עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. מדריך להכנת חלון לארדיסק. הכלים שנצטרך: 1.מברג 2.סכין יפני 3. מקדחה 4.גקסון/דרמל 5.טוש סימון 6.מתנדב(ארדיסק) 7.סילקון 8.טיפה סבלנות רמת קושי: קל ביותר נתחיל: יש לבחור ארדיסק אשר אינכם פוחדים להרוס במקרה שמשהו יתפקשש לכם במהלך הכנת החלון יש לפתוח בזהירות את הברגים שמחזיקים את המכסה לאחר שפתחנו את ההרדיסק גילנו משהו בסגנון הבא. בזמן שאנו נעבוד על המכסה של הארדיסק ליצירת החלון מומלץ לשים את הארדיסק עצמו בתוך קופסא אטומה לאבק על מנת שלא יתיישב לנו אבק על הארדיסק ויגרום לנזק מיותר מכיוון שארדיסקים רגישים מאוד לאבק ולכל דבר אחר שנוגע ממנו כך שיש להימנע גם ממגע בידים בדיסקים הפנימיים. אוקי לאחר ששמנו בצד את הארדיסק ניקח את המכסה ונשרטט לנו עליה בעזרת לורד צו…

• 22 תגובות
    • 3.9k צפיות
  2. אני רוצה לצבוע את המארז בשחור בוהק שיחזיר אור. עכשיו מה עדיף? ספרי שחור רגיל או צבע למתכת?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. קניתי השבוע כמה דברים מפנדה ויצא לי שהכל של חברת וואנטק רציתי לדעת איך החלקים איכות וזה.. לצערי זה יגיע רק עוד 21 יום כי הכל צריך לבוא מחו"ל :-\ למישהו יש ניסיון עם הקטודה הזאת? וגם יש שמה DUAL INVERTOR יש מצב שמאוחר יותר אני יוסיף עוד UV בודדת ? יש צורך בזה? UV אחד מספיק למארז TOWER http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1174&products_id=6652 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=3199 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=6654 X2

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. Started by roeiw,

מה דעתכם?? מה אפשר לשפר\להוסיף??? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 35 תגובות
    • 3.3k צפיות
  5. Started by tulicooli,

היי אלו החריטות הראשונות שלי על פרספקס ואם אני צריך לשפר משהו דברו... זה הבדיקה הראשונה http://planet.nana.co.il/tulicooli/test1.JPG אותה תמונה רק ממרחק שונה... http://planet.nana.co.il/tulicooli/test2.JPG וכאן מתחיל חלק יותר יפה SPEET FIRE מואר באדום... http://planet.nana.co.il/tulicooli/spitfirered1.jpg ואותו ספיט פייר רק בכחול http://planet.nana.co.il/tulicooli/spitfireblue1.jpg מצטער שהתמונות לא פה בגלל שהם גדולות מידי זהו תנו תגובות לענין תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by OnlyOne,

שלום לכם, אני מחפש חנויות אלקטרוניקה בחו"ל להזמנת רכיבים כגון צ'פים,קבלים,נגדים,גו'קים ועוד... כמובן ששולחות לארץ ולא יקרות במיוחד...

• 12 תגובות
    • 3.3k צפיות
  7. יש לי בעיה אם הנגדים כמה אום צריך ? כדי שהלדים ידלקו ולא ישרפו ?

• 2 תגובות
    • 962 צפיות
  8. Started by shloosh,

יש לי גיים בוי צבעוני רגיל. וחשבתי אולי אני יכול לעשות ממנו איזה פרויקט מודינג! מה דעתכם?? זה קשה?

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  9. שלום לחברי הפורום . הצטרפתי סוף סוף לפורום לאחר כשנה של שיטוט בנושאים השונים כאן. התחלתי פרויקט של בניית מטען לפלאפון על בסיס 4 סוללות AA לאחר שראיתי סרטון על זה באתר METACAFE . המעגל בנוי בסך הכל מ 4 סוללות ונגד של 2 OHM. רציתי לדעת מה הוא תפקידו של הנגד באופן כללי ומה הוא נותן במקרה הזה. כמו כן לפני התקנת הנגד ניסיתי את המטען על מכשיר MP3 ישן שיש לי והוא מראה לי טעינה .אבל כשניסיתי אותו על הפלאפון זה לא מראה כלום. אז השאלה היא ממה זה נובע. ?? אני שוב חוזר זה עדיין לפני הוספת הנגד למעגל. תודה

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  10. אהלן. הנה סתם משהו קטן, חמוד, ויפה שעשיתי לפני כמה ימים.. אז ככה בקצרה.. חיברתי במקביל 3 לדים ירוקים (חזקים בטירוף) עם נגד מתאים, וחיברתי לכבל USB (קניתי מאריך והוצאתי את החלק של הנקבה). חיפשתי איזו קופסא מתאימה יומיים ולבסוף (!!) מצאתי את הקורבן > - קופסא שקופה למראה, תמימה לחלוטין. לקחתי אותה, שייפתי את כל הצדדים חוץ ממקדימה, (כדי שייצא האור... ) ועשיתי עוד שני חורים לכבל ולמפסק. אז בלי הרבה דיבורים (מה שכבר לא יהיה נכון להגיד ) קבלו תמונות: המוצר המוגמר: מקדימה (שימו לב לשיוף מסביב ורק מקדימה שקוף כמו שכבר ציינתי!) : מאחורה: כשהוא עובד (במציאות זה ירוק כהה יותר. תראו בתמונות כבר בהמשך..) : בחושך, עובד: וכשהוא מאיר (שוב, במציאות זה הרבהההה …

• 37 תגובות
    • 3.8k צפיות
  11. Started by Elad128,

שלום! אני מעוניין לחבר דימר לשתי נורות לד עם תושבת MR16. משיטוט קצר באיביי הבחנתי שרוב הנורות שמוכרים הם ל 12v כשמשתמשים בשנאי אלקטרוני, מה הסדר שמחברים את הציוד? דימר -> שנאי -> לדים? או שאולי יש דרכים אחרות..? תודה

12. Started by vner@,

היי, אני מחפש לבנות שנאי מ-220 שיוציא לי 35v+ וכמו גן גם 35v- וכמובן GND תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום, אני צריך לבנות מעגל שבכניסתו שני הדקים- ביניהם ההתנגדות משתנה בתלות בכפתור שנלחץ. במוצא- שני הדקים וביניהם התנגדות משתנה. הערכים בכניסה ידועים והערכים המצופים במוצא ידועים. אין קשר לינארי בין המוצא לכניסה. דוג': כשלוחצים על לחצן מס' 1 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 58ohm. במוצא צריך להיות 16.8Kohm כשלוחצים על לחצן מס' 2 בין הדקי הכניסה תהיה התנגדות של 126ohm. במוצא צריך להיות 23.6Kohm הפתרון שאני חשבתי עליו הינו מערכת של משווים שתחפש איזה התנגדות נכנסה, המשווה שיזהה יכנס לרוויה ויפעיל טרנזיסטור שיחבר את הנגד שצריך ליציאה. מודה מראש למי שיצליח לעזור עם מעגל, רכיב, או כיוון שונה ממה שהצגתי. אורן

• 3 תגובות
    • 811 צפיות
  14. Started by tamos,

הי, אני בונה HTPC והתכנון לשים אותו בתוך המזנון, בפתח שהיה כביכול מיועד לDVD, וידאו וכאלה. קניתי ספק עם מאוורר 12CM שבר מעליו, מודלורי. כזה: OCZ Technology | Products | Power Management | OCZ 400W ModXStream Pro Power Supply עשיתי שרטוטים פשוטים בגוגל סקאץ אפ בשביל להמחיש את המצב. ציור מס 1' קדיחת חור מאחורה לספק, ושהאמאוורר של הספק ישאב/יוציא אוויר מבחוץ. כמו כן ישבו 2 מאווררים של 120, יש לציין בעל RPM נמוך, שמוסדרים בהתאם למצב. ציור מס 2' הספק מורכב כרגיל,משמע המאוורר למעלה, המאוורר שואב/מוציא אוויר לפנים המקום. הערות: ההארד דיסק לא ציירתי אותו כי אני כבר ימצא מקום לקבע אותו. המקום שבו הכל הולך לשבת מן הסתם הוא עץ. מצויירים 2 מאווררים יש לציין שאחד מוציא ואחד מכניס אווי…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by e-d-a,

היי אני קונה עכשיו מארז שמגיע ללא ידית ואני רוצה לעשות לו ידית.. לקדוח שתי חורים בתקרה של המארז זה שטויות, יש למישהו רעיון איך לעשות ידית? או עדיפות גדולה איפה אפשר להשיג אחת מוכנה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום !!! אני רוצה לבנות מודינג שיכיל מסך LCD מהמדריך זה לא נראה כזה מסובך... עכשיו יש לי רדיו ישן שמכיל מסך LCD בדיוק בגודל המתאים לי ורציתי לדעת האם הוא יתאים... הבנתי שאי אפשר ללא בקר אז מה זה בקר ומאיפה משיגים בקר והאם למסך מרדיו ישן יש בקר??? (המון שאלות) נ.ב אני יעלה תמונה מחר...

• 6 תגובות
    • 979 צפיות
  17. היי חברים מישהו מכיר חנות לרכיבי אקטרוניקה באיזור אשדוד והסביבה ?? תודה

• 1 תגובה
    • 3.4k צפיות
  18. Started by bluemail,

הייתי רוצה להשיג משדר / מקלט לתדרי רדיו . איפה אפשר להשיג ?? אם אין אני צריך עזרה בתכנון אחד כזה

19. אולי בקרוב אני אתחיל בפרויקט מודינג שבו אכניס את המחשב שלי לוידיאו,אם רק ישחררו לי את הוידיאו בקיצור חשבתי על זה,מה בעצם עושה אותה אות אינפרא אדום שמגיעה מהשלט? אפשר אולי לחבר את המקלט ל2 החוטים של ההדלקה של המחשב ואז כפתור הON ידליק את המחשב? אם זה אפשרי אני אוכל להדליק את המחשב מהפלאפון ;D (ככה זה שיש סמביאן ) עריכה: בויקי כתוב רק איך השלט עובד ולא איך הוא גורם לוידיאו לעבוד,חבל.

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by TaMiRn2,

אם אני רוצה לעשות מארז שחלקו יהיה מתכת וחלקו אקווריום והאקווריום יהיה חלק ממערכת קירור מים א. האם לדעתכם זה יעבוד? ב.יש מצב גם שאני יוכל לשים גדים בפנים בלי(!) שהם ימותו (קחו בחשבון שדגיי זהב ימות כבר ב35 מעלות אבל דגים טורפים יחזיקו הרבה יותר) ואני יודה לאלה שיהיו להם רעיונות יצירתיים ... אמצעים זאת לא בעיה באמת רצינית...

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. Started by shar00750,

אני לעשות מוד שכולל בתוכו רמקולים של רכב. השאלה שלי היא האם זה בכלל אפשרי? ואם כן איך ניתן לעשות זאת?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by RazorJunior,

יש לי מאוורר שצורך 0.3A ב 12V. אני רוצה לשים פונציומטר שיוכל לווסת את המאוורר בין 0 ל 12 וולט, בכדי שאני יוכל לשלוט על המהירות ועל הרעש של המאוורר. איזה נגד(משתנה, אם זה משנה) אני צריך?

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  23. רוב המודינג שעושים כאן נועד לשם קבלת אסטטיקה משופרת אז יתכן שמה שאני הולך להגיד ישמע לכם הזוי ולכן אני מבקש שתקראו היטב ותחשבו לעומק לפני שאתם מגיבים. יש לי מארז compucase רגיל דגם 6A19 אם אני זוכר נכון. חיפשתי זמן רב מארז יותר נוח אולם לא מצאתי משהו שהוא שאפשר לומר שהוא שונה בצורה משמעותית מהמארז שלי. העניין הוא שיש לי מערכת עמוסה מאוד מבחינת כוננים קשיחים ואופטיים ,ובנוסף מורכבים אצלי במערכת הרבה כרטיסי הרחבה (כרטיס קול,טלויזיה,פקס מודם,בקר RAID,כרטיס רשת) שמחייבים אותי כל פעם מחדש לסובב את המארז הכבד על מנת להגיע לחלקו האחורי על מנת לאפשר לעצמי גישה לכל החיבורים של כרטיסי ההרחבה השונים. המצב הזה פשוט יצא לי מכל החורים ולכן החלטתי ללכת על פיתרון שהוא אולי קיצוני וממש …

• 4 תגובות
    • 913 צפיות
  24. Started by mei,

יש לי כאן תרגיל האם מישהו יכול לכתוב באופן מאוד מסודר את הפיתרון (צריך להיות מאוד קצר..) אני רוצה לראות פשוט האם דרך החשיבה שלי נכונה.. תודה ! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by shaks,

אנשים אני צריך שתמליצו לי על פאן באס (יכול להיות עם תצוגה של טמפרטורות או בלי העיקר שיהיה יפה ושיספיק ל3 מאוררים לפחות) תקציב: עד 200 ש"ח

• 2 תגובות
    • 940 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.