אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי את המולטימטר הבא, והוא כולל 2 אפשרויות עבור טרנזיסטורים: PNP ו-NPN: מה בעצם עושות האפשרויות האלה? נניח ואכניס טרנזיסטור ל-3 מ-4 החורים שיש (EBCE), מה זה יתן? בדיקת תקינות+בדיקת יחס ההגברה? (אני מניח את זה בגלל שכתוב HFE שם) האם משהו נוסף או רק שתי אלה? לצערי אין לי את חוברת ההוראות של המולטימטר יותר, ובאתר היצרן אי אפשר להוריד אותה... תודה
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, ראיתי בפורום איזה אחד שעשה פרוייקט שבו הוא הכניס מחשב לתוך איזה מכשיר ישן... ממש התלהבתי מהרעיון והחלטתי לעשות אותו בעצמי (ד"א לא מנסה להעתיק או משהו סתם התלהבתי מהרעיון ומנסה לראות איך זה הולך...) אוקי בלי יותר מדיי דיבורים נתחיל: המפרט שיהיה למחשב מאוד גרוע זה חומרים ששכבו לי בחדר שנים... זה מה יש המכשיר במקומו: המכשיר מאחורה ומקדימה (אחרי הרבה מאמץ להוציא אותו מאיפה שהוא היה) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us כל מה שייכנס בתוכו: Uploaded with ImageShack.us כרטיס מסך: Uploaded with ImageShack.us ספק: Uploaded with ImageShack.us cd room: Uploaded with ImageShack.us לוח אם: Uploaded with ImageShack.us אחרי פי…
-
- 15 תגובות
- 8.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש צמה, כמו זו למשל: היא לא חייבת להיות צבוענית אפשר גם שהכל סתם בצבע אפור או משהו, והיא גם לא חייבת להיות גדולה כזו אלא אפשר גם נגיד של 5 חוטים או משהו כזה, אבל.. שהחוטים בה יהיו כמו חוטים של טלפון.. סיב אחד קשה. הסיבה: כדי שיהיה אפשר לחבר את זה למטריצה בצורה קלה (ובלי תוספות "זכר", אלא פשוט לגלף את החוט וזהו) תודה רבה card
-
- 35 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
-
שבוע טוב לכולם. מקווה שעובר עליכם חנוכה שמח. חלפה במוחי תהיה כלשהי ואולי תוכלו לעזור לי. אז ככה, בין היתר יש בשימושי מערכת מיני סטריאו של פנסוניק (אוכל לאתר את מספר הדגם) ממש אבל ממש עתיקה (יש לה אפילו דאבל טייפ) אני יודעת שהיא שווה אגורה וחצי בערך (טוב, בלי הבערך) אבל עדיין. הקטע הוא שהשלט שלה לא ממש עובד איתה. ניסיתי להחליף סוללות וזה לא העניין. איני יודעת אם הבעיה היא בשלט, בעיינית, או במשהו אחר. כל מה שאני יודעת הוא שזה לא עובד. לקחת לתיקון / לקנות שלט אוניברסלי יקר שאולי יתאים ואולי לא זה סתם מטופש במיוחד עקב שוויה של המערכת. ברור שהפתרון המתבקש זה להחליף אותה אבל בינתיים היא נשארת. השאלה אם יש משהו שבכל אופן ניתן לעשות / לבדוק כדי לראות אם ניתן להגיע למצב של שליטה מ…
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קניתי דרמל של WOLF ואני עובד איתו אבל כמה ראשים נשברו לי (דיסקיות) וכשניסיתי לחתוך את הפרספקס עם הדיסקיות הנותרות, הן פשוט התכלו לאחר כמה דקות למישהו יש מושג איפה אני יכול לקנות דיסקיות טובות לחיתוך פרספקס/אלומיניום עם דרמל ? ? ? תודה !
-
- 7 תגובות
- 713 צפיות
-
-
שלום. רציתי קצת עזרה מכם בנוגע לסידור הכבלים במארז. את הכבל IDE עיגלתי. יש צורך בסלסול ה SATA? כדאי לקדוח חורים במגש הלוח-אם או שלא צריך (האחריות על המארז לא נגמרה עדיין) עוד הצעות?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי רעיון גדול (לפחות כך אני מדמיין אותו) לצביעה של המארז שאני עומד לקנות: TASK CASE - TK3001 Screwless USB אני חשבתי לצבוע את כל המארז מבחוץ בצבע שחור, מקדימה לצבוע קצת בלבן (אני אעשה ציורים בלבן או סימנים), ואני חשבתי מבפנים לצבוע את הכל מצהוב. וכדי שיראו את הצבע הצהוב, חשבתי לעשות חלון מפרספקס על דלת המארז. מה אתם אומרים? זה יראה יפה? עכשיו אני יודע שמבפנים המארז מייצר חום, אז רציתי לדעת אם הצבע יעמוד בחום שבתוך המארז? ולא יתחיל להינמס לי על כל החלקים בתוך המארז. הצבע שאני אקנה כנראה יהיה מהזולים שעולים 10 ש"ח. אם אתם חושבים שלא מומלץ בצבע רגיל לצבוע את המארז מבפנים אז תמליצו לי על צבע צהוב לא ייקר. עד 40 ש"ח (יותר טוב פחות).
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לפני כחודש הזמנתי קטודה כחולה coolermaster aurora יומיים אחרי שקניתי אותה ה inverter שלה נשרף. התקשרתי אל PCH והם אמרו לי לבוא להחליף רציתי להחליף לקטודה של sunbeam כי אני לא רוצה עוד פאשלות מ coolermaster... אז רק אתמול הזדמן לי ללכת לקחת את הקטודה, והמוכר בחנות אמר לי שאי אפר להחליף ושאין אחריות על קטודות טוב אז לקחתי את הקטודה החדשה ושילמתי עליה, במקום לקבל זיכוי ולהזחיר את ה coolermaster עכשיו, ב inverter של sunbeam יש אפשרות לחבר שתי קטודות, ויש לי עוד חיבור אחד פנוי אז האם אני יכול לחבר לשם את הקטודה של coolermaster ? (והאם המתחים אותו דבר ? אני פוח שלא יישרף שוב...) הנה הקטודות: http://www.pch.co.il/docs/pd84746168.htm http://www.pch.co.il/docs/pd905624200.htm) ד"א…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי מנוע של הרדדיסק רציתי לדעת איך אני יכול לעשות שהוא יסתובב בלי הפבקה כי עכשיו זה עושה שתי סיבובים ומפסיק
-
- 7 תגובות
- 864 צפיות
-
-
חשבתי לבנות מארז למדיה סנטר מפרספקט כי להורים שלי יש מכונת ליזר בעבודה... אז אני צריך מידות בעיקרון ושיהיה אפשר להכניס בו ספק כוח רגיל... תודה,
-
- 0 תגובות
- 651 צפיות
-
-
איפה אפשר לקנות מחבר פרללי זכר ריק כאילו בלי שיהיו מחוברים אליו חוטים (כמו זה שבמדריך של הפד פלייסטיישן )
-
- 1 תגובה
- 785 צפיות
-
-
יש לי 2 לדים כחולים + לד צהוב + לד אדום יש לי פרספקס גודל 31*32 אני חותך את זה ... זה יהיה יותר קטן ... והעובי שלו הוא 6 ממ תמליצו לי עיצובים + טיפים לחריטה ... אבל שהיה קל ...
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, יש לי ספק מיותר ורציתי לחבר למחשב עוד אחד מפני שאני רוצה להכניס עוד מאווררים ואין לי עוד יציאות של מאווררים אז רציתי לדעת איך אני עושה את זה כך שיצא יפה... הא כן רציתי עוד משהו יש לי מאוורר למעבד מיותר שצריך להתחבר ללוח אם ויש שם רק יציאה אחת לזה אז למישהו יש פיתרון שאני יוכל לחבר את זה למחשב אז אני ישמח מאוד.. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי ספק של פנטיום 4 480w ויש לו יציאה עם שני חוטים צהובים ושנים שחורים כמו כאן בתמונה: ורציתי לדעת כמה וולט זה כדי שאני יוכל לחבר לשם מאווררים או משהו ושזה לא יתבזבז לחינם.. אז אם מישהו יודע כמה וולט זה ויש לו כזאת יציאה אז בבקה תגידו לי. תודה מראש, אוהד כהן.
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם, אני כותב חדש בפורום (אבל קורא די ותיק שלו). אני כרגע בתהליך של יצירת מערכת חדשה, בנתיים קניתי מארז ישן של שרת (גבוה מאד, מעל למטר) וכדי שאוכל להתחיל "להתעלל בו" כראוי קניתי היום את הדרמל של וולף (דרך אגב הוא במבצע בהום סנטר, מהיום, אבל בשל העובדה שהמלאי אזל כליל בחנות אחת נאלצתי לבקש שיזמינו לי בחנות אחרת ונסעתי לאסוף אותו משם, במחיר של 119 ש"ח) כאשר "ערכת המבצע" כוללת כ 99 יח'. האם מישהו מכיר את אתר הבית של היצרן? או האים למישהו יש את המדריך של המכשיר?, בדקתי באתר של "דרמל" במטרה לברר את ההתאמה של מהירויות העבודה לסוגי הראשים והעבודות השונות ואין כל כך התאמה. האם מישהו יכול לעזור?? בתודה LULUV
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
: עריכה: http://photos.walla.co.il/liozsosko איך יצא?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לך רעיונות מה אני יכול לעשות לגיטרה קלאסית בצבע חום אם מישהו יכול להביא לי תמונות / רעיונות מקוריים מה לעשות איתה אני ישמח
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
יש לי מארז סופרטאלאנט, לכן אני צריך באי באס שיכנס בו בלי בעיות ז'א יש למארז דלת שנסגרת ונועלת את הכוננים לכן הבאי באס חייב להיות מתאים למארז הזה, כי אחרת הדלת לא תוכל להיסגר. אני מוכן לשלם בין 150-280 ש'ח. הצעות רק מפנדה בבקשה... מה אתם אומרים על זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=6686 תודה!
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות פרספקס, ורוצה לדעת גם מה המחיר הנורמלי. אם למישהו יש חנויות טובות באיזור המכרז (במיוחד רמת-גן והסביבה) אני מעוניין לקבל שם או טלפון. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 938 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר את המחשב לאוטו על ידי מצבר או שנאי כלשהו ? תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן.. אני חדש בתחום אני לא מבין ממש חח רכשתי את הלדים האלו, כמובן שהם עדיין לא הגיעו.. לאיזה חיבור זה מתחבר ? זה אכן מתחבר לחיבור הזה ? תודה רבה לעוזרים.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לחבר שלי יש כרטיס מסך 9600 גנרי (של Inno3D) הכרטיס עבד אם ספק גנרי זמן ארוך, בהתחלה בסדר ואז התחילו להיות למחשב בעיות יציבות (לפעמים לא נדלק) החלפתי את הספק לספק נורמלי, שמתי לוח "חדש" (לוח שהיה אצלי מקודם ועבד אם כרטיס מסך פשוט יותר) אחריי שהלוח הקודם לפעמים לא היה עושה POST (גם אם כרטיס מסך אחר), נשאר הכרטיס מסך בכרטיס מסך הזה יש 2 קבלי solid שמתחממים : C1 בצורה קיצונית שלא ניתן לגעת בו בזמן משחק או בדסקטופ של לינוקס, קר בדסקטופ של וינדוס (כנראה קשור לזה שלינוקס מריץ את הכרטיס מסך במצב accelerated כל הזמן) C3 מתחמם פחות (חם אבל ניתן לגעת) באותם מצבים כמו C1 חוצ מהם מתחמם גם סליל L1 (סליל קטן אם ליבה מפריט) בצורה שלא ניתן לגעת לא בו ולא בצד השני של הכרטיס איפה שהוא נמצא …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך קצת עזרה בזה,אני רוצה להכין מדבקה למחשב נייד כזאת,ואני לא יודע מה צריך כדי להכין את זה בבקשה גם להגיד איפה מוכרים את החומרים בישראל,תודה יש לי מסך 10 אינץ ואין מדבקות מוכנות לגודל הזה
-
- 7 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
anyone knows how to wire this button? it's has like 8 pins http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=784 thanks for the helpers g0vner_x3
-
- 2 תגובות
- 735 צפיות
-