עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by rabbit,

אחרי שחיברתי את המסך עם כבל של מדפסת איך אני אמור לחבר אותו?? הרי היציאה של המדפסת היא מחוץ למארז מאחורה.. ואני רוצה שזה יהיה מבפנים שלא יראו כבל של מדפסת מסתובב בחוץ איך זה אמור להתחבר?

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  2. אני צועד לקראת המודינג הראשון שלי (חלון במארז וזה) ורציתי לדעת מאיפה קונים את הפרספקס. באיזה עובי מומלץ לקנות, מה המחירים שלו, ומה המכשירים שיכולים לעשות בו חורים לחיבור מאוררים חוץ ממקדח כוס?... תודה לעוזרים ויום נעים לכולם, אבי

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום אני רוצה לשים את המחשב הישן שלי בקופסת עץ נורמלית. אני עזרה בחיבור המתג. יש לי ספק עם חיבורי מתג DPST (זה 4 חיבורים תקנו אותי אם טעיתי) והצבעים של החיבורים הם כחול,חום,שחור,לבן והארקה (טבעת) מישהו יכול להסביר איפה לאיפה לחבר על המתג?

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  4. היי. אני מעוניין לעשות את האורגן לדים (אפשר לקרוא לזה) שמתחבר לLPT ראיתי הרבה שירטוטים למעגלים אבל כולם מדברים על לדים רגילים. מישהוא יודע אם זה אפשרי לחבר 8 לדים UB? כמה מתח יוצא לכל לד בכלל ביציאת LPT? תודה מראש...

• 7 תגובות
    • 880 צפיות
  5. Started by YK24,

שלום קניתי לשני שנה LCD תצוגה של 4X20 הכל מחובר מצויין רק שזה לא עובד שאני מחבר מתח אני מקבל שתי שורות של בקרה (כמו שצריך להיות) אבל לעבוד זה לא עובד מה אפשר לעשות ? תודה

• 7 תגובות
    • 833 צפיות
  6. זה מערכת נגיד של מאורר אחד... עכשיו יש לי גם לד וגם מאורר של 5V! האם התרשים נכון? הריבוע האדום זה המולקס... והריבוע הירוק זה מפסק 3 מצבים. שמתי לב שאם המאורר דורש 5 וולט אז לא ניתן להפעיל את שניהם בו זמנית אם מתח וולט כזה ולכן צריך מתח גבוה יותר! לכן אני ישתמש ב- 12 וולט בחוט הצהוב... איזה נגד אני צריך להשים ואיפה צריך להשים אותו... תודה

• 1 תגובה
    • 944 צפיות
  7. Started by sharkk,

יש לי לד... ויש לי מקור מתח ונגד נגיד של 180 אוהם... אני רוצה לחבר אותם איך אני מחבר ניסיתי כמה וכמה שיטות עם + ו- וזה לא פועל.... מישהו יכול להביא לי תרשים? תודה!

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. ב"ה שלום חברים יקרים השאלה פשוטה ספק אחד נותן 11.5V ואחד נותן 12.5 מי פחות מזיק למחשב :s05: מי עדיף להשאיר במחשב ישן ... ספק אחד במסילה של 12V נותן 4.5A ואחד נותן 11A שווה משהו ? יש למישהו הסבר טוב איך להבין את כל הנתונים שעל הספק ומה אומר בדיוק ה A אמפר ? בנוסף יש לי מכשיר למדידה של מתח איך אני יכול לדעת להשתמש איתו ולבדוק מעגלים ואמפר וכל מה שיש בו ... יש למישה מדריך טוב ? מחכה לתשובה בעיקר לזו שבכותרת אז תודה מראש.

• 35 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by n.L,

קראתי בכל מיני מדריכים באנגלית שבשביל ליצור אפקט מראה צריך אחרי כמה שכבות של צבע ושיוף עם נייר מים לרסס כמה שכבות של clean coat... רציתי לשאול אם מישהו יודע מזה,איפה אני יכול להשיג את זה וכמה זה עולה? והאם אני יכול ליצור אפקט מראה עם ספריי לקה לאחר שאני עושה את אותם הדברים אבל פשוט במקום להשתמש בדבר ההוא אני משתמש בספריי לקה?

• 2 תגובות
    • 695 צפיות
  10. http://hwzone.co.il/gallery/thumbnails-41.html איך בדיוק הוא עשה את זה..

• 3 תגובות
    • 733 צפיות
  11. קניתי 10 נגדים+10 לדים ועוד דברים כמו דיודות, קבלים וכד'... אני רוצה לעשות נגיד פאן באס.. (ממש קטן, מאורר אחד, תציעו מה עוד אפשר להשים במערכת חוץ מזה...). אם אני מחבר את הנגד 180 אוהם+לד+מאורר+מפסק (3 מצבים)-> לחוט הצהוב והשחור של החיבור מולקס כל העסק אמור לפעול? או שמה הנגד חלש/חזק מדי עבור המערכת? עוד שאלה שקשורה ללוח הלחמה... קניתי לוח הלחמה נראה לי 10 על 10 (משהו די גדול)... איך אני מפעיל לתוכו דברים, אני חייב להלחים ואז לראות את התוצאה? כי ניסיתי נגיד להשים לד שמחובר בפנים ושמתי מתח שחמל (סוללות) על אותו טור (פס) של הלד.. והלד לא פעל למה? מה צריך לעשות נגיד שהוא יפעל? האם אני יכול לגזום מלוח ההלחמה חתיכה קטנה יותר על מנת ליצור בתוכו אינפרא אדום (כמו במדריך) או שמה…

• 5 תגובות
    • 862 צפיות
  12. מישהו ניסה?

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  13. קניתי לפני כמה ימים מחשב כף יד ואני רוצה לחבר אותו לרמקולים של האוטו ... אז חשבתי לחבר את יציאת האודיו מהמחשב כף יד לריליי שברגע שמקבל אות חשמלי אז הוא מפסיק את פעילות הרדיו דייסק ושומעים את הפוקט פי סי , האם זה אפשרי ואיזה בעיות יכולות להתעורר במהלך השדרוג ...

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  14. שלום לכם... מישהו יודע איך להכין חומרה/מכשיר כזה שנגיד אני רוצה לפתוח את החדר או לפתוח את המגירה אז אני יצטרך להקיש קוד מסוים ואם זה שגוי אז הוא לא יתן לי, ואם כן אז הוא ירשה לי.... מן מכשיר זיהוי כזה... אני לא מבין משהו כזה, נגיד אני בונה מכשיר מסוים, איך אני מכניס לתוכו את התוכנה שאני רוצה (נגיד איזה תוכנה בשבפת C), איך אני מחבר אותו למחשב? יש למישהו מדריך? או בגוגל ע"פ מה לחפש את זה...? איזה חומרים ועוד... תודה...

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  15. Started by n.L,

שלום לכולם! קניתי היום לדים אולטרא ברייט בצבע אדום ויש לי בבית נגדים של 460ohm רציתי לשאול אם אני יחבר את הלדים עם הנגדים ל-12V הלדים ישרפו? הלדים אולטרא ברייט האדומים הם בערך 2V

• 4 תגובות
    • 632 צפיות
  16. יש לי מאווררים 80 ממ רציתי לחבר עליהם פוטנציומטר כדי להקטין את הרעש שלהם ראיתי שחלק אומרים שצריך לשים פוטנציומטר של 50 אום היתי בתל אביב בחנויות אלקטרוניקה אבל הכי קטן שיש להם זה 1 קילו אום האם זה מספיק טוב ואם לא איפה אפשר לקנות? והאם מחברים את הפוטנציומטר כפוטנציומטר או כראוסטט ומה עדיף תודה

• 6 תגובות
    • 984 צפיות
  17. Started by spide220,

מישהו יכול להביא לי מקומות שמוכרים בהן מסכי LCD??(אתרים) תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by ranyr,

אני רוצה להפעיל קטודה שלVANTEC ל(http://www.vantecusa.com/product-pcmods.html ממקור חיצוני עדיף בלי השנאי המקורי איזה מתח\הספק\תדירות הקטודה צריכה???

• 2 תגובות
    • 926 צפיות
  19. Started by The Ripper,

מחפש חומרים אקוסטיים לא דליקים: - משטחי וויניל - לדיכוי וויברציות, בעיקר לדפנות המארז. - משטחי ספוג אקוסטי - עדיף במבנה תבנית ביצים, להדבקה על משטחי הוויניל. - ספוג אקוסטי עבה - להכנת בלוקים, למילו חללים כמו "5.25 פנויים. איפה ניתן להשיג וכמה זה צריך לעלות? תודה.

• 6 תגובות
    • 820 צפיות
  20. Started by volvo2005,

אני צריך ליבנות שעון שהעיקרון שלו בעצם הוא לעשות שכל שעה השעון יצפצף את מיספר השעה נגיד השעה 2 הוא יעשה שתי ציפצופים וכו..לפי עזרה של המורה שלי אני אמור להישתמש ברכיבים 74192 555 7 סגמנט ועוד.. אשמח מעוד אם תביאו לי רעויונות בבניית המעגל וחיבוריו..תודהה רבה!

• 5 תגובות
    • 790 צפיות
  21. Started by fire1ce,

שלום אני צריך טיפה עזרה. קיבלתי עכשיו 10 לדים UB אדומים. ויש לי 3 כחולים ו3 ירוקים. השאלה של איזה נגדים אני צריך לכל אחד מהצבעים של הלדים? נגיד אם אני מחבר לא בתור אלה במקביל, אז איזה נגדים אני צריך ל5V ול12V לכל אחד מהמתחים? *כל צבע מתחבר בניפרד. אני פשוט יודע שהלדים האדומים צריכים נגדים יותר חזקים. תודה על עזרה! **אני לא מחבר יותר מ 3 לדים במעגל.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. מישהו יכול לעזור לי לעשות שליטה על ווליום על ידי פוטנציומטר חיצוני. אני צריך אחד כזה כי יש לי שני מגברים (אחד לסאב ואחד לרמקולים) וכל פעם שאני רוצה להנמיך או להגביר אני צריך לעשות את זה דרך המיקסר של ווינדואוס.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by Kriz,

לא נכביר במילים :> ואם אנחנו כבר כאן אז הינה קצת מסכים של ה LCD את כל התמונות של הפרויקט אפשר למצוא כאן : http://krits.3dv.co.il/WC_system/

• 54 תגובות
    • 5.4k צפיות
  24. Started by dor-eli,

אני רוצה לבנות פאנל עם לדים הבעיה היא שאני לא יודע להגיד למוחר איזה סוג לדים אני צריך החוטים אצלי במולקס מחובר לחוט הצהוב ולחוט השחור אז שאני הולך לחנות אלקטרוניקה מה אני צריך להגיד להם? עכשיו אני יודע שצריך גם נגדים איז מה אני צריך להגיד למוחר שיביא לי לדים_____ ונגד_____ תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 835 צפיות
  25. Started by bykeking,

צבעתי את העכבר שלי לפני חודש בערך ויצא ממש מגניב. עכשיו הבעיה היא שהעכבר נהייה דביק כזה ומלוכלך וכשמורידים את הלכלוך זה מוריד גם את הצבע... אם איזה צבע מומלץ לצבוע את העכבר? צבעתי עם ספריי כמה שכבות ועל זה שתי שכבות לכה בספריי... תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 877 צפיות

דיונים חדשים בפורומים