אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אנחנו מתחילים פרוייקט בבית הספר --> קובייה אלקטרונית ורציתי לדעת בערך כמה עולה מברג וויראפ ומאיפה אפשר למצוא אותו במחיר זול יחסית... תדה לעונים
-
- 4 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום לכולם, הבנתי שצריך לחבר את החוט האדום לצהוב ואת השחור לאדום, אבל.. איך מנתקים אותם מהמיקום הנוכחי שלהם מבלי לגרום נזק?
-
- 8 תגובות
- 813 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המוד שלי ? תכנסו בו http://photos.walla.co.il/haqhaq השקעתי עליו הרבה וכל החלקים עשיתי אותם בידי ללא כלים אבל אני לא מרוצה מהצואות :-* לצערי הרב :'( לא עשיתי את בגרות המתמטיקה בגלל המוד הזה
-
- 13 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אני רוצה תוכנה שאני אוכל לשרטט בה מעגל ושהיא תיצור לי ממנו ארגון של כל הרכיבים על לוח מודפס (אני רוצה לצרוב מעגל או שניים עם חומצה וכל זה..) אני יודע שיש תוכנות ופעם הייתה לי אחת אבל לא הצלחתי להישתמש בה, תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מזמן לא הייתי בפורום עקב זה שלא לי אינטרנט.. (כןכן הורים מניאקים) ועכשיו לנושא, יש לי כזה מתג אבל עם 6 רגליים.. אין לי מושג איך ולאן אני מחבר מה... אני רוצה לבנות משהו בסגנון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=79625.0 אבל רק 2 מצבים... אז חשבתי להעביר את המינוס דרך המתג... אבל אין לי מושג לאיזה רגליים לחבר.. אז לשאלות: א. מה עושה כל רגל? ב. אם הרעיון אמור לעבוד טוב?
-
- 6 תגובות
- 906 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר את המעגל ל 12 v אפשרי? למה יש לי בסכמה שני v+ זה מקור מתח אחד אז אני מחבר את שני החוטים לאותו מקור מתח ועוד משהו אני יכול לשים במקום הלדים הרגילים לדים ub אדומים כחולים וירוקים ואתם יכולים לתת לי רשימה של הרכיבים כי אני אישית לא ממש מבין מה רשום שם תנו לי רשימה ברורה של הרכיבים (לפני שאתם אומרים מה לא ברור ברשימה שלהם אז אני מתכוון לרשימה שמה שאפשר לכתוב בעברית שהיה בעברית) שאני יכנס לחנות יראה למוכר את הרשימה והוא יביא לי חלק חלק ואני רוצה לחבר את הכל על מטרצה איזה גודל של מטרצה אני צריך פה בערך וכמה החלקים יכולים לעלות כולל הלדים ub (פחות או יותר) תודה רבה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 846 צפיות
-
-
יש לי שאלה מאיפה אני יכול לקנות חוט מולקס כזה ומאיפה אפשר לקנות גם לדים ונגדים עם מישהו מכיר חנות מסביבות ראשון או חולון שיגיד לי בבקשה תודה.....
-
- 7 תגובות
- 817 צפיות
-
-
-
-
יצא לי לקרוא בהרבה מקומות שהספרות בשפה הבינארית 0 ו-1 מיצגות רמות שונות של מתחים 1 מיצג 5 וולט ו0 מייצג שאין חשמל. עד כמה שהבנתי הדבר הזה איננו נכון- 0 מייצג רמה נמוכה של מתח 0.7 וולט ו1 מייצג 5 וולט (?) מישהו יכול לחדד לי את הדברים- להפנות אותי למקור מידע שיסביר לי מה נכון ולמה? תודה.
-
- 17 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
תראו איך אפשר לשלב בין ההנאות הקטנות של החיים - אלכוהול ומחשבים ;D http://www.metku.net/index.html?sect=view&n=1&path=mods/whiskypc/index_eng
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם הרגליים של הפוטנציומטר הם כמו הרגליים של מפסקי ה on/off כאילו אם מחברים אותם באותה צורה.. כי אני רוצה לבנות פאן באס... עכשיו במקום המפסקי on/off רציתי לדעת אם במקומם אני יכול לחבר פוטנציומטר... תודה מראששש
-
- 3 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אני לא יודע אם לכאן זה מתאים, אבל זה למטרות מודינג אז רשמתי כאן. אני צריך להוציא מהמחשב בקרה של 5V ע"י תוכנה. חשבתי להוציא מהLPT (יש לי גם תוכנה שעושה את זה) אבל היות ואני מרכיב LCD האופציה הזאת יורדת לצערי. על המחבר הסריאלי בפינים 1 7 5 יש לי מקלט IR. יש דרך להוציא בקרה מאחד הפינים שנשארו לי אחרי החיבור של הLCD והמקלט IR? יש דרך להוציא בקרה של 5V (שתישלט ע"י תוכנה) בדרך אחרת מהמחשב?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני באמצע פרוייקט שבו עשיתי מארז מפרספקס. והMOBO יושב ישר על אחד הלוחות. היה לי סיוט לנסות להעשות חורים בדיוק במקום בלי שבלונה. בעזר השם אני רוצה לעשות עוד ועוד מארזים, ואני רוצה שיהיה לי שבלונה/הספקה של מגשים כאלה. אז אולי יש למשהו שבלונה שרטוט מדוייק שאפשר להוריד, להדפיס ולחתוך בהתאם. או שאולי מישהו יכול להציע לי דגם זול ממש שממנו אפשר להוציא? כי היה לי מארז מגעיל, אבל הוא היה מפח דק ולא הצלחתי להוצי ממנו שום דבר.
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
אני לא יודע אם זהקשור לפה, אבל איך אני מכין יציאות קידמיות של רמקולים ומיקרופון לפנל מכרטיס הקול (sound bluster)
-
- 25 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
האם זה יעבוד לדעתכם או שזה מעמיס יותר מדי על המולקס? הנגדים ללדים (בהתחשב בזה שיקבלו מקסימום 12V) יספיקו (לד של 3V)? מטרת ה"Multiswitch" היא לכבות את כל הלדים בלילה. הפוטנציומטרים יחלישו את עוצמת המאווררים בין 7V ל12V, ואני מניח שהלדים יחלשו איתם, נכון? מטרת הפאנבס היא לדאוג לאפשרות החלשה של מאווררים, וגם לשלוט על התאורה במארז (כפתור אחד לכולה יספיק). עצות הצעות וכו' יתקבלו בברכה. [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר לד ליציאה של הספק כח שמתחברת לכוננים, אפשר לשים את הלדים לבד (את הפלוס פחלק האדום ואת המינוס בשחור מתוך הארבע..) בלי נגד או משהו כזה?
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם! לפני הרבה זמן התחלתי לבצע מודינג על המארז שלי.. הדברים שעשיתי: צביעת המארז, הוספת חלון,עטיפת הכבלים באיזולירבנד אדום(חוסר כסף לקניית סליבינג) וצביעת מאוורר פשוט בכתום. אני מתכנן לבנות אלמנט תאורה ופאן באס לפי המדריכים באתר. מה שאני חושב לעשות זה לצבוע את הפאנלים שצבועים כרגע בכתום לצבע שחור/כחול ולבנות את אלמנט התאורה בשילוב של אדום וכחול או רק כחול תלוי באיזה צבע אצבע את הפאנלים. השבוע אני קונה מנעה מאוורר לדים כחול והוא יהיה בחלון. רציתי לדעת מה דעתכם? האם כדאי להשאיר ככה ולהתאים את התאורה לצבע הכתום?..אם יש לכם הצעות לשילוב אשמח לשמוע. האם כדאי ללכת על שילוב צבעים אחר לגמרי ממה שחשבתי? ד"א כרגע גג המארז והדלת השנייה ריקים ומשעממים אשמח לקבל הצעות…
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אם זה לא המקום המתאים נא להעביר ואתכם הסליחה עכשיו, האם אפשר לחבר רמקול של מערכת סטריאו למחשב ללא המערכת עצמה?, ז"א, האם אפשר לחבר אותו לבננה פשוטה ולחבר אותו לכרטיס קול של המחשב? ואם כן תגידו לי איך, אני מת להיפטר מהעמרכת הישנה שלי אבל הרמקולים טובים ואני יכול להוסיף אותם למה שכבר יש לי תודה רבה, אוריה
-
- 5 תגובות
- 724 צפיות
-
-
עם איזה כלי עושים את זה? כמה זה עולה ואיפה קונים? זה קשה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי לוח של ג'יגה בייט (KT400...) ומארז ג'נרי (9950 ATX) רציתי לדעת אם מישהו ניסה להחליף את לד הPOWER (לד רגיל) ללד UB. השאלה שלי היא: האים הלוח נותן מתח\ זרם מספיקים (ולא גדולים מידי!) בשביל לד UB? ואני מבקש: תשובות ענייניות בלבד! שאלות של "למה..." לפרטי. תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשבתי לעצמי אם זה אפשרי לצבוע את פנים המארז הכלובים של הCD HD הכול.. צביעה רגילה + לקה שלא ישרט.. זה לא אמור להפריע לחומרה או משהוא נכון?
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
אני יודע שהעלו את הנושא הזה פה מלא פעמים וכל פעם אמרו שצריך בקר מיוחד אבל נראה לי שבמסך הזה יש לי את הבקר שלו מובנה למסך.. ולא מתחבר לכרטיס מסך במחשב הנייד זה היה מחשב נייד 386 IBM המסך הוא איזה 10" שחור לבן יש לי מדבקות עם פרטים עליו: LRS1751-R1AE LS0350LG ZD-03-0235 זה היה מסך של מחשב IBM PERSONAL SYSTEM/2 L40 SX אם תרצו אני אוכל להעלות תמונות שלו והכל אבל זה ייקרה רק עוד שבועיים (סוגר שבת) למישהו יש מושג אם אפשר לעשות עם המסך משהו? מוד לחיבור למחשב.. משהו מעניין?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בצד המארז סתם פתחים כאלה של חורים קטנים כאלה.... אין לי בצד המארז מאוורר. האם לסגור את החורים?
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
אתם בטח מכירים את מארז ה-Sunbeam Transformer שסיקרנו באתר. המארז הזה מגיע אם 2 מאווררים צדדיים ואחד עליון (שלושתם בגודל 80מ"מ) שניתן לראות בתמונות הבאות: ובצורה קצת ברורה יותר: אני לא עושה שימוש במאווררים הללו (120מ"מ מכניס אוויר ו-120מ"מ מוציא אוויר מספיקים לי) ואני רוצה לפרק את המאווררים והגרילים שיש כרגע ו-"לסתום" את הפתחים שנשארו עם פרספקס, פלסטיק או משהו אחר. כפי שאתם רואים, המאווררים והגרילים מחוברים למארז עם ברגים ואני רוצה לעשות שימוש בברגים אלו למקרה שבעתיד ארצה לעשות שימוש בפתחים להרכבת מאוורר (לכן, אטימת הפתח ע"י הדבקת פלסטיק או כל דבר אחר לא באה בחשבון). השאלה: האם ניתן לרכוש פלסטיק או מתכת מרובעת דקה בגודל 80מ"מ שמגיעה עם ארבעה חורים מוכנים מראש? רצו…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-