 6 כחולים ו 4 אדומים הכחולים למטה(מסודרים) בטור והאדומים למעלה מפוזרים: http://img159.exs.cx/my.php?loc=img159ℑ=p10100472di.jpg http://img215.exs.cx/my.php?loc=img215ℑ=p10100488gb.jpg http://img91.exs.cx/my.php?loc=img91ℑ=p10100497zk.jpg http://img189.exs.cx/my.php?loc=img189ℑ=p10100512vd.jpg http://img160.exs.cx/my.php?loc=img160ℑ=p10100450dh.jpg מצטער שהתמונות גדולות
-
- 8 תגובות
- 751 צפיות
-
-
לקחתי ממחשב ישן חיבור פרללי (25 פינים) בכדי לחבר LCD (לנסות ), עכשיו להפתעתי כל החיבור של הפינים פשוט מלא (ואני מתכוון מלא) דבק חם כך שאין בכלל גישה לפינים. איך להסיר את הדבר היחיד שעומד ביני לבין חיבור ה-LCD למחשב ? תודה מראש, סופ"ש נעים.
-
- 10 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חלון בגג ואני לא רוצה להוציא את כל הלוח M... :-\ :-\
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני עובד על פרוייקט פשוט שבו אני משתמש במעגל שאני מרכיב לבקרת טמפרטורה. המעגל מודד טמפ', המידע שהחיישן (LM35) מוציא עובר הגברה דרך LM324 ומשם לממיר ADC0804 ומשם לתוך ערכת פיתוח של ALTERA FLEX 10K. לפי קוד שכתבתי, הערכה תפעיל שלושה מנועי קירור (לדים), כל מנוע יתחיל את פעולתו לפי הטמפרטורה שאני אקבע באמצעות מקלדת לכל מנוע בנפרד. את הטמפ' הנמדדת ואת נקודת העבודה של כל מנוע אני מציג על 7SEG שעל ערכת הפיתוח, הלדים עצמם מולחמים למעגל שלי. כרגע אני עובד על ספר לפרוייקט וקצת חסר לי מידע. קראתי בכל מני מקומות שהרכיב LM35 צריך נגד קטן יחסית במוצא שלו, ואצלי במעגל אין לו שום נגד, היציאה שלו מחוברת ישירות למגבר (התנגדות הכניסה של מגבר היא אינסופית) האם בגלל קונפיגורציה הנ"ל …
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, היום עשיתי מודינג ראשון קטן וצנוע ורציתי לשתף אותכם ביצירה שלי: תהנו {ובלי קטילות כן..? סה"כ אני לא מומחה בזה }. ואם אתם שואלים מה זה הקיט הזה של טרמל טיק, קניתי אותו ביחד עם שני מאווררים של 80 + שני מאווררים של 120 ועשיתי בפנים חגיגת רוח נחמדה, האמת זה די עוזר הוריד לי 3-5 מעלות. אם תרצו תמונות אני יצלם גם מבפנים.
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מה הנושא שממש הייתם רוצים לראות פרוייקט מודינג בנושא? יכול להיות סרט,חברה,משחק,תוכנה או כל דבר אחר
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום לכולם, לא מזמן קניתי אוטו ויש בו דיבורית של NOKIA 5120/6120 ולי יש MOTOROLA I830 ברשת אמיגו. השאלה שלי היא כזאת, האם ניתן להשתמש בחיבורי החשמל של הדיבורית על מנת לטעון את הטלפון שלי. אני לא צריך את האפשרות של הדיבורית עצמה כי יש לי ספיקר מובנה באיכות מצויינת במכשיר. אם ניתן להשתמש בחשמל האם מישהו יכול לתת לי בבקשה סכמה המפרטת מה תפקיד כל פין בדיבורית (לא הצלחתי למצוא), על מנת שאני אתאים אותה למכשיר שלי. תודה רבה לעוזרים, אביעד.
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום קניתי ערכת סליבינג. הרכתבי הכל חוץ מדבר אחד-המחבר הגדול(אני חושב atx) מה אני עושה אם אין לי את הערכה של הוצאת החוטים? אני לא יודע איך אני יכול להוציא את החוטים מהמחבר... איך אני יכול לפתור את זה? בתודה מראש ליאור .ג.
-
- 6 תגובות
- 857 צפיות
-
-
יש לי שאלה מזה משנה אם משאבה חזקה או חלשה? אם המשאבה חלשה אז המים שזורמים מהר יעברו דרך הבלוק מים ולא יספיקו לקבל את החום מהבלוק ולהעביר אותו הלאה אז המים יוצאים קצת חמים, מגיעים אל הרדיאטור ושם הם גם עוברים מהר ולא מספיקים להעביר את כל החום אל הרדיאטור. במשאבה חלשה נגיד המים שהם יותר איטיים נכנסים לבלוק ויכולים לקבל יותר חום כי הם יותר זמן בתוך הבלוק ואז המים החמים יותר עוברים לרדיאטור ושם הם גם מקוררים יותר כי הם נמצאים יותר זמן בתוך הרדיאטור ויכולים להעביר יותר חום לצלעות הקירור ולאויר. כך שבסופו של דבר משאבה של 80 ליט לשעה יש לה בדיוק אותם ביצועים כמו של 150 ליטר לשעה. לא?! תקנו אותי אם אני טועה אבל לפי דעתי זה מתקזז בדיוק באותה מידה כך שמהירות זרימת המים לא משנה בגרו…
-
- 2 תגובות
- 693 צפיות
-
-
מישהו מכיר איזשהי חנות אלקטרוניקה באינטרנט בארץ שמוכרת טרנזיסטורים קבלים וכל מיני דברים דומים
-
- 2 תגובות
- 710 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני באמצע הבנייה של מארז הHTPC שלי אני רוצה לעשות ככה שהכפתור ווליום של המארז אשכרה ישלוט בווליום שיוצא מהמחשב בהתחלה חשבתי לחבר לכבל שיוצא אאוט מהכרטיס קול פוטנציומטר רגיל אבל זה לא עובד. לפי מה שהנתי צריך לבנות לזה מעגל מיוחד. אם למישהו יש שירטוט או רעיונות אני אשמח!!!! תודה בכל אופן מצאתי את זה באינטרנט: http://www.electronics.up.co.il/ אבל כמו שאתם רואים S1 וS2 הם כפתורים ואני רוצה לחבר את זה כפתור מסתובב סטייל פוטנציומטר
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
דבר ראשון אני רוצה לקנות מאורר של 120 מ"מ. רציתי לשאול כמה מאוררים ולדים וקטודות בערך הספק שלי (350 וואט) יכול להחזיק. יש לי ספק אחר אבל אני לא מצליח כל כך להפעיל אותו. דבר שני רציתי לשאול אם החירור של הפרספקס שונה מחירור של מתכת, אני רוצה לחבר לפרספקס את המאורר של ה120 בגלל הלד שלו. אני מפחד שהפרספקס ישנה צורה בגלל החום. ואיפה יש דרמלים שהמחיר שלהם לא יעלה על 150. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום... אני מחפש עזרה בחיבור המסך לפורט ה LPT, כמו שהיה באחד מהשרשורים הקודמים. הבעיה היא שבקישור מדובר על חיבורים שהם קלים להלחמה. ובמסך שבידי החיבורים צמודים אחד ליד השני עד כדי כך שכמעט בלתי אפשרי להלחים אליהם חוטים. יש למישהו רעיון איך לפתור את הבעיה הזו? ומה עושים מכאן? איך אני יודע איזה חיבור במסך הוא מס' 1 ואיזה 9? ובקיצור, כל מי שיכול להציע עזרה...מוזמן... תודה רבה לכולכם!
-
- 1 תגובה
- 683 צפיות
-
-
http://www.engadget.com/entry/1234000607029725/
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, עניין אותי מה דעתכם, איזה מכשיר יותר טוב לביצוע מודינג, דרמל או ג'קסון כי לי עצמי אין שום מושג אבל בלי קשר סתם רציתי לדעת...
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לחבר 4 לדים בטור למולקס (12V). הבנתי שהזרם אמור להיות 0.02 אמפר (ללד UB) וכל לד דורש 3V, אז איזה נגד אני צריך לקנות?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה מצאתי מאוורר ישן שוכב על המדף - הוא פועל מצוין דוחף אוויר טוב לא רועש מדי וכו'.......... ניקיתי אותו, העפתי את האבק ממנו ושימנתי את הצירים. נזכרתי שניתקתי אותו מספק כוח ישן שהיה לי, לכן יש לו רק חוט אדום ושחור. אני רוצה להלחים 3 פינים נקבה אליו, איפה אני יכול למצוא? אגב, זה כמו בלוח האם? השחור הולך לפין הימני\עליון והאדום לפין האמצעי? עוד דבר חשוב - אני רוצה להוסיף לו 4 לדים. איך אני עושה את זה? באיזה חוטים להשתמש ולאן להלחים? לצבע uv אני כבר אדאג. תודה רבה על העזרה........ מאור
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
למישהוא יש אתר עם שבלונות? (שבלונות להדביק על המחשב ולחתוך)עם דרמל! אשמח לעזרה תודה רבה!@
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
יש לי מעגל ויש לי שאלה אם ניתן במעגל זה להחליף את הממסר בלד איכשהוא? ובשבי מה צריך P1??? האם אפשר בלעדיו?
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
האם יש מצב ליבנות חישן שיפעיל לי את הלדים במחשב על פי צללי המוזיקה שנישמעים מהמחשב???.
-
- 11 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מאיפה אנ יכול להשיג אייר ברש, במיוחד בירושלים ואיפה אפשר לקנות את הפחיות שלו או יש תחליף טוב יותר? (חברה מסויימת או משהו כזה...)
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-