אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
אני הולך לקנות דרמל של היונדאי (עכשיו יש מבצע ב 100 שקל עם 40 ראשים) . אבל ידעתי שהדיסקיות שבאות עם הדרמל נשברות במהירות, לכן אני רוצה לקנות דיסקיות מחוזקות ואני מתלבט בין 420 לבין 426 ? מה אתם אומרים ? והאם דרמל 185 וואט מספיק לחתוך ? אשמח לקבל תגובות
-
- 6 תגובות
- 829 צפיות
-
-
אומנם קצת מוזר שאני מתחיל עוד פרוייקט לפני שאני מסיים את הקודם, אבל זה יהיה פרוייקט זריז בניגוד לפרוייקט הקודם, כאן תראו בניית מארז למחשב המשני (שמחליף את אחד המחשבים המיושנים שבבית), שהוא לכשעצמו די מיוחד אני בונה למחשב מארז מפרספקס צבעוני, מן הסתם אני אשתמש קצת בציוד שיש לי (חומרים) לפרוייקט הזה אגב המחשב יהיה די קטן, וזה כל המהות שלו, מדובר בלוח MINI ITX, כלומר גודל הלוח הוא 17X17 CM בלבד, והמחשב צורך 24 WATT בלבד (לא כולל כוננים) אומנם יש לי ספק קטן מהרגיל,אך אני בנסיון להשיג אחד קטן במיוחד הMIC, הוא שם זמני עד שיוחלט על שם סופי (אם בכלל) המארז יבנה בסגנון HTPC, כך גם שיהיה נייד וגם מעוצב הנה כמה תמונות של הלוח המדובר [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מסך דיי מוכן שפירקתי משרת HP ישן הנה תמונות עכשיו הוא מולחם ומוכן כבר עם חיבור כמו של מדפסת 25 פינים עכשיו אני קצת מפחד לחבר את זה.. יש מצב שמשהו יכול לקרות למחשב? ישרף וכו'? אם תשימו לב יש גם מפסק בצד שמדליק ומכבה את הצג.. ומעניין אותי מאיפה הוא מקבל חשמל.. הגיוני שה 25 פינים מעביר גם חשמל? [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
-
התקנתי את ה LCD שלי סוף סוף! התאורה עובדת הכל עובד פגז רק הבעיה היא שהמסך מציג ריבועים בשורה הראשונה והשלישית ולא מציג שום טקסט של התוכנות שמיועדות לכך קראתי שוב את המדריך והתקנתי את התוכנה DLportIO ופשוט יכול להיות שאין לי מושג מה עושים עם התוכנה!! יעני מה מפעילים מה מריצים מה לוחצים מישהו יכול לתת יותר פרטים על זה בבקשה! לפי מה שהבנתי צריך את התוכנה הזו שתעקוף את ההגבלה של וינדוס XP על הגישה הישירה לפורט LPT אבל אין לי מושג מה לוחצים שם! יעני מה עושים עם זה... מישהו יכול להסביר ... ואם זו לא הבעיה אז מה כן יכול להיות רק אל תגידו לי לחבר מחדש כי הכל עבר בדיקה קפדנית 4 פעמים לפני החיבור ועוד כמה פעמים אחרי יונתן קלדרון
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי 2 לוחות של 7 סיגמנטים אחד של 4 ספרות עם 2 נקודות באמצע כמו שעון ויש לו 34 חיבורים להלחמה והשני עם 11 ספרות ו23 חיבורים להלחמה איך לחבר למה וכמה הבנתי שאפשר לחבר דרך כבל של מדפסת אני רוצה שאחד מהם יראה שעה והשאר נתונים אין לי ממש ידע באלקטורוניקה (ממש רק של מתחילים חישובים של נגדים וכאלה אף פעם לא עשיתי) אבל יש לי שכל אז הסבר מפורט יעזור תודה מראש לעונים
-
- 20 תגובות
- 3k צפיות
-
-
לא מצאתי בדיוק איפה לכתוב אז כתבתי פה (אם יש צורך להעביר למקום אחר ) ברצוני להקליט שיחות שמנוהלות על קו הטלפון שלי האם יש דרך פשוטה על ידי בנית מעגל כמה שיותר פשוט שיתחבר לקו הטלפון ולשקע כניסה MIC OR LINE IN במחשב אפשר לMIC כי 1. הטלפון הוא מונו אם יש למישהו מעגל חשמלי כלשהו תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 787 צפיות
-
-
איך הכלי הזה למודינג? ואיך המחיר?: http://www.pompa.e-shop.co.il/Product.asp?Pid=14151&Cat2Cat1ID=73&Cat2ID=276&aff=Zap#
-
- 9 תגובות
- 759 צפיות
-
-
-
קראתי את המדריך על בניית מקלט לשלט רחוק ומצאתי reciver שהיה לי בבית, אבל הוא עם שלוש רגליים והמדריך מדבר על רכיב בעל שלוש רגליים. רציתי לדעת עם אפשר לעבוד גם עם רכיב בעל 2 רגליים ואם כן אז איך לתקן את המעגל שנמצא במדריך? תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני החלטתי להחליף את הרגלים של המארז (טאוור וכבד) כי בקרוב אני מתקין עליו את הנינג'ה ומדי פעם אני מסובב את המארז כך שאני רוצה למנוע אתה הרעידות והחריקות שלא יהרס הלוח. מה שראיתי באייס ובהום-סנטר הם גלגלים אפורים (יש גם עם מעצור) אבל אם נתעלם מהעובדה שהם מכוערים, הבעיה היא שאני מחפש משהו מגומי רך יותר, מישהו מכיר?
-
- 7 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אז ככה . . . עשיתי לו למעלה ולמטה פלטת פרספקס חיברתי למולקס של הבקר הזה פלוס מינוס של שנאי 12V (כמו שהוא דורש) חיברתי את האדום ואת השחור שקרוב לצהוב עכשיו שאני מחבר אל הבקר את הנאונים ואני מדליק הם לא פועלים לי ושאני מחבר את המולקס למחשב הם פועלים What The Problem plz ??? תודה מראש איתי יש לציין שהמכשיר דולק עם כול הלדים שלו והכל ואותה בעיה יש לי עם חיבור מאווררים עריכה : מצטער על ההודעה הקודמת, וגם בדקתי את הצהוב עם שחור וגם לא עבד
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם מישהו מכיר איזה אשכול/אתר המרכז בו תוכנות לשליטה על אמצעים חיצוניים (LCD,Seven Segments) דרך יציאות המחשב או סתם שליטה ישירה (ללא שימוש בVB). לדוגמה התוכנות לשליטה על מסכי LCD בעזרת היציאה הפרללית. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
מאוד נחמד למודרים שרוצים להשקיע קצת יותר ולא רוצים לעבוד עם לוחות PCB ג'נריים מוכנים. המדריך לא מסובך במיוחד, החומרים לא קשים להשגה, והותצאות מדהימות. http://members.lycos.nl/anthonyvh/index.php?page=pcb
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קראתי את הכתבה על המארז החדש של קולר מאסטר(532) ועלה לי רעיון נחמד. לבנות מארז מאלומיניום או כל חומר אחר ולחורר את כולו כמו רשת שיש בחלונות בבית וכך זה ישפר את זרימת האוויר בהרבה אבל יש חיסרון גדול אחד: תוך שבוע המחשב יהיה אפור מרוב כמויות האבק שיכנסו למחשב כרגע אין לי את האמצעים לבנות את המארז הזה אבל אני מקווה שבעתיד אני יזכה לבנות אותו מה דעתכם על הרעיון שלי ותרגישו חופשי להגיד שהוא תותח או חרא
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה קורה אנשים ?! הרבה זמן שלא הייתי בפורום עקב הנוביציה שמתכוללת בפורום... בכל זאת אני צריך את עזרה מכל המומחים ביניכם... יש לי את מכשיר משחקי הוידאו Game Gear... http://www.thosewerethedays.de/items/hardware/sega/game_gear/game_gear3.jpg כמו גיים בוי רק הישנים יותר... יש עליו מסך LCD דיי גדול כמו שאתם רואים בקישור וחשבתי שאפשר להשמתש בו... חשבתי לעשות לו מוד ככה שאני יוכל לחבר אותו למחשב... אם תוכלו לעזור לי במציאת מדריך אני יודה לכם מאוד... ואני עוד יותר יודה לכם אם זה יהיה דרך ה-ICQ... תודה לכל העונים והעוזרים...
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בסוף המדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/caseled/6/ יש תמונה של סוף העבודה ומראים את הכל מחובר למולקס השאלה היא לאיפה מחוברים החוט השחור והאדום? לצהוב והשחור או לאדום והשחור?
-
- 9 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום חברים. לאחר שביצעתי חיפוש בפורום לגבי חיווי טמפ' על ידי צג דיגיטלי, לא מצאתי את מבוקשי. אני עובד בתחום הרכב אך אוהב גם אלקטרוניקה ומחשבים. אני נמצא בתחום שיפורי הרכב כבר זמן מה. רציתי להנאתי לבנות מעגל אשר יכלול חיישן טמפ' שימדוד את כניסת האוויר למנוע (כן, קיים חיישן כזה כבר ברכב אך אם נתעסק איתו הוא יכול לתת קריאות לא נכונות למחשב הניהול ברכב) וייתן חיווי מספרי בצג דיגיטלי שיורכב בסביבת הנהג. אילו רכיבים אני צריך (אני מחפש בתחום המחירים הסביר) ואם אפשר שמישהו יעלה מעגל חשמלי אם הוא מכיר. אודה על העזרה! שמוליק
-
- 3 תגובות
- 860 צפיות
-
-
שלום! הייתי מעוניין לקבל פרטים לגבי ממסרים, וגם האם קיים דבר כזה ממסר העובד על 5v ? בתודה מראש ניר.
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
מה קורה חברס.... תיראו... יש לי מארז טראנספורמר... ולוח אם של DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D סבבה עכשיו יש אותה את התוכנה ששולטת בעיקרון על 2 מאווררים... חוץ מזה של הצ'יפסאט... קיצר למה אני חותר? שהמארז כדיודע לכם מרעיש תחת.... אם עשיתי קומבינה ש3 המאוורים המובנים ישלטו דרך התוכנה... והמאוורר של הCPU כרגיל... אז נישארו לי 2 מאווררים של 120MM שללא שליטה... אחד פועל ב 5V אז לא מרעיש והשני פועל ב12V אז מרעיש וחשוב לי השרט... עכשיו תיראו.... המאוור של ה120MM מחובר לכזה: אבל של נקבה.... כהילה ההפך חחח http://img50.imageshack.us/img50/1927/49rk1.jpg בתוך כאילו לא יודע איך לפרק... זה 2 חוטים של האוורר(אדום ושחור) הולכים לצהוב ולשחור (12V) אז.... אני רוצה לעביר את החוטי…
-
- 4 תגובות
- 848 צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי בערך איך אני עובד עם מלחם ? יש לי מלחם יש לי את הבדיל עכשיו עם נגיד אני רוצה לחבר 2 חוטים מה אני עושה? עם אני רוצה לחבר חוט לפלאטה? תודה לעונים
-
- 25 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
הפכתי את המצלמה הישנה שלי למצלמת אינפרה אדום עם איזה מדריך http://homepage.ntlworld.com/geoff.johnson2/IR/ http://digitalcameras.hackaday.com/ עכשיו אני רוצה לבנות מעגל מלא מנורות לד אינפרא על בטריות בשביל שאני יוכל לראות ולהיראות מגניב בחושך חחחחחחח ;D הבעיה אין לי מושג איך לעשות את זה אני יקנה לדים (איפה כדאי לי גם לקנות ) אינפרא + את הלוח המעגל אבל איך אני אלחים את שניהם ופלוס את הבית לבטריות שיעבוד טוב.......................
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ישן P1 233MHZ, המסך שלו תקול, ולא נשאר לי כל כך מה לעשות איתו, חשבתי אולי לפרק לו את הצורה..רציתי לדעת האם ניתן לפרק, ובצורה כלשהיא להוציא את המקלדת והעכבר ואיכשהו לחבר למחשב רגיל?
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-