אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אוקי אני ראיתי מדריך מצויין לבניית חומרת ניטור טמפרטורת המחשב והשאלה שלי היא היכן אני יכול לקנות את הערכה הזאת: http://www.virtual-hideout.net/images/temp01.jpg http://www.virtual-hideout.net/images/temp01a.jpg הנה המדריך: http://www.virtual-hideout.net/guides/temp_lcd/index.shtml בבקשה אם מישהו יכול לומר לי מאיפה אוכל לקנות... תודה מראש, יהב.
-
קניתי מ-א.אבן אלקטרוניקה שבשדרות הר-ציון בתל אביב מקלט אינפרא אדום 38KHZ.. יש לי בעיה עם זיהוי הרגליים שלו.. לא רשום על הרכיב שום דבר ככה שאני לא יכול לחפש עליו בגוגל.. אם מישההו קנה באותו מקום או מכיר את הרכיב אני יודה לו אם יעזור לי... תודה... דודי
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
שלום חברה מה קורה?? יש לי שאלה קטנה... יש לי פלאפון מסוג SIMENS עכשיו החיבור של המטען נשבר לי רציתי לשאול אם זה אפשרי לטעון את הסוללה ישירות מהשנאי של המטען... בדקתי והמתח הוא בדיוק 6.65V. על הסוללה יש 3 חיבורי חשמל + - ואמצעי כמובן שהוא אדמה האם אפשרי לחבר את החוטים מהשנאי ל + ול - או שזה לא יטען את הסוללה כי בתוך הפלאפון יש עוד כל מיני נגדים וחרטא שמורידים את המתח עוד...? תודה לעוזרים אם לא מובנת השאלה למרות שנראה לי שהיא מובנת אני יצרף תמונה של הסוללה ושל השנאי(דר"א השנאי הוא כמובן של הפלאפון).
-
- 1 תגובה
- 867 צפיות
-
-
ראיתי את זה כמה פעמים אפשר להסביר לי מה זה?
-
- 2 תגובות
- 674 צפיות
-
-
הברגתי מאוורר אחד למטה שמכניס אוויר מאזור הריסט עוד מאוורר הברגתי שיכניס אוויר בצד השני של המארז בניצב למעבד אבל למעלה ואת המאוורר השלישי הברגתי שיוציא אוויר אבל הוא על החלק העליון של המארז אני מצרף תמונה של חיבור המאוררים שלי בבקשה תגיבו מהר....... [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכול חבריי הפורום יש לי שאלה אליכם קניתי לדים אולטרה ברייט ( 30מילי אמפר ) עכשיו אני רוצה לחבר אותם למקור מתח של 12 וולט ברכב בבקשה עם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד
-
- 3 תגובות
- 768 צפיות
-
-
הביאו פה את הסכמה הזאת שאלתי פה בפורום איפה ה+ וה- של הקבל האלקטרוליטי שם ואמרו לי שצריך קבל קרמי.. היום אני רואה פה http://www.amontec.com/lcd_nokia_3310.shtml איפושהו שצריך קבל אלקטרוליטי בכל זאת.. יש למישהו מושג איזה קבל באמת צריך שם ואיפה ה+ וה- שלו (במידה וזה אלקטרוליטי) בסכמה?
-
- 2 תגובות
- 715 צפיות
-
-
ערב טוב אנשים .. טוב ככה יש לי בעיה קטנה בנוגע לאלקטרוניקה. קניתי השבוע 6 שקעים ו6 מפסקים לכל תקע כדי שאני יוכל ליצור לוח מיתוג שבו אני יוכל לשלוט על כל תקע אם אני רוצה שהוא ידלק או יכבה בהתאם לצרכים שלי. הבעיה שנוצרה לי היא כזאת (ניתן לראות תמונה) : המפסק (התחתון) עובר בו רק חוט אחד בעוד שלשקע עצמו צריכים להגיע 3 חוטים (כחול, צהוב וחום). מכיוון שאינני גאון בחשמל (אך יש הבנה מוטב לציין) אינני יודע איזה חוט אחד אמור לעבור (אחד או יותר..) דרך המפסק כדי שהמפסק בעצם יסגור ויפתח מעגל. בתמונה שמתי בעצם את המפסק ואת השקע כדי שתוכלו להבחין איך זה נראה. רואים שם שיש מקום רק לחוט אחד לעבור דרך המפסק בעוד לשקע עצמו נכנסים 3 חוטים. הריסוס הצהוב אלו בעצם הברגים. את עזרתכם הדחופ…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי דרמל של WOLF ואני עובד איתו אבל כמה ראשים נשברו לי (דיסקיות) וכשניסיתי לחתוך את הפרספקס עם הדיסקיות הנותרות, הן פשוט התכלו לאחר כמה דקות למישהו יש מושג איפה אני יכול לקנות דיסקיות טובות לחיתוך פרספקס/אלומיניום עם דרמל ? ? ? תודה !
-
- 7 תגובות
- 693 צפיות
-
-
בתור המשך לפרוייקט שלי , הייתי רוצה לצבוע את המארז באדום... עם מה כדאי לצבוע , היכן ניתן להשיג ומה המחיר? תודה מראש, אביאל.
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
האם הדרמל יכול לשמש גם כמקדחה? בתודה לכל מי שיעזורר..
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
תקשיבו שניה יש לי מסך של מחשבון....עכשיו אני רוצה לעשות את המודינג כמו שיש פה באתר מדריך לראות את המעלות וזה..... אז כתוב שיוצאים 16 יציאות מהמסך....עכשיו פה יש איזה 40 =\ מה שאני עושה עם זה?
-
- 3 תגובות
- 736 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות קילו של החומצה על מנת לייצר כמה מעגלים חשמליים, אך מה שפעם קניתי במחיר של לא יותר מ-35-40 ש"ח עולה כרגע באריהב מעל 100 שקל! מישהו יודע את הסיבה? כמו כן, האם למישהו יש מקום שמוכר את זה בזול? (מדובר על אריזה של קילו) תודה, נדב
-
- 8 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך אתרים של מדריכים למודינג בבקשה (חוץ מ metku.net) תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 801 צפיות
-
-
מעוניינת ללמד ילדים בגן על מעגל חשמלי ולצורך כך להכין מספר דגמים. האם יש למישהו רעיון להכנה של דגם נחמד וזול, על מנת שאוכל להכין מה שיותר כאלו..? תודה
-
- 7 תגובות
- 9k צפיות
-
-
קראתי את המדריך איך להפוך כבל IDE למעוגל , במחשב שלי יש לי צורב סקזי האם גם לכבל סקזי ניתן לעשות אותו דבר בדיוק ולהשתמש במדריך אחד לאחד ?
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
שלום לכולם.. הצחתי להשיג לפני מספר ימים את המסך הבא, הוא מסך צבעוני ששימש כצג של מצלמת אבטחה וידוע לי שהוא תקין לחלוטיו!! עכשיו ככה, אין לי מושג אין לחבר אותו, יש לו קונקטור מוזר שנראה כמו החיבור של S-VIDEO עם 6 חיבורים. אני יודע שהמסך עובד על 12V ושאין לו סאונד... לפי מה שהצלחתי להבין עד עכשיו הקונקטור הזה הוא די שכיח במסכים מסוג זה. משהו יכול לעזור לי לפענך את החיבורים או להגיד לי מאיפה אני יכול להשיג את החוט שמתחבר לקונקטור. זה אמור להיות מין חוט שמתפצל לחשמל, לוידאו וכו... תודה ניר [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם. המון זמן שאני מחפש עטים פלורסנטים (רגישים ל-UV), עטי ג'ל. והיו מלא תארדים על הנושא הזה. ואנשים אמרו שהם מצאו באופיס דיפו וחפשתי המון בכמה חנויות שלהם ולא מצאתי, וכמובן המוכרים לא יודעים למה הכוונה. אבל היום שהלכתי למגה, נדהמתי למצוא עטי ג'ל (לא של חברה מסויימת כמו BIC). הצבעים של העטים נראו פלורסנטים (אפשר להבחין בעין לפי הצבע הזוהר שלהם), ואמרתי 10 שקל ננסה. קניתי, אכן בדקתי ו4 צבעים מתוך ה6 מגיבים לקתודת ה-UV שלי. אלה עטי ג'ל, מה שנוח יהיה לצבוע את הלוחות. השאלה החשובה והמפחידה ביותר, האם יכול להגרם נזק למוליכים בכרטיסים / לוח האם? האם זה יכול לגרום לקצר, שרפת הכרטיס, או שיבוש הולכה כלשהו. האם למישהו יש מושג ? ואני לא יודע כמה בדיוק אפשר לבדוק את הנושא, חוץ …
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בעקבות המזגנים המהוללים של התיכונים בישראל והחום הנהדר שיש בארץ, החלטתי לעשות פרוייקט קטן, מצרכים: 1. ספק כוח(מומלץ בחום גנר'י או משומש ללא שימוש) 2. מאוורר למחשב(בפרוייקט השתמשתי ב- Thermaltake SMART CASE FAN II v.2) *** אזהרה *** ממליץ בחום לא לנסות להכניס אצבע ו/או לשים אצבע כשהמאוורר עובד על מקסימום *** אזהרה *** את ה"מוד" לספק עשיתי על פי המדריך הבא, http://www.dvhardware.net/articles5.html רק, ש... עדיף לעקור את שני הכבלים וללפף עם סלוטייפ... את המאוורר חיברתי למולקס(מגיע מתאם עם המאוורר) התוצאה: * בתמונה מופיע המאוורר של הביג טייפון, בפועל, סעיף 2.
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפני כמה זמן הראתי פה מוד ויעצו לי לשים סליבינג אז אחרי עבודה קשה (תאמינו לי) התקנתי את הסלבינג כמו כן במארז שמתי מאוורר 120 מ"מ שמוציא אויר עם לדים ירוקים מאוור 80 מ"מ עם לדים כחולים על הדלת יש עוד 2 מאווררים של 80 מ"מ שלא רואים בתמונות הערות: טמפ' מעבד ירדה ב 2-3 מעלות במנוחה טמפ' כ"מ ירדה בכ-5 מעלות במנוחה המפרט של המחשב הוא זה שיש לי בחתימה תהנו
-
- 27 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
יש לי מארז ג'נרי מאוד. הדבר היחידי שיש בו, זה צינור עבה שנמצא מול המעבד (כביכול). אין לו מאוורר מקדימה, אבל יש אפשרות כלשהי לשים, יש לו מאוררר אחד מאחורה ששואף החוצה, ואת המאוורר של המעבד, כמובן. המוד שאני חושב עליו די מורכב מהרבה דברים: 1. מאוורר בגג, רצוי 12 מ"מ (אבל לדעתי הוא לא יכנס שם, אז כנראה ש-80מ"מ זה בסיידר) 2. חלון צדדי (אין לי בעיה לחתוך את הצינור הנ"ל כדי ליצור את החלון, אני אוסיף תמונות כדי להבהיר מחר) 3. מאוורר צדדי עליון (אם לא אחתוך את הצינור, ניתן להוסיף שם מאורר[זה נמצא למעלה) 4. מאוורר צדדי תחתון (שיכניס אוויר, אחרי הכל, אין לי משהו ששואף אווירה פנימה) 5. מאוורר קדמי (לא בדיוק מוקד) ועכשיו ל"עיצוב פנים": (במקרה ואעשה חלון באמת) 1. להכניס בתו…
-
- 9 תגובות
- 813 צפיות
-
-
חסכתי לעצמי את הטימטום הכרוך בתיאור שלהם אז לקחתי מצלמה ועשיתי מעשה הנה הוא לפניכם: השאלה שלי היא למה הם משמשים? כי יש את המולקס שאיתו תמיד יש שימוש אבל למה הם קיימים? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר שלי פירק מחשבון, כשראיתי אותו עושה את זה שאלתי אם הוא מוכן להביא לי את הצג.. והוא ענה שכן. עכשיו יש לי צג LCD נחמד של מחשבון, הייתי רוצה לחברו למחשב, עכשיו השאלה היא האם הוא יכול להתחבר ולהציג גם אותיות ולא רק ספרות, כמובן איך אני מחברו למחשב, איך אני בוחר מה הוא יציג וכן הלאה. תודה, ועוד שאלה איך אני יודע אם הוא מתאים? תודה!
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
-
-
http://home.cc.umanitoba.ca/~umparekh/hard_drive_clock.html
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מאיפה אני יכול לקנות את השרוולים האלה שראיתי אצל הרבה אנשים זה בא עים הרבה צבעים תודה לעוזרים אלי :xyxthumbs:
-
- 7 תגובות
- 792 צפיות
-