אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום רב אין לי שום השכלה בעולם האלקטרוניקה אבל תמיד התענינתי והסתקרנתי מהתחום. בכל מקרה החלטתי שאני רוצה לבנות משדר רדיו AM פשוט, חרשתי על האינטרנט , ואכן יש הרבה סכמות למשדרים פשוטים אבל ההסברים על דרך פעולתם היא כללית במקרה הטוב, אז נכנסתי קצת לתאוריה, למדתי איך עובד מתנד רגיל ואיך לבנות אותו - Colpits Oscillator ואיך לבנות מגבר לאות קול שמגיע ממיקרופון SIMLPE TRANSISOR AMPLIFIER אבל אני לא מצליח להבין איך אני גורם במעגל לשני האותות להתרכב לצורה של אות AM : SignalOut = (A+Mcos(w_m*t))*sin(w_c*t) w_m היא תדירות גל הקול ( מוכפל ב 2 PI) w_c תדירות הגל הנושא כלומר מה שאני צריך זה דרך לישם את הנוסחא הרשומה בצורה הפשוטה ביותר (כלומר עם קבלים נגדים וטרנזיסטורים בלבד) בהיתן ש…
-
- 4 תגובות
- 954 צפיות
-
-
מחפש מידע איך אפשר לחבר LCD דרך USB או דרך COM תודה רבה למי שועזר ;D
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ב"ה שלום חברים הטלוויזיה CRT שלי 29" עושה רעש שממש מרגיז אותי אני כל הזמן חייב לכבות אותה לגמרי בגלל זה פתחתי אותה ויש את ה Switching Power Transformers באמצע הנה כזה http://www.magasia.com.tw/switching_pic.jpg ומקור הרעש מסתבר מגיע ממנו מה עושים במצב כזה מהיכן אפשר להשיג חלק כזה להחליף ? יכול להיות שהוא מרעיש בגלל שיש לו הפרעה מסביב ? יש איזורים חומים מעט קצת רחוק ממנו ... המון תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
את המארז יש לי כבר קרוב לשנה,עד עכשיו הייתי משנה את סידור החוטים בערך אחת ל-3 חודשים והתמקצעתי בנושא,את המוד הסופי עשיתי עם פלייר - הוצאתי את כלוב ה-HD ושמתי אותם במפרצי ה-5 וחצי ככה שלא יפריעו לזרימת האוויר. תהנו. עידו [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 717 צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה בפורום אבל גולש הרבה באתר. יש לי שאלה שאינה מתקשרת למחשבים אבל היא קשורה לתחום האלקטנוריקה והמודינג. אני רוכב על קטנוע מזה כשנתיים ומאד רוצה להכנס לתחום המכינקה ומערכת החשמל של כלי הרכב. בתור התחלה חשבתי על פרויקט קטן, לא חוקי במיוחד אבל זה באמת בעיקר לצורך הלמידה. אני רוצה להוסיף נורת לד קטנה בצבע כחול בדיוק ליד הנורה שמאירה את הלוחית רישוי מאחורה. אני רוצה שהנורה תיהיה מחוברת למפסק שיישב על הכידון וכל פעם שאני אלחץ עליו הנורה תתחיל להבהב בקצב מהיר. אשמח לדעת מאיפה ניתן להשיג נורה מהבהבת כז ומאיפה ניתן להשיג מפסק ושאר החלקים. בנוסף, אשמח אם תתנו לי סוגים נוספים של נורות בצבעים כמו הנורה שמשמשת לבלמים (גם ברכב).. אם יש כאלו בצבעים שונים או שרק באמצעות הפל…
-
- 4 תגובות
- 4k צפיות
-
-
par 38 cfl 6500k לא מצאתי ב ACE מקומות נוספים שאולי אני אמצא? זה המנורות ששמים בדוקרנים בגינה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, בדיוק הזמנתי נגן mp3 חדש שנטען בUSB, כשההסתכלתי על מטעני הUSB נדהמתי מהמחירים הגבוהים וחשבתי לשפצר אחד ממטען פלאפון. מצאתי באחת המגירות בבית מטען ישן של מוטורולה שמספק 5v ו0.7mA, הגדלים אמורים להספיק הרי ויציאת הUSB מוציאה 5.2-4.8v ועד 500mA. חיברתי את המטען לחשמל ומדדתי כ5.15v במוצא. השאלה שלי היא כזאת, איך מתבצעת הטעינה של הסוללה מהUSB ? האם מספיק המתח של ה5v ? או קיים גם צורך בפיני התקשורת DATA +- ? עריכה: הנגן הספציפי הוא Sansa Clip.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי דילמה קניתי כמה קתודות והו באות בזוגות רציתי לדעת אם אני יכול לשים קתודה מחברה אחת עם משנק של חברה אחרת(או שזה סיכון שהיא תתפוצץ?) מבחינת חיבורים הם אותו דבר בדיוק אבל אני לא יודע עם מבחינת זרם יש תקן שווה לכולם? (ניסיתי למדוד עם רב מודד אבל יש לי רב מודד ישן מאוד והוא לא מראה לי על כמה זה הוא רק קופץ עם המחוג עד הסוף..)
-
- 4 תגובות
- 935 צפיות
-
-
יש לי רק כבלים שרגישים ל UV עכשיו אני מתלבט אם לקנות קטודה רגילה שתאיר את כול המארז או לקנות קתודת UV לכבלים הייתי קונה את שתיהם אבל לא הולך ביחד
-
- 4 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לבנות למחשב שלי PEAK METER . זאת אומרת שאני לוקח אחד מהכיסויים של ה 5.25" קודח בו שתי שורות של חורים בשביל לדים (כל שורה ערוץ אחד) , כל שורה 6 לדים. 3 ירוקים 2 כתומים ואדום אחד. וגם מפסק. מאחורי הפאנל יהיה המעגל שיוזן מ 12/6 V מהספק, ויתחבר בפלאג PL סטריאו לכרטיס קול. אני צריך את עזרתכם אם אתם יכולים להביא לי סרטוט של המעגל. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://instruct1.cit.cornell.edu/courses/eceprojectsland/STUDENTPROJ/2002to2003/lil2/ יש למטה סרטים ו MP3 שמדגימים את יכולת ה"ניגון" שלהם
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
וואי, מזמן לא ביקרתי בפורום הזה (מודינג).. איזה חודש.. : מעניין מה השתנה.. בכל מקרה, אני מתכנן לבנות בקרוב מחשב, ואני עובד עם SKETCHUP 6 PRO. אני יודע שהמידות של הלוח שלי הם 240mm על 300mm אז לקחתי צד אחד (לצורך העניין אורך) שיהיה 60 ס"מ. גובה יהיה 35 ס"מ (ביחס ל240). עכשיו אני צריך לדעת מה יהיה נפח המחשב בזכות הרוחב, אז אני רוצה לדעת מהו הרוחב של כרטיס מסך ממוצע ומה הרוחב של מחשב ממוצע, לפי זה אני אבנה את השאר. שאלות בסיכום: 1. 60 ס"מ אורך זה לא מוגזם קצת? 2. 35 ס"מ גובה זה לא מעט מדי? 3. מהי המידה (רוחב) הסטנדרטית של כרטיס מסך - ניקח לדוגמא את הX1950 PRO? ומה של מחשב? מ, תודה לעונים..
-
- 4 תגובות
- 615 צפיות
-
-
צהריים טובים הייתי רוצה לברר איך אפשר לתכנת כרטיס מגנטי- אנחנו מעוניינים בעבודה להתקין מערכת שע"י העברת כרטיס מגנטי עם פס שחור יציג נתונים של העובד ורק מי שמאושר יוכל להכנס . איזה ציוד צריך בישביל זה - תודה
-
- 4 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
נפל לידי ספק ישן של פנטיום 1, למי שזוכר. אין לו חיבור 24 פין או 20 פין, אלא שני חיבורים מוזרים כאלה ללוח אם, ועוד 4 חוטים לפאנל, ששולטים כנראה בהדלקה, איך אני יכול לעשות שיפעל ללא לוח אם, כמו קיצור חוט ירוק ושחור, הרי אין לי כאלה. הצלחתי להביא תמונה: אבל חוץ מזה יש לי עוד 4 חוטים שהולכים לפאנל ומתחברים ישר לתוך כפתור ההדלקה. אולי הקיצור שמה, אבל אני צריך תשובה וודאית.
-
- 4 תגובות
- 910 צפיות
-
-
יש לי לד שצורך 350 מיליאמפר אותו אני מחבר לנגד 33 (אם אני זוכר נכון) אוהם 2W בערך.. הנגד מתחמם אשש ואיאפשר לגעת בו מרוב שהוא רותח אז חשבתי לחבר שני נגדים כאלה במקביל כדי שהעומס של החום יתפזר ולמעשה יצא לי נגד של 33 אוהם 4W אבל כנראה שזה לא ככה כי עשיתי כן ושנגעתי בהם שניהם! היו רותחים כאילו חיברתי נגד אחד למה זה ככה?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב ושלום לכולם, יש בידי ספק מתח 4.5 וולט 800 מילי-אמפר (בפועל נותן 7.6 וולט בדקתי עם רב-מודד) ואני רוצה להפעיל שתי לדים באמצעותו. כמובן שלא ניתן להפעיל לד ב7.6 וולט כי הוא יישרף מייד ואני יודע שהוולט שעליו הלד צריך לעבוד היא בערך 3.6-3.0 וולט. לכן ניסיתי לחבר כמה נגדים שונים בטור כדי להגיע למתח יציאה של 3.9-4.0 וולט מה שיהיה אידיאלי כדי שהלד יעבוד חזק כמו שאני רוצה (אני מודע שדבר זה מקצר את חייו של הלד). אחרי כמה נסיונות של חיבור בטור של נגדים שונים, הגעתי לחיבור של 330K+330K+330K מדדתי את המתח יציאה (אחרי הנגדים) והגעתי ל-3.8 וולט. הבעייה הייתה שכאשר חיברתי את המנורות הם פשוט לא פעלו. :-\ לפני כן ניסיתי להדליק אותן בעזרת בטריות והן עבדו מצויין... כך שאני לא יודע מ…
-
- 4 תגובות
- 793 צפיות
-
-
אני מחפש כמה חלקים למודינג, סתכלו תמונה... אני מעוניין לדעת איפה לקנות באיזור נתניה תודות מראש [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום מישהו התנסה עם USB to TTL מבוסס FTDI ומבוסס PL2303HX, ויכול להגיד יתרונות וחסרונות של אחד לעומת השני? תודה רבה card
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לחבר כבל 12V לחיבור מסויים אבל שיתן זרם חד פעמי(או לכמה שניות) ויפסיק, לא זרם ממושך..... איך אני עושה זאת? תודה.....
-
- 4 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות משהו בסיגנון הזה קרדיט לKriz מדובר על כרטיס מסך, אני רוצה 2 מסכים של טמפ' לזיכרון ולליבה ו2 מסכים למתח לזיכרון ולליבה, מאיפה משיגים את המסכים, החיישנים? עריכה: אוקיי חישני טמפ' מצאתי :http://www.frozencpu.com/tmp-25.html יש יותר זולים? יש עוד חנויות? מה לגבי חיישנו מתח או חיבור מסכים כאלו שיראו מתח , איך עושים את זה? תודה
-
- 4 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה מצאתי מסך של מחשב נייד שהושבת, המסך מסוג Sharp דגם LM80C21. אני רוצה להתקין את המסך על המארז כחלק מפרוייקט מודינג שאני מבצע. עברתי על המדריך הרלוונטי בסטיקי, אך הוא לא מספק. שאלתי היא: המסך מתחבר בצמה של חוטים שונים למחשב הנייד אשר הושבת. האם חיבור אותם חוטים לממשק com\parallel יאפשר חיבור ישיר למחשב? אם לא, איך אני אמור לחבר אותו? האם יש צורך ברכש בקר נפרד? ואיך אני יודע איזה בקר זה? תודה, נדב.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות MOD למאוורר ולהוסיף לו 16 או 8 לדים אדומים קטנים ושיהיה איזשהו אפקט, לדוגמה : הבהוב איטי או החלפה איטית משכן לשכן. אודה מאוד אם מישהוא יוכל להכווין אותי לחלקים שאני צריך ולצייר לי איזה תרשים, אין לי ידע באלקטרוניקה, אז פשוט משהו =) תודה רבה מראש למי שיעזור!
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היום משום מה נזכרתי שיש לי פאלם דיי ישן מלפני 3 שנים M100 חמוד ניסיתי להפעיל אותו והוא קצת מת.. מחר אני אפתח אותו (יש לו את הרגים המשושים כך שלא היה ברשותי היום את המברג הנכון) נראה מה גורם לו לא לפעול (לא זה לא הסוללות) עכשיו השאלה זה האם כדאי לי להשתמש בו למחשב (בתוך מסך קטן) או לשלוח את הפאלם לתיקון? אחרי הכל זה מסך דיי גדול רק שהוא שחור לבן, מסך נגע כל שאפשר לעשות איתו הרבה דברים.. אז מה אתם ממליצים ? :s07:
-
- 4 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות משהו עוד לפני שהחופש נגמר, משהו נחמד (לא חובה שימושי), יש לי בשביל זה מנוע 12V קטן, נורה זמזם ואני יכול להשיג מה שצריך אם תציעו אבל משהו שלא יעלה הרבה כסף משהו קטן לכיף כזה, יש רעיונות?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן חברה יש לי שאלה , לפני יותר משלוש שנים קניתי כרטיס טלויזיה כרגע הוא לא עובד ולא שווה לתקן אותו , השאלה שלי אם אני יכול להשתמש בשלט שלו דרך תוכנה אחרת על השלט יש את הכפתורים הרגילים וליום וכו' .
-
- 4 תגובות
- 799 צפיות
-