עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by MODI,

קודם כל אחלה מדריך, מסודר ומפורט. כל הכבוד!! עכשיו יש לי שאלה. אני רוצה לצבוע את העכבר שלי בשני צבעים, אדום ברקע, ושני פסי מירוץ לבנים מעל באמצע, איך אני משלב את שני הצבעים עם כל השיופים וכו'...?

• 6 תגובות
    • 905 צפיות
  2. שלום לכולם וחג שמח ! סיימתי את המיני פרוייקט שלי סוף סוף... אז ככה. הכל התחיל ממעגל פשוט של אקולייזר, אליו מחוברים 10 לדים ומיקרופון, כאשר הוא עובד על סוללת 9V והלדים נידלקים לפי הווליום שנכנס מהמיקרופון. רק שתבינו שזה מעגל שיש בחוגים של אלקטרוניקה של ילדים בכיתה ג'... שלב ראשון - להוציא שני חוטים לכל לד ובעצם "להאריך אותם" (במקור הלדים היו מולחמים ישירות למעגל). שלב שני - קדיחת חורים בפאנל 5.25 ללדים ולמפסק. שלב שלישי - לקחתי עוד פאנל חתכתי לו צד אחד והדבקתי ב90 מעלות לפאנל השני, כאשר על זה יונח המעגל. (אפשר לראות בתמונה הראשונה) שלב רביעי - הארכת החוטים של המיקרופון , הוצאת המיקרופון והחלפתו בפלאג 3.5 מ"מ. שלב חמישי - הוצאת בית הסוללה והחלפתה במייצב מתח…

• 29 תגובות
    • 4.1k צפיות
  3. Started by Chamuelm,

שלום מעוניין להוסיף מתג נוסף לשער חשמלי שעובד על 12v ac. להוציא קו נוסף מספק הכח הקיים די בעייתי מבחינתי (מרחק, נגישות וכו') לכן חשבתי להתקין את המתג החדש בעזרת ספק כח חדש בנוסף לקיים. רציתי לשאול קודם כל אם זה אפשרי ואיך לחבר את המינוס מהשער - ל2 הספקים? או שמספיק רק מהמתג המקורי? תודה! זה המנעול המדובר: https://www.bitter.co.il/product/11/מנעול-חשמלי-אסימטרי-822.aspx

4. אם איזה מקדח אפשר לקדוח בפרספרס 4 מ'מ?

• 8 תגובות
    • 5.7k צפיות
  5. Started by Big_Guy7,

קניתי כבלים עגולים לדיסק קשיח ולכונן 1.44 שמתי אותם אבל משהו נראה לי קצת מוזר.. בכבל של הדיסק הקשיח: חלק אחד חיברתי ללוח אם, חלק אחד לדיסק קשיח ועוד כניסה שלו נשארה חשופה במארז, זה בסדר?? (אותו דבר עם הכבל של הכונן 1.44) ראיתי שלכונן הדיסקים שלי יש גם כבל מסורבל כזה כמו שהיה בדיסק קשיח, אני אמור להחליף אותו באחד מהכבלים שקניתי???

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by yossik17,

הייי שלום אני רוצה לעשות תאורת לדים. איך לחבר את הלדים מבחינת כבלים. כלומר,איזה רגל לחבר לחוט שחור אדום,צהוב..וכנ"ל לגביי נגדים... אם אפשר אז תראו לי תרשים או משהו.... נ.ב. איזה הספק מגיע לכונן דיסקטים?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. טוב אז היום הגיע המחשב החדש שלי עם מארז Antec AMG 1080 כבר הרבה זמן אני חושב על רעיון מקורי לפרוייקט מודינג עד שהיום בפוקס ממש ראיתי את הדיסק של הסרט SIGNS זרוק לי על השולחן וישר עלה לי הרעיון של CROP CIRCLES אלה הצורות ש"החייזרים בסרט" יצרו בשדות אחרי בדיקות וחיפושים ברשת גיליתי שזה לא רק בסרט ויש המוני צילומים של דברים כאלה אז התחלתי בחיפושים אחרי תמונות שיתאימו לי למארז עד שמצאתי את שני אלה: (1) (2) תמונות אלה ישמשו אותי לחלון לגג(1) ולדלת(2) המארז אלה הם התיכנונים לבנתיים העבודה תחל שבוע הבא עקב חוס בחומרים (נגמר הפרספס והדיסקים של הדרמל) תנו את דעותיכם לגבי הפרוייקט המתוכנן עדיין אפשר לשנות

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by dani,

יש לי מערכת חדשה בניה ביתית http://photos.walla.co.il/loi_gie תבלו

• 1 תגובה
    • 838 צפיות
  9. Started by Aviko,

יש לי לוח כזה קטן, אני רוצה להתעסק איתו כדי לבדר את המעגלים בפרויקט שעומד לחזור fireball (מי שראה), איך הוא מוליך חשמל, לאיזה כיוון... לא כ"כ הבנתי...

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  10. Started by 111111,

הוא של American tele communication דגם: xk- 500 יצרן: xinkewei electronic factory ארץ יצור: סין תודה

11. קודם כל תודה ל ASAFY על מקום האיחסון לכל התמונות אז הכל התחיל כשקיבלתי NF7-S חדש.... אחרי מספק משחקים איתו, גיליתי שהוא לא נותן לי פוסט ב 230, 220, 210 וכו.... אחרי זה ניסיתי עוד כמה ביוסים ונתקעתי בבאסים שונים ומשונים.. וכמובן עם כל הביוסים(תודות ל SUBX 8) ) בבאסים שונים ומשונים ובמתחים לא מהעולם הזה קיבלתי תקיעות(יעני אין POST) על ימין ועל שמאל... וכל פעם פתחתי את המארז, הוצאתי את הג'מפר של ה CMOS, שמתי אותו במקום ליד, אחרי מספר שניות החזרתי וכו'... עד שבסוף נמאס לי !! החלטתי שאני בונה: מתג ל CMOS אז זה מה שנצטרך: מלחם בדיל משחת הלחמה(מומלץ, אפשר גם בלי) שלושה חוטי חשמל היט שרינק איזולירבנד(מומלץ, אפשר בלי) קונקטור 3 פינים(שטוח, לא כזה של מאוורר עם בליט…

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. שלום. נחתו בזרועותיי שני ספקים ישנים ובכל אחד מהם יש מאוורר די שמור שעובד מצויין! שאלתי היא איך אני יכול להפוך את המאוורר של הספק למאוורר רגיל שאוכל לחברו ללוח אם או דרך הספק שלי כדי שיאוורר את המארז שלי. *לפי המדריך באתר (שקראתי, אגב.) אומרים לחתוך את שני הכבלים (אדום שחור) מהלוח של הספק ואז לחתוך את חיבור המולקס (חשמל) של הכונן דיסקטים וממנו להשאיר רק את החוט האדום והשחור ואז לחבר את שני הקצוות ביחד ולחבר ללוח אם. עכשיו חשבתי למה לא לקחת חיבור מולקס רגיל (HD, סידירום וכו") ובו מתוך החוטים צהוב-שחור-שחור-אדום לחבר את החוטים שחור ואדום למאוורר וזהו זה, כך גם יהיה לי חיבור ארוך יותר ואני גם יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי (דרך חיבור מולקס תואם כלשהוא) האם זה אפשרי? דרך א…

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Roeebaeloha,

אהלן חברים כבר במשך כמה שנים שאני רוצה לעבור לשולחן בעל יכולת לכוון את הגובה ובמידת הרצון להפוך אותו לשולחן עמידה. כמובן שראיתי את כל השולחנות "המוכנים" אבל רציתי לדעת האם מישהו מכיר או יודע על שולחן שאני יכול להרכיב בעצמי? אני אסביר את הבעיה, נכון לעכשיו אני גר בדירה קטנה עם מקום מועט לשולחן מחשב (108 ס"מ) אבל בעתיד אני כניראה אעבור לדירה עם מקום לשולחן גדול יותר. לכן אני מחפש סט שאני יכול לשים עליו עכשיו פלטה (משטח שולחן?) בגודל שמתאים לי ובעתיד אני אוכל להחליף את הפלטה הזאת לגדולה יותר אבל להשתמש באותה "תשתית". אני מקווה שזה היה מספיק מובן ואשמח לשמוע הצעות ועזרה :)

14. Started by Adi196,

שלום לשם מטרה לבניית פרויקט אשמח לקבל עזרה בקשר לארדואינו ומנוע סרבו. אין לי ניסיון לכן אשמח לדעת מה לקנות המטרה שלי היא לגרום למספר של רובי מים פשוטים (עובדים לפי מנגנון של משאבה עם לחץ אוויר, הכל פשוט) לעבוד לבד ביחד כל כמה שניות בלי שאדם יצטרך ללחוץ על ההדק בכל פעם אשמח לקבל עזרה בקשר למה לקנות ואיזה סוג, הבנתי שיש כמה מנועי סרבו תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Mr Gadget,

חברי הפורום שלום, רציתי לדעת מה אתם חושבים האם אתם חושבים כי המארז שלי יתאים להשתתפות בתחרות? להלן התמונות:

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by dr computer,

קראתי את הכתבה על המארז החדש של קולר מאסטר(532) ועלה לי רעיון נחמד. לבנות מארז מאלומיניום או כל חומר אחר ולחורר את כולו כמו רשת שיש בחלונות בבית וכך זה ישפר את זרימת האוויר בהרבה אבל יש חיסרון גדול אחד: תוך שבוע המחשב יהיה אפור מרוב כמויות האבק שיכנסו למחשב כרגע אין לי את האמצעים לבנות את המארז הזה אבל אני מקווה שבעתיד אני יזכה לבנות אותו מה דעתכם על הרעיון שלי ותרגישו חופשי להגיד שהוא תותח או חרא

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by arkadur,

קראתי את המדריך לבניית לדים, ונתקעתי! 1. למה צריך את הפרספקט? 2. לאן בדיוק אני מחבר את הלדים? (לצד השני של השוקולד?) 3.האם זה באמת חזק? דחוף! אני באמצע המודינג!

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  18. אבא שלי מצא לפטופ מזה ישן: פנטיום 1 משהו כמו 500 HZ CELERON 64 MB זיכרון אהרד דיסק 10 GB חלונות 98 אבא שלי רוצה לזרוק אותו,,, אז מה אני יכול לעשות איתו ?

• 20 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. Started by Idad-D,

שלום לכולם! יש לי בחצר גרילנדה עם 6 נורות לד של איקאה (https://www.amazon.nl/IKEA-LUNNOM-LED-lamp-druppelvormig-dimbaar/dp/B073W4T61F) (E27 , 4.2W 25mA , dimmable) רציתי לקנות דימר על מנת שאוכל לעמעם את התאורה נתקלתי בדימרים כמו הנ”ל: https://www.aliexpress.com/item/1005005961804021.html https://www.aliexpress.com/item/1005006991832815.html חלק עם DC 0-10V וחלק עם 12-24V לא יודע מה מתאים ועל איזה מהם ללכת? אשמח לעזרה, תודה!

20. יש לי מאווררים 80 ממ רציתי לחבר עליהם פוטנציומטר כדי להקטין את הרעש שלהם ראיתי שחלק אומרים שצריך לשים פוטנציומטר של 50 אום היתי בתל אביב בחנויות אלקטרוניקה אבל הכי קטן שיש להם זה 1 קילו אום האם זה מספיק טוב ואם לא איפה אפשר לקנות? והאם מחברים את הפוטנציומטר כפוטנציומטר או כראוסטט ומה עדיף תודה

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום, ראיתי לאחרונה את הסרטונים הבאים: http://www.cs.cmu.edu/~johnny/projects/wii/ הסיני\יפני הגאון הזה , עשה בעצם פינקר טראקינג בעזרת שלט Wii וכמה לדים. השאלה שלי- למה צריך את השלט wii ? יש אפשרות לעשות את אותו הדבר בלי השלט? זאת אומרת-לפי מה שהבנתי השלט עובד על נורות אינפרא,בדומה לשלט רגיל לא? תודה רבה !

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by nehmia,

יש לי את המעגם הזה אבל לאן אני מחבר כל דבר? לאן AUDIO IN PUT ולאן שני הקצוות של ה-אדמה? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 918 צפיות
  23. Started by et_gershon,

מישהו יכול להגיד לי מידות של מאוורר של 80 מ''מ כי אני בונה באיזה פרוייקט חלון פרספקס קטן (ראה פרוייקט "מחשבפון") אז אני צריך מידות כי אני עושה חלון שיהיה גדול ב-10 ס''מ מכל כיוון תודה ומחכה לתשובה

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  24. אני רוצה לבנות מכונה קומפקטית וזולה שתנביט לי אוטומטית זרעונים יש לי קישור למכונה אמיתית שכרגע הולכת בשוק אך מחירה מאוד גבוה ורציתי לבנות מכשיר כזה שיעשה לי את העבודה הינה המכשיר http://www.newhorizon.co.il/sprouter_buyers_guide.php?language=he האם אני יכול לבנות משהו בסיגנון והאם מישהו יכול לעזור לי בתיכנון מעגל ורכיבים תודה ויום טוב לכם

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by or0126,

היום אבא שלי היה בהום סנטר ולפני כמה ימים אמרתי לו שנגמרו לי הדיסקיות ועם הוא יהיה בהום סנטר שיתקשר אלי ואני יגיד לו מה לקנות בקיצור הוא לא התקשר והמוכר בדביל נתן לו ראשי שיוף 541 (דרך העתיפה זה נראה כמו המון דיסקיות אז אבא שלי לא שם לב) הם נראים לי מאד גדולים מגושמים ושקשה לשלוט בהם מה אני יכול לעשות איתם?

• 6 תגובות
    • 743 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.