אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אז ככה אני בונה איזה גוף קירור מיוחד למחשב נייד משהו עם מאוררים של מעבדים חזק במיוחד אני צריך ספק של מחשב עכשיו יש לי פה מחשב ישן המתח להדלקת הספק עובד דרך הלוח אם זאת אומרת אם הספר לא מחובר ללוח אם מתג ההדלקה שלו לא פועל בכלל איך אני עוקף את זה ומוציא את הספק לגמריי מהמחשב ומפעיל אותו בכוחות עצמו שיספק לי את ה 12 VDC כמו שצריך ושאלה נוספת למאורר של מעבד יש 4 צהוב, שחור, ירוק כחול ויציאה של ספק יש גם 4 אדום 2 שחורים וצהוב שמתי לב שאם אני מחבר את המאורר ישירות ללוח אם הוא עובד יותר מהר מאשר אני מחבר אותו לספק אילו מגעים צריכים לינגוע אחד בשני בדיוק על מנת שהמאורר יעבוד ב 12 וולט?
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכם אני יתאר לכם את הסיטואציה בקצרה יש לי GPS בפלאפון והמסך שלו קטן (יש לו TV-OUT) אני רוצה לקנות מסך בין 5-7 אינצ' לאוטו עם יציאת קומפוסייט פשוטה היכן אני יכול למצוא מסך כזה? תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם...מחפש מקדחי כוס למתכת.. כל מה שמצאתי ברשתות הגדולות (ACE הוםסנטר וכו'..) הייה רק לחומרים רכים כמו פלסטיק.. אני מעוני לקדוח במארז... תודה!
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
האם משהו יודע איפה ניתן לקנות צג LCD ציבעוני (שמתחבר סירילית או USB) ? האם משהו יודע איפה ניתן להשיג צג LCD פשוט (סיריאלי או USB) ?
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אני הולך לבנות מחשב שלם במארז יחסית קטן (גודל וידיאו או DVD לצורך העניין), הקטע שאני רוצה לשים ספק קטן, ולא ספק סטנדרטי, אז אחרי כמה חיפושים בגוגל, מצאתי משהו כזה: http://www.mini-box.com/PW60-DC-DC-power-supply?sc=8&category=13 הבעיה שהם לא שולחים לישראל, אז אם יש מישהו שיכול לעזור למצוא ספקים קטנים כאלה, או לחילופין, למצוא ספק סטנדרטי יותר קטן ממה ששמים במחשב רגיל - אני יודע שיש גדלים יותר קטנים פשוט לא מצאתי. בתודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עושה מודינג לאקס בוקס שלי ואני צריך פרספקס עם המידות הבאות: 35x30x0.5 אני גר בראש העין , אני נוסע למרזבית שבפ"ת אבל אני לא יודע איזה דגם אני צריך לקחת. כלומר, קראתי על סוג מסוים ושכחתי את השם של החברה. אז מה להגיד לו שיביא לי ? כי אני רוצה משהו איכותי שיעמוד בדבק חם ועוד משהו, כמה אתם חושבים יעלה לי עם הסוג שננתם לי והמידות ?
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מקלדת G15 ואני רוצה להכין מוד למסך שלו... ובLCD STUDIO זה אפשרי עכשיו מצאתי תמונה של מישהו שיצר מוד למסך בתוכנה הזאת שזה בדיוק כמו שאני צריך.. ניסתי לחפש את מי שיצר ולא מצאתי. זה המוד: ניסתי ליצור לבד בתוכנה אבל לא הצלחתי בכלל. אשמח אם מישהו יוכל להכין את זה עבורי ואם מישהו יכול ללמד אותי איך לעבוד בתוכנה אני אשמח.. תודה, ושבת שלום! נ.ב: אני מקווה שכתבתי בפורום המתאים
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
מישהוא מכיר כרטיס (לא כרטיס טלווזיה) שיש לו 2 חיבורים חיבור בננה קול וחיבור בננה וידיאו אני רוצה כרטיס כזה כדי לפות בטלוויזיה בתור מסל אבל גן לחבר ממיר לטלוויזיה
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
מדריך ריאובאס בת'רד "תחרות מדריכים" ישנם שתי קבלים האחד 0.1 מיקרו-פאראד והשני 10 מיקרו-פאראד למה צריך אותם במעגל הזה?
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות בקשר לאתר... שאלה ראשונה האם מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין החוטים שמוצעים שם למחירה: http://www.lsdiodes.com/resistors/ והאם משהו פה יודע כמה זמן לוקח למשלוח להגיע לארץ?? ועוד שאלה, מישהו יודע איפה אני יכול לקנות ראשים/מחזיקים ללדים יפים בכל מיני צורות, צבעים וחומרים. תודה
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-
-
בפרוייקט המודינג הראשון שלי לקחתי מארז ג'נרי פשוט ועשיתי לו: חלון בגג בצורה של Crop Circle שמתי מאוורר 80 מ"מ תאורה כחולה חלון מרובע פשוט בצד עם תאורה כחולה 120 מ"מ וכדי "לנקות" את החור למאוורר עשיתי חיפושי מתכת עם טקסטורה... יצא ב"ז (המבין יבין) צבעתי את כל המארז בכחול אחיד חלק בניתי שני פאנלים קדמיים עם תאורות לכונני 5 אינץ (יש 2 פנויים) שיפרתי את זרימת האוויר ועשיתי סליבינג. המודינג הזה גמור יש לי בבית מארז ג'נרי נוסף שקניתי יש לי בבית פרספקס יש לי צבעי מקצועי חינם (חבר של אבא שלי) יש לי דרמל ובכלל יש לי כמעט הכל אבל אין לי רעיון ואני לא רוצה לעשות סתם מודינג אקראי כמו שעשיתי בנוכחי שלי יש למישהו רעיונות מקוריים ויפים למודינג? (וברי ביצוע)
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם! בזמן האחרון אני קצת עסוק במטרה לשפר את המראה של המחשב הישן שלי (Modding), אני בקרוב הולך לקנות מחשב חדש אז אני מתעלל קצת בישן. מפרט: (למרות שלא מתוכנן שינוי חומרתי כלשהו) CPU: Intel Pentium IIIE, 600 MHz 4.5 x 133 Motherboard: MSI MS-6199VA 2 ISA, 5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM System Memory 384 MB SDRAM Video Adapter: GeForce2 MX 100/200 64 MB Audio Adapter: Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1371) Sound Card Storage Disk Drive WDC WD205AA 19 GB, IDE Optical Drive: ATAPI CD-ROM 50X CD-ROM Optical Drive: SONY CD-RW CRX220E1 52x/24x/52x CD-RW (איך אני מסתדר עם מחשב כזה אלוהים רק יודע (: ) בתכנון יש הרבה מטרות להשיג, אבל העיקריות מביניהם: 1. חיתוך חלון במארז, בצ…
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום אני חדש פה בפורום ובכלל במודינג יש לי מספר שאלות : 1) איזה מסך לקנות? 2) מאיפה ? 3) איך לחבר את המסך ראיתי מדריכים והם לא אומרים לי כלום? 4) מה עוד צריך חוץ ממסך?
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
תודה לעוזרים אני מחפש פאנל 5.25 שיכנס מקדימה של המארז מתחת לכונן סי די רום וישלוט על התאורה במחשב אם אני חושב נון אז גם אם אני קונה פאנל בקרת שליטה של מאווררים ומחבר אותו לקתודות וללדים במארז זה ישפיע אבל בדרך כלל לפאנל שליטה על מאווררים יש רק שלוש מצבים כבוי 7V או 12V אז זה לא עוזר לי אני רוצה לשלוט בתאורה על העוצמה כמו שיש בבתים מפסק של אור באיזה חדר שמסובבים והאור מתחזק ומתחלש כזה פאנל אני רוצה למחשב אם מישהו יודע ומכיר שיגיד תודה אחים שלי ..
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
אוקיי יש לי שאלה יש לי חלון במחארז וזה לא ממש אסתטי לראות את כל הכבלים השיוצאים מהספק שלא ממש מסודרים מה אני יכול לעשות בעניין ועוד שאלה כמה וולט יוצא מכניסות ה-usb כי מישהו אמר שיש לי usb שלא מחובר כלום ומה הוא יכול לעשות עם זה אז אמרו לו פונס ושייעשה את זה מנגד+לדים עכשיו השאלה מה הזרם שיוצא משם בשביל שיהיה אפשר לבחור את הנגד הנכון
-
- 10 תגובות
- 881 צפיות
-
-
כמו שראיתם( או שלא ראיתם זה לא ממש משנה ) כיסיתי את הפאנל הקדמי של המחשב עם איפוקסי, התחלתי לשייף אותו וירדה ממנו השכבה העליונה והוא לא מסכים לרדת עוד בגובה אני צריך להמשיך לשייף עד שאני יצליח להחליק את כל החורים (מין הסתם...) וכלום לא קורה הלכתי היום לקנות נייר שיוף קניתי 24 וזה גם בקושי מזיז לו הדבר היחיד שמזיז לו זה הדרמל אבל אי אפשר להגיע איתו לתוצאה שאני רוצה יש פה אולי מישהו שמכיר דרך טובה לשייף שפכטל איפוקסי אולי לרכך אותו איך שהו או משהו תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 880 צפיות
-
-
http://elad.my-php.net/moding/index.html זה הלדים החלשים נוו מה אתם אומרים יש עתיד
-
- 3 תגובות
- 880 צפיות
-
-
יש פה אתר שאומר איך לעשות מודינג לTONIQ וInfinity.. מישהו יכול לקרוא את זה ולהסביר לי איך עושים את זה.. וגם לפי המאמר מה יותר טוב Infinity או TONIQ? הנה האתר.. http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=6&artpage=2508&articID=567
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-
-
יש לי מארז שבפנאל שלו יש 5 לדים (שקופים, עושים אור כחול. אין לי מושג אם רגילים או UB), כשהמינוסים ופלוסים שלהם מחוברים בשתי קבוצות (כל ה+ לאחת, וכל ה- לאחת. אני כל הזמן מתבלבל בין חיבור טורי למקבילי). על הכבל ה"ראשי" החיובי (אחרי שכל הלדים מגיעים אליו) יש נגד אדום, ירוק, חום, זהב. כשחיברתי ל12V בספק (צהוב ושחור) הנגד התחמם נורא (בצורה שכבר א"א לגעת בו) ופחדתי שהוא ישרף. מצד שני, כשהוא מחובר ל5V (אדום ושחור) הוא עושה אור קצת חלש לטעמי. השאלה היא האם זה בסדר לחבר ל12V, ואם לא, איזה נגד אני צריך? ניצול קטן של התראד, שאלה קצת לא קשורה- יש במארז הזה כפתור לחיצה קטן (באחורי המארז, אם זה משנה) שכתוב על המחבר פלסטיק שלו chassis. מישהו יודע מה תפקידו ולאן הוא מתחבר? תודה רבה, בז'נ…
-
- 3 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שאאאללום אני בקרוב אתחיל איזשהו פרוייקט מודינג קטן לאח שלי ורציתי כמה מעגלי לדים נחמדים ופשוטים כאלה , לא מסובכים . יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה .. הו, ואם אפשר ,שזה יהיה טיפה מהר,אני רוצה לקנות מחר את הרכיבים תודה רבה רבה מראש :]
-
- 4 תגובות
- 880 צפיות
-
-
אז ככה גדול שחור וכסוף (מתקלף) על גלגלים בלי דלתות צד ועם פאנל קדמי מעפן והכי חשוב עצות לגבי מכסה עליון פעם הוצע ל SSR לעשות חלק עליון כזה : נורא אהבתי את העיצוב אבל יש לי בעיה מתחת למכסה יש עוד מתכת כזה (תמונות מצורפות) כך שאני לא אוכל להכניס לשם את המאורר וכבר יש לי חריצים למאוורר (אגב האם זה בסדר אם אממש את העיצוב ? ) דבר ראשון כל המכסה ישתייף יהיה נקי מכל מזיק מחפש להוריד את שאר הצבע מהמארז .. פתרון נחמד יהיה לזרוק את כולו למיכל טרמפנטין (בעיה שאין לי כזה) כנראה שאצתרך לפרק את כולו ולשייף את הכל הרבה פריימר וצבע וגם לקה אם צריך תודה לכל המייעצים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-
-
שלום אנשים, הרבה זמן לא ביקרתי באתר... אני מחפש מגעל בשביל lm3914, lm3915, lm3916 ל 12V ו5V עד עכשיו בניתי כל מיני מעגלים שהם לא עבדו לדוגמה הסרטון הזה: https://www.youtube.com/watch?v=CB4Sl9Xwb_I&t=148s בניתי אותו בדיוק והוא לא עובד ב 12V גם קניתי מעגל מודפס כזה: https://www.ebay.com/itm/253313767441 וזה גם לא עובד אז אבקש את עזרתכם אם אפשר מעגל ל 12V ועוד מעגל ל5V לא אכפת לי להביא לכל לד נגד של 470 אם זה עוזר לעשות את המעגל יותר טוב תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 880 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות מצב שאני יכול לשלוט במאוורר ע"י פוטנציומטר. לפי החישובים שלי כניסה 12V ומתח התחלתי של פעולת המאוורר 3.5 וצריכת הזרם של המאוורר 0.12A יוצא לי (8.5/0.12) שאני צריך פוטנציומטר 70.833333OHM זה חישוב נכון..? אלעד..
-
- 3 תגובות
- 880 צפיות
-
-
יש לי מארז ישן שאין לי חיבורי אודיו מקדימה ואני רוצה לעשות חיבור לאוזניות. יש לי מין דבר כזה כמו בתמונה : http://www.gigabyte.us/FileList/Accessory/mb_accessory_spdif_33.jpg רק שלי בנוסף לחיבורים האופטיים יש גם חיבורים של 6 ערוצים (שניים קדימה, שניים אחורה, סנטר וסאב) החיבורים בלוח אם הולכים ככה (אין לי תמונה) של כוככבית זה פין. (מצורפת גם תמונה) ***** *** * יש שם פין חסר כמו שאתם רואים. השאלה שלי איזה פינים אני צריך כדי להכין יציאה לאוזניות? כאמור יש לי את החיבורים, אני רק צריך לדעת איזה פינים לחבר. ויש לי גם חיבור בלוח אם של הS/PDIF אבל הוא לא חשוב לי. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 880 צפיות
-
-
אז ככה, ברשותי פאנל התאורה Sunbeam Chameleon, אחלה פאנל, עושה מעולה את מה שהוא יועד לעשות. אבל מה, יש לו חסרון אחד. הכבלים של הלדים שלו קצרים, מה שגורם לפשרה בעניין סידור החוטים במארז. אחרי בירור בחנות האלקטרוניקה הקרובה, והבנה שקונקטורים מתאימים להכנת כבל מאריך אני לא אמצא, ישבתי וחשבתי מה מה אפשר לעשות עם הכבלים הסוררים. אז ככה, מצרכים להכנת כבל מאריך לפאנל Sunbeam Chameleon: 1 כונן אופטי תקול \ חסר שימוש, לצורך לקיחת פינים מחיבור הIDE מאחורה (או כל רכיב עם חיבור IDE זכר, או אפילו לקנות קונקטור כזה ) 1 כבל USB לפרונט פאנל. בידוד מתכווץ, לצרכי אסתטיקה בלבד. הסבר מפורט לא נראה לי צריך פה, כי התמונות שוות יותר ממילים. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-