עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by yakirsh4,

שלום, לפני כמה ימים התקלקל לי הPS3 ואחרי פתיחה ובדיקה יש בו שתי בעיות 1.הכבל שמחבר את הפאנל של הכפתור on\off והוצאת הדיסק (ועוד שתי לדים) נהרס זה הכבל: התמונה היא מתוך סרטון ואין לי כרגע אפשרות לצלם את הכבל עצמו בהקשר הזה אני צריך שלוש דברים 1.1.אם מישהו בבקשה יכול להגיד לי איך קוראים לכבל הזה 2.1.אם אפשר לקנות אותו איפשהו 3.1.מצאתי את זה באיבי הפאנל עצמו זה לא הפאנל המקורי של הסוני אבל הכבל זה אותו כבל? http://www.ebay.com/itm/Hot-Portable-Repair-Parts-Replacement-Power-Switch-Panel-for-PS3-/190677001980?pt=Video_Games_Accessories&hash=item2c653c26fc 2.הפורט של הHDMI התקלקל (בטיפשותי חיברתי את הPS3 לטלויזיה ששניהם דלוקים) יש אפשרות לסדר את זה? תודהרב…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. לפני עשר דקות החלטתי להתחיל לבנות פאנל שליטה למאוררים - כיבוי - הדלקה, שליטה על המהירות. השאלה היא כזו, איזה כפתור אני צריך בשביל לשלוט על המהירות? אחרי שאני קונה את הכפתור הזה, אני פשוט מחבר אותו באחד מהחוטים של המאורר? או ב - + או ב -?

• 5 תגובות
    • 894 צפיות
  3. Started by rp,

רציתי לדעת אם אפשר להאיר את המודינג עם ספוט לייזר...אם מישו יוכל לענות לי... בתודה מראש..

• 5 תגובות
    • 789 צפיות
  4. Started by shaks,

יש לי שילדה של מארז ואני רוצה לבנות מארז מפרספקס שקוף ויש כמה דברים שאני צריך עזרה בהם 1. כפתור הדלקה וכיבוי אך אני שם את זה כך שיהיה יפה על הפרספקס? 2. איזה סוג פרספקס צריך או שיש איזה חומר שיותר טוב בשביל זה? 3. האם אפשר לחתוך את הפרספקס עם הדיסקית חיתוך של הדרמל? (זה יצא אסטתי? יהיה צריך שיוף?...)) תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by IG,

חשוב: לקרוא את הת'ראד מההתחלה ועד הסוף לפני שמגיבים! בעקבות שאלות חוזרות של אנשים בפורום לגבי מיקום של חנויות אלקטרוניקה, אני פותח את הת'ראד הזה כדי שאנשים שמכירים חנויות כאלה יכתבו את שם החנות ומיקום שלה בלבד לא לחזור על חנויות שכבר פורסמו! מתוך חוקי הפורום: לכן הימנעו מהבעת דעות וביקורת (ארוכה מידי ) על החנויות שאתה מציינים. אני אתחיל: שם: שחר אלקטרוניקה מיקום: טבריה, מתחת לשוק מול תחנת "פז", "כן ולא", בין "גליל סנטר" וענק הווידאו.... מיגוון מצומצם (מאוד) יחסית, ודי יקר. שם: בלאנקט אלקטרוניקה מיקום: באר שבע, העיר העתיקה , לא רחוק מבנק הפועלים... חנות קטנה ונחמדה שם: אריהב מיקום: אי שם במושב נורדיה (ליד נתניה) עושים משלוחים לכול הארץ, זול יחסית ומגוון …

• 5 תגובות
    • 4.6k צפיות
  6. Started by Viperium,

קצת לא קשור לעולם המולטימדיה, ראיתי בטיול שחבר הביא משהו שנראה כך: בית בטריה, מתאם למצת רכב, ונורות (4 לדים בכל אחד) שניתנות לשרשור. נראה לא מסובך בכלל לבנות לבד. בכל מקרה, מה שלא הצלחתי לעשות הוא למצוא באיביי משהו שאפילו דומה במקצת לנורות האלה. יש למישהו רעיון איך זה יכול להקרא או איך אפשר למצוא את זה? בנוסף - מעבר להלחמת החוטים, יש צורך במשהו נוסף? (נגדים וכ'ו). תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by zxor,

אז לפני שנה בערך יצרתי טלפון ביתי שמתחבר לחיבור PL במחשב וככה אפשר להקליט שיחות. המטרה הייתה אמנם די ילדותית - מתיחות בטלפון - אבל הביצוע היה מקצועי יחסית. בכל מקרה, הייתה בעיה אחת בלבד: אין אפשרות לחסוי בטלפון ביתי. אז אתמול קיבלתי טלפון נייד ישן של חבר, שתרם את המכשיר למדע ולמען עתיד טוב יותר למתיחות ילדינו, היום ביצעתי מודינג למכשיר וכעת הוא מחובר לחיבור PL כסוף ויפה, והעיקר: אפשר להקליט דרכו. אני בטוח שהמתיחות זה לא החלק שמעניין פה אנשים בפורום, נעבור ישר לתמונות: ועכשיו לשאלה: הסאונד שמתקבל מהמכשיר נורא חזק, איזה טווח נגדים צריך כדי להקטין אותו? זאת אומרת, נגד של 25 אוהם יעשה שינוי גדול? או שכדאי לנסות ישר נגד של 100 אוהם? תודה על העזרה ואשמח לשמוע תגובו…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  8. חברה, ראיתי באיזה פורום באינטרנט הצעה או בעצם מדריך על חיבור ממש פשוט של שליטה על מאורר בודד. פשוט לחבר בין הקבל הצהוב של החשמל מהספק למאורר נגד משתנה ובכל פעם שאני מסובב את הכפתור בעצם ההתנגדות משתנה ואפשר ככה לשלוט על מהירות הסיבוב של המאורר הרעיון נורא נורא קל ליישום ורק רציתי לדעת אם יש נגד זה איזה שהם הערות? לא בטיחותי או משהו כזה... עוד משהו, במדריך ההוא צויין להשתמש בנגד משתנה של עד 20אוהם. הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לחשב את התנגדות הנגד שאני צריך לקנות (את הפוטנציומטר) ע"י הנתונים של המאורר שלי. תודה רבה, לירן

• 5 תגובות
    • 3.3k צפיות
  9. בכותרת

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by NIRAN,

לי יש את הבקר הזה: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_158&products_id=1577 בקר זה בא עם חיישן טמפרטורה אחד והוא נקרע לי מישהו יודע איפה אפשר להשיג חיישן חדש?

• 5 תגובות
    • 946 צפיות
  11. Started by omrishalev,

יש למשפחה שלי חברת אוטובוסים ואם שמתם לב באוטובוסים הבין עירוניים והפרטיים יש מין מנורות שברגע שהאוטובוס עוצר ופותח דלתות המנורות מהבהבות מצד לצד...למי שלא הבין - פעם צד ימין נדלק ופעם צד שמאל נדלק. אני צריך שמישהו יעשה לי סרטוט של המעגל הזה. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  12. נסיתי לחבר 16 לדים (8 בגל מעגל מקבילי), לחיבור מולקס אחד, עכשיו, במערך לדים אחד הכל עבד, בשני, לד אחד ה-ת-פ-ו-צ-ץ!!!!, זה היה מגניב זה ירה משו בוער כזה, וכל שאר הלדים דלקו חלש חלש חלש.!!..., זה בגלל הספק??... אני חושב שזה פשוט בגלל ששיניתי את הזרם ל6 וולט מהמולקס ושמתי נגדים שגוים והלד שהתפוצץ היה פגום או משהו.... צריך רעינות יצירתים,, אני יכול לחבר למולקס אחר??? תודה לעוזרים!, אבי

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  13. Started by someone123,

אני לא יודע אם זה המקום המתאים לפרסם, אז מצטער מראש אני בכיתה ט' עכשיו ואני מעוניין להתחיל ללמוד אלקטרוניקה, יש לי קצת מושג על וולט,וואט,אמפר אבל הבעיה היא שאני מתבלבל ביניהם אני לא מבין איך האחד קשור לשני וכו' וחוץ מזה אני קצת בתחום של החומרת מחשב אבל בגלל שאני לא מתמצא באלקטרוניקה אז אין ממש מושג לגבי ספקי כוח. אז מאיפה אני יכול להתחיל ללמוד ?

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. יש לי מסך SAMSUNG SyncMaster 932BF. נוצרה בעיה במסך, כך שכשמדליקים אותו מופיעה התצוגה למשך כשנייה, ולאחר מכן נעלמת. אם מכבים אותו ומדליקם, שוב מופיעה התמונה לשנייה ונעלמת. כשמאירים על המסך עם תאורה חיצונית רואים במעומעם את התמונה שהמסך מציג. הבנתי שזו בעיה בתאורה האחורית של המסך, ושסיבה נפוצה לתקלה היא קבלים פגומים במסך. פירקתי את הכרטיס שעליו יושבים ה-inverter והקבלים. יש שם מספר קבלים גדולים, שלא נראים פגומים, וקבלים קטנים שיש עליהם נקודות שחורות, כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת. האם הנקודות מראות שהקבלים האלה פגומים? האם כדאי לי לנסות להחליף אותם ולבדוק אם המסך עובד? או שכדאי להחליף את כל הקבלים במסך, גם אלה שחיצונית נראים תקינים? והאם יכול להיות שהתקלה אינה בקבלים אלא …

• 5 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. Started by Deablo,

איפה אני יכול להשיג כאלו דברים בארץ אני זוכר שהיתי באתר שאיזה שהיא חנות משהוא יודע בבקשה עזרו לי http://store.maxdy.com/hadrco.html

• 5 תגובות
    • 882 צפיות
  16. שלום. המצב הוא כזה: יש לי יציאת אוזניות בפאנל הקדמי אבל היא בתחתית הפאנל (קרוב לרצפה) והמארז נמצא על הרצפה אז כשאני מחבר אוזניות החוט נמתח עד האוזן שלי והוא יחסית קצר. חשבתי לקחת חוט מאריך רגיל וזהו..אבל רציתי משהו יותר אלגנטי אז הוצאתי פאנל אחד של הכוננים האופטיים מתחת לכונן ה DVD וקדחתי בו חור עם דרמל. לתוכו הכנסתי קונקטור PL נקבה רגיל והדבקתי עם דבק שני חלקים השקוף הזה שברח לי השם שלו כרגע. עכשיו השאלה שלי היא איך כדאי להתחבר לפינים שעל הלוח אם? יש לי קונקטור אודיו של CD-ROM ישן אבל הוא לא ממש מתאים למיקום של הפינים. הצעות?

• 5 תגובות
    • 987 צפיות
  17. Started by shayah,

לפרויקט קטן שאני עובד עליו צריך להלחים מקטעים של פס לדים RGB. מישהו מכיר טכנאי SMD או מלחים טוב ולא יקר שיעשה לי "מיקור חוץ" לחלק מההלחמות? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by yossik17,

שלום מצאתי לפניי כחודש מחשב נייד ישן הוא לא עבד ולכן זרקתי ונשאר הוסללה. הסוללה בנויה מ6 סוללות D שכל סוללה היא 1.8 וולט ומתח של 5200 מיליאמפר אבל השאלה עם כל סוללה זה 5200 מיליאמפר או שכל סוללה לפי חישוב זה 866.66 מילי אמפר? אוקיי עכשיו שתי שאלות. יש לי מכונית על שלט שהסוללה המקורית זה 4.6V ו600MAH עכשיו אם אני יחבר 3 סוללות של המחשב נייד אז זה ישרוף את זה לא?יעני 5.4V ו5200 מילי אמפר ישרוף את זה כי זה חזק מידי. אבל אני רציתי גם לחבר את הסוללה למערכת רמקולים הניידת שלי אבל שלא ישרוף אלא פשוט שישאר להרבה זמן..

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by orenc17,

רציתי לדעת אם כל קטודה קרה מפיצה קרינת UV או שיש רק קטודות מיוחדות שמפיצות את הקרינה הזאת תןדה לכל מי שיעזור

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by Moty_p,

שלום לכולם.. אני מחפש קבל ענקי שיספק לי ללד 3 וולט השאלה היא כמה זמן לוקח לקבל לפרוק את כל המתחים שהוא צוור? האם אני יכול להשתמש בקבל כמו שני בטרייות אצבע?

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  21. Started by eladh16,

שלום לכולם. יש לי אוזניות טובות מאוד שקניתי עם הנגן iAudio. לפני כמה ימים אוזניה אחת נקרעה לי. ניסיתי לחתוך את החוטים ולחבר אותם חזרה, אבל ללא הצלחה. בגלל זה פניתי אליכם, שתגידו לי, איזה חוטים בדיוק לחבר לאיפה. אז הנה התמונות: זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה שני חוטים. חוט אחד אדום וחוט אחד בצבע זהב(הארכה) - זאת תמונה של אוזניה אחת שיש לה גם שני חוטים. חוט אחד ירוק וחוט אחד בצבע זה- והנה רק החוט שיש לו את החיבור לנגן. זהו חוט שיש לו שלושה חוטים. חוט אחד ירוק, חוט אחד אדום ועוד חוט בצבע זהב- מה שאני עשיתי זה, חיברתי ביחד את כל חוטי הזהב של האוזניה הראשונה והאוזניה השנייה והחוט שמתחבר לנגן. אחרי זה, חיברתי את החוט האדום של האוזניה הראשונה, לחוט האדום של החוט…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. האם אני יכול להעביר מידע מהפלאפון למחשב באמצעות המקלט הזה? או שצריך גם לבנות משדר או משהו?

• 5 תגובות
    • 974 צפיות
  23. Started by 1nstall,

היי החלטתי כמו רובכם לעשות מוד ( במיקרה שלי חלון+ צבע ) את הצבע עשיתי במוסך למכוניות, ואת החלון עם איזה משהו שדומה לדרמל רק הרבה יותר גדול! הוספתי גם מאוורר ג'נרי שיתן אוויר לסינק של הצ'יפסט. זה המוד הראשון שלי ואני חושב שיצא יפה מאוד ;D הינה התמונות ( יש פה גם את המחשב של אחותי גם לו עשיתי צביעה) (שימו לב לתמונה מספר 5 ניראה כאילו המחשב בילתי נראה ( זה בעצם כחול ) http://photos.walla.co.il/eitv תנו תגובות של מה שצריך לשפר, ואפשר גם תגובות טובות כל תגובה תתקבל בברכה! Install

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. לדעתי - חובה לראות ולהתענג (או לפחות להתפעל). [מקווה שזה כשר לפרסם את זה כאן, ואם לא - התנצלות מראש]

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  25. אני זקוק לעזרה מעשית בקידוח פתח למאוורר 80 מ"מ מאחר ואין לי את הכלים המתאימים. אם אתם מכירים בית מלאכה באיזור ת"א שיכול לעזור אודה מאד.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.