אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ובמיוחד לשועלי האלקטרוניקה =] יש לי מחשב HTPC חדש בסלון Intel Q8200 @ Stock Stock Cooling Intel DG43RK 3GB DDR3 Antec VS450 x1950 Pro 512MB חיברתי אליו מאוורר 120MM במהירות 2000 RPM וזה הרעיש לי מדי אז עשיתי את הטריק של ה - 7v וזה הוריד את המהירות שלו .. אז מה בעצם הבעיה ? משיטותיי באינטרנט קראתי שזה עלול להרוס את הספק .. החבר'ה שכתבו את זה טוענים שהטריק הזה גורם לספק להעמיס על המסילה של ה - 12v ובסופו של דבר ייהרס (במוקדם מהצפוי או במאוחר - עניין של מזל) ומצד שני (ביחס של 40:60 לטובת החבר'ה שנגד) יש הטוענים שהם משתמשים בטריק הזה לא רק למאוורר אחד במערכת אלא לכמה וכבר כמה שנים ושלא נהרס להם כלום .. בנוסף קראתי גם שלא מומלץ לעבור את ה - 12.5v במסילה של …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הי לכולם הטלפון אנדרואיד הישן שלי היה עם סוללת Li-Ion, והגיע עם ספק 5v 0.5A. הטלפון אנדרואיד החדש שלי הוא שוב (מן הסתם) עם סוללת Li-Ion, והגיע עם ספק 5v 1.5A. (ספק רגיל, בלי QuickCharge ושום דבר בסגנון) עקב המעבר ל-1.5A, הטענה תהיה עכשיו מהירה יותר, אבל בטלפון הזה הסוללה מובנית ולא ניתנת להחלפה (לפחות לא ע"י משתמש רגיל..), ומה שחשוב לי יותר ממהירות ההטענה, הוא משך החיים של הסוללה - מספר ההטענות שהיא תוכל לקבל עד שתהפוך להיות דיי בלתי שמישה. השאלה שלי: האם השימוש במטען הזה השהגיע (1.5A) יקצר את משך החיים של הסוללה? אולי כדאי לעבור למטען 1A או 0.5A? אני לא ממהר בהטענת הטלפון, …
-
- 8 תגובות
- 3.2k צפיות
- 2 followers
-
-
חברה אז שמעו נכון יש את המארזים האומללים שמקבלים עם המחשב אז אוקי אני קונה מחשב עכשיו חדש ב5 אלף ויש לי מארז אידיוט שקיבלתי עם המחשב השיכור שלי ואני עכשיו לא קניתי מארז למחשב הטוב לכן אני לוקח את המארז הזה על מנת לעשות לו מודינג חשבתי על הדברים האלה לעשות למארז (אני חדש ) לצבוע את המארז בצבע כסף יפה יש לי חלון מגעיל שאח שלי עשה פעם למארז !!!!! אז את החלון הזה אני הולך לחתוך אותו סתם כזה כל מיני חריטות ואיפה שחלון היה חרוט ממש חרוט פצוע אני הולך לשים רשת (אני הולך לצבוע אותה בצבע כמו חלודה !!!!! (מגניב ) למטה במארז שלי יש חור שאח שלי עשה (הוא שם מאורר ) שם אני הולך לשים רשת צבע חלודה ועליה איזה מאורר לדים (בנוי על ידי ) מאיפו אני יוכל להשיג מדריך לזה את החוטים של המאר…
-
- 2 תגובות
- 644 צפיות
-
-
היי חבר'ה שלום לכולם.. בלימודיי אני לומד לבדי על תוכנת orcad lite version 9.2 למי שמכיר או גם למי שלא ואני יודע שזה אפשרי לבצע סימולציות של השרטוטים המעגליים אשר אני בונה שיכולים לכול עקומות גרפים של "הדמיית אוסילוסקופ" וכו' וחפרתי קצת בגוגל על כך ומצאתי המון מדריכים שמאוד עזרו לי להתקדם אך המדריכים לא הבהירו לי ואני בטוח שלא בכלל נקודות על בעיות שהתוכנה מגדירה כ node ואני לא בטוח מה זה בדיוק אומר ועל כן אני מש לא יודע לסמלץ מעגל חשמלי לא dc ,ac ואני מאוד ישמח ויעזור לכם אם יש לכם נסיון בתוכנה זו וידע בנוגע לסמלוץ מעגלים ותוכלו לעזור לי בבעייתי על מנת שואכל לראות סוף סוף נתונים על המעגל שלי ב live ... אז תודה רבה לעוזרים חג שמח. שחף
-
- 13 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
-
שלום רב אני סטודנט להנדסה , ומתכנת במשרה חלקית בc/c++ / מטלב \ PSPICE . בעל ידע וניסיון בבקרים ארדואינו \8051\ pic עוזר בכתיבת פרוייקטים לסטודנטים ולמגזר הפרטי במחרים נוחים אורי הדר orihadr3@gmail.com 0523952337
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אני סטודנט לאריאל לתוכנה מתכנת בc c++ מטלב בעל ניסיון רב בכתיבת פרויקטים Arduino pic עוזר בכתיבת פרויקטים תוכנה + חומרה במחירים נמוכים 0523952337 אורי הדר orihadar3@gmail.com
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום קניתי לשני שנה LCD תצוגה של 4X20 הכל מחובר מצויין רק שזה לא עובד שאני מחבר מתח אני מקבל שתי שורות של בקרה (כמו שצריך להיות) אבל לעבוד זה לא עובד מה אפשר לעשות ? תודה
-
- 7 תגובות
- 836 צפיות
-
-
היי אני בונה עכשיו את המעגל הזה http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/alarmsckt19.shtml (יש בדף לינק) בתור מודול אני משתמש בSFH507-40 בניתי את המשדר ובדקתי בסקופ שהתדר באמת 40 קילו . חיברתי את המודול וביציאה (כאשר 2 הלדים מאירים ) אני מקבל מתח ממש נמוך (2וחצי מילי וולט ) וכאשר אני מעביר את היד בין המשדר לבין הלדים אני מקבל רק הפרעה בצורת הגל ביציאה מהמשדר ולא משהוא רציני .כאשר ניתקתי את הלדים מה555 ראיתי שהגל ממש משתנה אבל עדיין זה לא מסביר למה אני מקבל מתח עלוב של 2וחצי מילי וולט כאשר אני חיברתי לו 5 וולט בVCC כמו שצריך . מה דעתכם ?
-
- 2 תגובות
- 751 צפיות
-
-
-
אהלן, יש לי ראוטר WR740N של TP-Link, הראוטר יושב בחדר הממד ולא ממש פרקטי להזיז אותו כתוצאה מכך הקליטה בבית די גרועה. לצערי האנטנה של הראוטר לא נשלפת ולא ניתן להחליפה (למיטב ידיעתי, תקנו אותי אם אני טועה). אני רוצה להסיר את האנטנה מהראוטר, להלחים במקומה כבל של כמה מטרים לראוטר ולצידו השני את האנטנה כך שהאנטנה תהיה פיזית מחוץ לחדר הממד. האם הדבר פרקטי בכלל ? האם יהיה שיפור ? (בהנחה שהאנטנה תהיה מחוץ לממד). האם הכבל "שיאריך" את האנטנה צריך להיות קואקסיאלי ? יש דגשים מיוחדים לחיבורו ? כמה הוא צפוי לעלות ואיפה אפשר לקנות אותו ? (אין בעיה לקנות מחו"ל אם משתלם).
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי ג'ויסטיק חוטי עם חיבור גם לPC וגם לפלייסטיישן. האם אפשר להפוך אותו לג'ויסטיק אלחוטי ? אם כן באיזה שיטה מומלץ, אינפרה אדום נניח ? לא אכפת לי אם זה יעלה לי בחיבור לפלייסטיישן, גם ככה אני לא משתמש בו. עריכה: אינפרה אדום לא טוב לי כי אני צריך גם שהשלט יעבוד גם כשהמקלט שבמחשב מוסתר.
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
שלום, ראיתי בהרבה תמונות בגלריות מודינג שאנשים יצרו חור למאוורר זוהר - החור ממקום ליד הסידי והצורב, יש מקום ל-4 סידי, במחשב שלי יש שניים ועוד שני פאנלים, השאלה שלי זה איך אני יוצר בפאנלים האלו חור מדויק בלי שישברו? ואיך אני חותך בדיוק בגודל של המאוורר? תודה רבה, אם יש מדריך בעברית זה מצוין. איתי.
-
- 4 תגובות
- 938 צפיות
-
-
(נערך) הצלחתי לסדר את המשדר, כנראה הייתה בעיה קטנה עם הUICE בכל מקרה הUICE לא מספקת אותי.. אפשר לעשות בה רק כתפורים ספציפים ואני רוצה כפתורים כלליים יותר (משהו בסיגנון כמו שיש על המקלדות של היום עם הPLAY FF STOP וכו וכו) ככה שזה ישלוט או בנגן היחיד שפועל כרגע או אם יש כמה אז בנגן שבforeground (בUICE צריך לתכנת כפתור על כל תוכנה.. וזה סיפור :\) הבנתי שIRA עושה את זה.. אבל אני לא מצליח לקפנג אותה (ניסיתי עם הדריבים של הLIRC ועם הדריברים של COM שניהם לא עבדו)
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-
-
יש לי מנורת UV שהוצאתי ממיתקנת טיהור מים של תמי 4 המנורה אטומה למים, על המארז כתוב שהיא 11W .. יש לי 2 חיבורים, שני חוטים לבנים ושני חוטים כחולים כלומר חיבור אחד של 2 לבנים וחיבור שני של 2 כחולים .. מישהוא יודע לאן מיתחבר מה ? וכמה V זה צורך ?
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איך אני יכול להשתמש במסך של מחשב נייד בצורה רגילה (AV , RGB..) ??? זה המסך שברשותי השייך למחשב CASIO FIVA 102 החיבור שבא מהמחשב אל מעגל המסך: (המעגל כולל בתוכו גם עכבר מגע) כתוב על המעגל: המעגל עצמו: החיבור של המטח לתאורה: (אבל נראה לי שעם זה אני אסתדר =] ) http://up31.siz.co.il/up1/hmgyjjkiwm0t.jpg *יש לי ידע באלקטרוניקה תודה, שחר.
-
- 3 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום רכשתי מאריהב משדר רדיו פשוט fm להרכבה עצמית הרכבתי על פי ההוראות ואת החלקים שקיבלתי , בצורה הטובה ביותר , חיברתי וציפיתי שהכל יעבוד כמצופה. אמנם , כשניסתי את המכשיר לראשונה הדבר היחיד שהצלחתי לעשות הוא "להשתיק את הרדיו" כל עוד המשדר דלוק , וכשאני מכבה הוא חוזר להרעיש. בנוסף הנגד המשתנה c7 שאמור לשנות את תדר השידור משתנה ללא הפסקה , הכוונה מסתובב בציר ללא גבולות , אני יכול לסובב אותו כמה שאני רוצה , ומשנה תדרים ללא רצף מסויים... מוזר או נורמלי? הוספתי תמונות אפשר לשים לב שחלק מהנגדים מחוברים הפוך מבשרטוט של אריהב , אמנם אינני בטוח אם יש לכך משמעות אשמח לשמוע סיבות אפשרייות לבעיה. תודה מראש אסף. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המכשיר הפסיק לעבוד, פתחתי אותו ומצאתי סליל שרוף יש עוד סליל עם ליבה לבנה לידו שנראה תקין . הכיתוב על שניהם זהה מה לבקש בבואי לחנות רכיבים? איפה מוצאים את הערך של הסליל (אוהם ?) אפשר למדוד לפי הסליל התקין? תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחליף מארז ועל הדרך רוצה מעט סליבינג יפה ,כרגע יש לי GX300 ועובר אל S340 לבן ,כל המערכת הולכת להיות בצבעים לבן אדום שחור המפרט שלי : i5 6600 + Freezer 7 Pro Rev.2 Msi H170A Gaming Pro ATX Msi GTX 97 Gaming 4G OC Antec HCG 520W בעצם כל הרכיבים הם בצבעים שחור אדום ,מתוכננת גם קניית 2 מאווררים עם לד אדום ככל הנראה של קורסאייר ,עכשיו נשאר לי העזרה שלכם - ראיתי בכמה מקומות ערכות הארכה לכבלים של הכ.מסך והלוח אם שזה בעצם החלקים היחידים שאני יראה בS340 הכוונה ל24 פינים ובנוסף 8+6 פינים לכ.מסך,מקום מומלץ להזמין דרכו ? זה מה שראיתי ונראה לי סך הכל שווה. https://store.cablemod.com/product/cablemod-basic-cable-extension-kit-86-pin-ser…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, עלתה לי מחשבה לראש.. אני מתכוון לצבוע את המארז שלי ללבן, הכוונה היא לקבל צבע לבן מט בחוץ ולבן מבריק מבפנים...(לא קריטי..) כמובן שהמארז יפורק לחלקים הקטנים ביותר אבל אני מאוד אשמח לקבל הסבר/הדרכה איך לבצע את הצביעה/באיזה כלים להשתמש על מנת להגיע לתוצאה מוגמרת שתהיה מושלמת... אם זה דורש איש מקצוע או סוג של חנות שצובעת בצבעים איכותיים אין לי בעיה גם להשקיע הרבה כסף. רק שיהיה מיוחד ושהגימור יהיה ברמה גבוהה כאילו יצא מהחברה. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המארז Sunbeam Transformer הקתודה הקדמית נשרפה לי. אז ככה הולך המארז שלי: מקדימה יש לי מאוורר גדול שמכניס אוויר, מאחורה עוד אחד גדול שמכניס אוויר למעלה קטן שמוציא אוויר עם לד כחול ובצדדים יש לי 2 חורים ריקים שהוצאתי מהמארז. אני מתכנן בקרוב OC למחשב אז אני רוצה אולי גם להוסיף קירור. מחפש רעיונות ל: מודינג רציני ויפה ( לא משנה אם זה מסובך או לא... תמיד כיף ללמוד דברים חדשים) אולי חיתוך מארז אבל אין לי כלים אז אני ממש צריך הסברים, קירור יותר טוב, פאן באס שישלוט אולי על הכל מהירות אורות וכו' אני ממש רוצה לתת למארז יותר "צומי" המארז מתחת לשולחן ההפרש גובה שבין הגג של המארז לבין השולחן הוא 15 ס''מ, ואני עומד להוסיף לי מתקן שישב עליו עם גלגלים אז בטח זה יתפוס עוד 10 ס''מ, אז המא…
-
- 8 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום, מקווה שאנשי האלקטרוניקה יוכלו לעזור... יש לי xbox 360 ויש לו התקן 4gb מסוג פלאש דרייב, הפלאש דרייב נתקע ואין לי אפשרות באמצעות הקונסולה להעתיק את המידע להתקן אחר... הוצאתי את הפלאש דרייב מהקונסולה זה בעצם ציפ' שעליו יש סוג של כרטיס פלאש... הוא מתחבר ללוח אם של הקונסולה עם מחבר מיוחד... בגדול אני צריך את עזרתכם בלהבין איך לעשות לו האקינג ולחבר אליו חיבור USB כך שאוכל לשלוף את המידע דרך המחשב... העלתי תמונות שלו, אשמח לכל עזרה בנושא פשוט יש לי עליו שמירות של משחקים של שנתיים... תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות שלט אוניברסלי ויש לי בעייה ש IR קולט מהשלט אבל לא משדר נכון תודה רבה לכל מי שיכול לעזור לי . אורי
-
- 8 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם . קראתי את המדריך באתר ויש לי כמה שאלות 1. איזה רכיבים צריך עם מישהו יכול לרשום פה לינק לרכיבים זה מאוד יעזור לי? 2.אם יש לי מאורר 120 שהוא 4.8 W אז זה עדין יתאים? 3. האם אני יכול לעשות את הFUNBAS עם פטנציומטרים במקום המתגים בכדי שאני יכול לשלוט במהירות ואם כן איזה פטנציומטרים אני צריך(אם אפשר לינק עליהם)? תודה לכל מי שיכול לעזור לי אני כבר מחפש הרבה זמן תשובות לזה
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את הקופסה הזאת ויש בה משחת הלחמה 50 גרם ואני צריך לדעת איך משתמשים בה. היא מאייס משחת הלחמה ובאנגלית כתוב soldering paste של חברת steel works. צריך [glow=red,2,300]עזרה[/glow]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-