אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
סיפקתי 19V במקום 5V (לא ישירות ), וכתוצאה מכך נשרף רדיו טרנזיסטור - שמעתי היססס ברמקול אחרי מספר שניות , ועננה של משהו שרוף . ממש ליד הכניסה של הסוללות ( לא היו סוללות ) יש רכיב LA5523 . לא ראיתי רכיב שרוף אחר בסביבת כניסת המתח. כואב לי הלב בגלל שזה ווקמן ישן עם איקוולייזר ששיפצרתי וחיברתי לרמקולים של גטובלאסטר ישן . ממש הנאה . האם יש טעם לחפש רכיב כזה ולהחליף ? או שהרכיב "נפרץ" והנזק למערכת בלתי הפיך למעשה ?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן! יש לי מחשב נייד ישן 12" ללא שימוש... אני רוצה לפרק ממנו את המסך, להרכיב עליו מסך מגע (הבנתי שזה מין כמו מדבקה שקופה ששמים על המסך ואז מחברים ב-USB והמסך הופך למסך מגע). נתקלתי בכמה בעיות ראשוניות: 1) איפה אני משיג את התוספת שהופכת את המסך למסך מגע? 2) החיבור של המסך כרגע הוא חיבור מיוחד ללוח אם של המחשב הנייד, איך אני מחבר אליו מחשב אחר או מקור וידאו אחר? כי אני לא רוצה להשתמש במחשב נייד. תודה ושבוע טוב
-
- 7 תגובות
- 8.2k צפיות
-
-
אני כרגע ניצב בצומת דרכים קטנה אני צריך להכין מאריכים קטנים בשביל כל הכבלים שלי בספק ויש לי 2 אופציות 1. לקנות מאריכים ולקצר אותם (מחייב הלחמה מחדש) 2. לקנות חלקים ולהכין מאריכים לבד אופציה 1 יותר יותר משתלמת השאלה היא האם ההלחמה מחדש של החוטים תפגע בהולכה של החשמל
-
- 4 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אחרי העזרה הרבה שקיבלתי בפרויקט הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=505017.msg4321156#msg4321156 שאני עד היום משתמש במגבר הזה שמחובר לסטרימר בסלון וזוג רמקולים איכותיים וכל פעם מחדש המום מהתוצאה...אני פה שוב לקבל ייעוץ לגבי תופעה ברמקולים שונים שיש לי. למחשב שלי מחוברים שני רמקולים (סטריאו) גדולים כאשר באחד מהם יש יחידת הגברה והוא מוסר לשני אות מוגבר. לרמקון עם היחידה יש בוררי באס טרייבל וכו". הכל טוב ויפה ושומעים מצוין ואין כמובן שום רעשי רקע..אבל שאני מכבה את המחשב שלי והרמקולים עדיין נשארים דלוקים...פתאום בוקע זמזום מעצבן מהרמקול. ז"א שאין סיגנל לרמקול ושהמחשב מכובה הרמקול משמיע זמזום מעצבן. עכשיו אצלי הרמקולים תלויים גבוה בקיר מעל השידה וכדי לכבות ולהדל…
-
- 29 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
איזה צבע הוא ההארקה?
-
- 5 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
יש לי פס לד באורך 80 ס"מ שאני רוצה לגרום לו להבהב, שניה דלוק ושניה כבוי. צריכת החשמל של הפס היא 12V 0.3A . אני מפעיל אותו באמצעות סוללת 12V 800MAH. יש לי ידע מעשי אבל לא תאורתי, אני יודע להלחים אבל אין לי מושג איזה רכיבים אני צריך. אשמח ליעוץ.
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם יש כזה דבר סוללות 1.5 נטענות. ואם אין אז תסבירו לי למה...?
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אחרי שנה עם המחשב - הגיע הזמן לשפץ קצת את המארז (CM 690II B). אני רוצה להחליף אותו לצבע לבן באיזורים הבאים: כל התושבת של הלוח אם בפנים, ללבן מוחלט. את הרשתות למעלה (הברזל) להחליף או ללבן או לאדום. דלת בצד שמאל גם בלבן, אבל לחתוך ולהשים חלק פרספקס. אז יש לי כמה שאלות: 1. באיזה דגמים של צבע אני יכל להשתמש ? שיראה כאילו זה בא מהחנות (מט). 2. אני אצטרך לצבע בסיס ? (בגלל ההחלפה המוחלטת משחור ללבן) 3. כמה בערך יעלה לי פרקספקס (100% שקוף) 35x35 (ס"מ) ? תודה !!
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש מקום שאפשר לקנות בו את הברגים הנ"ל(לצורך התקנת SSD במחשב נייד). מישהו מכיר מקום כזה(עדיף עם אתר אינטרנט).
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני צריך לבנות פאק סוללות לשלט רחוק. כרגע הוא מוזן ע"י פאק של 8 תאים של ניקל-מטאל, כלומר 9.6V, הפאק הוא 700MAH. הפאק הזה כבר לא מה שהיה פעם, נגמר תוך זמן קצר וכו. חשבתי לבנות בעצמי פאק חדש מסוללות ניקל-מטאל, ושיהיו בעלי MAH גבוהה יותר-ככה מחזיק יותר זמן. הפאק מסודר ככה: עכשיו, אין לי מושג איך לבנות, איפה לחבר תא ל- איפה ל+, איפה להוציא חוטים ל-, איפה ל+. אני יודע שזה לא מסובך, אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
אני מאוד רוצה לעשות את זה מה אני צריך מבחינת כלים יש לי מסור חשמלי דרמל צריך עוד משהו ואם מה עדיף לחתוך ומאיפה אני משיג לוח פרספקט באיזור הקריות חיפה (הום סנטר כאלה או מאיפה ?) תודה לעונים [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
זה המודלינג הראשון שלי... אז כצאת רחמים אם כתבתי משהו לא נכון :s05: המחשב הוא מנטיום 4 (אני לא יודע יותר מיזה על הלוח M) 512 ראם (לפי דעתי זה DDR) כרטיס קול כרטיס קול Live 5.1וCreative- הכי זול שיש, כיוון שזאת הבניה הראשונה לא רציתי סתם להוציא כסף... חשבתי לקנות את הכרטיס הגרפי הזה- nVIDIA GeForce PX6200TC 256MBוLeadtek אבל אני לא סגור עם זה מה שאני צריך. ממה שהבנתי לכרטיס הזה יש יציאה של HDTV מה שיאפשר לי בעתיד לחבר אותו לLCD תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 871 צפיות
-
-
-
שלום לכולם! אז ככה חיפשתי בפורום, חיפשתי בגוגל, ולא מצאתי שום תשובה עדכנית ומדוייקת. נמאס לי מהמחירים המופקעים של כבלים, במיוחד בתחום האודיו, ונמאס לי מהאיכות החרא שלהם, ומהעובדה שהם יצוקים וברגע שהם נדפקים, אי אפשר לתקן אותם. אני בקרוב אצטרך כמות עצומה של כבלים, מדובר על סטודיו מוזיקלי, עשרות כבלים, ובנוסף גם כבלים לציוד תקליטנות, לי ולחבר. שאלות: 1) מהיכן מזמינים ראשים ומתאמים, רצוי בארץ, סבבה גם מחול. 2) איך יודעים את האיכות של הראשים? חוץ ממשקל וציפוי אין לי מושג 3) איך יודעים איכות של כבל? 4) מאיפה מזמינים כבל, זה כבר רצוי בארץ. 5) שיטות מומלצות להרכבת כבלים (אם יש כאלה) זהו בערך, נקווה שיצא דיון מעניין, נראה לי שזה נוגע להרבה אנשים! יום טוב לכולם!
-
- 5 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום, יש לי שנאי שמספק 7.5 וולט דיסי וזרם של 1.5 אמפר,והפין הפנימי הוא ה+ וה'פין' החיצוני הוא מינוס, השנאי הזה מתאים לארדואינו הזה? http://dx.com/p/arduino-uno-rev3-development-board-120464?rt=1&p=2&m=2&r=3&k=1&t=1&s=132738&u=120464 תודה רבה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/902/452/549/549452902_010.jpg בניתי מעכרת אני רוצה לחבר לה את הנגן USB שבתמונה רק רציתי לדעת שאני מחבר את זה נכון 12 V צד ימין כניסת אודיו צד שמאל השלושה יציאה AGND ,R OUT >>>> L OUT AGND אנטנה לרדיו צד שמאול רק לא הבנתי מזה ה VCC כך נראה הרמקול
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אם יש לי התקן USB כלשהו שאני לא רוצה שתמיד יהיה מחובר למחשב, אבל מנגד אני לא רוצה כל הזמן לחבר ולנתק אותו פיזית בעצמי, חשבתי להשתמש במתג שיאפשר לעשות את זה בקלות.. השאלה כמה ערוצים צריך שהמתג הזה ימתג? בגדול, אני יודע שב-USB יש 4 חוטים: 5v Data Minus Data Plus 0v עכשיו אני יכול לקנות מתג שכולל 4 ערוצים, ומן הסתם זה יעשה את העבודה.. השאלה אם אפשר עם פחות? אם אקח מתג של ערוץ אחד בלבד, ואשים אותו על החוט של ה-5v, אז זה אכן יעצור את המתח, אבל מה לגבי חוטי ה-Data? אולי זה יפריע שהם לא מנותקים? אודה למי שיודע מה נכון לעשות כאן תודה card
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב. מדובר על ערכה הדומה לזאת... (להמחשה בלבד) אילו רכיבים מרכזיים בערכה בכך שלמיקרו-בקר נצרב התוכנית? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני חדש בארדוינו ומשחזר כישורי תכנות מלפני שנים בכל אופן, לקחתי דוגמה של TCP SERVER והיא עובדת מעולה בין הלוח לקליינט בווב אני שולח מחרוזות ומהן מגיעות ונשלחת הודעה בחזרה אך כאשר אני מנסה לזהות את המחרוזת כדי להגיב בהתאם לתכנה ההשוואה לא מצליחה למרות שהדפסתי ל DEBUG גם את שתי המחרוזות שאני משווה וגם את אורכן אשמח לעזרה (הטקסט שלי נצמד לא נכון בהמשך אך הוא נכון בסביבת הפיתוח) #include <SPI.h> #include <Ethernet.h> // Enter a MAC address, IP address and Portnumber for your Server below. // The IP address will be dependent on your local network: byte mac[] = { 0xDE, 0xAD, 0xBE, 0xEF, 0xFE, 0xED }; IPAddress serverIP(10,0,0,100); int serverPort=84; // Initializ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לפרוייקט המודינג שאני בתחילתו כרגע אני מתכנן צביעה רבה יחסית את הצביעה הקבועה אין לי בעיה ויש לי צביעה חינם הבעיה היא עם צביעת ה"צורות" איפה אני יכול לקבל גישה לאייר בראש בעלות מינימלית על מנת לצבוע? נ.ב. אני מראשון לציון אך גם ת"א נגישה לי.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי ג'ויסטיק של פליסטישן 1 עם רטט, יש אפשרות לחבר אותו למחשב?
-
- 1 תגובה
- 652 צפיות
-
-
הי לכולם על מקדחה נכתב שה-Torque Settings שלה הם "18+1" ניסיתי להבין מה זה ה-"1+" הזה, ומתמונות של המקדחה באינטרנט, רואים את זה: הגלגל הכסוף משמש לכיוון ה-Torque. על הגלגל הזה מסומנים המספרים 1 עד 18, וכפי שניתן לראות בתמונה השנייה, לאחר Torque 18, יש קו מפריד, ולאחריו סימון כלשהו. לא ברור מה הסימון הזה: בורג? מקדח? בכל מקרה, הסימון הזה הוא כנראה ה-"1" הנוסף. השאלה היא: מה זה? מתי זה שימושי? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
http://www.modmag.net/video/Black_and_Blood_video.rar זה סרטון עם ההדגמה.. בסרטון זה החלק הזה : תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברים, אני הנדסאי תוכנה בעל ידע בסיסי באלקטרוניקה וידע נרחב במכאניקה אך חסר ניסיון לחלוטין עם ארדואינו. אני מעוניין לבנות סגווי לשימושי האישי היות ומחירי הסגווי גבוהים כל כך ואני אוהב מאוד אתגרים. הידע שלי בתיכנות אמור להספיק לגמרי לצורך העניין, כנ"ל לגבי הידע בחשמל ואלקטרוניקה. יש לי בבית בית מלאכה מצוייד בכל טוב וחבר טוב עם מסגרייה מצויידת בכלי עיבוד שבבי וכל מה שצריך לצורך הבנייה. אני מתכוון לתעד ולשתף אותכם (ולהתייעץ כמובן) לאורך כל הדרך. השאלות שמטרידות אותי בשלב ראשון: 1- האם אתם מכירים פרוייקט כזה שתועד בצורה מקיפה ואוכל ללמוד ממנו? מה שמצאתי באינטרנט היה : פרוייקטים מצ'וקמקים שתועדו כהלכה אבל לא מעניינים במיוחד או פרוייקטים יפים שבקושי תועדו. 2- איזה ארדואינו…
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-