אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה חד משמעית אפשר בבקשה משהו שיעזור לי לבנות.. תודה, אם אפשר כזה שיותר ידידותי תודה
-
- 2 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום אז אם עשיתי טעויות בבקשה תגידו לי חשבתי על רעיון למארז מחשב ויש לי כמה שאלות: 1) תכננתי את המארז שיהיה עשוי מאלומיניום, איפה אני יוכל למצוא באזור הצפון מקום ליצור המארז. המארז קטן מאוד בערך 20-30 סנטימטר על 20-25 סנטימטר יש לי כבר לוח אם, מעבד וכונן קשיח מתאימים בגודל 2)לפי דעתי פתחי אוורור מכערים את המארז ולכן לא תכננתי את המארז עם פתחי אוורור יש איזה שהיא דרך שאני לא יצטרך פתחי אוורור(קירור מים לא נחשב מכיוון שהמארז קטן) תודה רבה מראש לכולם
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אז ככה...חשבתי על זה...הרבה..וזה נראה לי טוב... אז יש לי מחשב P2 שאני רוצה לעשות ממנו מחשב בתוך VCR... הלוח אם קטן מספיק בשביל להיכנס...וגם הכרטיס מסך (הרוחב של הVCR מספיק)...נכנס... אז יש לי את המסך הקטן של הVCR...אני רוצה שהוא יראה איזה משהו שקשור למחשב...(נגיד RPM של המעבד)... אז יש מצב מישהו עוזר לי עם זה?...
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
מצאתי מעגל שאני מעניין לבנות... http://www.redcircuits.com/Page30.htm הייתי שמח להכוונה בבנית המעגל בייחוד בעניין חיבור הרכיבים לחיבור האדמה, כיצד ניתן ליצור חיבור שכזה? איך כדאי לבנות את המעגל על לוח ההלחמות? מיכוון שבלינק מצויין רק צד יחיד במגבר ולא שני הצדדים [L,R] אילו נקודות יהיו משותפת? וכדומה... תמונת שירטוט מלא יהיה מצויין ,תודה על העזרה 8)
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר לד (LED) למעגל אלקטרוני שיהיה מחובר אליו לחצן כשאני ילחץ עליו קבוע אז המכשיר ידליק את הנורה בהבהוב איטי כל שניה בערך תהבהב הנורה אני ילחץ שוב על הלחצן ויהיה יותר מהיר בערך 2 הבהובים לשניה ועוד לחיצה ממש מהיר בערך 5 הבהובים לשניה ואז כשאני ילחץ שוב זה יחזור למצב הרגיל היבהוב איטי וכשאני ילחץ לחיצה קבועה הוא יתכבה אם אתם יכולים להביא לי מדריך לזה או אם אתם יודעים איך להכין אני ישמח אני ממש צריך את זה תודה לעוזרים אורן
-
- 2 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת אם מישהו יכול לעזור לי לבנות מעגל חשמלי יעודי. בניתי קופסא עם רדיו דיסק של רכב הכוללת זוג רמקולים 350W גודל 7/10" . (יתחבר מידי פעם זוג נוסף של 50W לרמקול - כמעט ולא קורה) לכן רציתי להרכיב מעגל חשמלי יעודי שיעמו לפי הצרכים הבאים: 1. הטענת מצבר 12V עם 15A - לא מצבר עופרת, מצבר ג'ל. ( הטענה תתבצע ברגע שיתחבר לרשת החשמל 220V ע"י פלג קומקום ) 2. במקביל להטענה מתן הספק חשמל במקום המצבר. 3. מד טעינה ( לא על פי וולטים, ע"פ אמפר/שעה - כמו שיש במכשירים סלולריים ) החיווט ע"י לדים ( 5 במספר 20% כל לד ). 4. במצב שהמצבר טעון 100% המעגל ינתק ממנו את הטעינה, ויספק את החשמל במקומו. 5. מנורת לד חיווי הטענה(אדום) / סיום הטענה (ירוק) ללא שום תלות בסעיף 3. עצות יתקבלו …
-
- 12 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
אז ככה יש לי מאורר שקוף של 12V אני רוצה לבנות לו מעגל לדים קניתי לדים כאלו: '>http://www.2send.us/"] פשוטים כאלה, מהסוג הקטן.. עכשיו איך אני מחבר את כל הלדים ביחד ולאיזה מקור חשמל לחבר אותם...? אם אני רוצה להוסיף גם מתג? אני רוצה שהוא יסגור את המאורר ואת הלד.. ואם צריך נגד אז איזה צריך??? תודה מראש..
-
- 0 תגובות
- 577 צפיות
-
-
ויש לי כמה שאלות קרתי את ההודעות בנושא המנגנון לדים של הוינאמם ולא הבנתי לאן ויאך הלדים מיתחברים כאילו אני פשות לוקח וחותך את הכבל של המדפסת ואת המנורות מחבר לשם 2-9 לפולוס והשאר למינוס ?? זה מה שהבנתי כך עוסים את זה ? ובאיזה קישור ראיתי את הלדים על איזה פלטה כאילו מה זה ?? העם מישהוא יכול עוד פעם בקשה להסביר לי כי חיפסת את הנושא הזה ולא הבנתי אותו ועוד שאלה הקשר למתגים של הפאן באס אפשר פשות לקחת את הפלוס לחתוך אותו לשים שם מתג ואחרי המתג לשסים מנורה ואז להמשיך למאורר ( אני רוצה 2 מצבים ) עוד שאלה בקשר למאוררים של המארז יש להם חיישן או משהוא כי בתוכנה פאן באס כתוב כמה ההמאורר של המאבד מיסתובב איך הוא יודע את זה תודה לכול מי שעוזר פשוט לא מצאתי את התשובות לזה בארכיו…
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום ובארדואינו בכלל אז אני אשמח לכל הכוונה אפשרית בנושא בניתי מערכת מכאנית שמורכבת משלושה מנועים. עכשיו אני צריך להתחיל לתכנן את כל התחום של האלקטרוניקה. המנועים הם dc 12v עם צריכת זרם מקסימאלית של 1.5A. אני צריך 4 סוויצים למערכת. אחד שיפעיל את כולם יחד (לשני הכיוונים) ועוד סוויץ לכל אחד בנפרד. בנוסף, אם נשיג את החלקים בזמן, מד מרחק שיגביל את הפעלת המנוע ברגע שנגיע למדידת מרחק מסויים (המלצות ??) אני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בתכנון הקוד והמעגל החשמלי, וכלל כל טיפ על מקורות ידע יוכל לעזור!
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברים לפי די הרבה זמן בניתי קלאפר, לאחר הבניה לא הצלחתי לגרום לקלאפר לפעול כמו שצריך ולא למצוא את הבעיה, וגם לא היה לי זמן להמשיך לנסות ולמצוא אותה, אז פשוט עזבתי אותו בצד. היום כשיש זמן החלטתי לחזור אליו ולנסות לאתר את הבעיה, חשבתי שאולי אתם תוכלו לעזור לי בזה השתמשתי בתוכנית הזאת: http://www.electronicsforu.com/electronicsforu/lab/ad.asp?url=/EFYLinux/circuit/may2003/ci4-clap.pdf&title=Clap%20Switch כרגע כשאני מחבר את הקלאפר למקור מתח הלד הירוק נלדק לכמה שניות, נכבה ואז לא קורה כלום. הייתי שמח תוכלו לתת לי עצות איפה להתחיל את הבדיקה, מה לבדוק וכו'. תודה מראש דביר
-
- 0 תגובות
- 935 צפיות
-
-
ובכן לא קשור ישירות לפורום זה, אך חשבתי לעצמי שאין מקום טוב יותר מכאן לבקש עזרה. אז ככה, סטודנט לאדריכלות ועיצוב פנים (שנה א') ובמסגרת שיעורי עיצוב קיבלנו משימה לעצב תיבת דואר לאישיות נבחרת. מכיוון שאיש חובב מחשבים אנוכי, החלטתי לבחור בביל גייטס (מתוך מחשבה שיהיו לי חיים קלים בהתאמת תיבת דואר לאישיות). אז ככה, היו לי כמה וכמה רעיונות שהמנחה שללה במחי יד. לי אישית התחבר מאוד ביל גייטס וטכנולוגיה מתקדמת, מה שהביא אותי לנושא התיבה: "התיבה החכמה". כפי שציינתי, המנחה לא אהבה את הקו ואמרה שנעשה הבה ונתחכמה, במקום התיבה החכמה בעלת טכנולוגיות מתקדמות, נלך על הכיוון ההפוך, אנטי טכנולוגיה או טכנולוגיה ישנה. ובכן, הטכנולוגיה הישנה היחידה שעלתה בראשי ויכולה להשתלב עם התיבה היא …
-
- 1 תגובה
- 834 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה יש לי חבר,שחבר שלו עשה בצבא משו מגניב הוא לקח רמקול של חברת SANYO משו מעץ ישן פתח אותו הביא מצבר נראה לי של 12 וולט חיבר את הרמקול למצבר הוציא מהרמקול בננה לחיבור לאמפי ודברים דומים וככה יצא רמקול נייד עם עוצמה כמו שמחבים רמקול למערכת... השאלה שלי היא אם מישו יכול לעזור לי בקניית המוצרים להרכבת דבר כזה ובכלל איך בדיוק לחבר את כל העסק הזה אחד לשני תודה לכל העוזרים!! אוראל
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לתת מתנה לילדים שלי גילאי 5-9, לבנות להם חללית שגולת הכותרת שלה הוא הקוקפיט. יש לי ידיים טובות, יש לי חוש טכני וכשהייתי ילד (לפני 30 שנים) הייתי פריק מחשבים בזמן שרק התחילו לייצר מחשבים בייתיים (IBM XT, APPLE II, COMMADOR64), כיום אין לי את הידע כמו שפעם שחיתי בו, שפת התכנות הנפוצה היתה בייסיק, ובתיכון עוד זוכר שלמדתי פסקל וקצת אססמבלר, כיום אין לי שום נגיעה לנושא, אבל ממה שראיתי בשפת הסי בהדגמות זה לא נראה לי בלתי אפשרי, זה עדיין תכנות מבני. ניסיתי לחשוב איך אני ניגש לפרויקט הזה בצד האלקטרוני שלו, אני רוצה לבנות בעצם קוקפיט שמורכב מכל מני מפסקים שמפעילים לרוב נורת לד, אפקט קולי, או פונקציה מסוימת אחרת, להרכיב פוטנציומטרים שיעלו ויורידו שורת לדים שתדמה חיו…
-
- 5 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אז ככה עשינו סדר בבית ומצאתי מן שלט כזה של CREATIVE ואין לי מושג למה הוא שייך ואני חושב לעשות איתו משהו למחשב מישהו יודע עם אפשר לעשות איתו משהו ולמה הוא שייך בכלל? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היחיד שמצאתי, הוא ב pccool והוא כסוף HELP !
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אנשים! מישהו יכול להביא לי בבקשה את התרשים של איך בונים את המעגל עם הלדים וה7404? זה שהלדים רצים
-
- 2 תגובות
- 633 צפיות
-
-
טוב אז ככה שאני בלילה משחק אז אני מכבה את האור ויש לי מקלדת שחורה ואם אני מחפש איזה אות אני לא מוצא אותה ...S: אני מחפש רעיון של תאורה למקלדת ..תודה לכל העוזרים ...~ D:
-
- 9 תגובות
- 693 צפיות
-
-
שלום לכולם, Datasheet לפי הנתונים: IF=20mA, האם IF הוא הזרם של כל לד ? או זרם של כל סגמנט ? הרי VF הוא בוודאי מתח על כל סגמנט. אם זה באמת כך, משמע כל סגמנט עד 40mA, נניח שאפעיל רק 7 מהם (ללא הנקודה). הזרם הכולל יהיה 280mA וההספק יהיה 3.36w , האם אני צודק ? בהנחה שאני מזין את זה בעזרת טרנזיסטור, האם יהיה צורך בגוף קירור וכו' ?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אפשר בבקשה לקבל הסבר מעמיק ככל שניתן על DIP SWITCH? בעיקר למה קוראים לו ככה, מה זה DIP=DUAL IN-LINE PACKAGE, מה המשמעות של זה, מה השימושים שלו, וכל מה שעולה לראש. תודה
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! אני מתעניין לגבי רכישת כרסומת קטנה מחו"ל. העניין הוא שהמתח שלה הוא 100v 60Hz. עד כמה שידוע לי, זה בעייתי להשתמש בממיר מתח למנוע ac בגלל התדר השונה. משיטוט באינטרנט ראיתי שלכרסומת יש לוח בקרה קטן שאליו מתחבר המתח והוא מחובר למונע. בלי שום מעגלים נוספים. זה לוח הבקרה: http://www.fluidonline.de/images/produkte/i25/2513-prox-27110-94-platine-mf70-1.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/692/bobinasfiltro.jpg/ אני לא ממוחה לאלקטרוניקה, ואת חלק מהרכיבים שיש שם אני בכלל לא מזהה, אבל לי זה נראה כאילו המנוע שמתחבר אליו הוא מנוע dc ולכן לא תהיה לי בעיה להשתמש בכרסומת עם ממיר מתח. האם אני צודק? אני רוצה להיות בטוח לפני שאני קונה את זה.. תודה רבה וחג פורים שמח!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אומנם אני סטודנט להנדסת חשמל, אך כיוון שהקורסים המעניינים יתחיל עוד שנה/שנתיים אני בינתיים לומד כמה שאפשר לבד. בספר The art of electronics יש מעגל שאני לא לגמרי מבין. המעגל מצורף להודעה זו. השאלה היא מדוע מקור הזרם הזה יהיה יציב יותר מאשר מקור זרם עם JFET בודד? הבנתי שהרעיון הוא ש-Q2 ישמור את Vd של Q1 קבוע, ואז לא תהייה השפעה של Vds על הזרם. השאלה היא כיצד Q2 מסייע ליצב את המתח הזה? ולא פחות חשוב, מדוע נדרש ש-Idss של Q2 יהיה גבוה יותר מזה של Q1? תודה, Anatoli. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 654 צפיות
-
-
טוב ככה, לקחתי פונטציומטר מרמקולים ישנים שלא עבדו (המד של הווליום כאילו) כי היה לי משעמם אז רציתי לפרק את הרמקולים בכל מקרה, הוצאתי את הפונטציומטר בריא ושלם (לקח הרבה זמן!) ואני לא מצליח להבין לאיפה לחבר את הכבלים עכשיו ככה הוא נראה: http://www.megatronics.lk/products/resistors/variable/stereo.jpg ניסיתי למדוד עם רב-מודד ולנסות לחבר מאורר, וזה פשוט לא עובד! מישהו אולי יודע איפה כל כבל אמור להתחבר?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.redcircuits.com/Page31.htm רשימת החלקים המודגשים אינה מובנת בנגדים הרצויים :-\ Parts: R1_____________10K 1/4W Resistor R2____________100K 1/4W Resistor R3_____________68K 1/4W Resistor (see notes) R4______________1K5 1/4W Resistor R5______________3K3 1/4W Resistor R6____________330R 1/4W Resistor R7______________4K7 1/4W Resistor R8______________2R2 1/4W Resistor מדוע נמצא מספר לאחר R/K? :-\ האם זהו סימון כולשהו?
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
-
-
שלום יש לי FAN גדול רשום 12V 0.74 AMPERES מישהו אמר לי ליקנות נגד של 220 אוהם אבל זה לא מתאים אני רוצה להשאיר אותו דולק על 1000 סל"ד (הו 5500 סל"ד)
-
- 5 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה להוסיף פוטנציומטר (נגד משתנה) ל FAN הגדול איזה נגד אני צריך
-
- 3 תגובות
- 819 צפיות
-