אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אחרי הרבה זמן שלא נגעתי במחשב (יותר נכון במה שהולך בפנים) עשיתי קצת ניקוי אבק וסוף סוף סיימתי את הסידור כבלים שהתחלתי לפני המון זמן התמונות לא באיכות הכי טובה, צילמתי עם פלאפון... לא מצאתי מה לעשות עם הכבלים האלה, אז השארתי אותם על הרצפה של המארז... העפתי את הצמה שבאה מהספק אל מאחורי הלוח אם איכשהו הצלחתי להעיף גם את הכבלים של הסידירום אל מאחורי הלוח אם... בהתחלה חשבתי לשים כבל SATA מסולסל, אבל מתברר שכבר דחפתי אותו מאחורה בפעם שעברה שניקיתי את המחשב... לקחתי גם את הזמן וניקיתי קצת גם את השולחן... הסאב של הALTEC מעלה אבק בצד
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה סידרתי קצת את המארז שלי + ניקיתי אותו בפנים, בשביל זה ניתקתי כמעט הכל בפנים כולל מאווררים. לכן האם מישהו יכול לעזור לי בכיוון המאווררים שצריך להיות במארז ? יש לי אותו מארז רק בצבע לבן ועם ספק חזק יותר. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 749 צפיות
-
-
שלום, יש לי שני שאלות שממש לא קשורות אחת לשניה אז תסלחו לי על זה 1. האם יש פה למישהו רעיון איך לסדק הגדים בצורה חכמה ונוחה? הגיעו אלי היום 600 גדים שמחולקים ל30 סוגים שונים ולצערי זה אפילו לא הגיע בשקיות נפרדות אלא פשוט בגוש של נגדים וזה ממש לא צורה מסודרת וזה מתבלגן אני ישמח אם למישהו פה יהיה רעיון איך אפשר לסדר את זה בצורה שזה גם יהיה נוח למצוא את הנגד שצריך וגם שהם לא יתבלגנו ויסתבכו אחד בשני כרגע עלה לי רק הרעיון הפשוט של לקנות 30 שקיות קטנות שאפשר לסגור ולשים כל שוג בשקית 2.דוד שלי רוצה לקנות סורק תלת מימד לסריקת אפים (של בני אדם כמובן) את רמת הדיוק אני לא יודע אבל אם זה חשוב אני יכול לברר התקציב שלו עומד על 100 דולר אבל מבדיקה מהירה באיבי הבנתי שזה בלתי אפשרי למצוא …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פעם ראשונה שהרכבתי הכל , אחרי שקיבלתי את המארז החדש לא היה לי סבלנות לחכות לבן אדם שיבוא ויעשה את זה.. אז הרכבתי לבד , כמו כן היו קצת בעיות בדרך , הקבל 4 פינים למעבד (ATX V12) לא הספיק והוא היה ממש ממש מתוח ובקושי הגיע למעבד וזה ממש הפריע לי לסידור הכבלים... וואי הכרטיס מסך נראה עקום בתמונה לא ידוע למה.. זה כל מה שהצלחתי לעשות כרגע... טיפים? המארז הוא ANTEC 1200 אנשים התמונות ענקיות אני שם בלינקים זה הורס את העמוד לפני : http://up40.siz.co.il/up2/xyn2zirqmznj.jpg אחרי: http://up42.siz.co.il/up2/mzjym5nk5ydb.jpg http://up41.siz.co.il/up3/xwq2mqozmgyw.jpg
-
- 3 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום היום מרוב שיעמום החלטתי לסדר את החוטים זה מה שיצה מצטער על האיכות צולם אם הפלאפון http://img146.imageshack.us/my.php?image=19022008001yy5.jpg אין לי תמונה לפני אבל כל החוטים היות באמצע תפוסים אם אזיקון יש המלצות לשיפור ? הכבל שמתחבר לצורב כפי שאתם רואים חתכתי ועיגלתי אותו שמתי סלוטייפ ואזיקונים זה טוב ככה או שכאדי לשים רגיל?
-
- 3 תגובות
- 791 צפיות
-
-
אני רוצה לשים מאורר אחרון במארז. המארז thermaltake sviking תמונה: http://www.cymhardware.com/shop/components/com_virtuemart/shop_image/product/92ceba941aa812f27df07d9093aaa772.jpg עם תסתקלו בתמונה תראו שיש שם חלון. אבל החלון הוא לא זכוכית אלה פלסטיק דמוי זכוכית...זה אומר שיותר קל לחתוך את זה. (כי לחתוך זכוכית זה כבר מקצוע. אני חושב) אז אני שואל עם כדי לשים בצד ימין למעלה (עם מסתקלים על המארז מהחלון) לשים שם מאורר 120 מ"מ ועם זה אפשרי בכלל.... כי חבל לי סתם להרוס את המארז... תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 611 צפיות
-
-
הנה הפרויקט שעבדי עליו כל היום - אם אתם רוצים עוד תמונות רק תבקשו וכל הפרטים על החיתוך גם אם תרצו רק תבקשו.
-
- 33 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
אחרי שקניתי דרמל ואחרי שכבר חתכתי את החלון היום עשיתי גימור שיצא מעולה לדעתי ואני מאוד מבסוט. שלב ב' יהיה לעשות חריטה וחורים למאוררים ולקנות גם גרילים שאני לא מוצא פה בעיר כרגע הדלת נצבעה בשחור מט וכבר התיבשה הפרספקס פה רק אני מחכה לדבק שיגיע יותר מאוחר ואז אני ידביק אותו לדלת ואולי שבוע הבא אני יתחיל את החריטה והמיקום של המאוררים תמונות של הדלת הגמורה כמובן שהקנט נצבע כך שלא אשים גומי U מסביב [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 964 צפיות
-
-
אשמח לכל סיוע לגבי מונחים בתחום האלקטרוניקה voltage regulator, Hall-voltage generator, small-signal amplifier chopper stabilization, Schmitt trigger , short-circuit protected open-drain output תודה רבה מראש!
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, ברשותי מארז Chieftec Dragon DX-01BLD Tower וכמו שתוכלו מיד לראות בתמונות המצורפות הוא מאוד לא מסודר מבחינת חוטים. ניסיתי כבר מספר פעמים לסדר את כל החוטים בצורה כזו שהם לא ייראו לעין ושזרימת האוויר בתוך המארז תיהיה טובה, אבל לצערי לא הצלחתי. אני סקרן לדעה מה בעצם הסוד בסידור נכון ויעיל של המארז? אשמח לשמוע עצות וטיפים בנוגע לסידור של המארז. בכל מקרה, אם יש מישהו מאיזור ראשל"צ שיהיה מוכן להירתם ולעזור לי בסידור המארז אני אודה לו מאוד! תודה רבה! [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי! אני מעוניין לקנות מכשיר הבודק תקינות לוח-אם אשמח באם תסייעו לי בעניין ! (סוג מכשיר+מקום הרכישה) המון תודה!
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אחרי כמעט שנה של עבודה על הפרוייקט הזה אני יכולה להגיד שסיימתי אותו. ואת כל הפרטים על הבניה, כולל סירטוטים של המעגן ותמונות וגם וידאו, איגדתי בפינה הזו: http://www.crictor.co.il/he/episodes/mylamp/ ענבר.
-
- 50 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
אז ככה, הכנתי 2 גופי תאורה לפי המדריך באתר, באחד כחול והשני אדום. השקעתי טיפה יותר וחיברתי כל אחד מהגופים למתג, ועכשיו המארז יכול ליהיות בצבעים אדום, כחול, ושילוב של שניהם (מין סגול אקסטזי כזה ). תמונות:
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
-
שלום לפורום, מה משמעות הסימול על טיימר : 16(8) A או בשעון אחר : 16(3) A ?. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
-
היי יש לי המון כלי עבודה שכתבוים עליהם כל מיני מספרים וגדלים. בכל כלי זה מסמל גודל שונה, ז"א האוך של הכלי, קוטר המברג וכו'. אשמח לדעת כיצד זה עובד, מה כל סימון אומר בדיוק (מפתחות שוודים, בוקסות, ביטים, מברגים וצבתות). תודה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המוכר אמר שזה ספריי שמיתבש מהר אז סבבה נתתי לו שעה וחצי להתיבש בחוץ (זה פאנל פלסטיק של המארז, פלסטיק חלקלק שכזה) בקיצור הרכבתי אותו חזרה במארז וכל פעם שאני טיפה נוגע בו אז נשארים סימני אצבעות, ופשוט הוא כבר לא מבריק כמו קודם כולו נראה מטונף מה אתם מציעים לעשות, לא רק שזה ממש מכוער זה גם לא נעים למגע..
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אז כחה, יש לי מעבד עצבני במיוחד עם כירור של intel החי דרק שיש, כול פעם שהמעבד מתחמם הכירור משמיעה רעשים של מטוס ומוריד את המעלות באיזה 2 3 אבל גם במצב רגיל הוא לא שקט מידיי, אז באזרת המוד הקטן שלי הצלחתי להאיט את המאורר ב 500RPM איך? פשות מעוד יצרתי מצב שבו עם המאורר היה פועל על הסיבובים הרגילים שלו נמעבד היה נמצב על טמפ יותר נמוח מהרגיל, אז כחה שבמקום שהמעבד שלי יהיה יותר קר המאורר ה"חחם" פשות מאיתי: פחות רעש לא מעוד אבל כול טיפה של שקט שווה הכול הקלים שלי הם סרגל טוש סקין יפני קופסת קרטון של איזה צעצוע (אלחתי לחנות צעצוים כמו טמבל וביקשתי מהם כופסה רקה של איזה צעצוע גדול שהיה להם (מהתצוגה או משהוא, חחח היתם צריחים לראות את המבט שלהם, קיצר כיבלתי את הכופסה …
-
- 53 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
במעגל מסנן RC לדוגמא אני רוצה לסנן בין 30hz-6khz
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אחרי העזרה הרבה שקיבלתי בפרויקט הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=505017.msg4321156#msg4321156 שאני עד היום משתמש במגבר הזה שמחובר לסטרימר בסלון וזוג רמקולים איכותיים וכל פעם מחדש המום מהתוצאה...אני פה שוב לקבל ייעוץ לגבי תופעה ברמקולים שונים שיש לי. למחשב שלי מחוברים שני רמקולים (סטריאו) גדולים כאשר באחד מהם יש יחידת הגברה והוא מוסר לשני אות מוגבר. לרמקון עם היחידה יש בוררי באס טרייבל וכו". הכל טוב ויפה ושומעים מצוין ואין כמובן שום רעשי רקע..אבל שאני מכבה את המחשב שלי והרמקולים עדיין נשארים דלוקים...פתאום בוקע זמזום מעצבן מהרמקול. ז"א שאין סיגנל לרמקול ושהמחשב מכובה הרמקול משמיע זמזום מעצבן. עכשיו אצלי הרמקולים תלויים גבוה בקיר מעל השידה וכדי לכבות ולהדל…
-
- 29 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי סינק יחסית גדול אני רוצה לחתוך חתיכות ממנו ולהדביק על זכרונות כץ המסך R9550 : איך אני מדביק? דבק טרמי, אני יודע אבל הוא לא יוצא לי עכשיו, האם יש עוד שיטות? תודה לועזרים
-
- 33 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הגיע שעאבס בצהריים וגם זמנו של ה Ti4600. הוצאתי את נייר הליטוש וריבוע מראה 4x4ס"מ, כיסיתי את הסביבה כמו כל מנתח טוב, והתחלתי לעבוד על ה GPU. לקח לי 5 שעות . כי נייר ליטוש לעץ אינו טוב מספיק. אידיוט כמוני. בסוף סיימתי עם מ"ס 600 (לא עץ). הסרתי את כיסוי הסביבה ניקיתי את האבק , ועברתי עם ניר טואלט טבול באלכוהול 90% . עברתי גם על הזכרונות - samsung 1.2x1.2cm . איך שאני מניח את הכרטיס - נופל לי על השולחן משהו זעיר. אני מסתכל - חלק אלקטרוני , בברור. לא יודע מזה , ואיך קוראים לזה , אבל ברור שנפל מהכרטיס. ההלם מתחיל להופיע.. איזה חרבון . צצות מחשבות כמו "אולי יעבוד בכל זאת גם בלי זה" אבל אני יודע שלא ומוטב שלא לנסות. מה לעשות ?? כרטיס חדש ?? מנסיון - קודם להרגע . אז אכלתי…
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הינה: תגידו אם משהו לא נכון שאני ישנה: http://www.siz.co.il/up.php?file=n2jlzwkrzolt.bmp כל לד צורך 3V וזרם של 0.02mA כל נגד משתנה יצא לי 225Ohm 300mW
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לא מצאתי פתרון מוכן בלי התערבות בקוד של הארדואינו ראיתי בפרוססינג אבל אני רוצה משהו שלא תלוי בתוכנות חיצוניות
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-