עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by roeiw,

אני משתמש בתוכנה HMonitor והיא מראה לי ש ה 5V יושב על 3V מישהו יודע למה זה קורה? (ניסיתי תוכנות אחרות)

• 4 תגובות
    • 769 צפיות
  2. אני בונה פרויקט שכולל רסברי פי, מספר ארדרינו מיני relays וחיישנים. הפרויקט אמור לעבוד גם בהפסקות חשמל ולהיות בנוי בתוך קופסא אחת ללא UPS חיצוני מחובר לשקע רגיל 220V. לפי חישובי אני צריך יצאות של 5V 3A ו12V 1.5A חשבתי לבנות בעצמי את המעגל שמוריד ומישר את המתח כניסה, טוען את המצבר (12v 7AH) שישמש לגיבוי (מספיק לי 1 - 2 דקות גבוי) מצאתי את ההסבר הבא שמראה מעגל דומה (אך כולל 9V שאני לא צריך), אבל הוא מתוכנן לזרם של עד 1A http://www.incpak.com/tech/mini-ups-system-for-routermobile-charger-diy-project/ רציתי לשאול את המומחים עם יספיק לי לשנות אצ הרכיבים הבאים: 1. דיודות הישור (D1&D2) להחליף ברכיב: http://www.taydaelectronics.com/diodes/bridge-rectifier/single-phase-bridge-r…

• 4 תגובות
    • 3k צפיות
  3. Started by dj shay 30010,

יש לי מסך LCD 20X4 שמתחבר ל LPT יש דריבר port95nt.exe כדי שה LCD יעבוד אבל כל פעם שמדליקים את המחשב (WINDOWS XP) יש הודעות שגיעה והוא לא נטען יש למישהו דריבר למסכים האלו ל XP

• 4 תגובות
    • 825 צפיות
  4. Started by Omerole,

הכוננים הלבנים נראים זוועה על המארז המטאלי שלי, ראיתי פה המלצות על מוטיפ,אבל לא ראיתי חנות שמוכרת אותם.

• 4 תגובות
    • 3.5k צפיות
  5. שלום לכולם, אני לומד כרגע אלקטרוניקה בבית הספר אבל לא מבין את החומר טוב (העיוני והמעשי). את המעשי אפשר ללמוד רק ע"י בניית מעגלים לבד ולהבין מה עשיתי בכלל, לא ממש יוצא לי הרבה במעבדה (גם לעשות וגם להבין). לכן אני מחפש תוכנות שאפשר לבנות בעזרתן מעגלים חשמליים, למדוד כל מיני דברים וכד' - ממש כמו במעבדה. אשמח אם תמליצו לי על משהו, תודה.

• 4 תגובות
    • 3.9k צפיות
  6. Started by J.a.C.k,

יש לי מסך LCD שנקנה מא. אבן אלקטרוניקה השתמשתי במדריך לתוצגות LCD מהאתר פה. אני עברתי על כל ההוראות ולא יוצא לי כלום

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by ElemenTal,

יש לי מצלמת וידוא והיציאת FIREWARE שלה הלכה. יש לי במצלמה גם חיבור S-VIDEO, אז סתם חיברתי את זה למחשב, הפעלתי את המצלמה (ניגון) וכמובן שלא היה שום דבר על מהסך במחשב. האם יש איזה דרך לגרום למצלמה להציג את הוידוא במחשב, ואז אני פשוט אעשה רקורד עם FRAPS.

• 4 תגובות
    • 805 צפיות
  8. אני יכול לשים קתודה רגילה בצבע ירוק נגיד וקתודה UV אחת ליד השני אחת תשפיע על הצבע של השניה או שאם יהיו דברים רגישים לאולטרא סגול אז הם יהיו בצבע סגול וכל השאר ירוק...?

• 4 תגובות
    • 793 צפיות
  9. יש לנו מעקה בבית ממתכת והוא צבוע בלבן והוא בצורה עגולה. אנחנו רוצים לצבוע אותו בכסוף. איך לעשות את זה? האם הדרך שלי נכונה: לשייף עם נייר שיוף 1200, לצבוע שכבה ראשונה, לשייף עם ניירר מים 200 ולצבוע שכבה שניה. האם הדרך הנ"ל נכונה? האם ניתן לצבוע ושהצבע יתפס טוב בלי לשייף ולהוריד את הצבע הקיים..? מפני שזה 3 קומות וזה המון עבודה... ואם זה לא מתאים לפורום הזה אז שהמנהלים יעבירו...

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Moty_p,

שהיתי חייב להראות לכם: אני חייב להסיג כאלה לדים

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by pc student,

בפרוייקט זה אני צבעתי את המחשב שלי בכסף אני אוסיף מסך lcd וגוף קירור לכרטיס מסך תמונות בקרוב

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by SD Project,

ברשותי יש את הקרוס אובר שבתמונה (רק את אלמנט הבאס)... האם אני יכול להוסיף במעגל הזה איזשהו פוטנציומטר להגברת והנמכת הדציבלים ?! תודה לעונים, ניאו [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 708 צפיות
  13. Started by NeoNate,

שאלה בכותרת זה עכבר דרך אגב...

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  14. Started by GOVNER_T.S.Y,

שלום, אני בשלבי תכנון של פרויקט עתידי. בשלב זה אני מעוניין לדעת אם זה משנה מאיפה התושבת של הלוח-אם? כלומר אם היא ממארז חדשני. האם זה משנה גודל הפלטה? אני שואל זאת מכיוון שאגרתי כמה מארזי פנטיום 3 ואני כן רוצה לחסוך בהוצאות. השאלה היא האם אני צריך לקנות מארז חדש בשביל לוחות-רלוונטים של היום או האם אני יכול להתשמש בפלטה של מארז של הפנטיום 3 וזה יספיק ? את המארז עצמו אני מתכוון לבנות מסביב לשלדה של הלוח אם ככה שלא משנה לי הגודל של המארז שבו אני אשתמש כי בן כה וכה אני מתכוון להשתמש רק בפלטה שעליו אמור לנוח הלוח אם . תודה לכל העונים גוב

• 4 תגובות
    • 789 צפיות
  15. [table][tr][td]<blockquote>שלום לכולם, יש לי בבית יותר מדיי מכשירים סלולרים(וטבלטים) של בני הבית והרבה פעמים נוצר מצב שאין מטען פניו...וסבך המטענים והחוטים לא נראה אסתטי במיוחד. כל המכשירים עובדים על 5V והצריכה של כל אחד מהם היא עד 2A מה שחשבתי לעשות זה לרכוש ספק כח של 5V עם הספק של 50W כמו זה: http://www.ebay.com/itm/High-Qualit...6ab3bb04&_uhb=1 מצד אחד לחבר אותו לשקע החשמלי שיספק לו 230V של AC ומצד שני יתן לי מתח של 5V עם 10A של זרם חשמלי , שאליו אני פשוט אחבר 5 ראשים של מטעני טלפונים(פשוט אחתוך כמה כבלים של מיקרוUSB שיש לי...או לחלופין פשוט אחבר רצועה של יציאות USB. *לגביי האסתטיקה אדאג מאוחר יותר. עכשיו אני יודע שמכשירים חשמליים לוקחים בדיוק את כמות הA שהם …

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by aviran_n,

רציתי לבנות את המגבר הזה: http://www.modfatha.com/ma_cmoy_hphone_amp.html אך למרות כל מאמצי לא הצלחתי להשיג את אחד הרכיבים. היום מצאתי באתר של אריהב משהו: http://www.arihav.com/products/kits/indexnew.asp חפשו "מגבר אודיו 10W סטריאו" זה נותן את אותו האפקט של המגבר הקודם שרציתי לבנות? זה יכול לשמש אותי לאותן המטרות? (חיבור לנגן MP3) תודה לעוזרים זה נורא חשוב לי!!

• 4 תגובות
    • 766 צפיות
  17. Started by Ronenosh8,

האם שימוש באמפרמטר זול (ברמה של 2.9$ מאיביי) יכול להוות לי סכנה? אם כן, עד איזה מתח מומלץ להשתמש בו (כלומר עד איזה זרם אין סכנה לאדם)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by rc_p,

שמעתי שאפשר להשיג מאוורר למארז שפועל במתח של 220V. יש לזה יתרון מאוד גבוה - מכיון שהוא חיצוני מהספק אתה חוסך רעש חשמלי משאר חלקי המחשב. הוא יותר אמין (תחושת בטן). אם הספק שלך חלש אתה חוסך כמה גרושים. ככל שיש פחות רעש אלקטרוני בסביבת המחשב, הזכרונות, והמעבד (AMD בעיקר) עובדים בצורה מהירה יותר, במיוחד בOC. השאלה היא איפה אפשר להשיג? כמה זה עולה? תודה לכולם.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. שלום יש לי מכשיר שמודד קבלים הוספתי תמונה מי שיכול שיראה אותה השאלה שלי כזאת: יש לי ברב מודד כל מיני אופציות (בחירה) אני סך הכל רוצה לדעת ממש בפשטות איך אני בודק קבל אם למשל לצורך העניין יש לי בבית קבל מסוג 10V 2200UF איך לפי הרב מודד שיש לי בבית אני יכול לדעת אם הקבל תקין? תודה לכל העוזרים ואנא מימכם מי שלא רוצה או לא יודע להסביר שלא יתן הערות למה אני מחפש בגוגול ובפורם הזה מידע קרוב לחודש ימים ולא מוצא!אני דיי מייואש!!!אז תעזרו לי! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אפשר לחבר מסך/פאנל ב5.5 שיציג טמפ' מהביוס ולא על ידי חיישנים שלו?? איך הוא יקבל מידע? מהusb אני חושב נ.ב. אולי אפשר לגרום ל hardcano 2 לקבל את הטמפ' מהביוס?

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  21. Started by eido300,

הי אני רוצה לקנות פרו מיני סיני(אם יש משהו יותר קטן אז עדיף יותר קטן), רכיב max485, ריליי, לחצנים פשוטים ולדים פשוטים. בדקתי באלי אקספרס, והסתבכתי לגמרי, מיליון סוגים של כל דבר, לא ברור באיזה מתח כל דבר עובד, אם יש אפשרות לפתח את הפרו מיני דרך הסביבת פיתוח של ארדואינו, ואם אפשר לחבר אותם למטריצה. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מה לקנות. עדיף שהכל יהיה כמה שיותר קטן. לגבי הmax485, (אני לא מחפש דווקא אותו אלא ג'וק נוח לrs485 חד צדדית ונראה שהוא הכי נפוץ, אבל אפשר מבחינתי כל אחד אחר...) אפשר לקנות את הג'וק עצמו וישר לעבוד איתו או שצריך לחבר נגדים וקבלים ועדיף לקנות כבר את המודל? בגדול הבקרים אמורים "לדבר" אחד עם השני דרך הmax485 ולהפעיל את הריליי (כ…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by dj shay 30010,

יש לי מסך LCD 20X4 שקניתי דרך אתר ישראלי בארץ מסך בצבע ירוק מסך רגיל אני רוצה עוד LCD 20X4 אבל עם תאורה כחולה יש איזה אתר ישראלי או חנות בארץ ???

• 4 תגובות
    • 845 צפיות
  23. Started by j.m,

ב ת ו ד ה מראש [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  24. Started by taotao,

חשבתי על רעיון למשהו שלפחות בשבילי הוא שימושי אני רוצה (אם זה אפשרי בכלל) לעשות כפתור ווליום למחשב שיהיה כמו הכפתורים של המאווררים כאילו אבל במקום שישלוט על המהירות של המאוורר שישלוט ישירות בווליום של המחשב במקום להיכנס כול פעם לתוכנה ולהנמיך עכשיו חשבתי על לא חייב דווקא כפתור עגול כאילו גם שטוח רגיל במארז של להגביר ולהנמיך יש מצב לדבר כזה ? :s05:

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Kmaker,

שלום לכולם, אני חדש בקטע של הארדואינו, התחלתי אתמול, בניתי תכנית ראשונה שלי המטרה היא הגרלה של שני מספרים, אם מספר 1 יוצא לד 1 נדלק אם מספר 1 לא יוצא לד שתיים נדלק void setup() { pinMode(13 OUTPUT) pinMode(12 OUTPUT) } void loop() random(0, 2); Serial.println(X); if(X=1);{ digitalWrite(13 HIGH); delay(1000) digitalWrite(13 LOW); } else;{ digitalWrite(12 HIGH) delay (1000) digitalWrite(12 LOW) } } } אני חדש אז קצת עזרה תעזור לי מאוד ! מי שמבין ויכול לבדוק אם כתבתי נכון יעזור לי גם !

• 4 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.