אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
התקנתי מאוורר של sunbeam עם לדים 80ממ בגג של המארז עכשיו כל פעם שאני מחבר אותו לחשמל המחשב לא נדלק אני די בטוח שהבעיה היא במאוורר עצמו אבל לא בטוח... מה עושים ???
-
- 5 תגובות
- 756 צפיות
-
-
שמתי מאורר על החלון, עכשיו אני לא יודע איך לחבר לו חשמל, אם אני יחבר לו מקור מתח מתוך המחשב אני לא יצלח לפתוח את דלת המארז ניסיתי לשים מין חיבור מולקס 2 ראשים....אבל זה עושה לי קצר כשאני מנתק את המגע בין מקור המתח (12וולט מהמחשב)....מה לעשות????
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת איזה מייצבי מתח יש כמה הם מספקים כדי לקנות אני רוצה מייצב של 2V,1.5V,3V,5V, תודה לכל העונים מראש...
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברה אני יודע שזה לא הכי קשור לפה אבל אתם בטוח תדעו ... יש לי רדיו טייפ של KENWOOD עכשיו אני רוצה לחבר אותו אבל לא לרכב . מה שאני צריך זה מתח ורמקולים נכון?? אז אני אשמח אם תגידו לי מה מכל הפינים האלה אני צריך ?? (מצורפת תמונה...) [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שקעי ה USB שלי במארז (דגם במפרט) לא עובדים כבר הרבה זמן והיום נמאס לי מזה בגלל שהם מחוברים ללוח טוב אז הבנתי שהבעיה היא לא בלוח אלה בשקעים אחרי שפירקתי את המארז ובדקתי את הכבלים ואת השקע גיליתי שנדפק לי החלק הזה: עכשיו מאיפה אני יכול להשיג\לקנות אחד כזה תקין? כי לא נראה לי שאפשר לתקן את החלק הזה תודה מראש לכולם!!
-
- 5 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום לכולם. כחלק משיפוץ אחד החדרים בבית אני רוצה לעשות שקע רשת חיברתי הכל ומשום מה זה לא עובד http://imageshack.com/a/img580/2448/ommn.jpg ככה חיברתי את זה אם מישהו יודע איזה סיבה יכול להיות שזה לא עובד או בלי קשר לתמונה אשמח לשמוע תודה ושבוע טוב
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אחרי הפעם הקודמת שבה החלפתי למסך זעיר LCD המואר בCCFL, את התאורה לLED, הגיע הזמן לנסות את זה על פאנל LCD בגודל מלא. הפאנל שדרושה לו החלפה כזו זה פאנל LCD שיושב בתוך מסך יחודי של סימולטור מסויים. המסך הוא סטנדרטי מבחינת הכניסות, אבל בנוי בצורה מאסיבית מאוד, והפאנל שבתוכו הוא בגודל 14" 4:3, מהסוג שנדיר מאוד למצוא כיום. בנוסף, הוא מגיע עם פאנל טאצ' מובנה, בחיבור RS232. אפילו החברה שייצרה אותו כבר לא מייצרת כיום כאלה, אלא רק בחיבור USB. עכשיו ברור למה שווה להשקיע בו. האינוורטר שלו תקין, והוא אפילו נדלק למספר שניות באור סגול-ורוד, אך לא הצלחתי למצוא נורות בגודל המתאים. אני מניח שאפשר לקנות באיביי דברים דומים, אבל יש בזה הרבה סיכון. דגם המסך מאוד ישן, ואפשר לקבל הרבה דברים ל…
-
- 5 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום רציתי להחליף את התאורת led בלוח אם שלי Gigabyte g1 sniper b5 יש לו פס לד ירוק שמבדיל בין החלקים של הכרטיס קול לשאר הלוח רציתי לדעת אם זה אפשרי להחליף את הלדים האלא מירוק לאדום?
-
- 4 תגובות
- 2.7k צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני חדש... כבר אמרתי. בקיצר היה לי מחשב IBM נייד דפוק אז נמאס לי ממנו ופירקתי אותו הוא היה די זבל אז זרקתי אותו לזבל... סתם הוא בארון שלי החלק היחיד השימושי בו זה מסך 12 אינץ נחמד ואני רוצה לנצל אותו חשבתי לחבר אותו למקלדת... עם קבל ארוך למחשב ואז להסתובב בבית איתו זה רעיון הכי דפוק שהיה לי באותו רגע בראש אבל לחבר אותו למחשב לפחות יהיה טוב אבל אני מתאבד איתו ועם החוטים שלו ואני לא ממש מצליך איתו אני חיפשתי באינטרנט מדריכים אבל לא מצאתי אני לא משהו באלקטרוניקה אבל קולט מהר לול אז חשבתי לפנות אליכם בתקווה לעזרה לא בא לי לזרוק אותו ומי צריך לקנות דרך אגב הוא די חדש (משנת 97) :D הוא צבעוני מסך סבבה אני מכווה שתעזרו לי לחבר אותו... הנה הדגם: 46H358…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חדש חדש חדש דשדש במודינג אני קורא עכשיו מלא מדריכים בשביל זה הקיצר שאלה ששאלתי אותי הרבה זמן.... אם נגיד אני קונה קטודה זה מחמםם את המחשב???
-
- 4 תגובות
- 789 צפיות
-
-
ברשותי מספר מסכים מהסוג הנ"ל, לאחרונה שניים מהם התקלקלו, התקלה היא הבהוב מהיר של המסך, לאחר בדיקה של הרכיבים על הלוח מצאתי שכל הקבלים באזור מסוים בלוח ה POWER שרופים (סימנתי בריבוע אדום את האזור בצילום), לאחר החלפה של כל הקבלים השרופים בחדשים (בעלי אותו ערך קיבול ומתח) שני המסכים חזרו לפעול. לאחר חודשיים של עבודה רצופה המסכים התקלקלו שוב, בבדיקה נוספת נמצא שהקבלים נשרפו שוב. (חלק אפילו התפוצצו) אשמח לרעיונות הראל. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה... פתחתי דיי מזמן ת'רד אבל לא מצאתי אותו משום מה... קיצר מצאתי איזה תמונה באינטרנט על קרוס אובר בנייה עצמית... יש קרוס ל-3Way, אבל אני יבנה רק את של הסאב.. אז ככה, לפי התמונה איזה רכיבים אני צריך ?! אם אפשר לעלות תמונות ולתת לי שם מדויק בבקשה... תודה רבה לעונים.. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך לדעת מהו החומר הגמיש/קשיח הזה ואיפה ניתן להשיג אותו? תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 598 צפיות
-
-
איך היא בעצם עובדת,איך מתקבל הצבע הסגול? צבעו את המנורה חחחח... תודה.
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
מצאתי סקיצה של מגבר תגידו לי אם זה יעבוד טוב. http://www.redcircuits.com//Page31.htm
-
- 4 תגובות
- 855 צפיות
-
-
-
יש הרבה רעיונות (אומנם לא שלי אבל אין להרבה אנשים כאלה דברים) הרעיונות הם ככה, מד סל"ד שיראה עד כמה המעבד עמוס. הכנת פנל שליטה למאוררים כולל מד וולטמטר ונגד משתנה לכל אחד. מד הספק (הרי כולנו רוצים לדעת כמה המחשב שלנו צורך) כמו כן הכנה לקירור מים. כפתור הדלקה בצורת סוויצ' לרכב. ואולי בעתיד הרחוק יותר מסך מגע קטן בקדמת ופאנל. השאלות, האם כל המדי סלד עובדים באותה צורה? איפה אפשר להביא תוכנה לדבר כזה? הבנתי שיש אחד ביצור סדרתי, מישהו מכיר?
-
- 4 תגובות
- 843 צפיות
-
-
מצאתי מכשיר וידאו משולב DVD ישן של LG אצל ההורים שלי. אני רוצה להפוך את המארז הזה לHTPC. אני מאמין שאני אציק לכם עם מלא שאלות בזמן הקרוב, אבל נתחיל מהבסיס. הגדלים המכשיר הם: רוחב- 25, אורך- 42, גובה -7. יש בכלל עם מה לעבוד פה? או שזה נמוך וצר מדי?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אומנם קצת מוזר שאני מתחיל עוד פרוייקט לפני שאני מסיים את הקודם, אבל זה יהיה פרוייקט זריז בניגוד לפרוייקט הקודם, כאן תראו בניית מארז למחשב המשני (שמחליף את אחד המחשבים המיושנים שבבית), שהוא לכשעצמו די מיוחד אני בונה למחשב מארז מפרספקס צבעוני, מן הסתם אני אשתמש קצת בציוד שיש לי (חומרים) לפרוייקט הזה אגב המחשב יהיה די קטן, וזה כל המהות שלו, מדובר בלוח MINI ITX, כלומר גודל הלוח הוא 17X17 CM בלבד, והמחשב צורך 24 WATT בלבד (לא כולל כוננים) אומנם יש לי ספק קטן מהרגיל,אך אני בנסיון להשיג אחד קטן במיוחד הMIC, הוא שם זמני עד שיוחלט על שם סופי (אם בכלל) המארז יבנה בסגנון HTPC, כך גם שיהיה נייד וגם מעוצב הנה כמה תמונות של הלוח המדובר [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כשהוא כבוי, הבעיות לא מתרחשות. המכשיר והמחשב מחוברים לאותו השקע בקיר. המטען של מכשיר מקורי והגיע איתו. (OPPO Find 7). מטען לא סטנדרטי המסוגל לספק כ 15W במשך רוב זמן הטעינה (5V/3A). ספק הכח במחשב הוא M12LL 520W של Seasonic (למיטב זכרוני, צר-יך עוד לוודא) צרכנים כבדים שיש לי הם המעבד וכ. המסך (Phenom 955@3.7GHZ ו Radeon7950). בעיות המגע מחריפות בעת עומס על המחשב. מכשירים אחרים לא סובלים מהבעיה. לפי מה שראיתי. (הם עם מטענים סטנדרטיים של 5 או 10W). מאיפה אני מתחיל לחקור את הבעיה הנ"ל? (להשיג מטען נוסף כזה לבדיקה יהיה בעייתי).
-
- 4 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי פלאפון sony ericsson w7601 ואני רוצה לתקן אותו אבל אני לא מצליח לפתוח את הברגים בתמונה למישהו יש עצה? :s05:
-
- 4 תגובות
- 989 צפיות
-
-
Im using this calculator for the led below plz help me to calculate the resistor i need for one single led. im using 3-1.5V C batterys . i just dont know what to write in voltage drop [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לבנות מחשב שולחני קטן ושקט. לצורך העניין יש לי כמה לוחות שאני מתעניין בהם. לכולם חיבור כח ATX רגיל. רציתי לדעת אם יש לי ספק כח ישן שהוא לא ATX, אם אפשר להפוך אותו לATX ע"י חיבור מחברים של ATX. יש לזה מדריך איפשהו? אם לא, מישהו יכול לעזור? זה ספק עם יציאות SP1 עד SP3. יש לו יצואות 3.3V , 5V ו12V. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כל כלי העבודה שלי (: מקדחים,סט מברגי משושה,פלאייר וקאטר לעבודות על אזיקונים וכד' סכינים יפניים ופלאיירים למיניהם. סט מברגים קטן,סט מברגים גדול,תאומים +/-,מברג מינוס גדול,ועוד שני מברגי פלוס. סט מברגים,מברג לפתיחת מארז,משייף קטן,2 אינדיקטורים קטנים,אינדיקטור גדול,ומברשת קטנה לניקוי. זה כל מה שיש לי פה (: מה חסר בתמונות: משייפים למיניהם,פטישים למיניהם,מקדחה חשמלית,מקדחה ידנית,מסורים למיניהם,ועוד.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד קצת עליהם... ויש לי כמה שאלות: 1.קבל וסליל עושים את אותה הפעולה בדרך שונה,נכון? 2.איך אני אוכל לדעת מתי להשתמש בכל רכיב?למשל מתי אני יודע שאני צריך לייצב את המתח במעגל?ונגיד שאניצריך לייצב אותו,מה לבחור?!כבל קרמי?סליל?קבל אלקטרוליטי? יכול להיות שסיבכתי תעניין ואם אני לא יודע על מה אני מדבר תתקנו אותי ד"א אני מתחיל ללמוד את העולם הזה והוא ממש חדש לי. תודה...
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-