אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מלחם מDX שורף את עצמו לדעת בגלל שאין לו בקרת טמפ' כלשהי(אפילו לא BI METAL) אז חשבתי למה לא להישתמש בדימר בדקתי את הנושא באינטרנט וראיתי שזה אפשרי אני יודע שאני יכול פשוט לקנות אבל זה יותר כיף להכין אני מתכנן לעשות את זה עם שליטת PWM על OPTO-TRIAC עם כמובן zero crossing את הPWM אני יעביר דרך ATTINY85 וקוד שכבר מצאתי לארדואינו
-
- 7 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לאחר הפסקה של כמה שנים טובות התבשל לו חשק להתחיל פרוייקט חדש שהוא בניית מארז. כבר זמן רב אני מגבש רעיונות בראש, גם יש תכנון בסיסי בSKETCHUP שאותו אני יעלה בזמן הקרוב, אני מאמין שהגעתי לתכנון סופי שאני שלם איתו. היו כמה תכנונים, חלקם מטורפים יותר ולא ברי ביצוע בגלל הכלים שיש לי, חלקם מציאותיים יותר, התכנון הסופי הוא מארז קוביה בעל שתי "קומות": קומה אחת: ספק, משאבה וכוננים. קומה שניה: לוח אם. וזאת כדי לאפשר זרימת אויר הכי טובה שאפשר דרך הלוח אם ובידוד של הספק מנתיב זרימת אויר של הלוח אם, ככה שלספק יכנס אויר מחוץ למארז והוא יפלוט אותו מחוץ למארז. החומרים יהיו: אלומיניום ופרספקס, כאשר השלד יהיה מאלימיניום והחיפוי יהיה מפרספקס. כמובן שיהיה קירור מים למעבד וכרטיס …
-
- 52 תגובות
- 26.2k צפיות
-
-
היי לכולם, מזה שנה שיש בבעלותי מערכת ITX די חמודה למשחקים שעד עתה עמדה ופעלה על סטנד פתוח בתקווה למארז מתאים שיאמץ אותה ויקל על סחיבתה למסיבות LAN, אולם כל החיפושים המעמיקים שביצעתי עד עתה לא ממש הניבו פרי - בכל מארז שראיתי תמיד היה פגם בסיסי כלשהו - לא היתה אפשרות להכיל בו כרטיס מסך/ספק כוח נורמאליים, לא היתה אפשרות להשיג/להביא אותו לארץ (בעלות שפויה), לא היה בעל פוטנציאל לזרימת אוויר תקינה, או שסתם נראה מעפן : לפני כשבועיים שמתי לב למארז חדש, קטן וחמוד, במחירון של סידב שנראה כי היה לו את הפוטנציאל לספק את כל ה-pet peeves שהיו לי עד עתה כלפי מארזים אחרים, מה גם שמחירו הוא כה נמוך שממש לא חבל להוציא עליו את ה-200 ש"ח, גם אם בסוף לא אצליח ואזרוק אותו לפח - הכיף שבהתעסקות…
-
- 16 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
בגדול למסעדה יש 4 חלונות , והמטרה זה להשתמש ב 4 מקרנים שיקרינו על החלון מהצד השני שלו בשביל שתתקבל תמונה על הצד החיצוני המטרה היא לעשות פירסומות נעות, מודעות וכאלה דברים ..... אני הולך לעשות סרטונים שיעשו שימוש בכול 4 הצגים האלה (שבנויים ממקרן + חלון שהוא מקרין עליו ) כלומר אובייקט או שם שזז ממסך אחד לשני וכאלה דברים ... אז הדברים שצריך הם ככה .. 4 מקרים - זולים יחסית עם רזולוציה מינימאלית ומרחק הקרנה ממוצא (ביחס לגודל החלון כמובן ומספר שעות מנורה גם טוב חשוב (שלא ימות מהר מידי ) הקשיים : החלונות הם לא ביחס של 4:3 ... אבל לפי מה שהבנתי אפשר לכוון את המקרן לאיזה יחס שרוצים תוך כדי ביטול פיקסלים, נכון ? (להשתמש רק בחלק מהתמונה שהמקרן מוציא בשביל לראות את התמונה…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקיי , אתמול נתתי לאבאל'א לשוטט לו קצת בגלריית המודינג , אחרי בערך שעתיים של שיטוט , אבאל'א פנה אלי ואמר , אוקיי , אחרי שראיתי , אני עוזר לך לעשות מודינג רציני(סוף סוף) , עכשיו שלא תבינו לא נכון , לאבא שלי יש הרבה מקצועות , הוא היה צייר , המקצוע שלו זה בעיקרון אלקטרוניקה(QPS) ועכשיו הוא מעצב פנים , בקיצור , את הכישורים יש , עכשיו רק צריך לתכנן , אז לקחתי אתמול מארז מחבר ופירקתי את שלי על מנת לתכנן ולעשות את הכל , אז התכנון הולך ככה : בתמונה הראשונה משורטט מה שהולך להיות מהגג(המאורר באמצע בעיקרון מתוכנן להיות ירוק , אבל יכול להיות גם משהו אחר , לפי הצעה.., שחכתי גם להוסיף בציור השני שיש קטודה כחולה שמאירה את הכל בכחול גם ולדים ירוקים\כחולים שיאירו את החריטות. בתמונה השניה…
-
- 25 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי לכולם , שמי אדם ואני למעשה חדש כאן היה לי די זמן פנוי \שעמום יתר, בכדי לעשות את מה שעשיתי.. אז ככה..חיה אצלי זיקית לפני מספר חודשים, עד לרגע שנחה על משכבה בשלום, היא חייתה בתוך טרריום שיועד לה..עלה לי רעיון נחמד לראש וחשבתי להכניס את תכולת המחשב בפנים תוך כדי התאמת הרכיבים, שדרוג\שינוי והוספת רכיבים, ומה שיצא אפשר כמובן לראות בתמונות.. ...פירוט העבודה והמלאכה ושאר ירקות .. 1. לוח אם מורכב על לוח קלקר (שהיה למעשה קישוט דאז) בחלק הפנימי\אחרוי של המארז 2. ספק כח מוצמד לגב המארז . 3. מנורת UV-220V אדומה שממותגת במפסק ביחד עם מאוורר שרתים 220V שמקרר את כל תכולת המארז.. 4. מאוורר LED שקוף 12cm שמוצמד למן ענף גמיש (שהיה מיועד להעניק לזיקית טיפוס..) ומיו…
-
- 6 תגובות
- 5.8k צפיות
-
-
אני מחפש המון זמן פירוט של הפרוייקט. ערכתי חיפוש ולא מצאתי תוצאות רלוונטיות. מישהו אולי יודע לאן נעלם הת'רד על הפרוייקט ואם היה בכלל אחד כזה. תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=802808
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
אחרי הרבה מאוד זמן שלא פירסמתי משהו חדש...... הנה GLOWPAD חדש שהכנתי לחבר שלי..... ייש בעיה עם לייקוס..... איתן [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אחרי כשנה לפחות שבה החלטתי שאתחיל את הHTPC, וניסיתי להבין איך אצליח לדחוף את כל הרכיבים לתוך מארז כל כך קטן, התקדמתי וסוף סוף הפרוייקט לקראת סיום. מפרט המערכת: Intel® Pentium® Processor E6300 (2M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB) Gigabyte GA-73PVM-S2H OCZ DDR800 1GIGA *2 SAMSUNG F1 1TB IBM 180WATT נקווה שלא ישרף כמו כן, יש שלט ומקלדת משולבת TOUCH-PAD (בסגנון של מה שאני מוכר) שעובדים בתדר 2.4GHZ, וכמובן RF. (כשהפרוייקט יסתיים אצלם הכל ביחד, גם אותם) (מצטער מראש על איכות התמונות) המארז לפני תחילת העבודה המארז והחלקים המקוריים שהיו אמורים להכנס לבפנים התוכן המקורי של המארז הניסיון לתכנון המערכת כולל כונן DVD שלא הייתי בטוח מה הצורך בו, אבל חשבתי שיהיה אפשרי …
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
אחרי כשנה לפחות שבה החלטתי שאתחיל את הHTPC, וניסיתי להבין איך אצליח לדחוף את כל הרכיבים לתוך מארז כל כך קטן, התקדמתי וסוף סוף הפרוייקט לקראת סיום. מפרט המערכת: Intel® Pentium® Processor E6300 (2M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB) Gigabyte GA-73PVM-S2H OCZ DDR800 1GIGA *2 SAMSUNG F1 1TB IBM 180WATT נקווה שלא ישרף כמו כן, יש שלט ומקלדת משולבת TOUCH-PAD (בסגנון של מה שאני מוכר) שעובדים בתדר 2.4GHZ, וכמובן RF. (כשהפרוייקט יסתיים אצלם הכל ביחד, גם אותם) (מצטער מראש על איכות התמונות) המארז לפני תחילת העבודה המארז והחלקים המקוריים שהיו אמורים להכנס לבפנים התוכן המקורי של המארז הניסיון לתכנון המערכת כולל כונן DVD שלא הייתי בטוח מה הצורך בו, אבל חשבתי שיהיה אפשרי …
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
פרוייקט MCC הוא הפרוייקט הראשון שלי בו אני בונה מחשב Mini CuceCase הכנתי כבר שרטוט הדמייה אז תהנו ותגיבו [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מתכנן פרוייקט של מחשב קטן מבוסס לוח MINI-ITX בעזרתו הרבה של urielka מצאתי חנות שמוכרת לוחות ואת כול שאר הציוד הדרוש למחשב כזה ושולחת לארץ. את הלוח אני יקנה בערך חודש מהיום ואתמול גיליתי משהו שיחסוך לי הרבה כסף אבל ידרוש קצת עבודה. הנייד של אבא שלי התקלקל לא מזמן(הלוח כולו החליד וקיבל קורוזיה או משהו) אבל לפי מה שאבא שלי אומר ההרדיסק הDVD והמסך בסדר גמור ועובדים כמו חדשים. חשבתי לקחת את הנייד לפרק ממנו את החלקים האלה וככה לקבל ההרדיסק קטן DVD קטן ומסך, מהאתר שאני יקנה את הלוח אני גם יקנה מתאמים של כונני נייד לחיבורי IDE רגילים. רציתי לשאול אם אמורה להיות בעיה בפירוק של החלקים האלה או דברים0 שאני אמור לשים לב או להזהר ואם לאכסן אותם בקופסה או בארון לא יפגע בהם(בייחוד בה…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם. קודם כל דברי פתיחה - התחלתי את המוד לפני שבוע און ואוף, כאשר בתחילתו הידע שלי בחשמל, קדיחה, והלחמה שווה ל-0. כמובן שללא העזרה הרבה של אבא, או שלא הייתי מצליח בביצוע המשימה, או שפשוט במקום שבוע היה לוקח לי חודש ועם כמה חלקים במחשב(ואולי גם בגוף) שהם לא ממש תקינים. בכל מקרה - מדובר במודינג ראשון ודי בסיסי, על מארז ג'נרי פשוט(ומכאן השם - Negeric - יש סיבה להפיכת האותיות שעליה לא ארחיב). המודינג התחיל מהרצון לבנות חלון למארז והתקדם משם לעניינים נוספים כמו תאורה. אולי בעתיד אני אוסיף עוד אלמנטים ואשנה חלקים נוספים במארז, אבל בינתיים התוצאה פשוט יפייפיה! הכל התחיל מצורת החלון, שהייתה צריכה להיות גם אלגנטית וגם פרקטית(שיהיו חתכים מספיק גדולים בשביל לראות). מכיוון…
-
- 26 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
אז ככה....החלטתי לצ'פר את הספק הישן שלי שהוצאתי לאחר שקניתי ספק חדש... השלבים הם ככה: 1. בחירת העבודה 2. הכנת חומרים 3. התחלת העבודה 4. תוצאות ומסקנות מכיוון שאין לי מספיק חיבורי מולקס וגם רציתי יותר הספק במחשב שלי... החלטתי לחבר את הספק הישן שלי ביחד עם החדש..כאשר הישן ישמש לתאורה ולמאווררים החלטתי גם לצ'פר אותו ולעשות אותו קצת יותר יפה מבדר"כ אתמול בערב חתכתי חור בגג של הספק שייפתי אותו ושלחתי לצביעה (יש לי חינם מאיפה) היום הוא חוזר אליי ביחד עם פרספקס שאני אחבר לחור שחתכתי ואז אני אתן תמונות לפני שאני אחבר את הפרספקס אני אכניס פנימה מעט תאורה ובפרספקס עצמו אני אוסיף מאוורר קטן שיכניס אוויר (זה ספק ישן שרק מוציא אוויר) לאחר שהוא יהיה מוכן יהיה לי ספק צבוע עם גג עם תאורה…
-
- 4 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום, בת'רד זה יעלה כל החומר שיש לכם להציע לגבי הפרוייקט הזה. כאן אתם מתבקשים לפרסם אתרים המכילים מידע לגבי: מעגלים שכדאי לשים מפרט על רכיבים מסויימים שכדאי לכלול או כל חומר אחר התורם ישירות לצידו המעשי של הפרוייקט. נא לא לפרסם כל מיני הערות והארות שונות לשם כך יש את הת'רד המקורי ( ראה קישור הנ"ל ). מנהלים - נא לשים לב ולדאוג שהת'רד יהיה נקי.
-
- 26 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום חברים, הפרוייקט הזה הוא הפרוייקט הראשון שלי בצביעה של מארז, אני יודע שהתמונות נראות רע, זה רק תמונות ראשוניות מחר אני יעלה תמונות רציניות יותר כדי שתתרשמו. אוקי מה שאתם רואים בתמונה זה היה מארז מתכת רגיל ששיפתי אותו עד להודרדת כל הצבע הלבן עם משייפת רוטטת, אחרי זה צבעתי בהמרייט 3 שכבות, כל שכבה שייפתי עם נייר זכוכים ומים דרגה חלשה יותר. אחרי ה3 שכבות המרייט צבעתי ב3 שכבות לכה, שוב עם הנייר שיוף והמים כמו בפעם הקודמת. שתי הפסים שאתם רואים בצדדים למעלה זה שתי פסים שצבעתי אותם ש3 שכבות של לכה לצפורניים! שכבה אחת כחולה ועוד שתיים ירוד-וורוד, עשיתי את זה על מנת לעשות אפקט של צבע תלת מימדי, ואכן שמסתכלים אז הפס מחליף צבעים מירוק לוורד. הנה התמונות: (אני מצטער על הרזולוציה…
-
- 19 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
<הערה: הת'ראד הוא שילוב של מספר ת'ראדים שפשוט נפתחו בהפרשי זמן גדולים, ואוחדו לצורך המעבר לפורום החדש... תהנו > שלום! סופסוף יש לי זמן לעשות משהו שרציתי לעשות הרבה זמן: להתעלל במחשב שלי. הקורבן: גג המארז התוכנית: חיתוך חלון בצורת מטוס או כוכב וחריטה בפרספקס של הפרטים+ תוספת מאורר 120מ"מ המצב של הגג היום: (אני יודע שאני לא פיקאסו) השטחים הצהובים מציינים את הספק, הכוננים וידית אחיזה (ה"צהוב" שבאמצע התמונה של הגג...), שנמצאים מתחת לחלון ומפריעים למעבר אוויר... החורים נקדחו במסגרת המאבק שלי נגד החום. קוטר כל חור הוא 10מ"מ ויש בערך 23 מהם... השאלות: יש שתי תמונות שאני מתלבט ביניהן: הראשונה זה חיתוך חלון בצורת כוכב וחריטה על הפרספקס של קווים מהמרכז אל 5 הקצוות של…
-
- 125 תגובות
- 24.8k צפיות
-
-
אוקיי, זה הפרוייקט שלי (על המחשב שלי בחדר.) הוא רק בשלבים ראשונים, אבל יש לי עוד מלא תכנונים לגביו... גם סידרתי טוב טוב את כל האיזור, חיברתי את המערכת סטיראו שלי למחשב, תליתי את הרמקולים (תראו הכל בתמונות) המודינג כלל: צביעת המארז (הברזל המגעיל שבתוך המארז) חיתוך ועיגול כבלי ה IDE , צביעתם בספריי רגיש ל UV וכיסיתי אותם בצינור השקייה. הוספתי מאוורר UV וקתודה כחולה. צבעתי בספריי את הלמעלה של המארז. המארז דיי דפוק, אבל קניתי אותו אז (לפני חצי שנה) בגלל חוסר בתקציב, אז עכשיו אני מתכנן בקרוב על איזה Tt נחמד... במקום לזבל לכם יותר מדי בשכל הנה התמונות: העלתי לוואלה http://briefcase.walla.co.il/rpm17 ]
-
- 21 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום רב! ובכן,לאחר זמן רב והיסוסים,והשוואות עם הפרוייקט הזה - http://www.mnpctech.com/Thermaltake_Swing_Silent_PC.html (יש שם הרבה דברים שאני רוצה במארז שלי,מה גם ששני המארזים די דומים בתצורתם) התחלתי בפרוייקט : זהו המארז שעליו אעשה את המוד - . הפרוייקט (תודות ל-pro modder ) - אמור להיראות כך : מס' בקשות לי אליכם,ואשמח לעזרתכם - 1. אני רוצה להוציא את המסך שיש בתמונה ולשים אותו במקום אחר במארז,או שלא להשתמש בו כלל . אשמח להמלצות למיקום חילופי למסך. 2. המלצה לFAN CONTROLLER שישלוט על 4 מאווררים וישב בתושבת 5.25" אחת. 3. המלצה למאווררים חזקים,שקטים ומוארים (2 של 120 מ"מ ו-4 של 80 מ"מ) 4. האם אני יכול להשיג בארץ את זה? http://www.mnpctech.com/SonexWilltec.…
-
- 32 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
זה התכנון של המארז החדש שלי... הפאנל העליון כבר חתוך, אבל עוד לא החלטתי מה אני יעשה לפאנל הקידמי.. אני אשמח שלמוע את התגובות שלכם כולל הצעות לשיפור אם יש... תמונות מהמשך הפרויקט יעלו בקרוב רועי [attachment deleted by admin]
-
- 42 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
אהלן, הרבה זמן שלא כתבתי פה , הייתי פה לפני הגיוס שלי (שנתיים+) ופירסמתי דיי הרבה מודים שלי.. עכשיו אני עוסק במודים קצת אחרים אז לאחר שנמאס לי מהסרווין וגה , קניתי שני סאבים של קיקר C12 , ומונובלוק של JBL. הסטאפ לפני השדרוג.. הסטאפ עם הקיקר (בתיבה של הCV זמנית) המונובלוק עדכון... הלכתי לנגר לעשות 2 חורים מדוייקים לסאבים איך אומרים.. פיקס ! אבל עוד לא מקובע, רק לדווא שהכל יושב כמו שצריך מפצל מתח + מסמן חיבורים לטרמינלים.. אוטם את התיבה עם סיליקון RTV לאטימות מירבית טרמינלים מורכבים עם המון סיליקון ודלק חם... חיבור חוטים מהטרמינלים לסאבים.. מתחיל בהעברה וקיבוע בתיבה החדשה... יושב פיקס!!! עם הסאב הישן שעומד למכירה (הצעות לפרטי) …
-
- 39 תגובות
- 9.3k צפיות
-
-
שלום חברים, זה שוב עבדכם הנאמן. אז החלטתי לרדת מפרוייקט אססינס ביורו, כן הרעיון טוב אבל המעשיות פחות. החלטתי להתמקד במשהו מעניין הרבה יותר ובעיקר מושך את העיניים. אין הרבה פרוייקטנים שעשו את זה ולכן החלטתי שזאת הזדמנות טובה לקפוץ על הרעיון. המטרה בפרוייקט IRIS (קשתית) הוא ליצור מחשב שולחני לבן כאשר התוכן הפנימי יהיה צבעוני, מאוד צבעוני. מדובר על כל גווני צבעי הקשר לסליבינג, לוח אם שיהיה עמנם שחור אך שכל החלקים המורכבים עליו יהיו לבנים ככל האפשר. כרטיס מסך - בעל כיסוי לבן וכבלים צבעוניים גם הוא הפעם - הפרוייקט יהיה בנוי על רעיונות שלכם אני רוצה לשמוע את רעיונות הקהילה ל - חלקים בהם כדאי להשתמש - קירור מים - צבעים לחלקים כאלה ואחרים - מארז (בינתיים בתכנית R4 לבן …
-
- 330 תגובות
- 94.7k צפיות
-
-
אהלן חברים. לפני כחודש החלטתי על החלפת חלקים בחדשים (מעבד,לוח אם,כרטיס מסך). בנוסף החלטתי על צביעת הראדאיטורים הבלוק CPU ו GPU הזיכרונות וחלק במארז במערכת קוסטום שלי לצבע לבן. כמו כן הזמנת פיטינגים לבנים. כמובן שעקב הפירוק נוצל הזמן גם לניקיון החלקים והחלפת המים. מה שבאדום זה ציוד שהוחלף מפרט המערכת הנוכחית: i9 9900k oc 5.2 GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA corsair dominator platinum 32gb 3000mhz Samsung SSD 512G 970 PRO M.2 SSD Samsung 860 EVO 500GB Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda PNY RTX2080Ti 11G 1350Mhz - 1545Mhz XLR8 OC CoolerMaster COSMOS C700P Corsair 1200W 80+ Plati…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-