עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by kremlin,

אנשים הדודה שלי הביא לי מכשיר כזה שאיתו מלטשים וכל מיני דברים שעושים לציפורניים אז יש שמה לוח שליטה שהוא מכבה או מדליק את המכשיר ( מפסק רגיל ) ויש מן פוטנציומטר שהוא שולט אל המהירות של הסיבובים. היא הביא לי את זה ואני פתחתי אותו וראיתי שכל הלוח שרוף עכשיו אני צריך להכין "חדש" אני לא רוצה להתעסק בשום דבר קשה אז אני עשיתי שהפלוס ילך דרך המפסק ואז דרך הפוטנציומטר ואז למנוע והמינוס ישר ילך למנוע. או קיי זה הסיפור עכשיו אני עשיתי את כל מה שצריך אבל יש בעיה והיא : כשאני מפעיל את המפסק אז המכונה לא עובדת כי הפוטנציומטר מסובב עד הסוף ואז שאני מסובב את הפוטנציומטר בחצי דרכו אני רואה שיש שמה משהו נשרף נראה שזה החוטים הדבוקים האלה שאל הPCB של הפוטנציומטר. יש עוד כמה דברים שאתם צריכי…

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  2. Started by Omerole,

הכוננים הלבנים נראים זוועה על המארז המטאלי שלי, ראיתי פה המלצות על מוטיפ,אבל לא ראיתי חנות שמוכרת אותם.

• 4 תגובות
    • 3.4k צפיות
  3. הוצאתי מאיזה שרת ישן מסך mk620ny-ly תגידו אפשר לחבר אותו למחשב הרגיל?

• 1 תגובה
    • 846 צפיות
  4. טוב מי שלא זוכר אז קניתי לפני משהו כמו חצי שנה את הזלמן,7000B מנחושת,עלה לי 250 (יחסית זול לחנות שלא מהאינטרנט.......) וכמובן שהפעלתי אותו והוא היה עובד פיקס אך אחרי איזה יום ניסיתי לסדר איזה מאורר של הגשר הצפוני ובום נשברה לו כנף והוא התחיל לעשות שריקות ורעשים וובירציות מטורפות,עצוב וכועס שמתי אותו בצד ועברתי לקירור סטוק אך אתמול לקחתי על עצמי פרוייקט לחדש אותו בלי שהCFM של המאוורר ייפגע,לקחתי דבק שעולה משהו בסיבות ה300 שקל(אבא שלי קנה אז לקחתי,מה אסור?) קיצר התחלתי להדביק והדבק הזה מה שמיוחד בו שהוא הופך להיות כמו בטון אחרי שמדביקים אותו יענו אי אפשר לשבור אותו בשום צורה,ממש ממש חזק,הפעלתי את המאוורר והמהירות שלו נשארה כמעט אותו דבר (2413 כשלפני כן היה 2480) והנה התמונו…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by Le-Fay,

אני מניח שזה לא בדיוק המקום המתאים להודעה הזו... אבל תאלצו לסלוח לי, אני אוהב את HWzone וחוץ מזה לא ממש הצלחתי למצוא פורום אלקטרוניקה ישראלי שמכבד את עצמו (חוץ מהפורום של ישראל וויל אולי). בקיצור, הסיפור הוא כזה: אני מחפש מי שהו עם ידע (ורצוי גם מכשירים) קצת יותר מבסיסי באלקטרוניקה. בניתי את ה modularEEG שמתואר בקישור הבא: open EEG project - Modular EEG סיימתי את כל ההלחמות, והתחלתי לבדוק את המכשיר. נורת הביקורת דולקת כמו שצריך ואפילו מדדתי מתחים במקומות שונים והם תקינים. עם זאת אני לא מצליח לתכנת את ה AVR. אני מחפש מישהו שיוכל לעזור לי לבדוק את המכשיר ולמצוא מה לא בסדר בו. בתשלום במידת הצורך.

• 0 תגובות
    • 983 צפיות
  6. היי, מאז שהתחלתי פה אני עוד זוכר את הפעם הראשונה ששאלתי מה אפשר לעשות עם המאזר שלי וישר אמרו לי "המארז צועק לצבע!!!" וכמובן שצבעתי אך לא הייתי מרוצה כי זה לא היה עם חריטות ועיניינים (למרות שגם עכשיו אין חריטות)! טוב בלי הרבה דיבורים קבלוווווו את המארז שלי: מצטער על איכות התמונות פשוט המצלמה שלי הלכה לטייל בסין עם דוד שלי,(משווק דברים לארץ).. בקרוב יבוא פאן באס ותאורה... תודה רבה ל...: אני חייב תודה ענקית ל-super guhan שהייה סובלני אלי מאוד בבנית המפסקי on off K למאוררים!!! סוף שבוע טוב וחג שבועות שמח!!!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. עם למישו יש רעיונות לשיפור אני פה להקשיב וגם ככה סתם תנו דעות [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 850 צפיות
  8. שלום.! אני צריך כתלובות של חנויות אלקטרוניקה באזור כפר סבא והוד השרון.... תודה.

• 12 תגובות
    • 9.2k צפיות
  9. המוד כולל צביעה של הגג + סידירום עליון, חיתוך וצביעה של דלך שמאל מצטער מראש על האיכות אין ברשותי כרגע תמונות יותר טובות קבלו אותו : [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. טוב שלום, לא מזמן התקנתי לי כונן צורב דיוידי במחשב והוא בצבע לבן והמארז שלי שחור וזה נראה ממש גרוע. אני רוצה לצבוע אותו, אל תגידו לי איך לצבוע, תגידו לי איזה צבע או ספריי לקנות תודה. אה וחפשתי בחיפוש ומצאתי איזה דיון על זה אבל לא רשום איזה צבע לקנות רשום יותר איך לצבוע...

• 5 תגובות
    • 908 צפיות
  11. Started by ha,

היי, אני חדש פה ואשמח לעזרה בנוגע לקירור מארז. יש לי מערכת דיי מיפלצתית בסך הכל שאני מיתכונן לעשות לה קצת אוברקלוקינג... לוח אם: Assus P5GD2 זיכרון: 2*512MB / 400MHz פרוססור: 3.4G 3.6G עם גוף קירור ומאורר מקורי כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 6600 128Mb PCI-E מארז: Heck tower אני חושב, עם ספק של Heck (כנראה 400W) ושני מאווררים 110 ממ, אחד מקדימה (לפני הדיסקים) מכניס אוויר וואחד מאחורה שואב אוויר דיסקים: 4 דיסקים ATA, דיסק נוסף SATA ו2 CD אני הולך להחליף את הקירור מקורי של אינטל (ששווה לתחת) ל 7 Arctic Cooling - Freezer וחוץ מזה, אני חייב להוסיף מאורר בדלת של המארז כי גילתי שהדיסקים (4 דיסקים ATA, דיסק נוסף SATA...) חוסמים את כניסת האוויר. חשבתי על מאורר 80 ממ שיכניס אוויר לכיוו…

• 3 תגובות
    • 776 צפיות
  12. א. באיזה כמות בונדו נמכר ומה המחיר שלו? ב. כשהוא מתקשה האם הוא חזק מספיק בשביל לבנות מארז מבוסס בונדו (בסיס אלומיניום אבל בעיקרון בונדו) ג. האם הוא כבד יחסית? אם אני אבנה מארז שלם ש-75% ממנו הוא בונדו, 20% פרספקס ו-5% אלומיניום (רק שלדה) הוא יהיה כבד מדי?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. היי, רציתי לבנות פאן באס או לפחות הכי פשוט שיש כיבוי הדלקת המאוררים! אבא שלי מאוד כועס על זה שאני משאיר תמחשב דולק בלילה בגל האימיול ובגלל זה שמתי 5 מאוררים במחשב (6 כולל ספק) וכמובן שזה עושה המון רעש אז.... אממ רציתי ציור פשוט ביותר של מה שצריך להרכיב למה... עדיף שיהיה למפסקי on off .. תודה רבה רבה רבה רבה רבה!!!!!

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. שלום! אני גאה להציג רשמית את הפרוייקט השני שלי ;D קודם כל אני אקדים ואומר שהפרוייקט הזה הוא שיפור ביצועים מבחינת קירור - ולא יופי (כמה נגיעות קלות ביותר- לא יותר מזה) הפרוייקט יתבצע על מארז הTT שברשותי (המחשב הראשי) קודם כל נפרט מה הציוד הארדקאנו- אאוט, במקומו הבאתי היום את הקומנדר 7 (שיותר מתאים לי מההארדקונו 13 , מכיוון שיש לו 7 ערוצים!, מסך די גדול וכו'..) דבר שני- קיט של TT שעולה 150, וכולל 2 מאווררי 80MM +2 מאווררי 120MM, + פנל 3.5" לשליטה 3 מאווררי VANTEC UV 80 MM 1 TT SC 92MM 1 TT SF2 80 MM 3 TT 80 MM (שבאו עם המארז..) עד כאן לקירור האוויר בעוד כחודש חל יום הולדתי = $$$, בעזרתו- אני אקנה מערכת קירור מים! אז, הקומנדר 7 יפקח על הסירקולציה הכללית (אה,…

• 374 תגובות
    • 59.5k צפיות
  15. Started by V@DIM,

כשאני קורא את המדריך ורואה את התמונת מה שנמצא בתמונות בתוך המחשב ומסתכל בתוך המחשב שלי הכל ממש שונה! אני לא יודע איפה ואיך ולאן לחבר חוטים של המאווררים ... מישהו מוכן לנסות לעזור לי דרך אייסיקיו שלב אחר שלב...אני יודה לו מאוד! אייסיקיו 178801680 מסנגר : commander01_gav@hotmail.com תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 933 צפיות
  16. השאלה בכותרת... **אחרי חיפוש.

• 7 תגובות
    • 909 צפיות
  17. Started by Shlomi32,

אני מתכנן כבר הרבה זמן לבנות סאב - וופר... לפי מה שאני יודע, אני צריך רמקול, ואת זה יש לי. בנוסף לכך, ראיתי במספר סאבים שיש בתוכם מעגל חשמלי שכנאה מגביר את עוצמת הבאסים ואת הקול הנמוך. איך אני בונה את המעגל הזה ואיזה חלקים אני צריך? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by spooky,

שמתי לב שהרבה פה כותבים על מסכי LCD להציג טמפרטורות וחשבתי גם לנסות לבנות מוד כזה אז יש לי כמה שאלות : 1-איך מחברים את המסך למחשב ואיך מתכנתים אותו להראות טמפרטורה(הבנתי שצריך תוכנה בשביל זה :) 2-המסך יראה רק טמפרטורה של חלק אחד(מעבד,הארד דיסק, לוח אם) או את כולם ביחד? 3-צריך חיישנים בשביל זה או שזה פשוט מציג את הנתונים מהחיישן הפנימי של אותו חלק? וזהו לבנתיים תודה מראש רומן.

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. זה שפה http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd שעולה 105 שקל 4X20 עם עברית. איזה בקר יש לו?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אני מחפש בנרות כבר ליקנות את הדבר הזה!!! http://www.thermaltake.com/accessories/perfectLight/ELskull/a1984.htm מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג אותו מהארץ ולא דרך חנות בחו"ל?

• 3 תגובות
    • 646 צפיות
  21. Started by avi333,

יש לי מאוורר של 80 מ"מ שהוצאתי מספק ישן שלא עבד.. ויש לו שתי חוטים כמו שתיראו בתמונה אחד אדום ואחד שחור אז אני שואל אם אפשר לחבר אותו?? ואיך? הנה התמונות http://s25.yousendit.com/d.aspx?id=3E40S3OM8X5YB2CRJFT1WM5HSG http://s25.yousendit.com/d.aspx?id=0WTAZKUV1K8441M9TPQGJCPWOU

• 5 תגובות
    • 666 צפיות
  22. Started by vali13,

אני מחפש תוכנה שתאפשר לי לבנות מעגלים פשוטים תןדה מראש על העזרה

• 0 תגובות
    • 959 צפיות
  23. Started by nehmia,

אני הולך לחנות אלקט אז איזה מסך לבקש...איזה מסכים זולים שלא מראים הרבה תוים אפשר לקנות?

• 0 תגובות
    • 658 צפיות
  24. אני יודע מה יהיו התגובות שלכם (יש פה מדריך באתר,לא שלא תקנה וכו..) אני יודע שזה קשה אבל קראתי כמה ספרי אלקט' מהפעם שרציתי לעשות מפסקים למאוררים..) אני כמעט בטוח שאי אפשר אבל אולי יש כאן כמה שניסו או קראו על זה באיזשהו מקום.. תודה רבה מראש!

• 2 תגובות
    • 865 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.