אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
כאשר מחברים פלוס (+) ופלוס זה עובד, הלד נדלק, לא יודע למה אבל זה אכן עובד. לדוגמה חיברתי לפלוס ה - 5V של הספק הכוח את המינוס של הלד וזה עבד, אומנם יותר חלש בטיפה אבל אכן עבד ללא קצר למה? ועוד משהוא, זה מפחיד, אבל נראה כי בגוף האדם יש חשמל מינוס והגוף הוא מוליך! חיברתי לד ביצאת הפלוס שלו לנגד 470 אוהם ול 12V של הספק הכוח ואני נגעתי במינוס (-) של הלד, והלד נדלק! אומנם יותר חלש אבל נדלק, הורדתי את הנגד הוא עדיין נדלק באותו העוצמה אבל חשוב לציין שהיתי יחף ורגלי נגעו בריצפה, מתי שהרמתי את הרגלים שלי מהרצפה אז הלד לא עבד זה מהווה על סכנות כל שהם בחשמל אבל מה, הריצפה זה לא מוליך חשמלי או משהוא, אם אני יחבר את המינוס של הלד לריצפה זה לא יעבוד! ברור שלא אז למה שאני נוגע בריצפה ובמ…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מנסה לעשות את המדריך שיש באתר למקלט IR. יש לי רכיב LM7805 שהוא לא זהה בדיוק לרכיב שמתואר במדריך. חיפשתי את הdatasheet שלו באינטרנט וראיתי שהרגליים הפוכות ממה שמתואר במדריך. איך אני יכול לוודא שזה נכון? אם אני אחבר הפוך זה יכול לשרוף לי את המעגל? צירפתי תמונות של הרכיב. בנוסף על הרכיב כתוב: MC 7805ct nlax923 תודה מראש לכל המגיבים [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות לוח מכוונים למארז של ווליום, טמפרטורה וכו' יש מדריך משו? אולי מישו פה יודע איך איזה חומרים צריך וכו'..
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום, אז ככה, ברצוני להרכיב מאורר שיזרוק אויר על הליבה של הכרטיס מסך, עכשיו אני יודע שאפשר להשתמש באחד מחריצני הPCI, אך צריך פח ברזל PCI מיוחד אם אינני טועה ואין לי ממש איך להשיג אותו.. יש רעיונות אולי?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כרגע אני עם קטודות בצבע אחד, ומאוררי לד בצבע שני. אבל מכוון שאני הולך להחליף\לכבות חלק מהמאוררים, אני נשאר עם צבע אחד של הקטודות, מה שממש מבאס אותי. אני חייב קצת גיוון בצבעי התאורה במארז. אין הרבה אופציות האמת, יש כבלי EL שקצת מזכירים לי את עץ חג המולד, תאורת UV שדורשת השקעה כספית דיי גדולה בקניית הרבה אביזרים שמוארים ב UV, ולפחות 4-6 קטודות. בקיצור מה אתם ממליצים לשחק עם קצת צבעים בתאורה?
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מאיפה אפשר להזמין דרך האינטרנט או לקנות לדים אוטרה בריט חוץ מאריהב? יש להם רק 5 סוגי צבעים שונים של לדים ואני מעוניין בהרבה יותר מרק 5 סוגים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בונה מכונת ארקייד וזה כבר בשלבי בניה מתקדמים אבל אני רוצה לשים שם את המחשב שלי ולחבר למסך הענק שיש לי (הגיע לי עם הארקייד) המסך הוא מסך RGB והמחשב משדר VGA מה עושים ? האם כבל מספיק ? או שצריך מתאם כלשהו שיוריד את התדירות רענון של המסך ? קיצור איך עושים את זה לעזעזל?! תודה יונתן קלדרון
-
- 1 תגובה
- 803 צפיות
-
-
אשמח לדעת איך לעשות אפקט מראה על ספק רגיל בצבע כסף כזה. שהאפקט יהיה בצבע שחור ויהיה מבריק.. אם מישהו יוכל לתת מדריך או כמה טיפים אשמח. תודה, אבי'קו
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מישהו מכיר אפשרות לבנות מעגל (או להשתמש ברכיב יחיד) שיהיה בצמוד לרמקול ויפחית את הבאס בסאונד? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמעתי שכמה אמרו שהיא מסוגלת להתפוצץ זה נכון? למה אני רוצה לקנות מכאן זה ממש ממש זול http://goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=12320&catid=199 רשום גם 30 אלף שעות שזה יוצא יותר מ3 שנים אז אם הוא יתפוצץ זה רק אחריהם או בכל מצב שהוא?
-
- 3 תגובות
- 644 צפיות
-
-
אם אני מחבר את הלד הפוך...+ ל- ו- ל+ זה הורס את הלד או את הספק ?
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
יש לי שלט לטלוויזיה שאני לא מצליח לתפעל אותו מטווח של 3 מטר ומעלה. אני לא יודע אם הבעייה היא בשלט או בטלוויזיה (השלט בן שנה. הטלוויזיה בת 20 שנה) אבל באחד מהם יש בעייה של שידור/קליטה. השאלה שלי היא האם ניתן להגביר את האות או להגביר את הקליטה כדי שאני אוכל להשתמש בשלט גם כאשר אני נמצא במרחק של 3 מטר מהטלוויזיה? ואם כן כיצד? (אני יכול לבנות בעצמי מקלט/משדר) השלט הוא שלט טלוויזיה רגיל (לא של ממיר. רגיל כזה כמו של פעם) והבטריות לא קשורות (בדקתי). תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום לכולם זהו פרוייקט המודינג החדש שלי אבל הוא יהיה יותר פרוייקט של קרור והשקטת המחשב... אני הולך לעבוד על מחשב די ישן שלי שנמצא אצל אחותי ..המחשב ברשותי כבר 6 וחצי שנים ועכשיו החלטתי לעצב אותו קצת ולשפר את ביצועיו מטרת הפרוייקט שינוי מראה המחשב ולתת לו קצת יופי שזה אומר צביעה חלון צד וכו!.. וקרור חזק אבל בלי לבזבז כסף יותר מדי ....יש לי כבר את החומרים הדרושים המחשב עצמו ישן הוא מבוסס AMD Athlon 1.2Ghz וכרטיס מסך Geforce 2 כל רעיון הפרוייקט עלה לי כאשר עברתי ליד המחשב ושמעתי את הרעש שהוא עושה פשוט בלתי נסבל!! וחשבתי על זה שיש לי את כל החומרים שנשארו מהפרוייקטים הקודמים שלי אז למה שלא נעשה למחשב מהפך!! כפי שראיתם בשם הפרוייקט כרגע אין לי שם לפרוייקט מקווה שיצוץ לי שם…
-
- 122 תגובות
- 12.3k צפיות
-
-
ברגע שיתנו לי הצעה לכותרת אני אשנה פשוט אין לי מושג מה ואיך לרשום בכותרת אז מנהלים בבקשה לא להתעצבן אני מתנצל מראש. לצורך בניית "מארז" מפלסטיק [או חומר קשיח אחר קל משקל] תכננתי להכין שבלונה מקלקר דחוס, לצפות אותה בחומר כלשהו שיתקשה ולאחר מכן מבפנים לחתוך את הקלקר ולהוציאו כך שתשאר לי רק מעטפת פלסטיק מן הסתם המעטפת לצורך יציבות צריכה להיות קשיחה ובעובי של כ-5 מ"מ רציתי לשאול איזה חומר יתאים לי לצורך זה? מה עלותו של חומר זה? מה שיטת העבודה איתו והקושי בעבודה איתו? והאם לא תהיה בעיה לצבוע אותו כשאר המבנה יהיה גמור. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לא היה לי שם טוב יותר מצטער.. הציעו הצעות לשם יותר טוב... קיץ קץ. ארקדור בא אלי ועשינו ביחד עם הדרמל והג'יג סו שלו את החיתוך. חתכנו את החלון ואת הדלת של המארז ואז חיברתי אותם ביחד עם "ניט" שזה כמו אקדח... יצא יפה.. חיתוך טיפה עקום חח אבל לא נורא.. אני אקנה גומי U ואז זה יהיה ס22ה... אני גם מחליף את הנורה של הCDROM לאחת כחולה UB(בגלל זה הCDROM בחוץ). יצא(בעתיד) פ33ה! אני חורט יפה יפה את הכינוי שלי עם הדרמל על החלון(DimaX) תמונות..(אני אמשיך את הפרוייקט עם הזמן): לפני: אחרי: עריכה: אני מתקן בכל הפוסטים שלי עד לעמוד 11 את כל התמונות שהיו על השרת של פרש לתמונות שתאוחסנה בשרת של נענע
-
- 175 תגובות
- 24.8k צפיות
-
-
יש לי תמי 4 וכל הזמן מחליפים מנורות uv רציתי לדעות האם אוכל לסים את זה במחשב או שזה uv אחר תודה?
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
השנה אני כיתה יב' ואנחנו עושים פרוייקט גדול כותבים תוכנה והכל ממש גדול בסדר גודל של הנדסאים..( אל תפחדו לתת פרוייקט קשה מדי ) עכשיו אנ יוחבר שלי חשבנו לבנות שער שניפתח כמו שיש בכניסה למקומות עבודה אבל יש מאגר של מספרי טלפון ואנחנו מתקשרים מהמספר שלנו לטלופון של השער ואם יש את המספר שאנחנו מתקשרים ממנו במאגר של המספרי טלפון שבשער אז השער ניפתח... ואנחנו גם נוסיף לו חיישן שכשיש אור אז השער תמיד פתוח ומכמות מסויימת של אור הוא נסגר ומתחיל לפעול עם המספרי טלפון.. כמו שיש שערים בקיבוצים שבלילה מתחיל לעבוד אבל אנחנו לא שלמים עם ההחלטה תנו לי עצות לפרוייקטי טובים ... תודה מראשש אחים שלי
-
- 5 תגובות
- 864 צפיות
-
-
-
היי לכולם. ברצוני ליצור חלון למארז. לא מדובר בחלון רגיל(ריבוע) אלא יותר בצורה מיוחדת הכוללת עיקולים מעגליים. אני מכיר מסגר שיעזור לי בחיתוך עצמו. העניין הוא שלטענתו הפתרון הכי טוב בשביל לחתוך זה מספרי פח. מהמדריכים שקראתי רשום שזה הפתרון הכי גרוע לא? ובכל זאת זה המקצוע שלו אז יש לו ניסיון בתחום. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 688 צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי אתר או שם של חנות אלקטרוניקה באזור חיפה שמוכרת רכיבים כמו מסכי LCD קטנים ונגדים......(גם זולה אם אפשר)
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מאוורר 80 ממ בשביל הדלת במארז.המאוורר הגיע עם חיבור שלוש פינים ללוח האם. הבעיה היא שהחוטים של המאוורר קצרים מדי ולא מגיעים אל הלוח אז אני רוצה לחבר את המאוורר למולקס. לפי המדריכים באתר והחיפוש שעשיתי בהודעות קודמות הבנתי שאני צריך לחתוך את החוטים קרוב לחיבור אל הלוח, לתלוש את החוט הצהוב ולחבר חוט אדום של המאוורר לצהוב במלוקס וחוט שחור לשחור. הבנתי שהשיטה הכי טובה זה להלחים את החוטים ורציתי לשאול איך אני מלחים אותם?
-
- 3 תגובות
- 708 צפיות
-
-
דבר ראשון שאני רוצה לומר זה שהפרויקט הקודם שלי לא יסויים מסיבות אלו ואחרות ולכן עברתי הלאה לפרוייקט הזה. אני ממש צריך עזרה ממישהו שיוכל לשרטט לי את המוצר ה"מוגמר" בתוכנה סקצ'אפ בינתיים הכנתי סקיצה זמנית קלילה בפוטושופ על מנת שיהיה לכם מושג אני אסביר ואשאל מספר שאלות שחשוב לי לדעת. הסקיצה: אז ככה...קצת הסברים בתור התחלה. הצבע השולט שעליו אני חושב הוא שחור מט כשעליו אני אשתמש בירוק זרחני על הדלת הימנית [מבט מקדימה על מארז] אני אצייר בעזרת מברשת את המילים HIGH GEAR בסגנון כתב כמו בסקיצה [רק מעט פחות מעוטר] על הדלת השמאלית יבוא חלון יחסית קטן בצורה שניתן לראות, הפרספקס יהיה שקוף ומצדדיו אני אכין תאורה ירוקה כמו כן מעל החלון אצייר שוב במברשת עם צבע ירוק זרחני את ה…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
קניתי היום אוזניות ב30 ש''ח (sony mdr-cd280) הגעתי הבייתה חיברתי אותם ולמזלי הרע שמעתי רק באוזנייה אחת, השאלה היא האם ניתן להחליף את הרמקול באוזנייה השנייה?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב נתחיל בזה, שהרכבתי מאוורר חדש על המחשב [ מאוורר של ספק ], שמרעיש כמו מנחת מטוסים, בצורה שאי אפשר לתאר, חשבתי על רעיון, והרעיון היה פאן באס... בעזרת אבא שלי [ חוש יצירתי רצח ], בניתי פאן באס מכפתור של מעלית, חחחחיחיחי המעבד היה 51 מעלות במנוחה, עכשיו הוא 45 מעלות... בקרוב אני משיג נורות לכפתור, והכפתור יהיה מואר... קבלו תמונות: חשבתי על לחתוך את הדלת צד של המחשב, ולהרכיב שם חלון פרספקס, ובעתיד להרכיב קטודות וכו'... חשבתי על עוד משהו, נכון המכסה הזה שעשיתי עליו פאן באס? נשארו לי עוד 2 כאלה, יענו חדשים, חשבתי לקחת אחד מהם, לחתוך לו מלבן באמצע המכסה, לשים לו חתיכת פרספקס, ומאחוריה לתקוע איזו קטודה יפה כזאת... איך יצא? בינתיים רק הלחצן השמאלי פועל, כנראה מחר או…
-
- 5 תגובות
- 867 צפיות
-