עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by udif,

לחובבי המודינג - לאחר הפסקה ארוכה (למיטב ידיעתי) - לוחות VIA שוב נמכרים בארץ. למי שלא מכיר, חברת VIA מייצרת לוחות בתקן miniITX בגודל 17cmx17cm שפופולריים בהרבה מאד מודים (www.mini-itx.com). חלק מהלוחות נמכרים עם קרור פסיבי ללא מעבד, וחלקם עם מאוורר קטנטן. הביצועים לא מי יודע מה, אבל הגודל ממש קטן. המחירים לא ממש זולים (בערך 20% יותר ממה שעלו אותם הלוחות בלמיר לפני חצי שנה עד שנה!) הלוחות נמכרים בפלונטר http://www.plonter.co.il/stores/main.tmpl?store=VIA

• 1 תגובה
    • 903 צפיות
  2. Started by GRiM,

1. האם זה אפשרי להשתמש ב-3 ספקי כוח במקביל? 2. אם כן, כיצד אפשר לעשות זאת? הספקים הינם ספקי כוח ג'נריים 300W.

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  3. ???שלומצ'יק .. כידוע לי לא תמיד התאוריה והפרקטיקה לא משתלבים: ע"פ הלימוד במכללה נאמר לנו כי שער לוגי שמורכב ממעל שתי כניסות מורכב ממספר תתי יחידות של 2 כניסות. ע"פ הגיון עסקי בסיסי ניתן לשער כי עדיף יהיה להוסיף טרנזיסטור ונגד אחד בלבד על מנת להוסיף אפשרות כניסה מאשר שני טרנזיסטורים ו שני נגדים. אם כן מה קורה בפועל ? האם יש ישמוש בשעריים שבפועל מורכבים משלוש או יותר טרנזיסטורים ? אם כן יש מצב לדוגמה ? זהוא שער OR שניתן לראות בבירור שקל יותר להוסיף טקנזיסטור מאשר להעתיק את המעגל התמונה מויקיפדיה.

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  4. Started by DimRah,

היי, אני רוצה להכניס קצת אור לחיי, או יותר נכון למארז שלי. למארז הקודם שלי (Raidmax Sagitta Black) היו כבר שתי קתודות ניאון המופעלות ע"י קול בצבע ירוק וכחול, ודי נמאס לי השילוב של ירוק כחול. אני מחפש שילוב חדש של צבעים במארז, חשבתי ללכת בכיוון של כתום עם אדם, ואולי סגול, יש מצב גם ללבן. מה אתם מציעים? תודה!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום. יש לי כרטיס מסך פשוט עם זלמן, והבעיה היא שהוא מפזר את האוויר לכיוון ההארדיסק ולכייון הדלת. אני מעוצבן מזה כי זה סתם מחמם לי את האוויר במארז , דבר שיוצר התחממות כללית של כל החלקים. עכשיו, חשבתי לבנות קופסא שתסיט את האוויר לכייון התחת של המחשב ומשם יצא כל האוויר החם! איזה חומרים כדי לי להשתמש כדי שלא ישרפו\ ימסו\ יהרסו... ואיך אני בדיוק מדביק את זה ללוח? בעזרת הסלוטייפ המיוחד הזה ( שחכתי את השם...יש לי פול גלילים של זה בבית אבל השם תמיד בורח). הבעיה בסלוטטייפ הזה שהוא מאוד חלש , ושהוא מתחמם הוא פשוט משתחרר. מחכה להצעות!

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  6. שלום ברצוני לבנות אנטנה חיצונית לכרטיס רשת של ניידים PCMCIA מסוג EDIMAX עם ציפ של RT2560F אני רוצה לחבר N-CONECTOR COAXIAL לכרטיס רשת הזה פשוט אני צריך לדעת לאן עלי להלחים את המחבר הנ"ל אני מציג לפניכם תמונה רלונטית של האיזור הרלוונטי ב PCB ואני מבקש ממי שבאמת מבין קצת באלקטרוניקה שיזהה עבורי לאן עלי להלחים את החיבור הנ"ל... אני מודה מראש למי שבאמת מבין ויציע פה את העזרה שלו...(אני מבין שבקונקטור הזה יש 2 חיבורים שצריך להלחים אחד של החוט האמצעי של הכבל ואחד של מה שמסוכך את החוט/ GNR?)... קישור לתמונה... http://img438.imageshack.us/img438/9915/pict0844gb3.jpg

• 4 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. Started by Ash Binary,

אני חושב לנסות להוסיף מסך מגע ל Thinkpad X60s (בסטוק למחשב יש מסך פשוט) http://www.ebay.com/itm/12-1-4-3-USB-Touch-Screen-Kit-Set-For-Lenovo-ThinkPad-X60-X60s-X61s-DIY-Panel-/121021383995?pt=US_Laptop_Screens_LCD_Panels&hash=item1c2d6fc53b# דעות כלשהן על המוצר עצמו ? מישהוא ניסה ? האם הוא מתאים לעבודה אם עט ? אם האצבע ? מתאים לציור על המסך אם עט ? גמיש ומתרחק מהמסך באיזור האמצע ? מפריע לצפייה במסך ? מאבד שקיפות בקלות ? .... עכשו, שאלה של איך להתקין אותו בתוך המחשב. אני חושב להפוך את המאריך (כבל שטוח של 4 חוטים) לכבל עגול (לחתוך בין החוטים לאורך) ולהעביר אותו דרך ציר של המסך. בצירים אין הרבה מקום, וכרגע בכל 1 עובר חוט 1 לאנטנה של wifi. אם אני מעביר את החוטים של 2 האנטנ…

8. Started by ProRules,

אוקי היי אז ככה: עוד שעה אני נוסע לתלמיר לקנות מלחם בדיל לאדים... אז רציתי לשאול מה הציוד שאני צריך בשביל לעשות מודינג לאדים? עוד משהו:הלאדים יקרים? מדובר בULTRA BRIGHT. וצריך נגדים או משהו ומה צריך אם אני רוצה הרבה לאדים במולקס אחד? תודה רבה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Yehudaa,

שלום לכולם . מישהו יודע באיזה ספרי לימוד משתמשים הנדסאי אלקטרוניקה בלימוד תורת החשמל ? ומאיפה ניתן לקנות אותם ?

10. כל הפרטים כאן: http://forum.vgames.co.il/showthread.php?t=1067810 מצפה לראות אתכם שם. ד"א גם פרויקטים לא גמורים יכולים להגיע :] עריכה: חשוב לכל מי שמתכנן להשתתף ולא נרשם עדיין: ההרשמה נסגרת ביום שבת הקרוב (8.12.2007), אז גם אם לא סיימתם את העבודה על המארז או עדיין יש בכם ספקות לגביו, הירשמו ותפסו את מקומכם. Aviko

• 30 תגובות
    • 3.4k צפיות
  11. אני מחפש משטח עבודה אנטי סטטי מגומי, לצורך הלחמות אלקטרוניקה בעיקר. שאלתי בכמה חנויות, ומאלה שהיה להן מושג על מה אני מדבר, רק לטלמיר יש כזה, אבל בטלפון אמרו לי שזה עשוי מחומר שנראה כמו לינולאום (כששאלתי אם זה עשוי גומי, אמרו לי שוב שנראה כמו לינולאום...) ולכן אני חושד שהוא לא עשוי גומי ולכן יינזק מהמלחם או טיפות בדיל לוהט. יש מאיפה להשיג בארץ בגודל קטן? אני צריך רק משהו כמו 50X30 ס"מ. בואו נגיד שאני מוכן לשלם על גודל כזה עד 100 שקל (טלמיר אמרו שעל 100X50 ס"מ הם לוקחים בסביבות 100-120 ש"ח).

• 22 תגובות
    • 7.6k צפיות
  12. Started by IlanF,

יש לי ספק לכונן חיצוני (משהו סיני זול, כנראה בגלל זה הוא הפסיק לעבוד), הוא פתאום הפסיק להפעיל את הכונן. בדקתי עם מולטימטר את המתח שיוצא ממנו, ומה שקיבלתי הוא שבמקום 12v אני מקבל 2.3v~ ובמקום 5v אני מקבל 1v~ מבפנים הוא נראה בסדר, אין קבלים מנופחים או משהו, והאמת שאין לי מושג מה לחפש שיכול להרוס אותו... אני אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי מה אני יכול לעשות כמה תמונות:

• 18 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. Started by MightYaad,

יש לי מאוורר 80mm שאלה הפרטים שלו: V:12 A:0.16 לפי חישוב פשוט יוצא 75 OHM עכשיו האם זה החישוב הנכון? ואם כן זה 75 או 75K (כי שאלו אותי על זה בחנות ולא ידעתי לענות)? בעיקרון איזה נגד משנתה אני צריך.

• 2 תגובות
    • 844 צפיות
  14. כותרת...תודה.

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  15. ערב טוב, קניתי 2 קתודות של למפטרון- http://www.lamptron.com/product.php?p_id=32 חיברתי אותן, המחשב עולה-הכל רגיל. אך כאשר אני מדליק אותן, המסך מראה NO SIGNAL- אולם המחשב עובד והקתודות דולקות. מה יכולה להיות הבעיה לפי דעתכם? חיברתי למספר מולקסים ואותה תוצאה. צירפתי תמונה אולי תעזור למישהו. תודה מראש, יאיר.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by barakjan,

קניתי מאורר 12c והרכבתי אותו לצד של הדלת. כמו בתמונה: עכשיו יש לי שאלה הרכבתי אותו והמאורר עושה אוויר לכיוון בחוץ ולא לכיוון המחשב עצמו לאיזה כיוון הוא צריך לעשות אוויר? תודה ברק!!!

• 2 תגובות
    • 699 צפיות
  17. Started by arkadur,

החלטתי לפתח יותר את הפרוייקט שלי עכשיו רציתי לדעת קצת יותר על מקש מגע (לא לחיצה!) מוכרים דבר כזה (ממש אין לי מושג) מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד? בכל אופן - התחלתי לפתח משהו קטן משלי נגיד יהיה חיישן אור המקום יהיה מואר בלד - וכאשר אני אגע באצבעי - אני אסתיר את האור - והמעגל ייסגר זה טוב להפעלת המחשב אבל אם אני רוצה משהו קבוע (דו מצבי ולא דימר) איך אני עושה את זה? הצעות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Nemesis,

הי חברה, כיוון שמדי פעם נשאלת כאן שאלה על חיבור פנל LCD (כמו של מחשב נייד) למחשב PC ויש לי כמה רגעים פנויים וציוד זמין במעבדה, אני אנסה לענות כאן אחת ולתמיד על השאלות. פנלי LCD, כדוגמת זה המוצג בתמונה (פנל של LG-Philips דגם LB064V02-A1) מתחברים ל PC בעזרת חיבור דיגיטלי. יש שני סוגי חיבורים אשר מופיעים בפנלים שונים, אחד מהם הוא סיגנל TTL (לכל ביט של ערוץ צבע יש חוט נפרד המחבר את המחשב לתצוגה). הפנל שלפנינו לדוגמא, הוא פנל 640x480 אשר מקבל קלט של 18 ביט, 6 ביט עבור כל צבע (אדום, ירוק וכחול). אורך כבל מסוג זה הוא קצר יחסית בגלל ריבוי הסיגנלים וההפרעות ביניהם. מצד שני יש גם סיגנל LVDS, אשר משמעותו (Low voltage diferrential signal) אשר ממזג את הנתונים למספר קטן יותר של חוטים…

• 20 תגובות
    • 10.6k צפיות
  19. היי, יש למישהו מידע איפה אני יכול להשיג מידע על שליטה על רכיבים שונים? איזה חומרה זה מצריך? בשלב ראשון אני אשמח אפילו רק לכבות ולהדליק את האורות בבית. תודה, יגאל אוסקר

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  20. Started by shaks,

האם יש צבעים זוהרים באולטרה שאפשר ליצבוע איתם על רכיבי אלקטרוניקה (לא ממש על הרכיבים אלר למשל על מקומות שאין כלום בלוח אם או על כרטיס מסך) וכם על חלונות? אם כן איזה (אם אפשר צבעים שהם טושים או משהו כזה אבל לא משהו נוזלי כמו פחיות צבע או ספרי)

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by sticKyMan,

ערב טוב, אני צופה כאן די הרבה בפורום ונושא המודינג מאוד מעניין. מכיוון שיש לי זמן פנוי החלטתי להתחיל עם משהו קטן (ממש קטן ), להוסיף מאוורר על הדלת של המארז (או שתיים ). עכשיו, יש לי את כל הכלים חוץ מכוס בשביל לקדוח את החור למאוורר. חשבתי לעשות עם המקדחה הרבה חורים קטנים/גדולים ומשם יעבור האוויר או שכבר עדיף לקנות את הכוס? עוד שאלה - קראתי במדריך באתר שמומלץ לעשות חור 3 מ"מ בשביל הברגים, זה מדויק או שיש מידה אחרת מומלצת יותר? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ אוקיי, עכשיו נתקעתי בבעיה קטנה - איזה מקדח/ה להשתמש? הינה מה שהצלחתי למצוא (יש לי עוד מלא, בעיקר לבטון אבל אין לי מושג איפה הם): סט 1: http://img263.imageshack.us/i/dsc00397p.jpg/ http://img577.imageshack.us/i/dsc0040…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by Mike-,

אהלן, כרגע נתקלתי בזה: לכבוד הכריסמס Sparkfun מציאים יום אחד - 26/11/12- שבו המשלוח יהיה חינם (גם לחו"ל תלוי במשקל). עוד מידע פה. נשמע כמו דיל לא רע. אז מה אתם הולכים לקנות ?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Gonk,

אזהרה: הת'ראד הזה מציג תמונות של מקלדת מלוכלכת מאוד. מי שלא מסוגל לעמוד בזה, שלא יפתח אותן ויעבור לתראד הבא (או לדיסני...). המקלדת העתיקה מאוד שלי (מ 1995 בערך, אפילו לא PS-2 אלא AT, מעולם לא נוקתה) הייתה מלוכלכת מאוד ונמאס לי מזה. פירקתי, ניקיתי ואלה התמונות מהתהליך. לקח חשוב! כשמנקים את המקשים, לא להשתמש במברשת קשה או סבון חזק מדי. אצלי ירד קצת צבע מהמקשים בגלל זה. לפני הניקוי: המקלדת הייתה סגורה בפיני (?) הפלסטיק המעצבנים האלה. לקח לי כמה דקות להבין איך פותחים את זה בלי לשבור אותם: האירים האלה יודעים לבנות מקלדות... (רמז: מדבקה). ככה נראה פין סגור (אחד שעשיתי עליו ניסוים): סוף סוף פתחתי את זה, ואיזה הפתעה, כמויות היסטריות של ליכלוך: כמו ש…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by starline,

שלום ברצוני לשים למחשב קתודה כחולה שתפיץ יותר אור מהחלון צד.. כרגע עשיתי חיפוש ולא מצאתי הרבה אתרים בארץ שמוכרים את זה חוץ מפנדה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_3118&products_id=25756 המוצר נראה סבבה אבל הבעיה שהסתכלתי בסרטונים ביוטיוב והם מחברים את הקתודה למין קופסא כחולה כזאת ואז לספק או משהו כזה.. אשמח לקבל טיפה יותר פרטים על העסק.. בלינק שהבאתי הקופסא הזו מגיעה גם? יש עוד חנויות שיש בהם בארץ? הום סנטר וכאלה? המחשה לקופסא: תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.