עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by aviram20,

חשבתי על מוד למחשב שלי שבו יהיה במפרץ 5.25 שעון טמפרטורה כמו זה שלמטה יש מצב שאני יוכל למצוא אחד כזה שמתחבר למחשב ויציג טמפרטורה של המעבד אני מת לדעת מה המצב שמה כי לפעמים אני פותח את החלון ונוגע בגוף קירור והוא ביכלל לא חם חח אם משהו מכיר שעון כזה או משהו שיכול לעזור לי עם קצת שיפצור אודה לו מאוד תודה לעוזרים! [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 3k צפיות
  2. Started by orencz,

שלום וברכה! אני מוכרח להגיד שזה פרויקט ראשון שלי עם ארדואינו. האם אפשר בעזרת הארדואינו אונו להתחבר ולשלוט על שלושה מנועים בעלי מתח 230 V ? ואם כן, באיזה דרך?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by aviran_n,

לקחתי את התמונה של הגריל הזה חבר הכין לי ממנה שבלונה בדיוק למאורר 80 מ"מ. הייתה לי חתיכת פרספקס ממשהו שהכנתי אז עשיתי ניסיון קטן.. אחרי חיתוך לפני שיוף: אחרי שיוף: יכל לצאת הרבה יותר יפה אם הייתי משתמש בפרספק יותר דק (כמו 2 מ"מ למשל..) פה השתמשתי בחתיכת פרספקס בעובי 4 מ"מ שהייתה לי ודי קשה לעבוד עם העובי הזה על דברים מדוייקים כאלה.

• 12 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. הרבה זמן חשבתי להכין לי ספק ניסויים שיהיה קל ונוח לעבוד איתו. בדקתי כמה יעלה ספק ניסויים מקצועי, והתברר שהוא יקר מדיי, לכן החלטתי לקחת ספק מחשב (ATX), לעשות לו מס' מודים ולהפוך אותו לספק ניסויים. משהו כזה: אז אילו חיבורים יהיו לנו פה? +12V -12V +5V -5V +3.3V GND כ-4 חיבורי מולקס רגילים (יחוברו למארז הספק כמובן). מחבר ללד. מחבר 3 פין, למאוררים - בסימן שאלה (אי אפשר לעשות פה רשימה נורמאלית? ) אני לא יודע עוד אם אני יצבע את מארז הספק, משום שאני לא רואה צורך לכך, מלבד היופי והאסטטיות. צפו מחר לעידכון!

• 41 תגובות
    • 16.2k צפיות
  5. שלום, ברשותי מחשב עם E5300 וHD4890. לוח P35-DS3L וזכרונות 4GB 1066MHZ. לכאורה מחשב לOC. בעיה 1: חם חם חם, ב4GHZ (1.43V) המעלות מגיעות ל79-81 והרמקול מצפצף.... בעיה 2: אין סירקולציה. בכלל. הדבר הכי קרוב לסירקולציה זה בTOP של המארז 2 פתחי איוורור חמודים אחד למעבד שלא ייחנק והשני לכרטיס מסך. אין בצדדים, יש רק מקדימה כזה למטה שלא רואים... ומאחורה 2 מאווררים כאלה קטנצ'יקים חמודים שמוציאים אוויר אני חושב... הנה כמה תמונות : שימו לב ל2 הפתחי איוורור למעלה. מקדימה בפאנל הקדמי (שאגב עשוי מברזל, המארז כמו המארז כולו ששוקל איזה מאתיים קילו) יש חריצים למטה לכל האורך | | | | | | | | | | | | | | בערך ככה... ומאוורר אחד 80MM ששואב משם אוויר. אני צריך עזרה איך לעזאזאל מאווררי…

• 3 תגובות
    • 982 צפיות
  6. Started by Moty_p,

אני מחפש נגד משתנה של 100% הכוונה היא לכזה שלא נותן התנגדות בכלל כאשר הוא מסובב עד הסוף (מעביר 100% חשמל) וכאשר הוא מסובב לצד השני עד הסוף הוא לא מעביר בכלל חשמל (מתנגד 100%) (כמו דימו) יש כזה? (לצורך מאוור 120MM 3000RPM)

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אני מחפש פרפקס בשביל חלון במארז איפה אני יכול לקנות ומה המחירים? אם אתם יודעים שמות של חנויות ומיקום מאור יעזרו לי.... תודה מראש..

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by Electric Boom,

תראו אני התחלתי לבנות "בית תאורה" מלדים,ובמהלך העבודה שחקתי קצת עם לד,עכשיו להפעתי כעשיתי איתו מעגל(אם איזה שני בטריות לא משנה...)הוא האיר רק במצב אחד ??? האם יש חשיבות,לאיזה מתח אני מחבר כל צד של הלד,כלומר משנה אם הימני יהיה + או - (כמובן שהשמאלי יהיה בההתאם...)??? :-[או שאין חשיבות בדומה למאווררים וכו'...

• 12 תגובות
    • 953 צפיות
  9. Started by namrur,

שלום, מי שהו יודע איפה אני יכול להשיג את הקונקטור הכפול למקלדת ועכבר שיש בלוח אם של מחשב אישי? פשוט נשבר לי הקונקטור בלוח אם שלי ואני צריך להחליף אותו. להעביר קונקטור מלוח ישן זה ממש סיפור, כי הם תופסים ללוח בצורה קשה. מישהו מכיר חנות או יבואן שיכול להציע את הרכיב הזה? התקשרתי לעשרות חנויות, ללא הצלחה. תודה רבה, גיא

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by adam levy,

מאיפה אפשר להסיג תמכשיר שהוא מחזיר ביד אם זה לחיתוך וכמה הוא יעלה בערץ ומה שמו של המכשיר

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by Electric Boom,

האם חיבור לדים במקביל משמעו רגל קצרה של לד אחד לארוכה של השני ולהפך וכך הלאה...או פשוט כל הרגליים הארוכות בטור וכל הקצרות בטור?האם זה לא יקרא מקביל במקרה השני? כמו שאמרתי אני צריך תשובה מהר

12. שלום לכולם. יש לי את המארז הזה ואני רוצה לחתוך בו חלון מהצורה הזו: איך אני עושה את זה או אם אתם מכירים מישהו שיוכל לעשות את זה בצורה מ ק צ ו ע י ת.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by momi2004,

חבר רצה לקנות מטען USB לסלולרי שלו וראינו שיש הרבה בעיות של מתח עם המטענים הסינים. מדובר בסך הכל במטען שאמור להוציא 1A ב 5V כדי להטעין סלולרי שנטען דרך ה USB. חשבתי אולי אם אפשר לבדוק את הזרם והמתח שהמטען מוציא. להכניס את הפינים של המולטימטר לשקע USB נראה לי בעייתי, אז רציתי לדעת אם אני מחבר כבל USB וחותך אותו באמצע באיזה חוטים אפשר למדוד את הזרם והמתח. לפי מה שראיתי יש שני חוטים שמעבירים זרם ושני חוטים שמעבירים DATA שפה זה כמובן לא רלוונטי.

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. הנני עובד לפי המדריך הזה: http://www.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/step1/Preparing-the-circuit/ במדריך משתמשים בטרנזיסטור TP31, ובמתח הזנה של 12 וולט. רציתי לדעת האם יש אפשרות לשנות את מתח ההזנה ל230V (מתח שקע), ושהטרנזיסטור ימשיך בפעולתו התקינה? הסיבה לכך היא שאני רוצה להשתמש בלדים הפועלים במתח זה. במידה ומתח זה ישרוף אותו, יש טרנזיסטור אחר שאוכל לשים במקומו ויוכל לספק לי את אותו אופן פעולה?

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by AnoxiA,

אוקי שתי שאלות..אבל לפני בשביל שיהיה נוח בואו נציב משתנה קטן: ממ"כ = מפסקים\מתגים\כפתורים :) הראשונה היא האם יש אתר או משהו שאפשר לראות סוגים שונים של ממ"כ? והשנייה היא היכן בארץ אפשר לקנות ממ"כ ?האם יש חנות שכוללת את כל הסוגים? חחחחח..תודה מראש לעונים..

• 6 תגובות
    • 832 צפיות
  16. Started by Moshepp123,

שלום אני צריך קוד לארדואינו לgsm שכאשר אני שולח הודעה אני מדליק פורט מסוים (ועוד שאלה-האם למודול gsm לארדואינו יישנו טווח מסוים או שניתן לשלוח הודעה ולשלוט עליו מכול טווח) תודה רבה....

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. שלום, חברים. בחיאת, תפתרו לי את הדילמה הזו פעם אחת ולתמיד. יש לי סמארטפון של מוטורולה, שהגיע עם מטען בעל הספציפיקציה הזו: 5.1V ו- 850Mah. שמעתי ממישהו שממש לא מומלץ להטעין את המכשיר שלך עם מטען בעל טעינה אחרת\גבוהה יותר [לדוגמא, במקרה שלי- 1A ומעלה], -כי זה ממש מקצר את חיי הסוללה. וואלה? נשמע לי הגיוני, [באמת שמטענים שהם 1A-2A טוענים במהירות מטורפת, שזה לא מרגיש כזה טוב למכשיר...] ..אבל ישנן כמה סיבות שבגללן אני לא יודע עד כמה העצה שלו פרקטית: 1. הבנתי שממש לא משנה באיזה מטען תשתמש- הסמארטפון הוא זה שמכתיב ת'עניינים, וגם אם יהיה לי מטען של 2.1A - הטלפון עדיין יצרוך 850MaH. 2. כאשר אתה משתמש במטען USB לרכב, ואתה מפעיל GPS + בלותות' + גלישה סלולרית ביחד--> אז …

18. Started by wons,

אני מתחיל לבנות את הפרוייקט גמר שלי ליד' חשבתי על להשתמש בבקר מסידרת PIC24 - לפי הנתונים הוא נישמע משהו שמעניין ללמוד ושיתאים לפרוייקט שלי הבעיה ששוטטתי לי ברחבי הרשת ולא מצאתי יותר מידי מידע לגבי תכנתים של הבקרים הללו ומידע לגבי תיכנות שלהם... למישהו יש אתרים בנושאים האלה? ד"א הבנתי שהבקרים החל מה16BIT של מיקרוצ'יפ מותאמים לUSB (בלי צורך בשבב ממיר) ואלגוריתמי קידוד - למישהו יש מושג בנושא? תשימו לב לתמונה הבאה: http://www.microchipc.com/sourcecode/images/glcd_schematic.jpg למטה ניתן לראות חיבור USB, יש מצב שזה תכנת? (באתר לא ממש מוסבר על הסירטוט... אלה יותר מוסבר על תוכנית שכותבת על הLCD כתובית קטנה.)

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  19. זו פעם ראשונה שאני יעבוד עם ממסר אז אני צריך עזרה לדעת איזה לקנות. וגם שלא ישרף הארדואינו, שיהיה עם ההגנות הדרושות... למיטב הבנתי מה שאני צריך לחפש זה ממסר שעובד ע"י זה שמספקים 5V ולא יסחב יותר מ- 40mA בכניסה שלו. ובתמורה הוא מאפשר ביציאה עד 0.8A לעבור או יותר כי זה מה שאני צריך. עכשיו הבעיה זה מה לרשום ב-ebay... אם אפשר לתת גם קישורים, תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 2.8k צפיות
  20. Started by Ran B,

שלום, ברשותי מסך LCD, שהוא משמש בעיקרון למכוניות לחיבור (בדר"כ) למכשירי DVD במכוניות, ע"מ לצפות בסרטים. למסך יש אפשרות, כמו כן, לכניסת AV וכמו כן ניתן לחבר אותו למחשב באמצעות הTV-OUT בכרטיס מסך. ברשותי כרטיס מסך של xfx geforce 6600GT, יש לו יציאת טלויזיה מוזרה אך מקבלים כבל שממיר את היציאה הזאתי ל S-VIDEO וע"י ממיר מs-video לF-RCA הצלחתי לחבר את המסך לTV-OUT ואכן הוא פועל. עכשיו לשאלות - קודם כל מה אתם הייתם מציעים לעשות עם החלק החביב הזה ומה אתם הייתם עושים? (שמח לשמוע הצעות) חשבתי לבנות מחשב זול ופשוט (שבעיקרון אפילו יש לי כבר את רוב החלקים לבניה כזו) ולהתקין אותו באוטו. בצעתי חיפוש, כי זכרתי שהיה על זה לפחות דיון אחד. ראיתי שממיר מתח מ12V של האוטו ל220V ע"מ לחב…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. אני צריך לנסר פלטת MDF בעובי 2CM. אשמח אם משהו יכול לעזור...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. כי שמתי לב שהיא משתמשת בלדים רגילים, אבל אני רוצה לשים שם אחד כחול שצורך 3V.. השאלה אם הוא ידלק בכלל?

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  23. Started by werner,

היי ותודה שנכנסתם. יש לי אוזניות עם ראש הרוס, שהתבקשתי לתקן. קניתי תקע רגיל של אוזניות, כמו בתמונה פה שלקוחה ממדריך להכנת מפצל-בורר (לא הבנתי אותו): http://hwzone.co.il/phpMyWebmin/_uploads/news/pictures/MoRtZkInG/Stereo/TAL_ST%20011_resize.jpg באוזניות (שפירקתי להן את הראש, לא היה ניתן "לאחד" את שני הראשים) יש שלושה חוטים, דבר שאני מבין לנורמלי. זהב-אדום-כחול. לפי מה שהבנתי אני צריך להלחים חוט אחד לצד אחד, חוט שני לצד שני, וחוט שלישי לאמצע. לחבר לצדדים אני יכול. באמצע יש שני חורים.. זה לא משנה לאן אני מלחים כל עוד הוא מתחבר אל האמצע, נכון. הבעיה היא שאני לא יודע לאן להלחים כל חוט.. איך אני אמור לגלות לאן מגיע כל חוט בלי לפרק את כל האוזניות והחוטים שמגיעים לפומיות? (דבר ש…

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. Started by ccc,

אני רוצה להכין מנורת USB שנראית ככה רק עם לד כחול: מחפש הוראות בקצרה של מה לעשות, אני בטוח שזה רק עסק של נגד ולד, אבל מכיוון שאין לי בדיוק חשיבה מופשטת בחשמל, אני צריך רשימת מצרכים מדוייקת, סוג לד וסוג נגד, ואיפה לקנות את הציפוי נחש הגמיש הזה כדי לעטוף את הכבל המוגמר.? איך זה נקרא ?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by lazygecko,

שלום לכולם. יש לי מסך של מחשב נייד, כתוב עליו nec NL8060BC31 יש דרך לחבר אותו למחשב שולחני ? יש אולי מתאם שאפשר לקנות ? תודה.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.