עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by spide220,

תיראו,אין לי דרמל או כלים מיוחדים,אז אפשר עם סכין יפנית או סכין מטבח אפילו לחרוט על הפרספקס? ושיהיה חריטה יפה ונקיה? וגם מאיפה אפשר לקנות גופי תאורה כרומים? http://imgsrv.pic4u.co.il/945db2522194cf84c647dc8ab4bdf1d0030000.aspx

• 1 תגובה
    • 975 צפיות
  2. אז ככה: יש לי מאוורר אנרמקס 120מ"מ שבא עם פונציומטר. אבל גם על עוצמה מינימלית הוא עדיין רועש לי מדי. ניתן לעשות לו את טריק ה 7V או שזה מסכן את המאוורר? תודה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. יש לי מאוורר של הספק כוח הישן שלי, אני רוצה לחבר אותו למחשב שלי,אבל אני לא יודע מאיפה לתת לו חשמל ואיך. אם זה עוזר על המאוורר רשום 12V 0.12A . תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 891 צפיות
  4. Started by thedag,

כבר פעם שניה שאני בונה את המקלט IR ולא מצליח לי... אולי הבעיה היא ברגליים או בקבל +- אני לא יודע.. יש לי קבל כחול כזה שכתוב עליו 4.7uF 50V העינית IR אותו דבר כמו במדריך המייצב מתח הוא L7805CV הדיודה היא אותה דיודה הנגד הוא אותו נגד אני כבר לא יודע מה לעשות אולי הבעיה היא במחשב? תודה.

• 4 תגובות
    • 765 צפיות
  5. Started by Moty_p,

איזה באסה ככה לאת לאת נמחקה לי האות W מהמקלדת וזה די מעצבן למישהוא יש רעיון טוב איך אני יכול להחזיר את האות למקלדת ליצור אותה מחדש רק לעשות את זה מקצועי ויפה בדיוק כפי שהיה קודם השמח לרעיונות...

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. Started by ZiggyMan,

CD24 -3BZ אותה מנורה כמו בלינק http://www.jb-electronics.de/html/elektronik/nixies/n_cd24.htm רק שבגרסת 3BZ יש לה תושבת מובנה. 200₪ ליחידה. יש לי תחושה שאם לא ימצאו קונים, אני אבנה מהם בסוף שעון וינטאג' בסגנון https://lockerdome.com/6391315667620929/7222566758788116

7. Started by arkadur,

יש לי EEE PC ששכב בצד לא מעט זמן. ללא ספק הסוללה נפרקה. מסתבר שהשנאי נדפק (הוא לא מוציא מתח בכלל) ולכן אין טעינה והמחשב לא נדלק. ניסיתי לטעון אותו עם שנאי אחר שיש לי שמוציא 8V (במקום ה9.5 שהמחשב צריך), אומנם מדובר בסטייה - אך המחשב לא מזהה אותו גם. (לא נדלק ולא נטען) לדעתכם המתח נמוך מידי, או שמדובר במעגל על הלוח של המחשב (פתחתי אותו, החיבור לשנאי יציב, יש רציפות למייצבי המתח וכו') אשמח לשמוע דעות נוספות

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  8. האם זה אפקט מראה? כי עשיתי את זה עם ספריי רגיל עשיתי 4 שכבות בלי לשייף כל שכבה...

• 31 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. Started by zivM,

שלום לכם, לאחר התלבטות בין כמה חנויות החלטתי לרכוש מנעה מחשבים את האביזרים הבאים: 2 קתודות UV לייזר לד (3 מנורות) כבלים זוהרים UV מצלמת אינטרנט. עשיתי הזמנה מרוכזת,אבל....... הופתעתי מהשיחה של נציג השירות: "אין לנו כרגע שום דבר ממה שציינת במלאי,זה יכול לקחת כחודש עד שאני אזמין,תרצה לבטל או להשאיר את ההזמנה?" במילים האלו בדיוק אחד לאחד,אני הייתי בשוק,אמרתי לו למה כתוב אז באתר שיש במלאי ואתה אומר שאין? מילא מוצר אחד אבל הכול ???? אומר לי כן מצטער יש חוסר במלאי. לאחר בירור מעמיק עם כמה גורמים שעובדים עם החנות הזו,מסתבר שמנהל החנות מפרסם דברים על ימין ועל שמאל שבכלל אין וזה חלק משיטת השיווק שלו לדחוף דברים אחרים. לדוגמא: חבר שלי הזמין כרטיס מסך 7600 החדש. כמובן נחשו מה-אזל המ…

10. Started by guyb7,

אני רוצה להתחיל פרוייקט של התקנת נעילה לחדר באמצעות RFID. הדלת היא דלת פשוטה ללא מנעול קיים, וזו לא הכניסה לבית, לכן כל כך חשוב לי שהאבטחה תהיה בשמיים. כל הקיטים שמצאתי ברשת אמורים להחליף את כל מנגנון הנעילה של הדלת (כל הבריח) וזה מעבר למה שאני צריך. אני חושב לקנות את קורא ה-RFID וה-controller, ולחבר אותם למנגנון מכני כלשהו שאני אאלתר ואתקין על הדלת והקיר שלידה. הבעיה היא שהניסיון שלי באלקטרוניקה כרגע לא מדהים, ואני לא בטוח איך לגשת לזה (כמובן שאני מוכן להשקיע את כל הזמן הנדרש בשביל ללמוד את מה שצריך). המטרה העיקרית שלי היא ללמוד, ופחות חשוב לי שהדלת תהיה חסינה לניסיונות פריצה, וכל העסק גם לא חייב להיראות אסתטי. מישהו פה התעסק פעם עם משהו דומה? יש איזשהו רכיב נעילה…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Asaf.Y,

נערך

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  12. כשהברגתי את הלוח בשביל להוציא אותו בטעות כנראה הבאתי מכה לצ'יפ פיצפון והוא נפל אני מחפש מישהו שיכול לחבר אותו ויש לו נסיון בדברים האלה. אני ישלם לו 200 ש"ח אם הכל יעבור בהצלחה. אני מירושלים... מישהו מעוניין? וזה דיי דחוף... רשמתי את זה כאן כי זה המקום היחיד שאני מכיר שאני חושב שאנשים יכולים לתקן דבר כזה מס הפלא שלי 0508421615

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. במסגרת נסיונותי הדי נואשים להתקין גוף קירור לכרטיס המסך (ואפילו פתחתי על זה ת'רד בפורום אוברקלוק) גרמתי לאחד הרכיבים ליפול מהכרטיס... אני לא מבין בגדול באלקטרוניקה אבל אבא שלי אומר שזה קבל. הכרטיס היה כמובן מחוץ למחשב כשזה קרה ומן הסתם גם לא החזרתי אותו, צירפתי כאן קישור לתמונה שמראה איזה רכיב נפל, בתמונה הוא עוד ישנו כי היא נלקחה לפני זה אבל סימנתי את מה שנפל. חשבתי מחר לקחת את הכרטיס לאיזה מעבדת טלוויזיות או משהו כדי שילחימו לי אותו בחזרה עם הכלים המתאימים, לדעתכם, מה הסיכוי שהוא יפעל אח"כ? הנה הלינק לתמונה: http://img362.imageshack.us/img362/6767/missingpartxu9.jpg

• 6 תגובות
    • 929 צפיות
  14. Started by nargsi,

מקווה שהגעתי לפורום המתאים. לאחרונה חווינו מספר אדיר (ועדיין חווים) של ניתוקים רגעיים באינטרנט, תקלה שחווינו גם בHOT וגם עם בזק. בהוט הרימו ידיים, אבל בבזק הצביעו על כך שהכבל בקיר שמוביל מארון התקשורת אל הנקודה שבה הראוטר לא תקין (עשוי מפלסטיק זול לדבריהם). בדקנו את זה והתקנו נקודה זמנית (יחד עם הטכנאי) בארון התקשורת וחיברנו לראוטר ואכן לפי הבדיקה שלו (שמופיעה לו בסמארטפון) החיבור השתפר פלאים. ניסינו להחליף את הכבל אבל הוא תקוע בקיר והטכנאי אמר שאפשר לעשות בעזרת חשמלאי נקודת חשמל בארון התקשורת. מהבדיקה שלי לא ראיתי תעלה שמובילה בין שני הארונות (שעל אותו קיר ובמרחק של פחות ממטר זה מזה). שאלתי חשמלאים והתברר שהמחירים די גבוהים וכל חשמלאי מציע א…

15. Started by ras81,

שלום כאשר ניסיתי להחליף את המולקס נקרע לי אחד מהחברים (נקבה) של החוטים של הספק, והחוט נשרק ביד והפין בתוך נשאר תקוע במולקס. לקחתי חיבור ממאוור ישן וחברתי ע"י ליפוף חוטים ואז סגרתי ע"י שרוול חום ואיזולירבנד מעל. האם זה יספיק או שעלי לעשות משהו אחר. הפחד שלי הוא שבגלל שמדובר בחשמל השרוול חום הזה(שרק מתכווף בעצם) או משהו אחר במערכת יתלקח ויגרום לשריפה כאשר אינני בבית והמחשב דלוק או במקרה שני ייגרום לקצר במערכת שלי. אשמח לדעתכם ועצתכם תודה

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. יש לי מאוורר 40 מ"מ (חחח) ונקרע ממנו 2 החוטים שמתחברים אל המולקס איך אני מחבר אותם חזרה? פתוח תמאוורר ומלחים או מה? אני לא יודע איך לפתוח אותו גם..

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. יש לי שני סוגים שונים של עכברים של microsoft ושניהם אופטים בשניהם נקרעו לי הכבלים יש בשניהם גם את אותו סוג של כבל צבעים אדום לבן ירוק שחור ואחד נחושת כולו חיברתי בכל עכבר בחזרה את הכבל וכשאני מחבר את היו אס בי המחשב לא מזהה בכלל את העכבר אפילו הנורה האדומה שלו לא נידלקת ככה זה בשני העכברים וחיברתי בין החוטים טוב ככה ששום חוט לא נוגע בשני! החלפתי גם בין שני הכבלים לשני העכברים כי בשניהם יש את אותו הכבל אבל גם...לא עובד... מה הבעיה? ומה אני יכול לעשות? יש איזה דרך??? תודה!!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. ניחשתם את המוד הקודם שלי- עכשיו נראה אם תדעו מה השימוש של המוד הזה. מצורפת תמונה ענבר. [attachment deleted by admin]

• 51 תגובות
    • 5k צפיות
  19. Started by Andrey22,

איפה אני משיג חלון פרספקס חדש?

20. Started by DimaX,

שלום! אתמול בטעות הכנסתי אצבע לתוך המאוורר TT 90MM כשהוא במהירות סיבוב מלאה, והכנף שלו נשברה.. :(:( זה היה מאוד מאוד כואב!!!!תהיתי אם יש דרך להחזיר את הכנף למקומה בעזרת דבר כלשהו... :-\ (?) כשהוא עובד בלי הכנף אז הוא מאוד מאוד רוטט.. ממש ממש חזק.. אפילו דיי קשה להחזיק אותו בלי שהוא יקפוץ מהיד.. רק עם מצמידים אותו ממש ממש חזק לשולחן, אז הוא לא רוטט... היו לו 7 כנפיים.. עכשיו יש 6.... מה עושים ? היש דבק אשר מספיק חזק בכדי להחזיק את הכנף השבורה במקומה ומספיק חזק להתנגדות של האוויר שיידחף? או שהאם אפר להשתיק את הויברציות של המאוורר בלי הכנף...(?) הוא הרבה יותר חלש בלעדיה???? פשוט ממש חבל לי לזרוק את המאוורר.. אולי יש דרך להחליף פרופלור????(אחד שיתאים בול למבנה האוירדי…

• 24 תגובות
    • 3.8k צפיות
  21. Started by Aviko,

מאיפה לקנות חדש? איך להתקין,,? תודה לעוזרים?

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. יש המלצות? אני עכשיו עם מלחם 60W עיפרון. נמאס לי לריב איתו, לוקח לו המון זמן להתחמם ובקושי הוא ממיס את הבדיל. אני רוצה מלחם איכותי ונוח, עד 300 ש"ח בערך.

• 21 תגובות
    • 5.6k צפיות
  23. חשבתי שאולי בגלל שפה מתעסקים הכי הרבה בהרכבות וכאלה זה יהיה הפורום הכי מתאים, נשברו לי אוזניות כאלה: http://www.buysnow.com/catalog_images/Skull%20Candy/md/lowrider_blackgold.jpg ניסיתי להדביק בדבק מגע (זה הצהוב שלוקח לו 24 שעות להתייבש) וזה ממש לא נראה לי מחזיק.. זה גמיש מדי ויכול להשבר כל דקה.. איזה דבק כדאי להשים? אני רוצה שזה יראה כאילו לא קרה להם כלום..

• 40 תגובות
    • 6.1k צפיות
  24. Started by 8-Ball,

שלום לכולם, יש לי מארז חדש של צ'נברו, הוא בצבע שחור והוא עשוי אלומיניות או סוג אחר של מתכת שרטתי את הצד שלו ונהיו לו שריטות קטנות כאלה לבנות, כלומר ירד שם הצבע השחור, איך אני צובע את זה בחזרה בלי שיראו את הסריטות? אני בטח צריך ספריי שחור אבל איך אני אדע שיש להם גוון זהה כך שלא יראו הבדלים אחרי הצביעה? בנוסף איפה אני קונה את הבצע ובכמה? תודה לעונים

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by rockstarr,

היי חברים. אני די חדש בתחום הזה ורציתי לשאול. חיברתי ללוח BREADBOARD סוללה (ללא ארדואינו) של 1.2 * 2 סוללות יוצא 2.4V. חיברתי כמה נורות לד והכל עבד. אחרי זה חיברתי מתח יותר גבוהה - סוללת 9V למערכת ואז כל נוריות הLED נשרפו. אחרי זה ניסיתי פשוט לקחת כמה נגדים, לקחתי אחד 10K ואחד 60K ועדיין הוא נשרף. הנגדים לא אמורים להישרף בעצמם וכד'? מה בדיוק היית הבעיה? איך מונעים שרפת לדים עם 9V?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים