אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני מתחיל לתכנן לעצמי בקר מאווררים חשבתי על LM317 הלכתי לחנות אומרים לי שהוא עולה 12-14 ש"ח אני חושב שמנסים לדפוק אותי יש למישהו מושג כמה הוא אמור לעלות?
-
- 2 תגובות
- 749 צפיות
-
-
ביקרתי אתמול בהום סנטר ולא מצאתי DREMEL, אבל ראיתי שיש מולטיסקיל של SKIL שנראה מאוד דומה ב-200 ש"ח. אם אני לא טועה, זה הדגם השמאלי כאן. השאלה היא האם הוא מתאים לעבודות מודינג, כמו חיתוך מארזים, פרספקטים, פלסטיק וכו'?
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עבדתי השבוע (ראשון-חמישי) בשיפוצים וכוכוכו וחשבתי לי אם אפשר לבנות מארז מקירות גבס?? קל לחתוך אותו ולעשות ממנו צורות לחבר אותו וכו אני יודע שגבס שבא במגע עם מים הוא מתנפח ונסדק (בגלל זה עושים איתו לרוב קירות) ומה אתם אומרים לגבי לחות וכול השאר?? ;D
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי , יש לי מעגל קטן שברגע שהוא נסגר אני רוצה שהוא יפעיל מעגל אחר , הבעיה היא שהמעגל השני הוא בחיבור ישיר לחשמל בניגוד לראשון שפועל על בטריות .. מישהו מכיר איזה רכיב או מעגל פשוט שיעשה את העבודה ?
-
- 6 תגובות
- 744 צפיות
-
-
קודם כל, תסתכלו בתמונה המצורפת. הקופסו שאתם רואים מעל המארז היא בעצם תוסף שאני רוצה לבנות, מקדימה ימוקמו 3 מאווררים בגודל 60 מ"מ שתפקידם הוא להכניס אוויר, המלבן האדום הוא כביכול הפתח שמחבר בין הקופסא למארז ודרכו עובר האוויר לתוך המארז. מבינים? השאה העיקרית שלי היא - האם המערכת הזאת תהיה אפקטיבית? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 673 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, לאחרונה מצאתי את ה-Samsung 514 המקולקל שלי וחשבתי לעשות ממנו משהו שימושי, כמו מסך LCD קטן למחשב שיציג שעה, תאריך, IP וכו'. חיפשתי מדריכים, אבל לא מצאתי שום דבר. אני אמנם לומד אלקטרוניקה, אבל עדיין לא הגעתי לחומר שזה. אשמח אם תעזרו לי!
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה עלות? זה אחד ושתיים.. האם אני יכול לקנות את זה או שאני צריך שמבוגר יקנה את זה? (אני בן 15 וזה לא נשמע לי הגיוני..) בתודה לכל מי שיענה לי.. אלעד
-
- 4 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להפוך את הנגן דיוידי LG שלי לנגן דיוקס... יש איזה מודצ'יפ בשוק היום שיכול לעשות דבר כזה?
-
- 1 תגובה
- 581 צפיות
-
-
אני ראיתי את מה שיש באתר , ואין לי עוד מקורות למצוא ... אשמח אם תמליצו לי על שבלונות מומלצים , לי אין משהו מועדף...אולי עקרב תודה נ.ב. לא נראה לי עברתי על איזה חוק, אבל אם כן , מצטער
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת... לקחתי את כבל המידע של כונן הדיסקטים וביצעתי בו sleeving בדרך קצת לא שגרתית. הקורבן במהלך הניתוח, בבלגן לא קטן של חוטים (אפשר להפריד את החוטים ביד, אבל עדיף עם יפנית - יותר מסודר): חומר ה sleeving. חיפשתי משהו בבית להשתמש בו ומה שנפל לי ליד היה שק פק"ל (אל תשאלו למה). מי שלא יודע מה זה, שיסתכל בלינק הזה. האדם בתמונה נשען על שקי פק"ל מלאים בחול (לא מהסוג שאני השתמשתי בו): את הרצועה הזאת חתכתי מהשק ואז תפרתי עם מכונת תפירה כדי ליצור את השרוול שאפשר לראות בתמונה הרביעית: התוצאה הסופית: בעקרון המוד הזה לא נועד לשרת מטרה מיוחדת והוא בעיקר היה לתרגול, מתישהו אני אעשה את זה גם לכבלי ה ide שלי. הצבע של שק הפק"ל לא משהו, אני כבר אקנה ספרי שחור ואצב…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
החלק בעליון של המארז סגור בעזרת ניטים,איך אני יכול להוציא אותם? מקדחה?אם כן אז איזה מקדח?
-
- 5 תגובות
- 9.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב פנטיום (קראתם טוב. נפלאות הלינוקס ), שיש לו ספק מאוד מרעיש. אני מעוניין להחליף אותו בחדש, אך אבוי - כל הספקים שמוכרים הם ספקי ATX, ובוודאי לא יתאימו ללוח המיושן שם. יש למישהו רעיון כיצד מחברים בכל זאת ספק חדש, או היכן משיגים ספקים ישנים של AT? תודה, - אורן
-
- 4 תגובות
- 946 צפיות
-
-
http://d116.com/spud/ מה זה באמת עובד??
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל ממודינג פשוט של חלון במארז. הרעיון שלי הוא לא להשתמש בחלון רגיל אלא ברשת חזקה כלשהי שתהיה כמה שיותר שקופה, השאלה היא - מאיפה אני מביא רשת שכזאת בגודל שאני צריך? רשתות כמו ברמקולים של מערכות סטריאו (לפחות של סוני) מתאימות לי בהחלט, אבל אין לי מושג מאיפה אפשר לקנות חתיכה בגודל שאני צריך. למישהו יש מושג? אשמח אם תעזרו לי!
-
- 3 תגובות
- 765 צפיות
-
-
האם יש הבדל גדול בין הביצועים של הדרמל המקורי לבין וולף?
-
- 2 תגובות
- 866 צפיות
-
-
-
אני רוצה לחבר קתודה קרה אצלי באוטו באיזור של הגז ,בקרס ,קלאצ' מתחת לדשבורד בשני הצדדים אני יחבר את זה לחיבור של המצת אני רוצה לדעת אם מה יספיק קתודה של 100 mm בכל צד או קתודה של 300 mm אם מישהו כאן יכול להראות לי כמה אור מפיצה כל נורה זה יהיה טוב תודה מראש לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלווווום לכולם ! בניתי מסך LCD למחשב עם חיבור LPT עד פה הכל תקין ועובד רואה ריבועים כאשר אני מדליק את המחשב מעכשיו יש בעיות בתוכנה LCDC אין חיבור LPT אלא רק COM - אלא אם כן יש משהו שלא ראיתי ??? CrystalControl - התוכנה עובדת מזהה את המסך ומציגה עליו נתונים אבל היא מציגה את הכל בג'יבריש (אפילו את התאריך היא לא מציגה טוב )??? מישהו יודע ויכול לעזור ?
-
- 5 תגובות
- 818 צפיות
-
-
-
תשמעו הורדתי תתוכנה אתמול וזה ואני לא מבין אני רוצה להוריד תמהיהרות בנייתםעד שאני יקנה או יכין פאב בס אז מישבו בבקשה יכול לעזור לי אם התוכנה אני רק רוצה להוריד את המהירות שיהיה פחות רעש תודה
-
- 2 תגובות
- 591 צפיות
-
-
אני רוצה להתקדם לעבר שימוש בבקרים מתוכנתים. כרגע אני מעדיף משהו פשוט ובסיסי לחלוטין. יש למשל את PIC16F84 שעליו אני לא יודע הרבה.... אני אשמח לקבל המלצות למיקרו-בקרים שיעזרו לי להכנס לעסק. בתודה מראה לכל העוזרים.
-
- 20 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך לבנות מעגל קטן שמתריע על סגירת מעגל חשמלי. לצורך כך אני רוצה שלד יתחיל להבהב + התראה קולית כלשהי. הדרישה שקצת מסבכת את העניין, המעגל צריך להיות ממש קטן עם צריכת זרם קטנה ומתח נמוך יחסית כיון שלצורך המזעור אני אשתמש בסוללות כפתור קטנות. הבנתי שיש לדים מהבהבים, דבר שיכול לחסוך כמה רכיבים. אשמח לכל עזרה/ הפניה. תודה, ארנון
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-