עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. הנסיון שלי הוא לגשת לארדואינו דרך רשת חיצונית, לא wifi. נתחיל בזה שאני מחבר את הארדואינו (שמחובר לאיטרנט שילד) לראוטר שמחובר למודם, הכל פיקס הבעיה מתחילה בזה שאני מחבר את הארדואינו לראוטר שמחובר לראוטר הראשון. החיבורים הם ככה Modem>router1<router2<arduino Router1-tplink 192.168.1.1 192.168.1.15(Router2-levelone( as ap Arduino ip 192.168.1.185 במצב הזה אני לא מצליח לגשת לארדואינו, אשמח לעזרה

• 2 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. ערב טוב הגיע לידיד דיבורית פארוט- BT לרכב - החיבור מהיוניט לרמקולים שאמור להתחבר למערכת - הושחט, מה זאת אומרת, שבמקום שיעשו שימוש במתאם פשוט חתכו את כל הכבלים- ניסיתי להבין מה מתחבר לאן ואפילו מצאתי סכמה שאומרת מה כל כבל עושה אבל עדיין לא מצליח להפעיל אותה . אז ככה יש 4 כבלים שאמורים להתחבר לאנשהו ועוד 3 כבלים שהם של ה MUTE- שניהם מתוכם נותנים 6 V קבוע ועוד אחד נותן 0- ברגע שנכנסת או יוצאת שיחה הוא מנתק את המערכת למצב MUTE- פה אמורים להתחיל המרמקולים במצב דיבורית . הבעיה היא שיש צבעים כפולים ומאד יכול להיות שטעיתי או משהו בסגנון ולא חיברתי נכון אני מצרף תמונות של החיבורים ושל הסכמה 0 אשמח לעזרה ואולי הסברים על מה למדוד ואיפה כדי לדעת מה מתחבר לרמקולים . הכחול צהוב וירוק…

• 22 תגובות
    • 4.8k צפיות
  3. Started by Moty_p,

שלום לכולם מה המצב.. הרבה זמן לא היתי פה.. בגלל הגיוס שלי.. אני רוצה לחבר לד אולטרה בריט לפאלפון שלי Nokia 6085 אני לא רוצה לפתוח את הפאלפון על תיבהלו חח יש לי כבל חתוך כזה של אוזניות ודיבורית וכל זה.. יש לו 9 חוטים, אני רק רוצה לדעת כמה וולט זה ואיזה מהחוטים הם פלוס ומינוס... תודה לכל העוזארים מראש...

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  4. Started by AvieL93,

קניתי שלוש לדים המוכר שאל אותי אם 12V,אמרתי לו כן יש חוט אדום אחד שזה פלוס ושחור מינוס אני לא יודע לאן לחבר אותם בידיוק. תמונה של הלדים http://img239.imageshack.us/img239/4434/spa1635be3.jpg תמונה של המארז פתוח http://img156.imageshack.us/img156/5821/vvvhu7.jpg

• 4 תגובות
    • 816 צפיות
  5. יש לי לד אדום מאיזה שנאי שעבר זמנו, אבל 2 הברזלים או מה שזה לא יהיה באותו אורך והם קצרים מאוד כמו כן יש לי גם עוד כמה לדים שמחוברים לצעצוע שכבר לא צריכים אותו אבל הם מחוברים למין לוח כזה, רציתי לדעת האם אפשר לחבר אותם למחשב, אני לא יודע ממש אלקטרוניקה + - וכל המושגים האם זה מסוכן? יכול לשרוף משהו או לחשמל? יש לי ספק HEC 300W

6. Started by ha,

היי, אני חדש פה ואשמח לעזרה בנוגע לקירור מארז. יש לי מערכת דיי מיפלצתית בסך הכל שאני מיתכונן לעשות לה קצת אוברקלוקינג... לוח אם: Assus P5GD2 זיכרון: 2*512MB / 400MHz פרוססור: 3.4G 3.6G עם גוף קירור ומאורר מקורי כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 6600 128Mb PCI-E מארז: Heck tower אני חושב, עם ספק של Heck (כנראה 400W) ושני מאווררים 110 ממ, אחד מקדימה (לפני הדיסקים) מכניס אוויר וואחד מאחורה שואב אוויר דיסקים: 4 דיסקים ATA, דיסק נוסף SATA ו2 CD אני הולך להחליף את הקירור מקורי של אינטל (ששווה לתחת) ל 7 Arctic Cooling - Freezer וחוץ מזה, אני חייב להוסיף מאורר בדלת של המארז כי גילתי שהדיסקים (4 דיסקים ATA, דיסק נוסף SATA...) חוסמים את כניסת האוויר. חשבתי על מאורר 80 ממ שיכניס אוויר לכיוו…

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  7. שלום, אולי אתם זוכרים את המוד הזה: בעקבות החום שהכרטיס פולט המאורר התחתון לא מחזיק שם, היה מחובר עם דבק חם.. אני לא רוצה לכער את הסינק עם סופר מרגים, יש רעיון איך לחבר? אגב רעננתי משחה טרמית היום לכל מי שיש כרטיס כמו שלי אל תעשו את זה !! סיוט!!! לא משנה זה הוריד לי 4 מעלות בלי המאורר חח תודה רבה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 718 צפיות
  8. שלום השגתי מסך תצוגה של מדפבת HP4200 (למי שמכיר) ויש לו חיבור ל20 חוטים - חיפשתי במדריך של הרכבת צגים דומים לזה אבל לא מצאתי מסך כזה - כולם הם מסכים של 16 חוטים ומתחברים עם כבל פרללי - יש למישהו מושג איך אפשר לחבר את המסך הזה? רשום מאחורי המסך על הלוח עצמו LCM-WM001 WM001-PCB REV1.4

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  9. Started by maor5,

שלום כולם! יש לי מפסק לא בשימוש ובניתי לפני כמה ימים את האלמנט התאורה הפשוט... עכשיו אני רוצה לשים תמפסק ככה שזה ידליק ויכבה.. יש למפסק 3 רגליים.. לאן אני מלחים אותו?? לאיזה רגל? ובאלמנט התאורה יש את השתי חוטים שמתחברים למולקס אחד אדום ושחור למה אני צריך לחבר תמפסק לשחור או לאדום??? תודה לכל העוזריםםםם!!!!!!!! הנה תמונה של המפסק http://members.lycos.co.uk/dragon55/%fa%ee%e5%f0%e4%20015.jpg

• 16 תגובות
    • 3.5k צפיות
  10. היי , השגתי ספק כוח נוסף למחשב. עכשיו הספק כוח הראשון שמחובר ללוח אם בעצם נדלק שאני מדליק את המחשב. והספק השני שהבאתי ממחשב אחר , הוא מחובר רק לחשמל ומצד שני לכוננים ולא ללוח אם , ככה שהוא בעצם לא "יודע" שאני מדליק את המחשב. איך אני גורם לו שברגע שאני מפעיל את המחשב הוא יעבוד גם ? פשוט יש לי ספק קצת חלש במחשב , אז חשבתי לחלק את העומס בין שני ספקים. תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by HouseBoy,

הביאו לי את הפאנל הזה: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa עכשיו יש לי כמה שאלות לגביו: איך אני מחבר אותו? פיזית אני יודע לחבר לפאנל 5.25 אבל הכבלים וזה.. :-[ האם הוא מתחבר גם למאוורר של הספק? הוא כ"כ מרעיש תודה

• 4 תגובות
    • 673 צפיות
  12. יש לי 2 פוטנציומטרים של 500 אוהם ואני רוצה לחבר כל אחד למאוורר של 12V איך אני עושה את זה? תודה,

• 5 תגובות
    • 985 צפיות
  13. Started by פרוך,

קניתי את הפס לדים מאיבי מפה: http://www.ebay.com/itm/121033064309?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 עכשיו יש לי בעיה אני לא יודע איך לחבר אותו קיבלתי את הפס לדים אם שלט מין קופסא לבנה כזאת מה שמתחבר לפס לדים ועוד כבל שחור קטן כזה חתוך יש את התמונה באיבי אבל אני לא יודע איך לחבר אותו כי לא מוצא שום דבר בבית של 12V

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אני חדש אל תתפסו אותי כאחד שעושה בעיות...אז קיץקץ אני רוצה לשאול אותכם משו אני קונה קתודה כזאת : אז אני רוצה אם יש לכם מדריך לאיך לחבר את תגידו לי איך כדי שאני לא יקנה סתם...ואם אפשר גם לפצל את חיבורי המולוקס שיהיהו לי יותר יציאות למאוורים ועוד דברים גם את זה איך עושים ומאיפה קונים{אזור חיפה והקריות} תודה מראש לעוזרים!!!

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by Imtheman,

חברה אני יודע שזה לא הכי קשור לפה אבל אתם בטוח תדעו ... יש לי רדיו טייפ של KENWOOD עכשיו אני רוצה לחבר אותו אבל לא לרכב . מה שאני צריך זה מתח ורמקולים נכון?? אז אני אשמח אם תגידו לי מה מכל הפינים האלה אני צריך ?? (מצורפת תמונה...) [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 988 צפיות
  16. Started by O.G.D 2k5,

שלום לכולם אני רוצה לחבר מאוורר ישן סטוק של הכרטיס שלי של ASUS לחיבור מולקס רגיל (תסתכלו תמונות) מישה יכול להסביר איך??? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 5 תגובות
    • 797 צפיות
  17. בניתי מעגל ואני צריך לדעת איך מחשבים כמה נופל V על המעגל בסוף כלומר כמה V מוריד הנגד איך מחשבים זאת תודה מראש!!

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום יש לי מאוורר לא רגיל ארך משהו טוב וכתוב עליו : 551 mA (ד"א איך אני עובר ממילי אמפר לאמפר ???) אז איך אני מחשב את ערך הנגד המתאים ביותר לזה ? אם אפשר אני רוצה לדעת איך אני מחשב את זה בדיוק כדי שאני ידע להבא. תודה מראש, אוהד כהן.

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. עשיתי חיפוש אבל התבלבלתי קשות לא מצליח להבין מה אתם עושים אז ככה Voltage Rating 12V Input Current 0.15A Input Power 1.80W עכשיו הבנתי שרצוי שהפוטונציומטר יהיה 2W(עיגול למעלה-כמו שכתוב במדריך) אז מה ההתנגדות?! לא הבנתי למה אתה מחלקים ב7

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by nir_gr,

קניתי סט של כוסות חיתוך ואני רוצה לעשות חור למאוור 80 MM אבל הכוסות באים רק 76.89.102 איזה גודל כדאי שיהיה טוב

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  21. אני רוצה לקנות את ה Vantec Tornado לאח שלי (לי כבר יש ולא מפריע הרעש - איזה 54 DBA משהו כזה) אז בשבילו אני רוצה שהוא יוכל לשלוט על המהירות - ועל הרעש . החלק הזה מתאים? https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=1523 דרך אגב יש לו את ה 4 Channel VR fan kit אז יש לו כזה פאן בס או איך שלא קוראים לזה שאפשר לשלוט עם זה על המאוררים יש שליטה על 4 וזה בגודל 3.5 יענו לכונן דיסקטים. אל תגידו לי שאפשר להכין לבד כי אני לא טכנאי (לא מבין כלום). או אם אפשר חלק יענו שאני יוכל לשלוט על המאורר... תודה

• 0 תגובות
    • 761 צפיות
  22. Started by a2-power,

אז ככה אני צריך להפעיל מנוע ז"י לשני הכיוונים בעזרת רכיב H-BRIDGE מהסוג L298 אז ככה אני יפרט למי שלא יודע מה זה : L298 כאן תמצאו את דפי הנתונים: http://www.disam.upm.es/~cybertech/Nacional/Documentos/Componentes/L298.pdf (בדפי הנתונים נתון כי ברכיב יש 2 גשרי H מאותו סוג [2 מנועים\זרם גבוה יותר בחיבור מקבילי] זה לא הקטע החשוב. טוב הטבלת אמת של המערכת שאני צריך מתואר כך: כתבתי תוכנית בבקשה: הקומפיילר שלי עושה שיש בעיה ואני לא יכול לקמפל את זה ... [Error node ':10.IN' missing source ככה עם עוד 14 רגליים אחרות] מישהו יכול להציע דרך אחרת ?שעובדת או איך לתקן את שלי?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by J.a.C.k,

כמה לדים כחולים רגים צורכים בmA? אני עושה אלמנט תאורה למארז שלי

• 3 תגובות
    • 913 צפיות
  24. Started by Gilo2005,

טוב אז ככה שלום לכולם רציתי לדעת איך אנשים מצירים ציורים כאלה יפים על המארזים שלהם האם זה שבלונות?? והאם אפשר לקבל מדריך כיצד לעשות את זה?? תמונה למי שלא מבין על איזה ציורים אני מדבר: http://exclaim.de/images/gallery/61_0.jpg

25. Started by Cooler-Master,

ערב טוף לכולם! התחלתי להכין פד לעכבר (למעשה כמעט סיימתי נשאר רק האלקטרוניקה) והחלטתי לשים בו 3 לדים מהסוג הזה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_375&products_id=5156 עכשיו אין לי הרבה מקום בפלסטיק עצמו כדי לשים 3 נגדים שונים אז החלטתי (אם זה אפשרי כמובן) לשים נגד אחד לכל שלושת הלדים (אני יודע שזה פחות טוב משלוש נגדים אבל אני יקח את הסיכון) עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. האם זה אפשרי? 2. איזה נגד אני צריך בשביל זה? 3. אני מחבר את הכל לשנאי 12 וולט שרשום שהוא מספק 200mA האם הוא יכול להתאים למשימה? תודה מראש כמובן שאחרי שתענו לי על השאלות אז אני ישים תמונות של הפרויקט

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים