עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by alfa100,

היי אני רוצה להתחיל מזה שאני ישלוט על האור בחדר שלי עם הקול זה חלק א קודם אני רוצה לעשות את זה עכשיו אני יודע שאני צריך את הארדוינו חיישן קול אני לא יודע מה אני עוד צריך עכשיו כמה שאלה 1.מה אני עוד צריך? 2.זה אפשרי? 3.כמה זה קשה 1-10? 4.מישהו כבר עשה את זה? 5.כדאי קודם שהוא ידליק את המחשב ואז לעבוד על האורות? תודה לעזרים

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by ellad2007,

שלום אני רוצה לעשות מצב שאני יכול לשלוט במאוורר ע"י פוטנציומטר. לפי החישובים שלי כניסה 12V ומתח התחלתי של פעולת המאוורר 3.5 וצריכת הזרם של המאוורר 0.12A יוצא לי (8.5/0.12) שאני צריך פוטנציומטר 70.833333OHM זה חישוב נכון..? אלעד..

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  3. התקנתי את התוכנה ונגמר לי ה30 יום שלה ואני לא יכול להיכנס אליה יותר... אני עכשיו מפרמט את המחשב .. ואחר כך שאני יתקין אותה אני רוצה כבר את הקראק או הסריאל נמבר שפותחים את התוכנה... איך אתם פתחתם אותה?? אני חייב את העזרה הזאת תודה מראש

• 3 תגובות
    • 633 צפיות
  4. חשוב לציין שאין לי רקע באלקטרוניקה.. לכן אני מתייעץ אתכם לפני שאני עושה שטויות אני רוצה להרכיב רצועת לדים כזאת : http://www.amperel.co.il/products/109100 . באורך של מטר+- מה צריך לעשות? לחבר את הרצועת לדים פלוס מינוס למתאם מולקס ואותו לחבר לספק כוח של המחשב ? או.. האם אפשר לחבר לכבל usb ולתקוע ישר בלוח אם? (כמו הלדים של אנטק - פה ) אשמח לקבל פירוט מה לעשות ואיך.. תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by dr computer,

אני רוצה לבנות פאן-באס ל5 מאווררים וראיתי באתר כל מיני מדריכים ואני לא יודע מה הכי טוב לבנות מישהו יודע מה הכי טוב לבנייה???

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  6. אני רוצה להחליף את כל הפאנל הצידי לפרספקס, ורציתי לדעת אם מישהו עשה את זה פעם ואם כן , באיזה עובי של פרספקס כדאי להשתמש, איך כדאי לחתוך כדי שיצא נקי, באילו כלים וכו'. ראיתי שמישהו עשה את זה באיזה פורום וזה מצא חן בעיני. המאווררים שהוא השתמש בהם הולכים ממש יפה עם הפרספקס ואני מתכוון להזמין גם אותם (Enermax Vegas Trio). וסליבינג כבר הזמתי ואמור להגיע השבוע. ד"א יש לי מארז Sharkoon Tauron לבן ולוח אם Sabertooth כמו בתמונה והסליבינג שהזמנתי הוא כחול/לבן/שחור. אשמח גם לחוות דעת לגבי רעיונות נוספים למודינג (פרט לקירור מים שאין לי כסף לזה עכשיו). תודה רבה לעוזרים! (תמונות מצורפות, תמונה אחרונה - דוגמא למאוורר)

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by Aviko,

יש באתר מדריך לlcdלמודינג. כתוב שם שצריך כבל עם גידים, אם אין לי אני יכול סתם לקחת 10 חוטים לשים אותם בשרינק וזה יפעל אותו דבר? עוד שאלה, מאיפה לקנות מסכים כאלה זולים, שנפוצים בקרב המודרים? תודה לעוזרים, אבי

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  8. Started by sagi5,

שלום עוד כמה זמן אני אתחיל את המודינג הראשון שלי ^.^ אז אני צריך כמה עצות בבקשה מאיפה כדאי לקנות מאוורים שמפיצים אור? מה יותר כדאי? ניאון או לדים? ומאיפה כדאי לקנות? וגם פרספקס מאיפה אפשר לקנות? תודה לעוזרים אם יש לכם עוד עצות אני אשמח לקבל תודה

• 3 תגובות
    • 754 צפיות
  9. Started by shalito,

לא יודע אם זה קשור לפה... אבל אני רוצה לבנות פנס לד.. שמחובר לחשמל... יש לי מנורות, אבל אין לי מושג מה המתח שלהם.. אין לי שום מושג בחשמל... ויש לי את כל הכלים הנחוצים כדי לבנות אותו.. מקווה שמישהו יוכל לעזור לי... ציירתי בערך את מה שאני רוצה לבנות: הבעיה העיקרעית שלי היא בחיבור.. אין לי מושג איך לחבר את כולם + - וזה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by AVSHLOM00101,

בבקשה עם מישהוא יודע ,באיזו נוסחה משתמשים בישביל להפוך אנרגיה(E)למתח(ׂׂU/Vׂ)???.

• 3 תגובות
    • 969 צפיות
  11. שלום כמו בכותרת יש לי מסגרת תמונות דיגיטלית של 7" אינטש (נראלי).. עכשיו רציתי לדעת האם אפשר לחבר אותה למחשב איכשהו שתתפקד לי כמסך נוסף.. כרגע יש לי כרטיס מסך hd5850 עם שתי יציאות dvi ואחת hdmi ה dvi תפוסות אך לא תהיה בעיה לפנות אחת מהן למרות שאני מעדיף שזה ייתבצע על ה hdmi.. המסך הוא של חברת pixel... תמונות: https://picasaweb.google.com/lh/webUpload?uname=dvirper&aid=5621160845474050785 מתחת לחלק בצבע "זהב" יש את כל הלוח קצת בעיה להגיע אליו כי יש הלחמות בנחושת אבל לא יהיה בעיה לפרק אותם.. רציתי לדעת אם מישהו עשה את זה בעבר / יש מדריך לזה..? לאיזה חיבור אפשר לחבר את זה? אולי דרך ה usb או החיבור של ה sd/mmc/ms איכשהו? המסך אומנם קטן אך הוא אמור להראות דברים קטנים כגון w…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. אני מכין עבודה כרגע ויש פה בשרטוט מגבר בלי מתחי הזנה... למישהו יש מושג מה התפקיד של מגבר כזה ו/או איזה סוגים של מגבר כזה קיימים? תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. היי, אני מעוניין לבדוק את תקינותם של הרכיבים החשמליים על לוח האם של המחשב שלי ללא פירוקם של הרכיבים וזאת לאחר שבדקתי את תקינותם של המעבד זיכרון וכו ועשיתי BIOS FLASH'... אז שמתי לב שיש על לוח האם צ'יפים קטנים וגדולים,טרנספורמטורים,וקבלים... השאלה היא אילו כלים אני אמור לקנות בכדי למדוד ומהיא העלות הזולה ביותר של כלים כאלה... לגבי קבלים הבנתי שאפשר באמצעות esr meter כשהם עדיין נמצאים בתוך המעגל(ללא פירוק)... אז לסיכום אני צריך מחיר זול ביותר של הכלים+הוראות בדיקה ביי ושבוע טוב לכולם

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אני מתכוון לצבע שיש למכוניות . האם זה בטוח לפגום בצבע ? איני רוצה שיתחיל ל"התפוצץ" מסביב . האם יש דרך נכונה לעשות זאת ?

• 3 תגובות
    • 913 צפיות
  15. הכרטיס הוא : Field Value Graphics Processor Properties Video Adapter nVIDIA GeForce 6200 AGP BIOS Version 5.44.A2.10 GPU Code Name NV44AGP PCI Device 10DE-0221 / 0000-0000 Transistors 77 million Process Technology 0.11 um Die Size 110 mm2 Bus Type AGP 8x @ 8x Memory Size 256 MB GPU Clock 351 MHz (original: 350 MHz) RAMDAC Clock 400 MHz Pixel Pipelines 4 TMU Per Pipeline 1 Vertex Shaders 3 (v3.0) Pixel Shaders 4 (v3.0) DirectX Hardware Support DirectX v9.0c Pixel Fillrate 1404 MPixel/s Texel Fillrate 1404 MTexel/s Memory Bus Properties Bus Type DDR Bus Width 64-bit Real Clock 199 MHz (DDR) (original: 200 MHz) Effective Clock 398 MHz Bandwidth 31…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Dago,

אז ככה הבאתי מחשב ישן מחבר.........והחלטתי שאני בונה לו מארז קטן .....ושיהיה שקוף עכשיו קניתי פרספקט ושדיברתי עם המוכר הוא אמר לי שזה מאוד מסוכן לחתוך אותו כי הוא עלול להישבר.הבנתי שיש כמה דרכים לחיתוך פרספקט שהטובה מבין כולם היא דרמל ... אין ברשותי להשיג כרגע דרמל לכן האופציות שנשארו לי זה מקדחה , וג'קסון....... אז עם מישהו יודע לחתוך הוא ללמד הוא טיפים לחתוך את הפרספקט ממש לא יעזור עם תגידו לי לקנות דרמל כי אין לי אמצעים לזה כרגע אז בכל דרך אחרת שאפשרית...אשמח להצעות בתודה טל

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  17. Started by card,

שלום במגוון אתרים, אני רואה את הכבל הזה חוזר על עצמו, מתי צריך אותו? http://www.electrodragon.com/?product=usb-to-ttl-converter-module-cp2102 כלומר, אני מבין את הרעיון שהוא ממיר מ-USB ל-Serial TTL, אבל אני מחפש דוגמאות בהן הוא שימושי - דברים ספציפיים שאפשר לעשות איתו.. תודה רבה card

• 3 תגובות
    • 945 צפיות
  18. Started by albert13,

אני מנתניה רציתי לדעת איפה אפשר לקנות לדים מתגים מולקסים וכל מיני דברים כאלה תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 899 צפיות
  19. Started by Amir_ca,

התחדשתי לי במכונת משחקים חדשה מה דעתכם על הסידור של הכבלים במארז =)

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  20. היי, אני צריך את עזרתכם בנוגע לייצוב המתח ברכב ובחירת פיוז מתאים להפעלת קטודה (רגילה של מחשב) ברכב. אני רוצה לדעת כיצד אוכל לייצב את המתח כך שהשנאי של הקטודות לא יפגע מקפיצות המתח ברכב (תרשים של המעגל הנדרש לייצוב המתח יהיה מצויין). בנוסף איני יודע של כמה אמפר הפיוז שאני צריך לחבר לפני השנאי של הקטודות להגנה. הנה נתונים של שני סוגים של קטודות, המתח זהה כמובן (12V) אבל הזרם הנדרש קצת שונה, איזה פיוזים אצתרך עבור כל אחד מהסטים האלה? סוג ראשון: סוג שני: תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  21. Started by razorback,

[ATTACH=CONFIG]6261[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6262[/ATTACH]שידרגתי את המחשב שלי לפני כמה ימים... להלן התוצאות מארז crosair 750D לוח - gigabyte x58 ud7 מעבד - i7 930 2.8mhz זכרונות - crosair Dominator 6GB 186mhz+ מאווררים כרטיס מסך - gigabyte gtx 660 ti ספק - nbsp;crosair hx 850 הארדיסקים - 3 הארדיסקים של 1TB כול אחד+ SSD 120 Patriot קירור: המארז מגיע עם 3 מאווררים 140 מ"מ 2 מקדמיה אחד מאחורה קירור מעבד: crosair H110 מגיע עם 2 מאווררים של 140 שמתי לו 4 מאווררים. כרגע זה המחשב אני מחפש לשדרג את הלוח ל-Z97 עם מעבד שמתאים לו כנראה 4790 ו-16GB זיכרונות שירוצו על 2400 MHZ כנראה את ה- kingston hyper x 16gb 2400mhz המחשב נמצא בטמפרטורה גבוהה במאמץ של 60 מעלות, טמפרטורה סטנדרטית 40-4…

• 3 תגובות
    • 4.4k צפיות
  22. שלום לכולם, אני צריך לוחות אלומניום לבניית קירור - השאלה היא האם יש חנות מחשבים שמוכרת את זה?

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  23. Started by asaorgad,

הזמנתי באריהב לדים 20 ירוק 20 צהוב 20 אדום 20 כחול ו 30 אולטרה היא לא אמרה לי כמה זה עולה היא לקחה לי מספר כרטיס אשראי וזה אני מפחד שהאולטרה עולים יקר מישהו יודע כמה הם עולים

• 3 תגובות
    • 624 צפיות
  24. אז ככה נכון יש את הפלג ביונאפ שמדליק לך את הנורות במיקלדת לפי הקצב של השיר? אז היה לי פעם מדריך איך לעשות אורגן נורות של איזה 8 מנורות שמתחבר למחשב של מנורות לד למי שיש אבל מדריך קל לא מסובך מלא דברים ושיהיה תמונות תודה לעוזרים =]

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by zZOROo,

יש לי משטח פרספקס ושבלונה של ציור ואני רוצה לחרוט את הציור על הפרספקס ולהאיר את זה עם לדים איך אני חורט עם דרמל או עם סקין יפני :s05: :s05: תוזה רבה למי שעוזר

• 3 תגובות
    • 763 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.