עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Cooler-Master,

שלום לכולם היום הלך לי הספק כח של המסך. מישהו יודע אולי איפה אני יכול למצוא ספק כח כזה? המסך הוא מה שרשום במפרט מחשב שלי.. עכשיו הנתונים היחידים שרשום על הספק הם 12וולט ו3.5 אמפר זה מה שהוא מוציא.. אז תודה מראש...

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. רכשתי L298N להפעיל סטטפר וע"פ ההDATASHEET המתח אספקה המקסימלי הינו 46V חיברתי 37V והרכיב עלה באש תוך שהוא שורף את הארדואינו (בקר הFTDI נראה תקין) את האספקה הלוגית לL298N התבצעה דרך הלוח של הארדואינו. הארדואינו קיבל אספקה דרך הUSB מה לא עשיתי בסדר?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. מסך LCD דק שטוח 17 אינץ'. עשה "בזזזט" ואז התמונה התכבתה נדלקה ככה פעמים, ומסך שחור וריח מסריח אבל מה זה מסריח של עוף שרוף ממש ריח מסריח מאחורי המסך איפה שיש לו פתחי איורור. ניתקתי הכל מהחשמל חיברתי אחרי כמה זמן - הכל נדלק סבבה מידי פעם "פזזזט" מתכבה נדלק פעם בכמה דקות אבל הריח השרוף מתגבר ומתגבר ומתגבר ממש עוף שרוף מסריח בטח אתם מכירים את הריח הזה אז מייד כיביתי שעוד חלילה לא יהיה בום או משהו אני הרי לא רוצה להמתין שהוא "יתבשל" בקיצור מהתיאור שלי יש מה לעשות? המסך עובד רגיל רק הריח גובר עם הזמן כמה שהוא דלוק ריח מסריח בינתיים הכי הרבה ניסיתי 5 דקות אני מפחד יותר שלא יפוצץ או משהו בקיצור זה לפח? תודה

• 8 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. חברים חג שמח, לפני מספר ימים ביקשתי את עזרתכם כאן. עכשיו כל החלקים הגיעו. חיברתי את הלוח החדש למארז הישן. הספק הקודם מת אז החלפתי זמנית לספק שלי Enermax modu 425. זה החיבורים: אספקת מתח ללוח בלבד (24 פינים ו 4 פינים). HDD, DVD חוברו ללוח אך לא למתח CPU חובר ללוח וכך גם הקירור שלו. קירור מארז נותק הן מהלוח ומהמתח. זכרונות בפנים. זו הפעולה: הפעלתי את מתג ה POWER: לדים נדלקו. כיביתי כעבור 3 שניות וזיהיתי עשן לבן. בדיקה מהירה העלתה שיש רכיב שנשרף. לדעתי יש פגם בלוח. החיבורים היו נכונים והספק איכותי. הייתי שמח להתקשר לחנות ולהחזיר, אך אני חושש שיגידו שבגלל שהרכבתי לבד הם מסירים אחריות. מה דעתכם?

• 10 תגובות
    • 6.7k צפיות
  5. לפני איזה שבוע הייתה קפיצת מתח בבית וקפץ הפקק ומאז הTV מסרבת לעבוד , חיפשתי פיוז כי חשבתי שבטח הוא נשרף אבל לא מצאתי, מישהו יכול לעזור לי בבקשה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. התקשרתי לזיגזג שם קניתי את הקתודה והוא אמר לי שזה קורה הרבה... מה שנשמע לי ממש לא הגיוני אבל החלטתי לבדוק.. לעוד מישהו פעם נשרפה קתודה אחרי כל כך מעט זמן??? תודה מראש, ניר.

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by shahaf14,

מאורר 90X90 או 80X80 לא מזהה בדיוק פשוט שבת חיים... יש הצעות ? אפשרי לפרק אותו ולהתעסק עם הבפנים?

8. Started by Rule The Pc,

שלום אני מנצל את חבר שלי Rule The PC לשחק אצלו GTA SA והמחשב מתחמם כל 10 מגיע לרמות שהמעבד ב50 ומשהו מעלות והסיסטם זון 1 ו-2 נושקים ל50. האינטל אקטיב מוניטור (תכנת ניטור חומרה של אינטל) מצפצפת וגילי לא רוצה שאני אמשיך לשחק עד שהמכונה תתקרר... האם הדרישה שלו מוגזמת? עד כמה מעלות זה בסדר להמשיך לשחק?

• 3 תגובות
    • 810 צפיות
  9. שלום, מצ"ב תמונה. קניתי אותם בארה"ב מ-B&H Photo ואחריות נגמרה. אני יודע שיש 2-סוללות בכל צד ולדעתי הייתה סוללה אחת שפועלת כי משך נגינה קצר פי 2 ממה שמבטיח יצרן וגם טעינה מתחילה מ-50% ולא מ-0% כשאני מרוקן סוללה. האם למישהו יש כאלה? מישהו יודע איך מחליפים סוללות? תודה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by PhP dUdE,

שלום, טוב אני חייב להודות,זה לא בדיוק מארז מחשב אלא קופסאת בקרה למנועי סטפר שאנוכי תכנן ומתכוון למכור,הבעיה שאני רוצה לסגור את הקופסא לגמרי(תיהיה עשויה מאלומניום) לרתך זה לא אפשרות,אשמח לשמוע דעות נוספות.

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by madix,

הנושא הזה לא כל כך קשור למחשבים, אבל קיוויתי שלקהילת המודרים כאן יהיו כמה פתרונות יפים לבעיה שלי. אני רוצה להתקין מדיח קטן על השיש במטבח, אבל יש בעיה לחבר את הצינור של המדיח לברז הקיים, וצריך לחבר אותו לחיבורים שבארון מתחת לכיור. האינסטלטור אמר לי שיש שתי אפשרויות: 1. להחליף ברז, ויכול להיות שיהיה צריך גם לעשות עוד חור בשיש או בקיר כדי להתקין אחד חדש שיתאים. 2. לקדוח חור בצד הארון איפה שלא כל כך רואים, ולהעביר את הצינור משם. עכשיו, מכיוון שזאת דירה שכורה, אני לא רוצה להתחיל לעשות חור בשיש ולהחליף ברז, אז הרעיון השני די מצא חן בעיני. עקרונית הבעל דירה אמר שאין לו בעיה עם זה, כל עוד אני סוגר את החור בצורה נורמלית אם אני אצא מהדירה. אז השאלה היא - איך לסגור את החור בארון (קו…

• 6 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. אתם בטח מכירים את מארז ה-Sunbeam Transformer שסיקרנו באתר. המארז הזה מגיע אם 2 מאווררים צדדיים ואחד עליון (שלושתם בגודל 80מ"מ) שניתן לראות בתמונות הבאות: ובצורה קצת ברורה יותר: אני לא עושה שימוש במאווררים הללו (120מ"מ מכניס אוויר ו-120מ"מ מוציא אוויר מספיקים לי) ואני רוצה לפרק את המאווררים והגרילים שיש כרגע ו-"לסתום" את הפתחים שנשארו עם פרספקס, פלסטיק או משהו אחר. כפי שאתם רואים, המאווררים והגרילים מחוברים למארז עם ברגים ואני רוצה לעשות שימוש בברגים אלו למקרה שבעתיד ארצה לעשות שימוש בפתחים להרכבת מאוורר (לכן, אטימת הפתח ע"י הדבקת פלסטיק או כל דבר אחר לא באה בחשבון). השאלה: האם ניתן לרכוש פלסטיק או מתכת מרובעת דקה בגודל 80מ"מ שמגיעה עם ארבעה חורים מוכנים מראש? רצו…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by grove,

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Homey,

שלום רציתי לדעת אם הסדר של הרכיבים במעגל כלשהו משנה... כלומר אם יש לי סירטוט של מעגל שהמתח מגיע לרגל אחת של נגד וגם לרגל אחת של טרנזיסטור מסויים ומשם לשאר הרכיבים, זה משנה אם המתח יגיע קודם לנגד ואחר כך לטרנזיסטור? כלומר שאני אחבר על לוח PCB שורות, קודם את הנגד , אחר כך את הטרנזיסטור (ככה ששני הרגליים שצריכות לקבל מתח על אותה השורה) ואז זה משנה אם אני אחבר את המתח בראש השורה, ככה הוא יגיע ראשון לטרנזיסטור, או בתחתית של השורה ככה זה יגיע ראשון לנגד? שירטוט קטן למי שלא הבין - נגד - - טרנזיסטור - מתח - במצב זה המתח יגיע קודם לטרנזיסטור ומשם לנגד (כל ה "-" האלו זה כאילו רגל אחת שנמצאת על אותה השורה כמו השאר) או - טרנזיסטור - - נגד - מתח - תודה

• 3 תגובות
    • 850 צפיות
  15. Started by K0sTa,

חברה אני צריך משהו ממש פשוט, זה גומי U או גומי H ? אני אישית חושב שזה H אבל שואל כדי להיות בטוח... תודה

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  16. Started by Aviram,

אני רוצה לצבוע כונן CD. 1. איזה סוג ספריי צריך? 2. והאם כל מה שאני צריך לעשות זה להוציא את הפאנל, לנקות אותו, ולרסס?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by SV,

היי,ראיתי את המדריך החדש שהוסיפו על איך לצבוע את הכונן האופטי אבל לא הזכירו איזה חברה או סוג של צבע ממולץ להשתמש ושיהיה איכותי.. אז יש לכם המלצות לצבע ספריי שחור ואיכותי לצביעת הכונן האופטי של יורד ?

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  18. Started by card,

שלום יש סוגי הלחמות שדיי קל להלחים אותן, לדוגמא אחת: אם יש לנו PCB עם חורים ואנחנו רוצים להלחים אליו רכיב, אז זה סוג של הלחמה שהולכת דיי בקלות, כי החור מחזיק את הרגל של הרכיב. אבל יש הלחמה מסוימת שתמיד מאד קשה, והיא ההלחמה מהסוג הבא: בסוג ההלחמה הזה, יש לנו קצה של חוט, והוא צריך להיות מולחם במקביל לרגל כלשהי של רכיב. ההלחמה הזו קשה יותר בגלל שכאן, בניגוד לדוגמא הקודמת עם ה-PCB, אין לנו את החור של ה-PCB שמחזיק את הצד השני של ההלחמה. יש לנו פה שני צדדים של ההלחמה(רגל של רכיב, וקצה של חוט), שניהם מקבילים, ואין שום דבר שתופס את אחד עם השני. Helping Hands עוזר קצת, אבל ממש קצת. ללפף את החוט סביב הרגל של הרכיב גם יכול לעזור(והפעם לא קצת, אלא הרבה), הבעיה שלא תמיד מ…

19. כך תנצלו את הספק השרוף שלכם! במדריך הבא אני אפרט כיצד ל"הרוויח" מאורר מספק שנשרף וכן איך להוסיף לכם עוד חיבור במחשב (חיבור של ספק כוח). קודם כל אני מסיר כל אחריות בנוגע לכתיבת מדריך זה, וכל התכנים שנאמרים כאן הם בגדר המלצה בלבד. שימו לב: שהוספת חיבורים מרובים לספק כוח עלול לגרום לקריסה של המחשב, ולכיבויים פתאומיים. המדריך: מצרכים: 1. ספק כוח שרוף 2. מברג 3. אזוליברן/סלוטייפ 4. מפצל לחיבור ספק כוח (לא חובה). מתחילים לוקחים את הספק כוח השרוף (עיינו בתמונה) http://karavila.net/modging/1.jpg ומסירים ממנו את 4 הברגים (סימנתי בעיגולים אדומים). לאחר מכן פותחים את המכסה של הספק ורואים את הדבר הבא... http://karavila.net/modging/3.jpg מרימים את הספק לצד (איפה שהמאורר) וניתן לראות …

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by 1_Nike_1,

זה משנה כל הסוגים והגדלים.... עם עופרת, בלי עופרת... ראיתי שיש 60/40 ויש גם לפי קוטר... אני רוצה בדיל פשוט להלחמה יום יומית של אלקטרוניקה, דברים קטנים. שיהיה חזק ואיכותי. ואם העופרת/לא עופרת קשור לעניין סביבתי, אז אשמח לדעת מזה... תודה מראש :]

• 2 תגובות
    • 5.8k צפיות
  21. Started by LockOn,

היי, יש לי מחשב נייד של acer מסדרת ה aspire one. הסוללה המקורית שקיבלתי עם המחשב נהרסה כנראה בגלל מתאם שהתקלקל. ראיתי בחו"ל בטרייה של 5200 מילי אמפר (6 תאים) במחיר 43$ (סביר ואפילו דיי זול). כשרציתי להזמין ראיתי שהבטריה המקורית היא LI-ION וזאת שבאתי לקנות היא LITHIOM .. מה זה אומר מבחינתי? שווה או לא? תודה מראש =]

• 11 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. Started by card,

שלום כשהתחלתי עם נושא המיקרו-בקרים, קניתי בהתחלה סט קבלים מ-electrodragon, קבלים אלקטרוליטיים פשוטים, במגוון ערכים: http://www.electrodragon.com/?product=radial-electrolytic-capacitor-1uf-470uf-12-kinds-10pcs מידי פעם כשהייתי שואל כאן שאלות על נושאים מסוימים, הייתה עולה המלצה להשתמש עבור המעגל הספציפי המדובר, בקבל מסוג אחר דווקא, ולא אלקטרוליטי, למשל עקב סיבות של ESR גבוה בקבל אלקטרוליטי. מה שהייתי עושה במקרים האלה, זה הולך ל-tayda, וקונה משם כמה קבלים בודדים מהסוג המתאים, בערך המתאים, ספציפית עבור אותו מעגל. אני מעוניין עכשיו להזמין מ-tayda "סט" של קבלים, מסוגים אחרים ממה שיש לי. יש לי כבר אלקטרוליטיים, אני רוצה אחרים. tayda לא מוכרים סט, אבל אפשר פשוט לבחור סו…

23. אז ככה, מה שאני רוצה זה לקחת שני סטים של חוטים (בכל סט פלוס אחד ומינוס אחד) לחבר אותם לסוויצ' שנשלט ע"י כל אחד משני שלטים אלחוטיים. רצוי, כמובן אם אפשרי, שהרכיב האחרון ששידר יקבע, כלומר אם עכשיו בשלט אחד העברתי למצב 1, ולקחתי את השלט השני והעברתי בו למצב 2 אז בסוויצ' יתקבל האות 2. רכיבי התקשורת רצוי שישתמשו בסוללות (כמה שיותר קטנות), אם הוא יוכל להשתמש ב-3.6V 800mAh של NiMH זה יהיה מושלם מבחינתי. מרחק התקשורת צריך להיות לפחות 15 מטר מהסוויצ' כולל קירות. זה אמור להיראות בערך ככה (תרשים): יש למישהו רעיונות? לפחות איזה רכיבי תקשורת כדאי להשתמש? לשירותי יש מערך של כל כלי העבודה שקיימים בעולם, ורכיבים אלקטרוניים מפה ועד הודעה חדשה, וכאלה שאין אפשר לקנות

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by CyberBot,

אני רוצה לעשות סויץ' טאץ לזה: http://img.dxcdn.com/productimages/sku_230867_1.jpg שיפעיל לדים המתח זה יהיה חיבור מולקס מספק העניין שאני רוצה לשתמש בו ללא ארדואינו כי זה מיותר או להשתמש בattiny84 שאני יתכנת דרך הארדואינו אבל העדיפות ללא מוח כלומר אנאלוגי ושיהיה TOGGLE תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. יש לי סוללת ליתיום נטענת שמתח הכניסה הוא 12V ואני רוצה להטעין אותה דרך המצת ברכב (ברכב מצבר 12V) רציתי לדעת: 1 האם אני יכל לחבר אותה ישירות למצת כלומר + ו- ישירות ל + וה- במצת ללא רכיב נוסף כל שהוא בינהם. על מנת שיטעין 2 במידה וכן (לדעתי כן) איך אני יכל לדעת מה תיהיה מהירות ההטענה. ? (אמפר שעה)

• 18 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים