עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by hometo,

כל סוללה בה נתקלתי המתח שלה הוא סביב ה3.6v-3.7v http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_sop=15&_dcat=48619&Chemical%2520Composition=Li%252Dion&_nkw=18650+batteries&rt=nc&LH_BIN=1 אז איך מתח המוצא של בנקי האנרגיה שמוצעים למכירה בשוק מתאים למוצא של 5v? http://www.aliexpress.com/item/1A-2A-Dual-USB-LCD-Battery-Charger-Power-Bank-Shell-External-18650-Power-Box-for-Samsung/1556239109.html שתי סוללות בטור נותנות מתח של כ7v.. אם מדובר בהורדת המתח אז במקביל הזרם עולה, לא?! ואז החישוב של קיבול הסוללה והאמפראז׳ לא ברור לי.. אשמח להסברים מפורטים לאדם הפשוט תודה מראש שי

2. Started by maormark,

שלום וברכה אני רוצה לקנות שנאי של 9V ובמקביל לחבר סוללה מרובעת של 9V כאשר השנאי יהיה מחובר לחשמל הוא ישתמש בסוללה של ה9V וכאשר השנאי לא מחובר לחשמל אז הוא ישתמש בסוללה המרובעת של ה9V איך אפשר לעשות זאת?? נ.ב אם אני קונה את זה http://www.amperel.co.il/products/75171 אז מה התפקיד של היציאה לחיבור סוללה מרובעת??..האם זה יטעין לי את הסוללה אם השנאי לא מחובר? ואם השנאי מחובר אז הוא לא ישתמש בסוללה? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by Fire_wall,

ברשותי מחשב נייד Asus N56VM, אחרי שנתיים של שימוש הגיע זמן לקנות סוללה חדשה, הישנה כבר לא מחזיקה הרבה זמן בסוללה הישנה wear level =69% , זמן תקין לאחר שנתיים? קניתי סוללה חדשה מאיביי, קישור. רשום בדף שהסוללה מקורית מהיצרן. לאחר חיבור הסוללה החדשה הסתכלתי נתונים על הסוללה ב AID64 וגיליתי שהנתונים שונים לרעה מהסוללה שהגיע עם המחשב ה design capacity נמוך מהמצויין על הסוללה ומהסוללה הראשונה. הנה תמונות החדשה הישנה הסוללה באמת מקורית ויכול להיות נתונים שונים, סטייה מהמצויין. או שהמוכר "עבד עליי"?

4. ערב טוב לכולם לאחר בדיקה בפורום מחשבים ניידים ראיתי שאף אחד לא מעלה נושא שכזה וכנראה שזה קשור יותר לעניין האלקטרוניקה החלטתי לפרסם פה . אז ככה - בכל אופו, קניתי סוללה חלופית חדשה למחשב הנייד שלי - הכל עבד טוב ויפה בכמה ימים הראשונים ( יומיים) הסוללה נטענה נפרקה וכ'ו . היום בבוקר הגעתי לעבודה - לוחץ על הכפתור של ההדלקה ודבר לא קורה, בזמן שאתמול בערב הכל עבד מעולה . חיברתי את השנאי - המחשב עלה ובחלונית טעינה מראה לי שיש לי 32 אחוזי סוללה ורשום שהיא נטענת - העברתי ככה כמה שעות ובדקתי שנית, עדיין 32 אחוז. ניתקתי את השנאי וברגע שהשנאי נותק המחשב נכבה , ניסיתי לנתק ולחבר את הסוללה תוך כדי שהמחשב מחובר לשנאי בכדי לאפס אותה וגם זה לא עזר . יכול להיות שאני עושה משהו לא נכון…

• 35 תגובות
    • 6.4k צפיות
  5. Started by Big_White,

יש לי N95 8GB והסוללה שיש שם לא מספיקה ממש... הג'י פי אס גומר אותה די מהר וביחד עם מוזיקה היא בכלל מתה מהר מאוד. הסוללה היא3.7 וכניראה שהיא ליטיום פולימר... עכשיו השאלה אני יכול לקנות סוללה 3.7 בכיבולת של נגיד הממממממ 4000-5000 מיליאמפר או יותר? לחבר אותה על חוטים? (נעשה מתאם מסוללה אחרת) זה יעבוד? צריכות ליהיות בעיות כל שהן? תודה.

• 24 תגובות
    • 4.5k צפיות
  6. Started by danshimsh,

שלום רב, הטלפון האלחוטי (uniden) שלי לט מחזיק מעמד יותר מ-5 דקות של שיחה. מייד לאחר 5 דקות יש צפצופים והוא נכבה לאחר מכן. כנראה שצריך להחליף סוללות. הטלפון עצמו נרכש בחו"ל. על הסוללות המקוריות שלו כתוב:3.6V, 600 mAh BT-905 חיפשתי ומצאתי שני אתרים בהם מוצעים סוללות של BT-905 העניין הוא שבראשון זה 1800 mAh ו http://www.mydigital.co.il/products/219254?aff=Ret&utm_source=ret.co.il ובשני זה 850 .mAh: http://www.newline-el.co.il/topics.php?id=5&productId=422&topicId=65 ? כמו בסוללות המקוריות mAh השאלה היא: עד כמה כדאי להקפיד שיהיה בדיוק אותו ושאלה נוספת היא, בהנחה שנחיתן להיות גמישים, איזה סוללה מבין השתיים עדיפה …

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  7. Started by kkffiirr,

אני מחפש סוללה שתתאים לפרוייקט שתיתן הספק גבוה אבל מצד שני שהמתח ישאר יציב ככל האפשר כמו כן שתהיה קומפקטית. בהתחלה השתמשתי בסוללת 9V סטנדרטית, אבל העסק גומר אותה די מהר, וכעת כשהיא נותנת 7V נשרפו לי שני ULN2803 ואני חושש שזה קשור. בין אם זה קשור או לא, מה כדאי לקחת? יש בפרוייקט מגבר מתח מ9 ל20, שני דרייברים כאלו ומנוע קטן

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. השאלה שלי אם ניתן להחזיר את המתח למספר המקורי שלו וגם את האמפר?

9. מצאתי offline UPS קטן של אדוויס. ה UPS עצמו תקין הסוללה המקורית שלו דפוקה - 12V 4AH יש לי סוללה גדולה יותר 12V 7AH וכן מצבר של אוטו 12V 40AH. הייתי רוצה להוציא מה UPS 2 חוטים ולחבר את אחד מאלה אליו (במקרה שאני אשתמש במצבר אני מוסיף ל UPS מאוורר לקירור - הוא מגיע בלי) הבעיה היא כזאת - במעגל בתוך ה UPS ניתן לראות קווים במעגל שהולכים (כל אחד דרך כמה נגדים ודיודות) מה 240V IN ולתוך החלק של המעגל שעובד במתח נמוך (ומכיל את הסוללה) מסקנה - כשה UPS עובד המתח מהסוללה לאדמה יכול להיות 240 V ! הסוללה עצמה עשויה מפלסטיק ואני יכול להשתמש ב UPS בלי לגעת ב + - של הסוללה. אבל אם נוצר קצר כלשהוא מהסוללה לאדמה (למשל נזילה של אלקטרוליט שנוגעת באדמה או חוט שמתנתק ונופל) המעגל מתח נמוך של ה U…

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  10. הי לכולם קניתי מיני-מחשב Windows, שהגיע עם ספק 12v 2A. אני מעוניין להפעיל את המיני-מחשב הזה בצורה שמנותקת מהקיר, כלומר ע"י סוללה/מצבר כלשהו. מה יתאים לכך? אני מחפש משהו קטן יחסית, ולא בגודל של מצבר של רכב.. כמו כן רצוי מאד שאופיין פריקת המתח של הסוללה/מצבר הנ"ל יהיה כזה שנשאר יחסית יציב על 12v לאורך רוב הפריקה, ולא שיהיה בירידה ואחרי 50-60% יגיע ל-10v.. מה יתאים? תודה רבה

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by kodinover,

כמה אמפר נותנים סוללות AA ו AAA ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  12. Started by yakirsh4,

שלום לכל חברי הפורום, יש לי את האוזניות האלא http://www.turtlebeach.com/products/ps3-gaming-headsets/ear-force-px5.aspx וכרגע אני משתמש בבטריות של דורסל שזה יקר ניסיתי את הבטריות הנטענות של GP וזה לא עבד כמו שצריך ורציתי לדעת אם יש בטריות אחרות שיותר זולות מדורסל ועדיין יעבדו כמו שצריך (עדיפות לבטריות נטענות אבל אם אין בטריון נטענות מספיק חזקות אני ישמח גם לבטריות רגילות יותר זולות מדורסל שעולות 3.2 שקל לבטריה) תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by N N C,

שלום, בתקופה האחרונה החלטתי שאני רוצה לעשות שיפוץ "קל" ללפטופ שלי, כאשר שני התכנונים הראשיים הם צביעת הלפטופ [על זה כבר דיברתי כאן, אבל עדיין לא יצא לפועל] והשני הוא תיקון הסוללה. נתחיל מהשני כי זה קצת יותר חשוב. אני מחפש מקום שמוכר סוללות ליתיום, לא סוללות של לפטופים, אלא ממש את התאי ליתיום [מצורפת תמונה] : בנוסף מצורף מדריך למי שמעוניין גם לשפר את הסוללה שלו במינימום עלות: http://www.summet.com/blog/2007/02/17/laptop-battery-refill/ אוקיי ועכשיו לחלק של המודינג שכולם אוהבים פה. כמו שציינתי בכמה פוסטים אחורה אני מתכנן לצבוע את הלפטופ שלי ונראה שהקיץ סוף סוף יהיה לי זמן לזה, מן הסתם אני לא מתכנן לצבוע ישירות על הפלסטיקה המקורית אלא לקנות אחת חלופית ולצבוע עליה, ולכ…

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  14. שלום יש לי טלפון ביתי אלחוטי , שעובד על 2 סוללות AAA נטענות. הסוללות שהגיעו איתו מהיצרן לא החזיקו הרבה זמן, ולכן אני אקנה חדשות של ReCyko. האם אלה אמורות להיות טובות? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=697953 האם יש עם יותר mAh, בגודל AAA? ואם כן, האם הן יהיו עדיפות, כשמדובר על טלפון אלחוטי? (זה ייתן יותר זמן בין הטענות?) תודה card

• 23 תגובות
    • 5.5k צפיות
  15. Started by m-o-r,

איך אפשר לעשות גיבוי עם סוללה במיקרה של הפסקת חשמל

• 4 תגובות
    • 843 צפיות
  16. לאחרונה נתקלתי במוצר הבא: http://www.advice.co.il/Productdetails.aspx?PID=2295&PcatID=-1 ראיתי שכתוב במפרט: סוללה 18.5Wh 5000mAH מתח /זרם כניסה 5V, 500m A ע"י USB מתח מוצא: 5V / USB זרם מוצא מקסימלי: 1.5 אמפר משך טעינה: כ- 8.5 שעות. האם המוצר יספק לי הטענה בפרק זמן דומה להטענה רגילה בחשמל? האם לדעתכם יש אלטרנטיבות טובות יותר שכדאי לי לשקול? תודה רבה!

• 18 תגובות
    • 4.4k צפיות
  17. Started by wons,

היי חבר'ה החלטתי לאחרונה לפתוח פרוייקט "סוף שבוע" חדש: הפרוייקט הוא גלאי דגים לאחר טיפה בדיקות באנטרנט כיצד הוא עובד הרעיון ניראה די פשוט: http://www.fishfinder-store.com/howfifiwo.html אומנם כשהתחלתי לנתח את הדברים לעומק ולתכנן הבנתי שהדברים לא פשוטים כמו שנשמעו לי בהתחלה והינה מספר שאלות: * הבנתי שהסונארים בנויים על בסיס חיישן פיזואלקטרי. אומנם מתוך הבנתי אפשר ליישם את החיישן באמצעות מיקרופון ורמקול פשוטים מישהו רואה למה לא לעשות את זה כך? * למישהו יש רעיונות לאיטום מפני מים לרמקול / מיקרופון/ חיישן פיזואלקטרי או רעיון שונה לשליחת גל הלם במיים וחיישן לקלוט אותו? אשמח לקבל תשובות ומחשבות נוספות בנושא. תודה, רון.

• 1 תגובה
    • 947 צפיות
  18. רציתי לדעת אם יש שימוש כלשהו לסוני שיזרק אם לא יעשו איתו כלום ! הסוני עצמו עוד נגעתי בו אולי פעמיים מאז שקניתי אותו ! הוא נקנה מחנות ב-1000 פראיירררררררררררררררר ;D

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by iakovl,

אחרי יותר מדי זמן שהאטום שלי יושב "עירום" הגיע הזמן לבחור בית אופציה 1 - "קוביה" w 185mm * h 85mm * d 185mm אופציה 2 - "מלבן" w 180mm * h 70mm * d 300mm

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. הזמנתי X-Controler של טרמלטק, לפני כשבוע עם החוסר מזל שלי הגיע לי כמובן פאנל פגום (פעם במאה שנה יש רכיב אחד פגום והוא נפל דווקא אצלי :) בכל מקרה היום הגיע החדש, פאנל ממש חביב, עיצוב יפה תאורה יפה שליטה נוחה הכל סבבה, הכפתורים רגישים מידי לטעמי (לא מבחינת רגישות השליטה אלא מבחינת עמידות הכפתורים, הם נראים לי חלשים מידי ואם משתמשים ביותר מידי כוח אפשר לגרום לנזק). המינימום זה 6.5V שזה לדעתי לא משהו, אבל בסדר. הכפתורים ארוכים מידי, ממש גבולי, אפשר לסגור את המכסה של הפאנל אבל הוא לא נסגר בקלות.. אם היו עושים מילימטר פחות זה היה מושלם. קשה לכוון לאמצע (המצב הירוק) כי הוא ברדיוס מתחים ממש קטן וסיפור להתיצב על זה, אבל זה לא כל כך קריטי. הפאנל הרדקנו2 של טרמלטק, בתמונות ממש …

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. היי, מאז שהתחלתי פה אני עוד זוכר את הפעם הראשונה ששאלתי מה אפשר לעשות עם המאזר שלי וישר אמרו לי "המארז צועק לצבע!!!" וכמובן שצבעתי אך לא הייתי מרוצה כי זה לא היה עם חריטות ועיניינים (למרות שגם עכשיו אין חריטות)! טוב בלי הרבה דיבורים קבלוווווו את המארז שלי: מצטער על איכות התמונות פשוט המצלמה שלי הלכה לטייל בסין עם דוד שלי,(משווק דברים לארץ).. בקרוב יבוא פאן באס ותאורה... תודה רבה ל...: אני חייב תודה ענקית ל-super guhan שהייה סובלני אלי מאוד בבנית המפסקי on off K למאוררים!!! סוף שבוע טוב וחג שבועות שמח!!!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by danielk9,

בשעה טובה סיימתי עם המחשב!!! ממש יפה לעניים חחה היתי רוצה לעלות תמונות!! רק תנו לי אתר או תסבירו לי איך יש גם סרט של שלב שלב כולל שפיחת השמן למחשב ... אני מדבר בהקשר ל... http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=310343.0

• 42 תגובות
    • 5.6k צפיות
  23. Started by arkadur,

לאחר תקופה לא קצרה באתר, אני מודיע על סיום תפקידי באתר במנהל פורום, וכמנהל מדור אלקטרוניקה ומודינג. אני עושה זאת בצער רב, אך ההחלטה נובעת מאילוצים אישיים, לכן אני מקווה שתגלו הבנה אני מקווה שהחכמתם ולמדתם כמה דברים, בין אם מדובר בפרוייקטים שלי ובעיקר בפרוייקטים של משתמשים אחרים באתר. כל עוד זה תלוי בי - אני אחזור בעתיד לנהל את הפורום, אך קשה לי לאמוד את פרק הזמן הדרוש. תמשיכו להיות גולשים טובים כמו שאתם, נהנתי מאוד לענות לשאלות שלכם, ולתת טיפים הדרושים להצלחת הפרוייקטים שלכם במשך כל השנים האלה לא נתתי ולו אזהרה אחת, וזה לא בגללי, אלא בעיקר שאתם שאפתם ללמוד ולא להתעסק במשמעת. שלא תטעו, אני לא זנחתי את התחום, להיפך, היצר שבי גדל והפך לרעב יותר לתחום הזה, אני עדיין יהיה פעיל…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by danm,

שלום רציתי לדעת מאיפה משיגים את הסורגים האלה על מנת לשמור על הידיים האם יש אפשרות "להתארגן" על זה או רק לקנות עם מאוורר כי יש לי מלא מאוורים בבית ממחשבים קודמים וחבל לי להוציא כסף סתם על עוד מאוורים

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. כל המעגלים המגניבים האלה של סורק טביעות אצבעות או אישונים, כמה הם עולים ומאיפה ניתן להשיג אותם?

דיונים חדשים בפורומים