אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
במדריך למסכי LCD שפה באתר כתוב שם אני רוצה מסך TFT צבעוני אני צריך לקנות מסך כמו של די וי די לרכב או משו כזה.... רציתי לדעת אם אני יכול לעשות את אותו הדבר עם מסך ישן של מחשב נייד... ואם כן אז איך??? זה אותם חיבורים או שצריץ לעשות משו אחר???
-
- 0 תגובות
- 678 צפיות
-
-
אממ אני מחפש חנות באזור חולון בה אוכל לקנות פרספקט פשוט החנות שהייתי קונה ממנה נסגרה תודה מראש לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי הרבה זמן פנוי ו200 שקל יש לכם רעיונות למודים שאפשר לעשות? אני יגיד לכם מה כבר עשיתי למארז שלי חלון (מקדימה ובצד) צביעה+גימור מראה חלון לספק ועיצוב שלו חור בגג המארז מוד הפיכת עכבר "לחללית" חלון לCD הוספת תאורה פשוטה (קטודות מאוררים וכמה לדים פה ושם) איזה רעיונות יש לכם בשבילי (אני מחפש דברים יפים ולא מסובכים יותר מידי)
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מזל טוב!! בהצלחה בניהול! מקווה שתעזור ותשפר עוד את הפורום!!! תום, נהננו מכהונתך כמנהל בפורומים, ואנחנו עצובים אתה עוזב. בהצלחה בהמשך דרכך!!!
-
- 9 תגובות
- 832 צפיות
-
-
יש לי כרגע זוג רמקולים פשוטים איך מהם שולט על עוצת הקול וגם ממנו ניתן להדליק לכבות את הרמקולים. הם מחוברים ליציא של הרמקולים מכרטיס מסך. נגיד אני רוצה לחבר עוד זוג רמקולים פשוטים. האם אני יכול לעשות זאת עלידי מפצל? אם כן איפה קונים או שניתן לעשות לבד? שאלה בקשר לבניית רמקול פשוט: אני פירקתי רמקולים אז אני יכול לבנות מהדבר העגול השחור הזה (אני יודע שבאנגלית קוראים לו Dynamic נראה לי =\ )? ועוד שאלה אם נגיד אני ישתמש במפצל לחיבור זוג רמקולים נוספים (הרמקולים פשוטים אין שם שליטה על ווליום) האם ניתן איכשהו לעשות ככה שהרמקולים שלי שיש לי כגע ישלטו גם על אותו זוג שאני יחבר?
-
- 5 תגובות
- 859 צפיות
-
-
חתכתי 4 סינקים מסינק אחד שחבר הביא לי (תודה ) השתמשתי במדבקה דו צדדי לא רגילה. לפני שניסתי את "מזלי" על הכרטיס לקחתי מצית עם סינק שמתי את המדבקה וכיוונתי לכיוון שלה לא נשרפה ולא קרה לה כלום, רק העבירה את החום לסינק ככה שהיא בול לתפקיד חתכתי מדבקות בגודל הסינקים הדבקתי והצמדתי לזכרונות אין לי צילום של הסינק לפני אבל יש בערך אחרי חיתוך אחרי הדבקת המדבקה ועל הכרטיס מקווה שיבוא בעתיד קירור מים ולא נצטרך את זה *הכרטיס הינו Asus Radeon 9600xt
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אז ככה יש לי רעיון לפרויקט נחמד אני מחפש מסך LCD קטן משהו כמו 1-2 אינץ לא צריך רזולוציה מהממת אבל צבעוני חובה. מישהו יודע איפה אפשר להשיג אחד מוכן לקנות לא בארץ
-
- 0 תגובות
- 887 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה.... הצלחתי להשיג מסך LCD שמיועד למכוניות (DVD) הוא במארה"ב והוא עובד על NTSC! אני רוצה וחייב לחבר אותו למשחב, אני רוצה שהוא יראה את מה שהמסך הרגיל של המחשב מראה.. יש לי יציאה לTV בכרטיס מסך (בננה צהובה כזאת) וכנ"ל יש כניסה של בננה צהובה במסך. כאשר אני מחבר את השניים התצוגה במסך קופצת ובשחור לבן! מה אני יכול לעשות??? חייבת להיות דרך!!! אולי משו בהחלפת הדרייברים של הכרטיס מסך או משו כזה, בבקשה תעזרו לי!!
-
- 3 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום, אחלה פורום! השאלה בכותרת , אני מעוניין לחבר מסך ה LCD למחשב השולחני... יש לי נסיון קטן אם הלחמות וקצת אלקטרוניקה , אם תסבירו לי מה לחתוך ומה לעשות.. יהיה סבבה.. תודה ממש תודה לכל מי שעונה!
-
- 3 תגובות
- 809 צפיות
-
-
[move]שלום![/move] אני חדש בפורום ובמודינג (עוד לא עשיתי שום עבודה). רציתי לדעת מה דעתכם על זה... יש לי מעבד E-Star בצבע תכלת (בהיר) / אפור (בהיר). חלק מן המארז מוסתר כך שאם מסתכלים מהדלת לכיוון המחשב , הוא בולט כ- 13 ס"מ החוצה... ב- 13 הס"מ האלו חשבתי לעשות כזה דבר עם קתודה של בועות אויר (כחולה / ירוקה / אדומה): הקתודה הנ"ל : כמובן שזה יהיה יותר מושקע מהתמונה הערוכה הזאת.. ורציתי לדעת מה דעתכם על זה... אני לא רוצה מודינג מסובך או משהו כזה אז אשמח לשמוע את המומחים או כל אחד אחר. וגם, האם חיבור קתודה כזאת מסובך או משהו (למרות שלא נראה לי, אני לא עשיתי שום דבר אפילו לא כזה... )?!?!??!? יאללה תגובות אנשים!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בניתי את המקלט אינפרא אדום למחשב ועכשיו הכל עובד סבבה.. אבל יש עוד משהו שאני רוצה לשלוט עליו בעזרת שלט.. במגבר שאני משתמש בו (קצת ישן) אין אפשרות לשליטה עם שלט.. אז רציתי לדעת איך אני אוכל לשלוט בו (מספיק לי ON ו OFF) בעזרת שלט. תודה לעוזרים..
-
- 2 תגובות
- 688 צפיות
-
-
שלום ברצוני להתחיל ללמוד אלקטרוניקה ולהגי)ע לרמות ממש גבוהות וכרגע אין לי בכלל ניסיון ... שאלתי היא כיצד אתם ממליצים לי להתחיל מה לעשות כיצד לצבור ניססיון וכדומה ???( עכשיו אני קורא את המדריך שיש מפה בפורום)
-
- 2 תגובות
- 654 צפיות
-
-
מישו יודע איפה אני יכול בארץ להשיג גרילים שנראים טוב?? כמו נגיד הגרילים של סאן בים עם חיתוך לייזר?? או כמו הגרילים שראיתי באינטרנט שיש בחול שהם צבעוניים כאלה...צבועים ביד?? יש כאלה בכלל בארץ?? או שיש רק את הפשוטים העגולים...אם כן אז איפה אני יכול להשיג בארץ?? מעדיף באזור המרכז... ובקשר ללדים... באתר הזה www.lsdiodes.com יש מידע על הלדים...מישו מוכן להסביר לי מה זה forward voltage ומזה reverse voltage ומה ההבדל ביניהם?? תודה מראש לכל העוזרים...
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם יש צבעים זוהרים באולטרה שאפשר ליצבוע איתם על רכיבי אלקטרוניקה (לא ממש על הרכיבים אלר למשל על מקומות שאין כלום בלוח אם או על כרטיס מסך) וכם על חלונות? אם כן איזה (אם אפשר צבעים שהם טושים או משהו כזה אבל לא משהו נוזלי כמו פחיות צבע או ספרי)
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כידוע לכולם הפתגם הישן שאומר "מטעויות לומדים" אז אני פותח תרד שבו כל אחד ירשום את הטעויות שהוא עשה בזמן שעשה מודינג או בנה איזה מכשיר אלקטרוני (זה לא חייב להיות מניסיון) שכולם יוכלו ללמוד מה לא כדאי ומומלץ בחום לא לעשות וחובה אפילו לא לנסות בזמן שמתעסקים במודינג/אלקטרוניקה. אני יתחיל: 1. לא להגיד לאבא שאתם יכולים לתקן את הכבל המעריך כי אחרי "תיקון" כל הבנינין יוצא בצעקות החוצה למה אין חשמל (זה מניסיון בטעות לא שמתי לב והשארתי את את הכבל של המסה ואת האדמה חשופים אז מן הסתם אתם יודעים מה קרה) 2. כשמשעמם לכם לא להכניס מהדק לשקע כי השמל בבית נעלם ישר (גם מנסיון תודה לאל לא קרה לי כלום) 3. לא לחבר צורב/הארד/פלופי כשהמחשב עובד. במקרה הטוב יהיה בום קטן והמחשב יתכבה. במרה ה…
-
- 9 תגובות
- 814 צפיות
-
-
סתם שיעמם לי ולא היה לי עוד מה לעשות עם הכסף שקיבלתי ליומלדת אז ביבזתי אותו על מוצרי מודינג כמובן הנה כמה תמונות תמונה מבחוץ כזה כשהדבל נאון דולקים דולק הגריל שקניתי של TT
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם !! רציתי לדעת איך אני בונה מעגל שהוא גורם ל50 לדים חזקים להבהב עם שימוש בסוללה של 12V או ספק שמתחבר לחשמל . אני שואל את השאלה הזאת מאחר ולא הצלחתי להבין את ההסברים שמופיעים פה באתר. חשוב לציין שאני לא מבין באלקטרוניקה במיוחד ולכן אני מעוניין בתרשים מפורט ככל שניתן ופשוט. בתודה מראש גיא...
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה המצב חברים ...אז ככה : בשעה טובה התחלתי את הפרוייקט השלישי שלי לאחר שכבר עשיתי מוד למחשב ובניתי מארז שקוף הפרוייקט החדש נקרא THE MAZE (המבוך) המוד בעצם מבוסס על מבוך שמתפרס על כל חלקיו של המחשב בינתיים אני עומד לסיים את הדלת הראשונה אבל תמונות יבואו רק מחר כאשר אני יקנה מצלמה. בנוסף נגמרו לי דסקי החיתוך של הדרמל ורציתי לדעת איפה אני יכול לקנות וכמה זה יעלה לי תודה תמונות ----> http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=115018.0
-
- 5 תגובות
- 815 צפיות
-
-
אני לא רוצה שיהיה 12V 7V ומכובה אני רק רוצה 12V ומכובה אז אני חייב נגדים? אז זה אמור להיות שונה מהמדריך יענו בקשר למפסק עם 3 רגליים אני צריך להביא אחד עם 2?
-
- 13 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אני רוצה להכין לעצמי שולחן לחדר ולמחשב תיכננתי בערך איך אני רוצה שזה יהיה ואני צריך שתעזרו לי הכנתי דגם ב3DMAX לאיך אני רוצה פחות או יותר שזה יראה: אני צריך את העזרה שלכם: א?איזה סוג שלל דבק הוא מספיק חזק וגם שקוף או לפחות שלא יראו אותו הרבה בכדי להדביק את הזכוכיות (כמו שאתם רואים המקום המיועד למחשב עשוי מזכוכית כדי שיראו את החלון של המארז ולכן גם צריך שהדבק יהיה חזק מאוד) ב.כצה ניראה לכם יעלו כל החומרים? ג. יש לכם הצעות לשיפור?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום שמעתי מחשמלאי שעובד אצלנו שזה לא טוב לקבץ את חוטי החשמל במארז בעזרת איזוליר בנד כי זה יכול ליצור השלכות בלה בלה בלה (די שיגע לי תשכל אם כל מיני ביטויים) השאלה שלי בעצם מה אתם אומרים כי יש פה כמה מומחים בינכם שעושים את זה לא מעט זמן. האם כדאי עם איזוליר בנד או שיש משהו אחר (אני לא הולך לקנות סליבינג כי אין לי כוח לפרק מולקסים ימים ולילות) תודה
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מארז SUPRANO של tt ויש לי כמה שאלות(של מתחיל) אני חורט בעזרת מה?עם זה עם דרמל איזה ראש+תמונה אם אפשר איך אני מאיר?(אני יודע היכן למקם את הלדים אך לאן אני אמור לחבר אותם ואיך)ואין לי שום מושג באלקטרוניקה רק בסיסית מה עוד????.... אההה אולי יש לכם הצעה למשהו לחרוט אני חשבתי לחרוט את השם(amd + הסמל) מעבד -?Athlon64 3200+ S-939 שרפתי את המחשב שלי ואני על המחשב של אחותי כרגע אז אני ינסה לענות כמה שיותר מהר (יהיה קשה)
-
- 6 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה מערכת קירור מים שבין מרכיביה תהיה פלטייה. (לינק לפלטייה:http://www.frozencpu.com/ex-blc-108.html) מאחר והספק שלי לא חזק מספיק עבור הפלטייה, אני צריך שנאי שמתחבר לחשמל בקיר (אני חושב שזה עדיף מאשר לקנות עוד ספק כוח) וכמובן שאין לי מושג מאיפה להשיג כזה.. תוכלו להמליץ לי על שנאי (ומקום שממנו ניתן להשיג שנאי כזה) שנותן מספיק כוח בשביל להפעיל את הפלטייה הזו? (לפי מה שהבנתי בלינק שנתתי היא צריכה שנאי שמספק 25A,תקנו אותי אם אני טועה). תודה, עמית
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מצאתי מארז וחשבתי לעצמי שבא לי לעשות מוד של רמקול לקחת את המארז ונגיד בדלת לחתוך עיגול עדול ובתוכו להכניס רמקול גדול נראה לי שהקוטר שלו הוא 15 סמ ועוד שניים קטנים עם קוטר של שש או שבע לא בטוח.. עכשיו אני יודע שהמגנט של הרמקולים דופק רכיבים אלקטרוניים הם יש איזו שהיא דרך לנטרל את השדה המגנטי של המגנט של הרמקול?? עכשיו תודה לכל מי שעונה ובבקשה אל תרשמו לי זה לא איפשרי וזה מי שלא יודע שלא ירשום שזה לא איפשרי תרשמו רק רעיונות לנטרל את השדה.
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם אפשר להאיר את המודינג עם ספוט לייזר...אם מישו יוכל לענות לי... בתודה מראש..
-
- 5 תגובות
- 768 צפיות
-