עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום איך קוראים לחוטים האלה, שיש להם את הפלסטיק נקבה הזה בסוף? בכל אופן, ראיתי שמוכרים כאלה במגוון אתרים, הבעיה שהחוטים ארוכים מידי. אז השאלה שלי, איפה אפשר לקנות חבילה שכוללת יחידות של הפלסטיק נקבה הזה שבסוף + המתכת שבתוכו? (אבל בלי חוט) כך אני אוכל להכין בדיוק את האורכים שאני רוצה? בנוסף, אם מוכרים גם את הפלסטיק הזה בגרסא של לא רק פין 1, אחד כמה, למשל 4, 10, וכו', אז אשמח לדעת איפה קונים גם את זה. אבל הכי חשוב חבילה שכוללת הרבה יחידות של פין 1. תודה card

• 15 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. שלום לפני כמה זמן קראתי שכדאי לחבר מיקרו-בקר למחשב, דרך USB Hub, כך המחשב מוגן במקרה של "בעיה" שמתרחשת לנו במיקרו-בקר. האם באמת צריך לדאוג בקטע הזה? תודה card

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אני יודע נושא טחון מכל הכוונים אבל אני באמת צריך עזרה אני לא מוצא, לוח מטר על מטר עובי 1MM תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.6k צפיות
  4. Started by Tharbad,

כמעט בכל מדריך שני להרכבת מחשבים אפשר למצוא הנחייה לוודא שהגוף של המרכיב מחובר להארקה כך שזרם סטטי לא ישתחרר ממנו אל המחשב ויפוצץ משהו. בארץ לא מוצאים על הנושא הזה שום מידע אולי בגלל שהבעייה לעיל לרוב נוצרת במקומות עם לחות נמוכה. קרה פעם למישהו פה שהוא הרס רכיב כלשהו בגלל חשמל סטטי? או שאני יכול התעלם מההמלצה הזו? תודה

• 0 תגובות
    • 908 צפיות
  5. Started by NeoMesH,

אני צריך שמישהו יגיד לי איך לחבר לדים לעכבר שלי...שמתי תמונה של העכבר במצורפים פשוט אין לי מושג איך לחבר...זה עכבר אופטי ואלחוטי של מיקרוסופט אם מישהו יעזור הוא יעשה לי ת'יום ;D

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. אהלן ווסאהלן. כרגע אני מכין פרויקט קטן של רמקול נייד. בפרויקט הנ"ל אני אשתמש במצבר עופרת ולשם כך קניתי מטען מהובי קינג (B6 למי שמכיר, הגרסא שלהם), שהוא מטען חכם שיודע להטעין לפי נתונים שמזינים לו וכו'.. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15379__IMAX_B6_Charger_Discharger_1_6_Cells_COPY_.html] (סוללת PB = מצבר עופרת). באופן כללי אני רוצה שתיהיה לי האופציה שהמגבר יעבוד או על הסוללה או על ספק כח חיצוני (במקרה שלי ספק מחשב), ובנוסף שניתן יהיה להטעין את המצבר תוך כדי שימוש במגבר. להלן המעגל : מפסק S1 בורר בין מצב הטענת מצבר \ הפעלה מספק, לבין הפעלה ממצבר (מצב ניידות). מפסק S2 מקוצר מבחינתי כיוון שיש לי OFF ש S1 (אלא אם חייב אותו ופה הבעיה..) כאשר אני מחבר את המ…

• 68 תגובות
    • 12.4k צפיות
  7. Started by A.M,

צהריים טובים אנשים אני רוצה לדעת איך לחבר בוקסת מערכת לרמקולי מחשב רגילים ? אם יש תמונה אז תודה תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 919 צפיות
  8. Started by Sarlula,

התחלתי לפני שבוע בעניין של המודינג ומאוד התבאסתי כשראיתי שהמארז שלי (שחור של DELL) נפתח בצורה אחרת כמו רב המארזים (הוא נפתח כמו מגירת נעליים חח..). אבל החלטתי ללכת בעניין של ה-LCD. ואולי לקנות מארז חדש, להעביר את כל הרכיבים אליו, ואיתו לעשות עוד מודים. בכל אופן: רציתי להשתמש במסך חיצוני, שלא יתחבר למארז אלא ישב במסגרת כלשהיא מבחוץ. ואז חשבתי ש-USB יכול להיות מעולה כי גם ה-USB נותן 5V. אז קניתי הכל חיברתי והנה התמונות לפני המסגרת (שתבוא עוד כמה ימים): המסך עצמו לפני חיבור. המסך אחרי החיבור עם הקונקטור (בשביל לנתק ולחבר מתי שבא את המסך). החוטים מבולגנים ויש בלאגן אבל ככה זה יוצא בד"כ. המסך מחובר דרך USB! המסך מחובר למחשב ועובד! עוד תמונות עם מסגרת בהמשך. …

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by MacGyver,

אם אני רוצה להדביק פרספקט למארז אני יכול עם דבק חם?? יש סיכוי שזה ימס או מהשהו???

• 27 תגובות
    • 3.2k צפיות
  10. חברה זה המדריך הראשון שלי בכלל.. וגם הקדמה למודינג הראשון שאני מבצע..אז להיות סלחניים ואני מקווה שאני אצליח להאיר כמה פינות חשוכות... טוב אז ככה.. זה התחיל בהמון חפירות ברשת..מה זה מודינג?!.. איזה חומרים...איזה כלים...איך לתכנן...וכו.... אז ככה: מודינג למי שעוד לא יודע, בצורה יבשה מאוד, זה תהליך שינוי מראה המחשב בכלל, ורכיבי המחשב בפרט, ע"י המשתמש. (בשונה מחלקים מעוצבים וגמורים שאנחנו בד"כ קונים). בדרך כלל רוכ המודינג שמבצעים משתמשים הוא מוד למארז. (שינוי מראה המארז). כמה דוגמאות מעוררות תאבון: וזה אחד ממש חמוד, הוסיפו מסך לעכבר זהו לבנתיים. [br]פורסם בתאריך: 30.06.2009 בשעה 22:23:21 בואו נדבר על תכנון ,כלים חומרים:תכנון: ------ השלב החשוב ביותר, ללא שלב …

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by asaf_a,

שלום אני צריך אתרים של מדריכים למודינג בבקשה (חוץ מ metku.net) תודה רבה

12. ראשית כל, ניסיתי להשתמש בתוכנה הזאת כמה פעמים ואני פשוט לא מצליח לעשות את מה שאני צריך. מה אני צריך? לשרטט את החדר שלי והתכולה שלה: מיטה, חלונות. ו...אני רוצה לעשות הזמנה אצל נגר ארון, שידה, ושולחן מחשב (צריך להיות קומפלט) יש לי את השרטוט של זה על דף ואני רוצה לראות איך זה יופיע בשרטוט בתוכנה. אני אשמח אם יש משהו שיוכל לשרטט לי. או לכוון אותי למדריך (ספציפי) שמדריך איך לעשות את מה שאני צריך.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. אל תחשבו אפילו להפעיל אותו בלי משקפי מגן. אני לא צוחק. תעשו חישוב ותראו שהדסקית מגיעה למהירות של 300 קמ"ש ויותר. אני ממליץ לעבוד גם עם כפפות ולעבודות של יותר מדקה וחצי ללבוש בגדים ארוכים. הכלי הזה מסוכן, ותחשבו מה יקרה עם יעוף לכם רסיס של דיסקית או של המתכת שאתם חותכים לעין במהירות של 300 קמ"ש. קחו בחשבון שיש גם המון אבק מתכת שעף מהדרמל, והוא גם רותח וגם לא בריא, אז כדאי שלא יגיע לעיניים. בזכות הכפפות האלה נחסכו לי כמה חתכים שהיו יכולים להיות מאוד לא נעימים. ראיתי שיש ב ACE משקפי מגן זולים במשהו כמו עשרה או עשרים ש"ח. כפפות בערך אותו דבר. אל תתקמצנו על זה, זה חשוב נורא. אני אפילו בשביל לחתוך בורג קטן משתמש בהם. פתחתי את זה כי חבר שלי קנה דרמל של יונדאי וביקש שאני אסביר ל…

• 40 תגובות
    • 3.7k צפיות
  14. Started by orikr20,

טוב יש לי אינטרנט במהירות גילשה של 5 מגה, ושמתי לב שבזמן האחרון הראוטר מתחמם מהרגיל מה שגורם לו להפסיק לעבוד לעיתים קרובות ואז בשרות לקוחות אומרים לנתק מהחמשמל ולחבר וגם אז הוא לא שורד הרבה זמן... ראיתי כאן פרויקט של מישהו שחיבר מאורר לראוטר אני רוצה לעשות דבר דומה רק יש לי בעיה שאין לי שום ידע באלקטרוניקה אז אני לא יודע איך לחבר את המאורר לראוטר... המאורר שיש לי כבר הוא Mini Kaze Ultra 4cm Silent Fan‎ של SYTCHE עם חיבור 2PIN ו יש לו ADAPTOR ל3PIN... איך אפשר לחבר דבר כזה לראוטר?

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  15. שלום רב! נסעתי לא.אבן אלקטרוניקה וקניתי את כל המצריכים והם ניראים בידיוק אותו דבר כמו במדריך אלה כשהגעתי הביתה גילית שהרכיב אחד קצת שונה ממה שצויין במדריך וזהוא הקולט IR לצערי רק כשהגעתי הביתה שמת לב לבעיה כי יש לו רק 2 רגליים וככל הניראה זהו דגם אחר ממה שצריך :s05: ועוד משהו רציתי לדעת לפני שאני מלחים שהכול מחובר כראוי במקום: תודה רבה לכל העוזרים והמנסים האם זה מחובר טוב? מה לעשות בקשר לIR? חייבים להחליף או שגם זה מתאים?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by SharonSx,

יש לי כמה מאוררים שקופים ורציתי לבנות לכל אחד מהם מעגל עם לדים והכל אז רציתי לדעת אם מישהו כבר בנה כזה? ואם למישהו יש מדריך שהוא יכול להביא? תודה,

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. מחפש אתרים טובים של מודינג + מדריכים לקבלת רעיון לפני התחלת המודינג.. מעוניין להתחיל מודינג ורוצה לקבל רעיונות. גם אלקטרוניקה וגם עיצוב. חיפשתי הרבה ולא מצאתי אתרים ממש טובים.. אם הנסיון שלכם אי בטו ח שאתם מכירים קצת יות טוב ממני! מחכה להמו אתרים ומדריכים..... תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 878 צפיות
  18. טל"ח - תיקון טעויות אלי בפרטי. שלום לכולם! בזמן האחרון נחתה עלינו מתקפת שאלות נטחנות וכבר התחילו להגמר לנו תמונות המטחנות השונות (מתברר שגם לגוגל יש סוף) אז החלטתי ללקט ולאסוף מספר שאלות נטחנות ביותר ואת התשובות שלהם, ואתם (בעיקר הוותיקים שבינכם) הוסיפו שאלות ותשובות נוספות!. אז... בוא נצא לדרך השאלות שבחרתי לענות עליהן הם: 1. איך אני חותך חלון במארז 2. איך חותכים עם דרמל? 3. איך מחברים מסך LCD? 4. שבלונות למארז - מהיכן משיגים? 5. צביעת מארז - שיטות, מדריכים ולינקים 6. פרספקס וגומיות 7. איפה קונים דרמל?, באיזה ראשים להשתמש? 8. מקלט IR מהמדריך - איך להגדיר את התוכנה? 9. איך להכין פאנבאס / ראובאס? ו... התשובות! 1. איך אני חותך חלון במארז? (מילות מפתח לחיפו…

• 13 תגובות
    • 3k צפיות
  19. Started by 114508534,

היי קניתי היום ממסר DSY2Y עם 8 רגלים , והממסר שהיה בסכמה שלי הוא הוא RP110012 עם 4 רגלים, המוכר אמר שממסרים כאלה גדולים וישנים כבר לא מצייצרים ומוכרים ושזה אותו הדבר, עכשיו איך אני יודע איזה רגל מוציאה מה . זה קישור לפרוייקט שאני עשה זה מטען 12 V למצבר רכב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=161054&highlight=%D7%9E%D7%98%D7%A2%D7%9F+%D7%90%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%94 תודה

• 5 תגובות
    • 940 צפיות
  20. Started by miky,

הכלתתי לבנות מארז מאץ איך לבנות נכון אני לא ממש יודע אני מחפש מדריך תוכלו לעזור?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by the_king00,

תביאו לי בבקשה את הכתובת של התוכנה הזאת שאתם משתמשים בה בשביל זה... ואתם יכולים בבקשה לעזור לי גם לבנות את הבלוק, והצעות אפשריות שיקרור מקסימום מה שאפשר.. יש לי 3.0prescott לכן אני צריך קירור טוב... הלוח שלי הוא asus p4p800-e deluxe עם סוקט 478 (רק שתדעו) תודה מראש )))

22. Started by magadi,

אז ככה אני גם רוצה לעשות מודינג ויש לי כמה שאלות 1)יש מדריך על החומרים? ועל המושגים הבסיסים? ודבר שני בקשר לפח אם יש לי פח של מחשב צבוע בצבע איך אני עושה שיהיה צביעה מקצועית וחלקה?(ראיתי מחשבים שנראים כאילו צבעו אותם בלורדים...) ודבר שני כמה עולה פרספקט? (בו נגיד 2 חתיכות בגודל של דלת מחשב תנו לי מחיר) תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 664 צפיות
  23. שלום, הוא משתמש באולטרה קבלים. ראיתי כאלה באיביי והם היו יחסית זולים, אבל בכותרת היה כתוב: "סופר קבל, סופר\אולטרה קבל". האם הם יתנו לי את אותה תוצאה?

• 21 תגובות
    • 3k צפיות
  24. Started by wollmann,

יש לי אפשרות להשיג דרמל אלחוטי (נטען) באותו מחיר של רגיל... מה כדאי? יש הבדלים בלחץ? במהירות?

• 26 תגובות
    • 3.9k צפיות
  25. Started by bluz,

עריכה: הצלחתי לחתוך בצרוה קצת מוזרה איך אני מלחים על זה?

• 0 תגובות
    • 694 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.