אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אנשים!!! לכל מי שחשב שאני מת וכבר לא פעיל בעולמנו טעיתם הצבא הורס אותי אבל אני משתמש כבר בטקטיקות קשות בשביל להילחם על החיים שלי (ראו קב"ן וכלא) בקיצור אני מתכנן את MK3 הפרויקט היחיד שלי שיהיה ללא גבולות ויושלם כראוי בלי קשר לזמן ולתקציב שאני אהיה חייב להוציא עליו התכנון בעיקרו שילדת אלומניום עם מסגרת עץ הדבר הזה יכונה גוף 1 ויכיל בתוכו את כל המחשב חוץ מהספק שישב בשילדה דומה אבל נפרדת מהשילדה הראשית בשביל כל העסק אני ככל הנראה מזמין מגש ללוח אם MINI ATX מחו"ל ועוד כמה חומרים לבניית מארז DIY הדבר החשוב בשבילי הוא ההכנה של השילדה מהאלומיניום אני צריך שיטה (ואם יש למישהו גם מקום שעוסק בזה אז בכלל טוב) לחבר פרופילים של אלומניום (אני רוצה להשתמש בL אבל אם אין ברירה אז O סגורים…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי את המארז של HEC אשר מומלץ במפרטים המומלצים כאן. המארז הגיע עם מאוורר 12 ס"מ אחד מחובר לאחורה. אני קניתי עוד אחד בנפרד של ZALMAN ללא שום חיישן כדי לחבר אותו לחלק הקדמי, אבל זה לא העניין כאן. 1. מהמאוורר האחורי יוצא חיישן טמפרטורה(די ארוך) ואני לא יודע לאן ואיך לשים אותו, יש לכם המלצות? 2. אני גם רוצה להבין כיצד הלוח שלי אמור בכלל להיעזר בחיישן הזה כדי להציג לי את הטמפרטורה וכדי לשלוט במאוורר? 3. מסקרנות(ואולי גם צריך לדעת כי אני מפרק את המחשב ושם למארז החדש)- איפה החיישן של המעבד?
-
- 22 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
תיכננתי את המעגל וסרטטתי אותו...רציתי לשאול אותכם לעצות אחרונות לפני שהחלקים מגיעים. אני מצרף תמונה של איך אני מתכוון לבנות את המעגל. אם משהו נראה לכם לא בסדר, או שיש איזה שהיא טעות שאני צריך לתקן,בבקשה תגידו לי. תודה (: [attachment deleted by admin]
-
- 62 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
יום אחד עלה לי רעיון בראש!!! רציתי להכין מאוורר ממשהו שמסתובב מהר ועלה לי בראש הקשיח!! תחשבו מה יקרה אם יהיה לי מאוורר 120 שמסתובב ב 5400 ארפיאם או יותר!!! :silly: צריך לפתוח אותו להוציא את העינית המעצבנת הזאת להוציא את כל הפלטות חוץ מהעליונה ולהפוך אותה למאוורר!!! (לחתוך בכמה מקומות ולעקם כדי שזה יראה כמו מבנה של מאוורר) ענק ענק ענק!!!!!!!!!!!! אולי כאן הסברתי יותר טוב!
-
- 29 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני הרבה פעמים ראיתי שיש צ'יפים שצריך להלחים לקונסולת משחק כדי להפעיל גיבויים וכו' אני לא מבין באלקטרוניקה אז רציתי לדעת, האם כל אחד יכול להחלים, והאם זה נכון שיש ערכות הלחמה?
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אוקיי אני מתכוון להתחיל בקרוב פרויקט מודינג ראשון. עכשיו קניתי חבילה של לדים וקתודה Thermaltake Neon Light RGB http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23412 עכשיו אני רוצה לדעת איך אני בדיוק מחבר אותם אין לי בדיוק ניסיון באלקטרוניקה חוץ מפעם שהיית בקרן קרב אבל עבר הרבה מאז חח..
-
- 0 תגובות
- 744 צפיות
-
-
http://www.kevinrose.com/index.php/weblog/comments/191/
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי מאורר 120MM שאני לא משתמש בו ואמרתי אולי אני ישתמש בו וזה יעזור ל2 המאוררים להוציא את האויר החם. אני מתכן לעשות את זה בדיוק מול המאורר של המעבד יוצא יותר מהר את החום. ואני גם מתכנן לקנות מאורר למעבד 8700 של זלמן. עכשיו איך אני יכול לעשות חור במארז ? איך אני יכול להדביק ריבוע שהכנתי מפרספקס כדי שהמאורר ישב עליו ואני לא יצטרך לעשות חורים במארז ? ואיך אני יכול לעשות חורים ישרים בצד המארז כדי שאני לא יצטרך רשת כל שהיא ?
-
- 3 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אז ככה מצאתי מאוורר ישן שוכב על המדף - הוא פועל מצוין דוחף אוויר טוב לא רועש מדי וכו'.......... ניקיתי אותו, העפתי את האבק ממנו ושימנתי את הצירים. נזכרתי שניתקתי אותו מספק כוח ישן שהיה לי, לכן יש לו רק חוט אדום ושחור. אני רוצה להלחים 3 פינים נקבה אליו, איפה אני יכול למצוא? אגב, זה כמו בלוח האם? השחור הולך לפין הימני\עליון והאדום לפין האמצעי? עוד דבר חשוב - אני רוצה להוסיף לו 4 לדים. איך אני עושה את זה? באיזה חוטים להשתמש ולאן להלחים? לצבע uv אני כבר אדאג. תודה רבה על העזרה........ מאור
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את האקסבוקס שלי (Xbox360) בצבע שחור ואין לי שום ידע קודם במודים אז יש טיפים עצות משהו שכדי לי לזכור?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם. נטבוקים היום הם הטרנד החדש. כמו בכל דבר פופולארי, גם כאן הדעות חצויות באשר לטיב ושימושי המחשבים הללו. אני באופן אישי התאהבתי במחשבים הזעירים הללו. עוד שראיתי את אב הטיפוס הראשון של ה-MSI Wind, ובפרט בסיקור תערוכת קומפיוטקס שלקחתי בה חלק שנה שעברה וראיתי את ליין הנטבוקים של כלל החברות, ידעתי שזה המחשב בשבילי. אך מבחינתי דווקא אחד היתרונות הבולטים של המוצרים הללו, הוא היותם 'קלים' לפריצה ושדרוג. המכראות הן מכיוון שלמעשה עיסוק ופירוק נייד כה קטן היא מלאכה קשה להפליא, אך התמורה היא שלכל חלק ורכיב במכשיר ניתן להגיע. לכן דבר ראשון שעשיתי כשקיבלתי את הנייד לפני יומיים, היה לפרק לו את הצורה ולהתחיל במסכת השדרוגים המתוכננת. ולהלן הרשימה(ואחריה מעט תמונות). …
-
- 88 תגובות
- 39.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש בשביל חבר קרוב מדריך נוח להכנת מאוורר מואר בלדים ממאוורר רגיל. זה חשוב לי מאוד היות והאיש עצמו יקר לי מאוד ועשה בשבילי לא מעט, ואם אני יכול אני אשמח לעזור לו גם. המדריך צריך להיות באנגלית (או כמובן מדריך עם תמונות מובנות) בגלל שהאיש הנכבד, דובר אנגלית בלבד. כמו כן אינו מומחה, ולכן כמה שהדרך פשוטה יותר כך טוב יותר. תודה לכולם, ושבוע טוב.
-
- 1 תגובה
- 765 צפיות
-
-
שלום איפה עליי לפתוח אשכול בקשר לקניה ומכירה כי אני רומה למכור כרטיס מסך ותודה
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני משתמש בכרטיס הקלטה בעל חיבור קומפוננט לPS3 שלי שכרגע מתחבר לכרטיס הקלטה דרך הגבל הזה: http://www.newline-el.co.il/topics.php?id=5&productId=260&topicId=36 ואני מנסה עכשיו להשיג את האיכות הכי טובה מהכרטיס ואחרי חרישה של האבה סירטונים על כל מיני הגדרות לתוכנה חשבתי דווקא לחזור לבסיס אז השאלה שלי היא אם אני יקנה את הכבל הזה http://ksp.co.il/?enter_zap=1&uin=14306 (הכבל המקורי של סוני) או את זה http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=PS3CVFO10&Cat2Cat1ID=101&Cat2ID=504&aff=Zap〈=HE# יהיה איזה הבדל באיכות או שפשוט להישאר עם שלי?
-
- 2 תגובות
- 996 צפיות
-
-
אני שונא את המסך שלי. אני לא שונא את המסך עצמו כמו שאני שונא את הזוועה שניורון החליטו לעשות למארז של מסך LCD טוב. אז חשבתי להחליף את כל המארז החיצוני (כל הפלסטיק) במארז של מסך אחר. האם זה אפשרי? במה יש להתחשב? ביקורות חובה!
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום יש לי צג של מיקרוגל ישן האם אני יכול לחבר אותו למחשב ולראות מה הטמפרטורה של המעבד והוא 3 ריבועים כאלה חתיכה גדולה כזאת האם אפשר לעשות משהו בסגנון תודה מראש אליייייייייייייי :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום רב, אבקש את עזרת המבינים : אקדים ואומר שאין לי הרבה מושגים בעולם החשמל(אני מגי מתחום המשפט), אני מעוניין לרכוש סרטי לד לפי הצורך הבא : 1. סרט שיכסה אורך של 3.4 מטר, הסרט יבא בתוך גליל אלכסוני מתחת לארונות מטבח, האור אמור להאיר משטח עבודה, חלק מהתאורה תעבור מעל משטח בישול (נראה לי שטוב יהיה אם הסרט יהיה מוגן מלחות ואדים וכמו כן יוכל לעבוד תחת טמפרטורה כבוהה יחסית ). 2. סרט לד נוסף באורך כולל של 5.4 מטר, יעבור כתאורה נסתרת מעל ארונות מטבח, אמור להאיר מקומות אפלים שתאורת המטבח אינה מגיעה כתוצאה ממגבלות טכניות. 3. כנ"ל ארון באורך 60 ס"מ 4. ווטרינה באורך כ 4 מטרים. ככלל, תאורת הלד באה כגיבוי לתאורה הקיימת, שלדעתי אינה מס…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
שלום כשיש לנו סדרה של כמה לדים, או רכיב שכולל בתוכו כמה לדים בעצמו, אז צריך לשים נגד עבור כל לד, כי 5v בד"כ גבוה עבורם. http://www.electrodragon.com/?product=led-10-segment-color-red-led-red-bar האם יש איזה טריק שימנע את הצורך בלשים נגד פר כל לד, ויהיה אפשר לשים רק משהו אחד, עבור כולם, למשל בחיבור אל רגל המינוס(GND)? תודה card
-
- 27 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
לא רציתי לפתוח את הנושא מוקדם יותר כאן, פשוט כי לא היה לי מספיק "חומר". חלק מהתמונות שצולמו לא מופיעות פה, פשוט כי לא רציתי לדחוף יותר מדי תמונות לעמוד... אז ככה, התוכנית: חיתוך חורים וסידור חורים ב-Antec 900 מוד תאורה למקלדת לחתוך מאוורר 12ס"מ כך שיכנס בצד של המארז יחד עם ה-Tuniq Tower כל דבר אחר שיעלה לי בראש... כלים: דרמל. נגדים, לדים, אלקטרוניקה... מלחם. זמן. הרעיון של התאורה במקלדת הוא למקם לדים בצורה "אסטרטגית" מתחת למקשים, כך שהאור של הלדים יצא מהרווח שבין המקשים. יתכן ואצטרך להוסיף איזה חומר שקוף שיוליך את האור. קניתי לא מזמן (לפני שבוע וקצת?) דרמל, והתחלתי לחקור אותו על חתיכת פלסטיק שהייתה לי. (זאת כמובן, בשביל לחתוך חורים במארז …
-
- 18 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
חשבתי לחבר נגד לרמקולים כדי שלא יתחילו לעשן אבל אני לא יודע נגד של כמה אוהם להציב ויש לי זוג רמקולים של מערכת קולנוע ביתי (מטר וחצי בערך) זוג רמקולים של מערכת סטריו וזוג אחרון רמקולים קטנים של מחשב ואת הרמקולים הקטנים חיברתי לרסיבר והם עבדו יפה עד שבא איזה מישהוא הגביר ושרף אותם יש דרך לתקן את הנזק? ואם אני יציב נגד עם קיבולת גבוהה על הרמקולים הקטנים ואני יחבר אותם לשני הקטן והעלוב שלהם (הברירת המחדל כאילו יצאו מהאריזה) הם יעבדו טוב כאילו לא חיברתי שום נגד?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מארז Wavemaster בצבע אלומיניום רגיל מבית Coolermaster ובורצני לצבוע את המארז שלי ובנוסף לכך אני רוצה שיהיה לו גימור מבריק. ברצוני לדעת באיזה צבעים להשתמש,איזה כלים,איזה חומרים וגם שיטות לצביעת המארז וכל מה שקשור לעניין , אם אתם יכולים לתת לי קישורים לפרויקטים כאלה או הסברים זה יעזור לי מאוד. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אתמול בערב, בשעה 7 הקטודה הפסיקה לפעול. הקצה שלה נשרף בלה בלה בלה קיצר סתם קטודה מסריחה שקיבלתי חינם עם המארז בחופש הגדול.. בקיצור אני רוצה לקנות עכשיו SUNBEAM קטודה כחולה שמגיעה עם אדפטר ל2 ואני רוצה לקנות של אותה חברה קטודת UV שמגיעה בלי מתאם... אני יכול להרכיב את שתיהם על אותו אחד? איך לדעתם ירגישו את הUV מול הקטודה הכחולה מה שאני רוצה זה לקנות גם כבלי IDE שמגיבים ל UV (בצבע כחול גם הם.. של חברת TT) השאלה היא אם לדעתכם הצבע של הIDE "יבלע" בתוך הכחול של הקטודה, או שירגישו אותה טוב? האם צריך לשים את הקטודת UV ממש קרוב לכבל, או שאני יכול להרכיב אותה למטה ליד הקטודה הכחולה וזה עדיין יהיה אפקט יפה לכבלים? מניסיון עם הקטודה שקיבלתי חינם שמרכיבים אותה למטה הכרטיס AGP דיי עוצר…
-
- 18 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
מפרט המחשב שלי: AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX sapphire X800GTO2 256MB TT BigTyphoon Sunbeam Transformer BLACK WD 250X2 7200PM DFI ultra-D Thermaltake 430W XP550 NP SONY DVD RW DW-D23A 1024MB ram רמקולים: Z-640 של לוג'יטק מקלדת: בקרוב Elite של לוגי'טק עכבר: MX 518 של לוג'טק מסך: LCD CT-720D 19' עכשיו השאלה שלי היא: אני מאוד רוצה שהמחשב שלי יפעיל משחקים בצורה הכי טובה שיכולה להיות, כולל חדשים שיגיעו, קניתי את הכרטיס מסך כי אפשר לפתוח אותו לכרטיס מסל יותר טוב, מה שאני מפחד לעשות כי הוא עלול להשרף כי בחייפ לא עשיתי את זה, בואו נגיד ואני מצליח, מה זה נותן לי? במשחקים אני אראה יותר טוב? או מה? מעבד, גם, קראתי שאפשר להגיע איתו רחוק, אבל בתור אחד שלא עשה …
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום . יש לי מארז נקי הוצאתי ממנו את כל הרכיבים כדי שלא יהיו תטעויות על מוד אחר שעשיתי והלוח אם נהרס . עכשיו יש לי משו כמו 4 מאווררים גדולים ( לא יודע גדלים אבל הסטנדרד ) . יש לי קטודה בצבע כחול . אני הולך עם מקדח כוס לעשות מיספר חורים כניראה בגדול 120 ממ הרבה כאלה וליסגור עם לוח אחד גדול עם 4 ניטים השאלה שלי היא איך אני יכול לעשות לוח בקרה ל 4 המאוורירם ולקטודה . המאווררים הם בלי החוט חיבור לספק כוח רק אדום שחור ( -+ ) אני רוצה משו פשוט תודה מראש .@
-
- 3 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אמממ טוב המוד הקטן הזה נולד כתוצאה משיעמום של יום כיפור (כן אני משתמש במחשב... אבל צם... כל אדם ואמונתו בה יחיה) הקיצר... לפני כמה חודשים ראיתי אצל דודה שלי כמו מעטפת חמודה בצורת אפרוח שעוטפת את המסך. החלטתי לייצר משהו שיהיה דומה (רק שאצלי מדובר במסך 19 אינצ'). אז קרטון לקחתי ואת המלאכה התחלתי (אני מצטער שאין תמונות בזמן העבודה כי לא מצאתי את המצלמה) - אני אסביר מה עשיתי שלב שלב 1 - לקחתי קרטון של אריזה של מקלדת - פתחתי אותו והתאמתי אותו לגודל. 2 - מדדתי את המסך עצמו וחתכתי ריבוע בתוך הקרטון בהתאם. 3 - חשבתי על נושא... אמממ... אני אוהב HL2 - יעבוד יעבוד. 4 - רציתי לייחד אותו שלא ישאר סתם ריבוע מכוער אז חתכתי את הסמל ואת גורדון שצועד לו בכבדות ועשיתי אפקט של בליטה מחוץ למס…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-