אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לדעת אם מישהוא יודע היכן קונים מוצרי אלקטרוניקה כאלה אני מן הסתם יהיה זקוק לכפתורים עם חיפויי פלסטיק ולא סתם לחצנים שחורים
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
איך זה נראה מה זה עושה איך זה עובד וכמה זה עולה בערך?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם כן, בהתאם למה שרשמתי בת'רד הפרוייקט שלי, נתקלתי בבעיה עם מסך המגע שהתקנתי בווינד. בעת סגירת המארז, נחתך כבל ה-ribbon(פשוט סרט דק שעליו מודפסים 4 גידים). על הסרט נמצאת שכבת בידוד פלסטית, וכל הניסיונות להלחים עליו\לשייף אותו ולחברו מחדש עלו בתוהו. אני פתוח להצעות. במקור הסרט אמור להתחבר לשקע('נקבה') וממנו להתפצל לארבעה חוטים 'רגילים'. במקור קצה הסרט הוא חיבור זכר שבו אין שכבת בידוד מעל הגידים והוא עבה יותר(ולכן נכנס בדיוק לשקע). ניסיתי לדמות את המצב באמצעות קילוף שכבת הבידוד בקצה והדבקת פיסת שקף קטנה מאוד שתשמש כתמיכה ועיבוי. הפתרון עבד לסירוגין היות והסרת הבידוד אינה מושלמת(ומדובר בתהליך קשה מאוד ממילא), וגם החיבור לא התאים בגודלו. בקיצור, אני זקוק לפתרונות אחרים, וצריך…
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכם, יש כאלה שיגידו שהרבה זמן לא הייתי "בעניינים", עקב הלימודים שלי בשעה טובה סיימתי את הלימודים (הנדסאי מכטרוניקה), וכעת עד לטירונות, אני "חופשי" את הזמן הזה אני אקדיש ל2 פרוייקטים 1. הפרוייקט הקודם שלי (SGI), שהוא כבר בתהליכי סיום (הרכבת קירור המים), והוא ינתן במתנה לאחי הקטן (שמשווע למחשב משלו, והוא צריך מחשב חזק יחסית אלי.., ה"דרישות" שלי הן אינטרנט, וסרטים) 2. הפרוייקט הנוכחי, יש ברשותי כבר יותר משנה וחצי לוח MINI ITX, שעד היום עובד ללא כל מארז, כל החומרה על הספריה :-\ כמו שאתם רואים בכותרת, הפרוייקט חסר שם בינתיים (יש כמה לבטים..), נכון לעכשיו אני אעלה כמה סקיצות שיראו במה מדובר כמו כן, 90% מהחומרים (לגבי 2 הפרוייקטים) כבר אצלי, חתוכים ומסודרים הדגש בפר…
-
- 111 תגובות
- 20.7k צפיות
-
-
שלום. האינטרנט שלי נופל לפעמים והטכנאי של בזק אמר לי שהכבל שמוביל לראוטר הוא כבל דק שלא יכול לעמוד במהירות 100 מגה וצריך להחליף אותו בכבל עבה. איזה איש מקצוע יכול לעשות את זה?
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
Glo-Plug 1.5 volts איפה אפשר להשיג אותו בארץ ומה המחיר לאחד כזה? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
איך בודקים אם קבל תקין ??? ובקבלים קרמי איך אני יודע את הערך יש רק מספר סידורי ???
-
- 5 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
שלום... אני קונה מערכת מחשב חדשה בקרוב ואני עדיין לא סגור על רכיבי המערכת אבל התקציב שלה יהיה בסביבות 5.5 K עם ציוד הקפי חשבתי להכין אותה גם לOC אם זה יצא משתלם מבחינה כספית ולא לעשות את הOC כתחביב אלה באמת לשפר את המערכת במחיר נמוך ממה שהיה עולה לשפר אותה ברכיבים טובים יותר. לפני כמה שנים כשקניתי תמחשב הנוכחי חשבתי גם לעשות לו קירור מים וקניתי רדיאטור יחסית גדול של אוטו והכנתי לו קופסא יפה עם 8 מאווררים (בהגזמה, כי השגתי אותם בזול מאוד אז) של 80 מ"מ 4 בכל צד ויש מקום לעוד בעקרון חחח. קניתי גם משאבת מים של אקווריום אבל היא דיי מעפנה לא חושב שהיא שימושית. חשבתי להתשמש ברדיאטור הזה אם זה כדאי ולקנות בלוקים למעבד, כרטיס מסך, משאבה נוזל וצינורות. מה העלות של כל הדברים האלה בע…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הייתי אתמול בחנות אלקטרוניקה, שאלתי כמה עולה ראש של מלחם, ובמחיר שהוא אמר לי, אפשר לקנות מלחם חדש בדיל אקסטים חחחח.. אז איפה אפשר לקנות רק את הראש?
-
- 19 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
אתם מצטערים על זה שלמדתם אלקטורוניקה [מה שניראה שלא] אבל אני כיתה י [כן כן אני צעיר] וחשבתי ללכת ללימודי אלקטורניקה אבל אני לא בטוחח אשמח לתגובות ולא זה לא נושא טיפשי בעייני
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
-
-
לא מצאתי פורום מתאים לזה, חשבתי שאולי הוא יהיה לכם שימושי. את האמת שיש לי שני מחשבים זהים פחות או יותר. 2XIntel Pentuim 4 630 3.0 GHz 2X256 RAM DDR1 1X512 RAM DDR1 2X ASUS P5V800-MX 2XNVidia GeForce FX 5500 שני מארזים וספקי כוח גנריים, כונן פלופי וכונן DVD אחד. אני גר באזור ירושלים, אשמח לענות על שאלות. מי שמעוניין שייצור איתי קשר בפרטי.
-
- 3 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
בס"ד מה המצב? משהו יודע אולי על חנות זולה בירשולים שמוכרת את הדברים הבאים חוטי חשמל דקים בדילים חיבור מולקס ומתגים. ואם יש שם לדיים זה גם טוב. אבל בכללי כל השאר ממש חשוב לי חוץ מהלדים שזה פחות תטדה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום כל הדברים שהזמנתי עד עכשיו מחו"ל, תמיד היו מגיעים תוך 3-4 שבועות. אני מדבר על אתרים כמו dealextreme buyincoins tinydeal וגם: electrodragon ואפילו מוכרים מאיביי שהם בסין. תמיד 3-4 שבועות. לפעמים היה יתרון קטן לדואר רשום: משהו שמגיע בדואר רשום, עושה רושם שמגיע טיפה יותר מהר מאשר אם הוא במכתב רגיל לא רשום. אבל היתרון קטן בד"כ. עכשיו תופעה: חבילה ראשונה שהזמנתי מ-tayda electronics, הגיעה תוך שבוע ויום.. 8 ימים סה"כ.. האם זה מקרה או שזה תמיד כך אצלהם?
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר שני ספקים על פי המדריך הזה http://www.picard.demon.co.uk/atx/ עכשיו זה משנה איזה כבלים שחורים אני מחבר??? תודה מראש יונתן 8)
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
יש לי ספק כוח FSP 235W, וכשאני בודק את היציאות שלו ע"י VOLTAGE METER הוא מראה לי שהכול תקין חוץ מהיציאות ש ה-12V וה-5V. מהיציאה של ה5V יוצאים 5.20V ומהיצאה של ה-12V יוצאים ה-11.50V. פתחתי את הספק וכיוונתי איזה נגד משתנה שם והצלחתי לגרום לייציאה של ה-12V להוציא 12V, אך בזמן שהנגד הנ"ל הגביר את יצאת המתח של ה-12V הוא מהצד השני הנמיך את יצאת ה-5V מ5.20V ל-4.30V, ייתכן שנגד מסוים בלתי משתנה נהרס ועלי להלחים אחד חדש במקומו? אם כן אילו נגדים יכולים להוות בעייה בנושא? תודה לכל העוזרים,
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
הרבה פעמים אני רוצה להדביק סינק, אבל Damn, עם מה, דבק טרמי הרי לא מוכרים.. בכל מקרה הבעייה הראשית שלי היא סינק Volcano 7+ שאני חייב לשים אותו על הכרטיס מסך ואני לא יודע איך, אזיקונים אי אפשר כי הוא חוסם את החורים מלמטה, חוט נחושת אי אפשר, לא הולך, לא יודע איך... בכל מקרה אפשר עזרה? ובשביל משתמשי הפורום לא יזיק אם תגידו איזה דרך שאתם מכירים להדביק
-
- 23 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות דרמל עכשיו אני לא יודע איזה לקנות ראיתי בהום סנטר שיש להם גם של skil וגם של wolf ואני לא יודע מה טוב ... אז בבקשה תציעו לי ותגידו לי מה יותר טוב תודה...
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני בונה איז משהו שמדליק הרבה לדים בעוצמה גבוהה בתדירות 0-20kוההספק הכולל של המערכת יהיה בערך 2-3 וואט... אני חושב שה555 IC עומד בקריטריון אבל בגבוליות... בויקיפדיה כתוב ככה Supply voltage (VCC) 4.5 to 15 V Supply current (VCC = +5 V) 3 to 6 mA Supply current (VCC = +15 V) 10 to 15 mA Output current (maximum) 200 mA Power dissipation 600 mW Operating temperature 0 to 70 °C לפי IV=W יצא לי הספק של 3 וואט כמו שחיפשתי אבל כתוב שהצ'יפ עצמו גוזל 600 מיליואט... אז נשאר רק 2.4 ואט?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה. אני מתכנן לשים קתודה קרה או אחת כפולה במארז שלי. מצאתי את המחירים הכי זולים אצל זיגזג, האם הם חנות אמינה? אני מחפש אחת בצבע כחול ויש לי התלבטויות: 1. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=6515 37 ש"ח, זה נראה לי מה שאקנה. 2. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=5007 57 ש"ח, זה של שתיים אז אולי את זה. 3. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156_163&products_id=3850 47 ש"ח, בדיוק כמו 2, רק של קתודה אחת... 4. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_156_163&products_id=6519 65 ש"ח, בדיוק כמו 3 רק נדלק לפי המוזיקה (אני לא שומע הרבה מוזיקה אז נראה לי טיפשי) הח…
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
די מפליא אותי שלא מצאתי פה מדריכים בסיסיים באלקטרוניקה.. ועוד יותר הפליא אותי שלא מצאתי כלל באינטרנט(בעברית..) אז חשבתי להתנחם בספר שמסביר אלקטרוניקה בסיסית.. חישובית והיכרות עם מגוון רכיבים ואופן פעולתם. משהו מומלץ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי 14 לדים שצורכים זרם נומינלי 30mA במתח 3.6V ואני מחבר אותם כך - |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד----לד----נגד 40 אום----| |------לד----לד---------נגד 160 אום----| | | |------------מהספק 12V---------------| רציתי לוודא שזה באמת ככה,אם מישהו יוכל לאשר... תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי! יש לי עכבר רגיל ביותר של מייקרוסופט: Wheel Mose Optical 1.1A 100mA 5V. עשיתי חיפוש ומצאתי חמישה ת'ראדים שימושיים אבל באף אחד לא הייתה התשובה לשאלתי... אז לשאלה שלי: יש לי מאוורר 5 ס"מ שמתאים לגודל של העבר שלי(בס"מ פחות מהרוחב של העכבר עצמו אז יש מקום) כתוב על העכבר שלי שהוא 5 וולט... אבל על המאוורר כתוב 12V... ניסיתי להדליק אותו עם 2 בטריות שטוחות כמו של עונים(כל אחד 3 וולא אז בחיבור טורי רגיל יצא שהן היו 6 וולט).. המאוורר עבד אבל ממש לאט ולא כל כך יצר רוח... :-\ אז רציתי לשאול אם יש דרך להגביר את המתח של העכבר איכשהוא בלי לפגוע ברכיבים שבתוכו...? אני חשבתי על משהו בסיגנון ממיר מתח של קתודה... זה משהו שממיר מתח של ספק-12V וזרם לא יודע כמה למתח של 620V וזרם …
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, יש לי את הערכה הבאה: http://www.thermaltakeusa.com/ttWWW/Product.aspx?C=1336&ID=1693 (זכיתי בה בתחרות שהייתה עם TMS) אפשר לעשות איתה משהו בכלל (סתם להתנסות/לכיף/טיפה שימושי)? למה כל גודל של סליב טוב? (איזה סוג כבל? מה טוב לSata למשל?) לאיזה גודל השרינקים מתכווצים? (אין עליהם נתון של יחס, רק מה הקוטר שלהם עכשיו..)
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקיי, אני מעוניין לבנות מארז מעץ מה החסרונות? איזה עץ עדיף? איזה עובי? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיבלתי 4 מסכי LCD של SEIKO 40X2 L4042 של SII חיפשתי המון זמן דפי מידע ומצאתי רק את אלו: http://www.eio.com/dotmatrixlcd.pdf (בעמוד 2) http://www.iweil.com/devices/lcd%20drivers/seiko%20manual.pdf (עמודים 34-37) אני לא מבין את הסידור של החיבורים פה, הנה תמונות: זה המסך: ואלו החיבורים מקדימה: ומאחור: ולמי שלא רואה (אף אחד כי זה מהמצלמת אינטרנט) ציירתי בצייר: 1. איך לעזאזל המספור של החיבורים הולך פה?! בצבע הכחול או בירוק הבהיר? ניסיתי לפי המדריך פה לפי שני הצבעים ושניהם לא מראים את אות הבדיקה.. אני כמעט בטוח שהמסך כן פועל בפרללי (HD משהו משהו) אם מישהו יכול להראות לי את הסדר של החיבורים אני אנסה שוב.. 2. מישהו יכול להסביר לי למה כשאני מחבר 5 וולט …
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-