אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, אין לי מושג איפה לשאול את זה אז בגלל שראיתי שהפורום נקרא אלקטרוניקה אז אולי זה כן מתאים לפה . יש לי בעיה .. אני מנסה לפתור תרגיל ואני לא ממש מצליח . משום מה אני מתבלבל נורא ספציפית בתרגילים מהסוג הזה.. (אני מתכונן למתכונת ולבגרות באלקטרוניקה ומחשבים ג' שעוד כמה ימים תתקיים לי) אם אפשר בבקשה עזרה זה יעזור לי ממש! http://elecomp.cet.ac.il/CETHandler.ashx?n=CetEntities.FileViewer&i=7b6c26a9-ffd0-426d-b508-19d6c9d151f1&id=20011 תרגיל 2 - RC רשת HP.. הקטע היחיד שאני ל מבין זה כששואלים אותי על VOUT ברגע מסוים (כמו סעיפים ב' וג'..) תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לחבר לדים למחשב וכתוב שהם 12V והחיבור שלהם הם 2 חוטים זהים לחלוטין. אין לי מושג איך לחבר אותם למחשב (ספק הכוח כמובן) ועם איזה חיבור. הנה תמונה של הלדים עם החיבור, מקווה שזה יעזור: http://www.UpFile4u.Net/Files/4v2x2s.JPG תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
זאת אומרת בחיבור הגדול , כמה מתח נותן כל צבע אם הוא מינוס או הארקה כמה V12 \ V5 זה חשוב תודה..
-
- 4 תגובות
- 696 צפיות
-
-
אני מודע לזה שזה מסובך עד בלתי אפשרי להשתמש במסכים של לאפטופים כמסכים עצמאיים, אבל כדי שאתייאש באופן סופי אני צריך את חוות דעתכם המקצועית. מחיפוש קל שביצעתי לא מצאתי אפשרות. שבת שלום, בז'נגלו.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי קודם כל,הפרוייקט שלי זה מפסק כפיים לתאורה... השאלות הן: 1.האם ARDUINO NANO ו-SOUND SENSOR SHIELD http://www.ebay.com/itm/Sound-Sensor-Module-for-Arduino-Sensor-Shield-PIC-MCU-/150917251621?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23235e8225 וכמובן ממסר,יתאימו לפרוייקט? 2.עם איזה שפות ארדואינו עובד? 3.האם אני יכול לחבר את כל זה לבטריות?הן יגמרו מהר(בשימוש 24/7?)?אני מעדיף את זה על שנאי.... 4.אם יש פרוייקט מוכן כזה אני אשמח לקבל קישור.... תודה...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הברגתי מאוורר אחד למטה שמכניס אוויר מאזור הריסט עוד מאוורר הברגתי שיכניס אוויר בצד השני של המארז בניצב למעבד אבל למעלה ואת המאוורר השלישי הברגתי שיוציא אוויר אבל הוא על החלק העליון של המארז אני מצרף תמונה של חיבור המאוררים שלי בבקשה תגיבו מהר....... [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אני עכשיו רוצה לחתוך את החלק העליון של המארז שלי ולשים מאוורר שם אבל.... אני לא מצליח לפתוח אותו. יש שם ברגים מיוחדים כאלה, הנה הבאתי תמונות איך פותחים את זה?! שאלה שניה בקשר למאוורר. למאוורר שלי יש חיבור אפור כמו בתמונה, שמתחבר ללבן ואז יש את המולקס וככה אני מפעיל אותו. עכשיו, אריתי בלוח אם שיש חיבור כמו הלבן, חיברתי את המאוורר ישר לחיבור הזה )זה יותר טוב לי ככה כי יש פחות בלאגן עם החוטים) והמאוורר פעל, אבל הלדים היבהבו. האם אני יכול להשאיר את זה ככה? או שזה מזיק?? הנה התמונה
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קיבלתי ממש עכשיו את המאוורר המפלצתי הזה ואני ישים לכם את התוצאות של לפני ואחרי לפני זה יש לי מעבד BARTON 2500@3200 שרץ יציב למדי... עוד מאוורר מכניס אוויר ועוד שניים שמוציאים אוויר... ספק עם 2 מאווררים. מארז 1030B עם מאוורר מקורי של AMD... במהירות 2500 50\37 57\41 הראשון הוא במצב רגיל IDLE לצורך העניין... השני אחרי כמה דקות טובות של PRIME95 כמובן הנמוך יותר (37 ו 41 זה טמפרטורה כללית) אחרי זה עם OC ל 3200 קיבלתי 53\39 60\42 שוב הראשון זה IDLE עם OC ל 3200 השני הוא אחרי כמה דקות טובות של PRIME95 עכשיו התוצאות עם ה POLO המפלצתי הזה... תוצאות עם OC בלבד... לא טרחתי אפילו להוריד חזרה ל 2500 חחחחחחח 43\30 47\32 בתכלס שיפור של 13 מעלות למעבד בעבודה מאומצת ועוד 10 מעלות לטמפרטור…
-
- 4 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום יש לי רסיבר SANSUI, דגם RZ5700 שנקנה בדיוטי פרי לפני 3 שנים. הרסיבר הפסיק לעבוד לפני חודש וחצי בצורה פתאומית ולא ברורה. מבחינת הרכיבים שלו לא נראה שיש בעיה כלשהיא (נשרף או משהו כזה) - חבר טכנאי בדק מהבחינה הזאת לעומק ולא מצא בעיה. הועלתה אפשרות שצריך לעשות reset למגבר, אך אין כפתור כזה במגבר. האם ישנן דרכים נוספות לבצע reset (באמצעות קומבינציית כפתורים או משהו כזה)? אולי הצעות אחרות לתיקון הבעיה? בתודה מראש טל
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הלוח אם - MSI G41M4-F המאווררים - 2X80 MM 1X40 MM הבעיה: הסבירו לי שבלוח אם יש חיבור של שלושה פינים וארבעה פינים...למאווררים יש כניסה רק של 2 פינים... איך אני יכול לחבר את זה ללוח אם?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ... איך אני מרכיב את הפאן באס ? אם יש לכם מדריך מפורט אז תביאו לי . נ.ב אני אודה לכם מאוד עם המדריך יהיה עם תמונות . תודה
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
יש ברשותי מלחם עתיק WELLER כזה: http://www.ebay.com/itm/Vintage-Weller-WTCPK-Soldering-Desoldering-Kit-unit-nr-/390696097654?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5af74d5776 (רק המלחם עצמו, כל השאר העמדה וכו' אבא שלי בנה והכתוביות שלי מחוקות אין לי מושג איזה דגם זה בכלל) הראש שלי גמור, הוא שרוף ועקום מכל הכיוונים. ברצוני לרכוש ראש חדש. מאחר וקשה להשיג באזור שלי (נתניה) הפנו אותי לדרום ת"א אבל זה לא כלכך דחוף לי אז בחרתי בחנות וירטואלית. האם הראש הזה יתאים לדגם של המלחם? (זה לצורך הלחמות קטנות SMD - לוח אם סמארטפונים, אין בעיה?) : http://www.ebay.com/itm/Replacement-Soldering-Solder-Iron-Tip-For-Weller-LTI-LF-0-25mm-/290943397902?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43bd93f00e…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אנחנו באתר מעונינים לעשות כתבה על פרויקט מודינג, ולשם כך אנחנו זקוקים לפרויקט מודינג מרשים. אם אתם בעל פרויקט מודינג שכזה ומעונינים לפרסם אותו בעמוד הראשי, או אפילו לכתוב עליו (תמורת תשלום) אני אשמח לקבל מכם הודעה או אימייל ל-ronen@hwzone.co.il. נא לפנות רק עם פרויקטים גמורים. תודה
-
- 4 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
למה אתם לא עוזרים? אני לא רוצה להביא למצב של ספאם.. בדיון הזה- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=321986.0;topicseen דיברתי על זה כבר... תסתכלו סוף סוף במדור של המדריכים: אין שם מדריך לאוברקלוקינג פרק א'!!!! בבקשה תתקנו...
-
- 4 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה קטנה. מצאתי רדיו ישן, אבל את השנאי(9 וולט) שלו לא מצאתי. אז פתחתי אותו ומצאתי שיש חיבור רק ל vcc ול gmd. חבירתי שנאי אחר של 9 וולט ל vcc ול gmd. האם עשית טוב? אני פה ליד שקע החשמל, אני צריך תשובה מהירה אם עשית טוב, כי אני רוצה לנסות ולאות אם זה עובד , או שלא עשיתי טוב ויהיה בלאגן חברה תשובה דחופה. תודה
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אז ככה שאלה ראשונה מה לדעתכם אפשר לעשות לפאנל כדי שלא יהיה כזה ריק ומכוער תמונה של הפאנל צמורפת שאלה שניה: אילתרתי תוך רבע שעה כונס אויר להיטסינק בשביל מאוור שיותר גדול ממנו .. עם מסקיןטייפ, התוצאה של הקירור מעולה מכמה ניסויים שונים אך מפחיד אותי האי יציבות שלו אין אפשר להכין כונס יותר יציב ועמיד עם חומרים שיש בבית ? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 758 צפיות
-
-
בשעת ציור בגן חובה שלי גיליתי לראשונה מה קורה עם מקשקשים ביחד עם הטוש הכחול והצהוב - יוצא צבע ירוק! בהחלט תגלית מדהימה! האם יצא אותו הדבר אם אני אוסיף קתודה צהובה למארז עם הקתודה הכחולה שכבר יש לי?
-
- 4 תגובות
- 870 צפיות
-
-
יש לי תאורת חירום שעובדת עם מצבר עופרת 6V. המצבר הזה כבר מת ממזמן(נשבר כנראה בגלל טעינת יתר וחוסר פריקה) חשבתי להחליף אותו בתא 18650 ולחבר BMS מתאים. יש כמה BMS'ם ואני לא מצליח למצוא אחד שיתאים. הוא צריך לקבל 5-6.5 וולט בכניסה(נקי, לא CC/CV) ולספק ביציאה גם 6V. הבעיה היא כזו, רוב ה BMS בעלי כניסה נפרדת ויציאה נפרדת(אלו שיש להם פונקציית הגנה על הסוללה) האם קיים BMS שמדמה סוללת עופרת- שבסוללת עופרת הכניסה והיציאה זהות? לא הגיוני שלא קיים מודל של BMS שמאפשר החלפה קלילה של סוללת עופרת ב18650. חיפשתי מודלים שיתאימו אבל ללא התאמה מדוייקת. ניסיתי למצוא BMS מתאים על ידי הסתכלות בפרויקטים של למשל החלפה של סוללת עופרת של UP…
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, התחלתי ללמוד מהספר make:electronics ובאחד מהניסויים הראשונים (ניסוי 4 למי שיש את הספר) מחשבים את הזרם במעגל הזה: סוללות 6V-מולטימטר-נגד משתנה 2K-נגד 1K ומראים שברגע שמסובבים את הנגד המשתנה התוצאה במולטימטר משתנה בהתאם עכשיו השאלה שלי היא כזאת אם המולטימטר מתחבר ישר אחרי הסוללות ולפני הכניסה לנגד המשתנה למה התוצאה משתנה לפי הנגד המשתנה? אני יתן דוגמא אם יש צינור מים ברוחב 2 מטר שאחרי מטר הוא מתחבר לצינור שאפשר לשנות את הקוטר שלו מחצי מטר למטר ומחשבים את הזרימה של המים בתוך הצינור של ה2 מטר התוצאה לא אמורה להשתנות לפי שינוי הקוטר של הצינור השני שמשתנה בין חצי מטר למטר אז למה פה התוצאה במולטימטר משתנה? מקווה שהבנתם את הדוגמא למרות שהיא קצת מסובכת להבנה תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
עשיתי חלון (פרספקט) עם מאוורר בדופן של המארז כדאי לעשות חורים קטנים בפרספקט עם מקדחה או שלא צריך ? כי בפח היו חורים
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
היי, חשבתי שאולי יעניין אתכם כאן לראות את הפוסט האחרון שלי בבלוג, כתבתי הסבר ומדריך קטן איך לבנות רכיב USB. ובניתי ספציפית מטריצה של לדים שאפשר לשלוט עליה דרך USB. זה מסתבר לא קשה ולא יקר. http://www.guysoft.co.il/bumble-b/ אני מקווה שאשכול במקום הנכון בפורום, אני גם חדש כאן
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני הולך לעשות את הפרויקט מודינג הראשון שלי. הפרויקט יהיה בעצם יצירת מחשב "לינוקסי" מחשב ללינוקס (פרטים בעוד כמה זמן) בקיצור יש לי כמה שאלות בשביל ההתחלה שאני אדע איך לתכנן את העשייה שאלה ראשונה,יש לי מאורר קטן של כרטיס מסך ישן,רציתי לדעת אם אפשר להאריך את החוט שלו,וזה לא יזיק הוא נראה ככה: רציתי לדעת אם אני יכול פשוט לחתוך ולהוסיף מפסק או להאריך או להוסיף נורה הקטע שאני רוצה לשים כאלה לדים כמו שאנשים עושים בצדי המאורר שיאירו ואני חשבתי אולי לחבר את זה למתח שהמאוור מחובר אליו וראיתי גם בכמה אשכולות שיש בעיות עם כל הלדים והספקים ורציתי לדעת איך אפשר ליצור מן גוף תאורה קטן וחלש שהוא נסתר.. לא צריך להאיר את כל המארץ אלה ממש ממש קטן... פשוט יש לי מקום ערום מעל הצור…
-
- 4 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אבא שלי יכול להשיג לי מהעבודה מאוורר בגודל 20CM (בערך כמו מאוורר חדר). אני מתכנן לחתוך תצד של המארז ולשים אותו מבחוץ למארז ולשים רשת (ככה שהמנוע שלו יהיה בחוץ למרות שהוא ממש קטן). והוא יהיה מחובר לחשמל.. יש למישהו דרך שאפשר לחבר למארז או לספק?
-
- 4 תגובות
- 736 צפיות
-
-
כמו מטומטם צבעתי בצבא הלא נכון(ככה זה שאתם צובעים ב3 בלילה בחושך כמעט מוחלט)ואחרי זה התנהגתי בטמטום רב יותר שניסיתי להוריד את הצבע עם אציטון עם איזה נייר שיוף אני אמור לשייף את זה?P:
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
-
-
יש לי מחר מבחן באלקטרוניקה בנושא סלילים, דיודות ומגברים, אני לא יודע כלכך טוב את החומר ולא מצאתי מידע באנטרנט.. אני אשמח אם מישהו יסביר לי בקצרה, או יתן לי לינק לאיזה אתר שיכול לעזור לי ללמוד.. תודה מראש ניר
-
- 4 תגובות
- 695 צפיות
-