אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם לפני שעה קלה קיבלתי את החבילה של הלדים שהזמנתי לפני שבוע וקצת. הזמנה של 65 לדים (ו65 נגדים כמובן) מכל הסוגים והצבעים. דבר ראשון שעשיתי הוא הפרוייקט שתיכננתי מזמן, מקלדת מוארת! צ'יק-צ'ק חתכתי, הלחמתי, סידרתי, והארתי! תוך שעה המקלדת מוכנה. שתי לדים 5מ"מ צבע: sea green 3500mcd 20mA 3.3V לכל לד יש נגד של 130 אום, הספק עד רבע וואט. את הלדים הדבקתי לשולחן עם איזולירבנד שחור, כשיהיה לי יותר זמן אני כבר אסדר משהו יותר אסטתי. מי שרוצה עוד מידע, שרק ישאל.... ;D 8) ועכשיו, תהנו.....(התמונות לא יצאו משהו אבל מבינים את העיקר).
-
- 26 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
טוב אז אני מרכיב HTPC והחלטתי לחבר לו שלט רחוק כדי שיהיה מקצועי נתקלתי בבעיה של הדלקת המחשב (כיבוי זה פשוט) ולאחר חיפוש בגוגל הדבר שהכי מצא חן בעיני היה המוצר שלהם www.SIMEREC.com הזמנתי את הרכיבPCS 1 החיבור היה פשוט מאוד יש הוראות באתר למי שמעוניין מקבלים איתו גם שני פלסטיקים נוחים לחיבור לספק מבלי לחתוך את הכבלים של הספק אלא רק לחרוץ אותם קצת עובד מצויין הכיול של איזה כפתור שאתה רוצה מתבצע על ידי כפתור שנמצא ברכיב ואז לחיצה על השלט יש לד שמראה לך שאתה מצליח מומלץ בחום! מצורף תמונות [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מספק הכח שלי יוצאים חמישה חיבורים (כמו אצל כל אחד אחר אני מתאר לעצמי) החיבור המלבני ללוח האם החיבור הריבועי ללוח האם חיבור לכונן דיסקטים חיבורי מולקס ועוד חיבור אחד לבן שמורכב מארבעה חוטים... הוא נראה כמו החיבורים ללוחות האם הממש ישנים של פנטיום 1 וכאלה... הוא סתם מפריע לי... אפשר לוותר עליו? אילו מתחים הוא נותן? אולי יהיה אפשר לנצל אותו... אם אתם לא מבינים למה אני מתכוון תגידו אני אתן תמונה או משהו
-
- 2 תגובות
- 834 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מגן למסך של המחשב הנייד שלי (14.1') חשבתי על להדביק חתיכת פרספקס בעובי של אחד- 1.5 מ"מ . מוכרים בכלל פרספקס בעובי כזה? איפה אני יכול לקנות פרספקס (באיזור טבריה או בבאר שבע)? יש דרך אחרת שאני יכול להגן על המסך? מגן בעובי הזה לא ילחץ על המקשים (ויהרוס אותם...)? תודה מראש על העזרה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הכנתי LCD לפי המדריך ואני דיי מבסוט אבל כתוב בו "אחרי שחיברנו למחשב" ואין לי מושג לאן חיברנו... אז תסבירו בבקשה עדיף גם לשים תמונה... תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
החדר שלי כבר דיי משעמם. הרבה זמן לא שיניתי אותו. יש לכם רעיונות בשבילי? עריכה: אוליי מחר אני אעלה תמונות טובות יותר. לרפלקסית שלי נגמרה הבטרייה.
-
- 22 תגובות
- 11.5k צפיות
-
-
מצאתי את הקיט הזה http://www.p-see.co.il/Product.asp?productid=761 הדבר הזה באמת עוזר?
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
זה המארז שיש לי: http://digma.co.il/shop/product_info.php/cPath/79_62/products_id/1320?osCsid=3a34f6d83ac873f88c19e7b142fe90fd השגתי לבנתיים 250 שקל... D= קניתי דרמל במאתיים אז ירד התקציב =X אני מתכנן לבנות לו קירור מים ! חריטה על החלון ! העברתי את החיבורי USB מלמעלה לקדימה במקום floopy אבל זה נראה מכוער אני צריך לעשות משהו לגבי זה... עכשיו למעלה ריק אז אני יוסיף שם את הקירור מים נראה לי... יש עוד הצעות?
-
- 26 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היום חזרתי מאזור התעשייה כשבידי ה- Dremel MultiPro 395py בתוספת הציר הגמיש של DREMEL. אני לא ארחיב במילים, הנה התמונות : איך שכחתי, רשמים ראשוניים: הדרמל בהחלט קל. הוא נוח לאחיזה, רובו מצופה גומי. כמו כן הוא שקט (יחסית לדרמל של וולף). מגיע עם ארגונית נחמדה , חוברת שימושים, חוברת ראשים וחוברת הוראות. בקרוב אני אתחיל לעבוד איתו ואז אני אוכל לדווח אם הוא באמת שווה (אני יודע שכן, אבל בכל זאת.. ) הדרמל והציר הגמיש. תקריב על הציר הגמיש. הדרמל בהשוואה לעכבר. אוקיי ועכשיו לשאלה העיקרית - חותכים/משייפים עם כיוון הסיבוב של הדרמל, או נגד הסיבוב (שמאלה) ?
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמה תמונות של המחשב, בוצע סידור כבליפ + נעשה סליבינג למספר מאווררים אך הוא הסתיים מאחר וההיט שרינק שיש לי קצת גדול.. הסידור הוא לפני הסליבינג למאווררים מאחר והוא עוד לא נגמר . מספר כבלים הוכנסו לתוך הספק על מנת שלא יפריעו לזרימת האווייר, הכבלים שבוך הספק צופו באיזולירבנד שנקרא לפלפ, הוא חסין מפני לחות וחום, הרבה טכנאים של YES ו HOT משתמשים בו על מנת לצפות חיבורים.. תשפטו אתם. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אהלן חברים. לפני כחודש החלטתי על החלפת חלקים בחדשים (מעבד,לוח אם,כרטיס מסך). בנוסף החלטתי על צביעת הראדאיטורים הבלוק CPU ו GPU הזיכרונות וחלק במארז במערכת קוסטום שלי לצבע לבן. כמו כן הזמנת פיטינגים לבנים. כמובן שעקב הפירוק נוצל הזמן גם לניקיון החלקים והחלפת המים. מה שבאדום זה ציוד שהוחלף מפרט המערכת הנוכחית: i9 9900k oc 5.2 GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA corsair dominator platinum 32gb 3000mhz Samsung SSD 512G 970 PRO M.2 SSD Samsung 860 EVO 500GB Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda PNY RTX2080Ti 11G 1350Mhz - 1545Mhz XLR8 OC CoolerMaster COSMOS C700P Corsair 1200W 80+ Plati…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלומצ'יק ... אתמול הגעתי לחנות אלקטרוניקה (חלקים) וכאשר ביקשתי את הרשימה הבאה הסתקלו אליי כמו על אדיוט. כנראה העתקתי או אמרתי משהוא לא נכון אבל הנה הרשימה : http://ronja.twibright.com/twister2/material.php מישהוא מכיר היכן ניתן לקנות את החלקים האלה ?
-
- 8 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
יש לי מכשיר Nokia 6720 Classic הוא עבד בסדר (עד כמה שסימביאן יכול להיות בסדר) עד שביום שלישי האחרון הוא נכבה ולא רצה להדלק, הוא רק עשה את הרטט הקבוע אבל לא הציג כלום בדיקה קצרה ברשת העלתה שכנראה התוכנה נדפקה. הורדתי את הרום המתאים עם NAVIFIRM, וצרבתי צריבה למכשיר מת עם תוכנת PHOENIX. הצריבה עבדה הכל היה בסדר, אבל, המכשיר לא נדלק, אותם תסמינים. בבדיקה מול המחשב הסתבר שכשאני מחבר את המכשיר למחשב הוא מופיע בהתחלה כ NOKIA USB ROM, או כמשהו שקשור לFLASHING לכמה שניות ואז נעלם. כלומר, המכשיר בפנים חי, רק לא נדלק. המכשיר נשאר מחובר למחשב וכן למטען ואחרי כחצי שעה של חיבור, הפלא ופלא, הוא החל להגיב, הגדרתי אותו, הוא ביקש הפעלה מחדש, נכבה, ולא נדלק. חזרתי על אותו טריק, השארתי אותו …
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
הוא לא גמור. אני ישתדל לעדכן פה אחרי כל צעד משמעותי שאני יעשה. בניתי אותו על פי המדריך באמתר: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=fanbus_2.php אם תשימו לב אז הלד הכי שמאלי הוא קצת בחוץ, כולם צריכים להיות כמוהו, אני רק צריך להרחיב קצת את החורים שלהם. קצת הסבר: *חמשת הלדים השמאליים הם דו צבעיים, ירוק ואדום. *הלד הימני הוא שייך למפסק הראשי והוא בצבע אחד, צהוב (לא היה כחול או משהו בחנות). *חמשת המפסקים השמאליים הם תלת מצביים (On1/Off/On2), המצבים הם: 1)דלוק בעוצמה מירבית (12V), והוא מציג נורה ירוקה. (On1 - המפסק כלפי מעלה.) 2)דלוק בעוצמה נמוכה (9V), והוא מציג נורה אדומה. (On2 - המפסק כלפי מטה.) 3)כבוי, והנורה כנ"ל. (Off - המפסק באמצע.) *המפסק הימני הוא המפסק הראשי והוא דו…
-
- 44 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
יש ברשותי מערכת 5.1 על הבאס יש את השליטה לרמקולים הקדמיים האחוריים הבאס והרמקול המרכזי (שכחתי את שמו) (כל הרמקולים נשלטים על ידי פנציומטרים) שאלתי היא האם אני יכול לעשות מקלט אינפרא אדום שיוכל לשנות את עוצמת הקול או שיש איזה מקום שיכול לעשות לי את זה תודה
-
- 4 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני צריך קודם לשייף אותו? ואם כן אז עם מה ואיזה סוג צבע זה?
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-
-
היי קיבלתי ממנהל הפורום "11010010110" את המעגל הבא: בניתי אותו אתמול והוא לא עבד לי לצערי ( אז רציתי לנסות שוב, רק שהפעם אני רוצה לשפר אותו מעט להתאים אותו אישית כך שהלד יקבל 250 מיליאמפר במקום 300 שזה המקס עם נגדים מתאימים וכו', אשמח לקבל כל הצעה שלכם המגעל נותן ללד חשמל בלחיצה על הכפתור למשך 20 שניות למי שלא יודע מה המעגל הזה עושה אגב מה קורה אם לוחצים כמה פעמים לפני שה 20 שניות נגמרו?
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני מארגן לחבר מתנה שתכיל בתוכה חלקי מחשב (לא מחשב, רק חלקים בתפזורת), עלה הרעיון של הוספת מאורר (שפשוט ישכב שם ויסתובב). בגלל שזה לא באמת מחובר מתח חשמלי, רציתי לדעת, אם אני קונה מאורר למחשב (נגיד 92ממ, עם לד אפילו יותר קטן). איזה סוללה אני צריך לחבר בשביל להפעיל את המאורר הזה? (אני מתכוון לחתוך את הכבל שמתחבר למחשב בד"כ, ולהדביק לקצוות של הסוללה, או לחבר לבית סוללה אם אני אמצא אחד).
-
- 6 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
קצת רקע: אני מתעסק בתחום הטיסנים/רחפנים. אני כרגע בשלבי מחשבה על תחנת קרקע, בתחנת הקרקע יהיו בין היתר LCD, מקלטים, מקליטים וכו'. תחנת הקרקע תעבוד או ממתח של מצבר הרכב, או מסוללת ליטיום שתשב בתוך התחנה. הרעיון שלי הוא, במידה וניתן, לחבר את 2 מקורות המתח ביחד בו-זמנית. ואם וכאשר תקרה תקלה(סוללה מתפוצצת, נשרפת וכו'), התחנה תעבור ישר, למקור המתח השני. אולי זה שאפתני מדי/יקר מדי. אבל אשמח לשמוע חוות דעת ממביני עניין על אופן הביצוע ואם זה בכלל כדאי. בנוסף, איזה סוויץ מתאים לבחירה בין מקור מתח אחד לשני-אם נגיד אני רוצה להשתמש דווקא בסוללה ולא במצבר הרכב? תודה!!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי קיט לחלון- כולל פרספקס עגול וגומי, אני צריך מקום אמין שיעשו את החלון עצמו, ורצוי כמה שיותר קרוב לראשל"צ. :s05:
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
-
-
שלום!!! אני מקווה שזה המקום הנכון כי כתוב אלקטורניקה אז ככה יש לי בעיה במגעים ביציאה של האוזניות במיני דיסק ואין לי מושג איך לתקן את זה אם למישהו יש רעיון אז פליזז עזרו לי.... תודה
-
- 1 תגובה
- 711 צפיות
-
-
שלום הזמנתי את המודול Wi-Fi הבא: http://www.aliexpress.com/item/ESP8266-serial-WIFI-wireless-transceiver-module/2032176105.html כפי שניתן לראות יש לו חיבור uFL לאנטנה חיצונית. כדי לחבר אליו אנטנה, אני בעצם צריך לקנות חוט קטן שמתאם בין החיבור הקטן הזה(uFL) לחיבור הגדול הסטנדרטי(SMA), וגם לקנות אנטנת Wi-Fi עם חיבור SMA. האם שני אלה מתאימים בינהם מבחינת החיבור? (ומתאימים למודול Wi-Fi בכלליות?) מתאם uFL ל-SMA http://www.ebay.com/itm/IPX-I-PEX-UFL-To-SMA-Female-RF-Adapter-Cord-Cable-Antenna-25cm-SMA-IPX1-13-/201159873457 אנטנת Wi-Fi עם חיבור SMA http://www.ebay.com/itm/3dBi-RP-SMA-2-4G-Wi-Fi-Booster-Wireless-Network-Antenna-For-Router-IP-PC-Camera-/231261264026 ת…
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אז אני מחפש את הרכיב: TSOP1838 לצורך בניית המקלט אינפרא אדום: http://www.heatseekerz.net/index.php?page=articles&id=4 מישהו יודע אולי איפה מוכרים את הרכיב, במרכז? היום אני חיפשתי בסביבת התחנה מרכזית בחנויות אלקטרוניקה, ואפילו לא היה זכר לכזה דבר..... או אולי מישהו יודע איזה חנות שמוכרת רכיב דומה לרכיב הזה? נ.ב. 8 ש"ח ללד כחול זה הרבה?
-
- 20 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
-
http://www.dslinux.org/forums/index.php?showtopic=45&st=220&p=2057entry2057
-
- 0 תגובות
- 679 צפיות
-