עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by X-ShaY,

נשרפה לי קתודה לפני יומיים בערך והיה גם ריח של שרוף.. חוט שרוף או משהו.. הקיצר השאלה יש מצב שהספק (או איך שקוראים לזה לא זוכר..) הקטן שמקבלים עם הקתודה נשרף או שזה הקתודה? יכול להיות גם שמשהו השתחרר שם .. ??

• 7 תגובות
    • 843 צפיות
  2. שלום לכולם, אני מחפש מישהו שמבין באלקטרוניקה וידע לחבר מסך LCD של 24 אותיות על 8 שורות למחשב. יש לי שניים כאלו ואני מוכן לתת מסך אחד כזה מתנה למי שיצליח לחבר אותו למחשב. יש במסך שלושה בקרים של מיצובישי ואם אני לא טועה 10 כפתורים. מי שמעוניין שישאיר פה הודעה ואני אשלח לו במייל את התמונה של המסך ואת כל הלינקים שיש לי לגביו תודה. הנה ה Datasheet שלו כאן מידע לגבי אופן החיבור (אני מקווה שהוא נכון, ויכול לעזור במשהו) כאן הנה עוד משהו רק הפעם באנגלית כאן

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by beekiller,

היי שלום לכולם יש לי מעבד E6300 (1.86ghz , לוח אם GIGABYTE - 965DQ6 , זכרון 2 סטיקים של 1 ג'יגה של קינגסטון 667 VALUE אני כרגע הבאתי את המעבד לאיזור 2.4 GHZ ( באס 342) , נראה לי שאפשר יותר , אולם הזכרונות יגבילו אותי אני כרגע ביחס של 1:1 עם הזכרונות דהיינו הם כרגע עובדים במהירות של 684MHZ . חיפשתי בביוס אפשרות להורדת היחס אבל לא ראיתי , האם אמור להיות בלוח הזה? מה ניתן לעשות בכדיי להמשיך לעלות את הבאס מבלי להתקע בגלל הזכרון? תודה

• 1 תגובה
    • 725 צפיות
  4. Started by romanklein,

שלום , היום סוף סוף קניתי פרספקס לחלון שאני הולך לעשות. עכשיו אני מתלבט איך להאיר את המארז- 2 קטודות או 14 לדים UB. רציתי לשאול מה עדיף? ועוד שאלה קטנה-אם מה קודחים פרספקס? הפרספקס שקניתי הוא בעובי 4מ"מ(בהרבה יותר עבה וחזק מהמארז) והבחור שחתך לי אותו אמר שאני יכול לקדוח אם מקדח ברזל רגיל ואין סיכוי שהפרספקס יתופצץ-יש אמת בדבריו?? תודה,לכולם

• 6 תגובות
    • 906 צפיות
  5. Started by a_beilis,

יש לי את המפרט בצד... אני מעוניין להוסיף למארז מאורר או 2 הכי חשוב לי זה מאורר 120 למעלה... קראתי את המדריך ואני לא חושב שאני יסתדר עם כזה דבר... יש מישהו או חנות שעושה כאלה דברים בתשלום?

• 8 תגובות
    • 952 צפיות
  6. Started by Sp_RuS,

למה אף אחד לא אמר שמודינג ממכר?! התחלתי מזה שהוספתי 2 מאווררים למארז ותראו מה יצא בסוף!!!!!!!!! השעה מאוחר ככה שאני יתן רק תמונות ומחר אני יעשה עריכה ואוסיף כותרות או משו ועוד מלא תמונות... קבלו מה יש בינתיים: מה עשיתי: הוספתי 2 מאוררים למארז, משו שלא היה בו קודם לכן. +פאן באס לאותם 2 מאווררים. במקום הביפ כשמדליקים את המחשב שמתי שתי לדים אדומים שנדלקים לרגע, לאדים ירוקים במארז, כי יש חורים בדלת המארז ואז יוצא משם אור, אפקט לא רע, עוד לא גמור, ככה שאל תירדו על הקטע הזה, וכמובן אני חולה על מתגים אז גם מתג לכיבוי והדלקת אותם 6 לדים ירוקים. החלפתי את המנורה האדומה בעכבר למנורה אולטרה סגולה, ואת האדום חיברתי כמובן דרך מתג להיות זרוק בתוך העכבר עצמו כתאורה, ועשיתי חורים בעכב…

• 79 תגובות
    • 12.6k צפיות
  7. Started by לד,

חדש באתר אבל לא בתחום המודינג יש לי ידע נרחב יש לי כמה שאלות תגידו לי איך הספק הזה האם הוא טוב?? אני רוצה לחבר לדים עכשיו אני לא יודע איך אני רוצה לחבר אותם דרך המחשב אמתי תמונה תגידו לי איך מחברים ואם בכלל משם תודה רבה

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  8. Started by nsxr51,

רצית לדעת אם מישהו מכיר איזשהו רכי אלקטרוני שמשמש בעצם כמו מפסק ברגע שאני נותן לו 5 וולט הוא מחבר לי (מקצר) בין שתיי רגלים וברגע שאני מנתק ממנו את המתח(5 וולט) הוא מנתק לי את החיבור ..

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by yair1911,

היום התקנתי על ה6800GT ASUS קירור חדש ACCELERO X1 לצערי הרב החיבור מתח שלו הוא או 2 פינים או 4 פינים (מחברים גדולים) ולי בASUS אלוקים יודע למה יש לי מחבר 3 פינים פצפון. ושאין באף חנות נראה לי! התייעצתי עם החברה והם אמרו לי לשנות את המחבר 2 פינים ולחבר את המחבר הקטן של הקירור של ASUS (מחבר 3 פינים קטנים). הלכתי לחנות אלקטרוניקה והוא חיבר לי את המחבר של המאוורר המקורי למאוורר החדש. כמו שהם ציינו. חזרתי הביתה התקנתי את הגוף קירור על הכרטיס וכשהדלקתי את המחשב המאוורר עבד בכרטיס עם אזעקת אמת! מחשב לא מגיב ורק צפירה מטריפה ומפחידה!. לתומי חשבתי שזה בגלל שיש למחבר שלוש פינים ואני חיברתי רק 2 אז קרעתי גם חוט כחול מהמחבר של ה4 פינים והדבקתי ביניהם ולא עבד! עכשיו הקצפת שבאתי להחזי…

10. Started by shkaf,

יש איזה תוכנה שבודקת את הספק הכוח שלי כי לפי EVEREST יש לי קצת חוסר בחשמל ??? יש לי ספק כוח גנרי בסיסי ביותר של 400

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  11. Started by Sarlula,

אני מתכוון לבנות פאן-באס, מישהו מוכן להסביר לי כיצד אני מחשב נגדים למאווררים שלי בשביל להגיע ל-7V. הנה המאווררים: 0.14A 0.12A 0.70A

• 16 תגובות
    • 4.3k צפיות
  12. טוב אז ככה אני רוצה לעשות תאורה , ע"י לדים , לחדר שלי. יש לי ספק ישן שמספק כ250 וואט (אני לא בטוח אולי זה 350 , אבל נניח שזה 250) אני רוצה לעשות 5 יח' פוטנציומטרים , בכל יחידה כזו יש 4 לדים. זאת אומרת שכל פוטנציומטר מחליט את חוזק התאורה של 4 לדים. סה"כ 20 לדים , מסוג UB כחולים , אין לי מושג כמה הם לוקחים. איך כדאי לחבר את הלדים? תוכלו להביא לי שירטוט כי אני לא מבין מזה מקביל וזה בטור חח... האם יש משהו שאני יכול לבנות מפרספקס שיהיה כזה כמו מעמדים לנורות שאני יוכל לכוון אותם ע"פ רצוני כמו ספוטים כאלה? אפשר מעגל לזה שהלדים מאירים לפי קצב המוזיקה? האם מישהו בנה פרויקט כזה ע"י לדים ויש תמונות? (קישור בבקשה ) אוי ברחו לי השאלות שחכתי את כל מה שהיה לי אחר כך אני יו…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. שלום לכולם וחג שמח ! סיימתי את המיני פרוייקט שלי סוף סוף... אז ככה. הכל התחיל ממעגל פשוט של אקולייזר, אליו מחוברים 10 לדים ומיקרופון, כאשר הוא עובד על סוללת 9V והלדים נידלקים לפי הווליום שנכנס מהמיקרופון. רק שתבינו שזה מעגל שיש בחוגים של אלקטרוניקה של ילדים בכיתה ג'... שלב ראשון - להוציא שני חוטים לכל לד ובעצם "להאריך אותם" (במקור הלדים היו מולחמים ישירות למעגל). שלב שני - קדיחת חורים בפאנל 5.25 ללדים ולמפסק. שלב שלישי - לקחתי עוד פאנל חתכתי לו צד אחד והדבקתי ב90 מעלות לפאנל השני, כאשר על זה יונח המעגל. (אפשר לראות בתמונה הראשונה) שלב רביעי - הארכת החוטים של המיקרופון , הוצאת המיקרופון והחלפתו בפלאג 3.5 מ"מ. שלב חמישי - הוצאת בית הסוללה והחלפתה במייצב מתח…

• 29 תגובות
    • 4k צפיות
  14. Started by Lirux,

קיבלתי את המסך שהזמנתי מפה: http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd ITM-2004 יש לי כבר הכל חוץ מנגדים, אז איזה נגדים אני צריך לקנות לקונטרסט ולתאורה או בכלל?

• 0 תגובות
    • 584 צפיות
  15. 1. איזה טווח טמפרטורות (מאיזה טמפרטורה להתחיל עד איזה טמפרטורה מקסימלית למאמץ) יש לכרטיס 7600GS של EVGA 2. המאוורר האחורי שלי עובד ב2800RPM והמאוורר של המעבד עובד ב2500 האם כדאי להחליף למאוורר נורמלי?

16. Started by BEN903,

מחר מביא את החלקים הבאים 2 Thermaltake HardDisk Cooler A2376 1 Thermaltake Big Typhoon CL-P0114 4 Thermaltake Cooper memory heat spreader A1989 1 Arctic Silver 5 Thermal Compound A2150 היא טובה גם לכרטיס מסך 6800 ?? ואני עושה הזמנה מחר גם ל: Thermaltake NEON2 UV A1721 1 Thermaltake XR-CABLE SATA UV 60CM BLUE 2 Thermaltake XR-CABLE ATA UV60CM GREEN 1 Thermaltake XR-CABLE FLOPPY UV 45CM ORANGE 1 איך זה בשביל התחלה למודינג פנימי לSHARK כסוף שלTT ??? השלב הבא חלון שקוף ניתן להשיג פרספקט בכל זגגיה או זה משהו מיוחד ????? וואי אני מת להשיג מצלמה ולצלם :xyxthumbs:

• 11 תגובות
    • 858 צפיות
  17. זה דיי דחוף לי :-X תודה, Zzzz

• 6 תגובות
    • 5.1k צפיות
  18. שלום, יש לי מכשיר Palm V ישן ורציתי לדעת האם אפשר להפוך אותו באמצעות פתרון חומרה או תוכנה, למשדר/קולט איפרא אדום למחשב? תודה, ברק

• 0 תגובות
    • 615 צפיות
  19. Started by chen1234,

שווה לקנות אותו? http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=YHHD4900 אפילו שזה לא של וולף או דרמל עצמה??? ובנענע יש אותון אחד באותו מחיר ואני יכול להוסיף עוד 79 שקל וזה בא עם 40 חלקים...

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. שלום, הכנתי לעצמי כזה משהו פשוט ON/OFF לשני מאווררים אחד בדלת ואחד בגג המארז.. יצא נחמד והכל אבל יש לי דלת כאזת בפרונט המארז ועכשיו היא לא נסגרת בגלל המפסקים... תמונות: למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות עם זה? תודה,

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by fuck off,

איך אני הופך HDD לרמקול?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by ofek_golan,

ניסיתי כל הזמן ולא מצליח לי כלום [attachment deleted by admin]

23. Started by roei_b,

האם האוורור הבא (תמונה) הכי טוב שאפשר להפיק מ6 מאווררים? נ.ב. א. בציור יש 5 מאווררים אבל יש לי 6 ב. אל תתיחסו לקו שבתחתית תתחשבו כאילו הוא לא קיים... תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 755 צפיות
  24. יש בידי את המחשב הנייד הנ"ל, הוא כבר כחצי שנה שוכב ולא בשימוש אז החלטתי לנסות ולתקן את המסך. הבעיה היא כזאת: המסך מראה תמונה, אך מאוד חשוכה, אם מתאמצים אפשר לקלוט שאכן מופיעים במסך חלונות לבנים או תמונה כלשהיא בד"כ כשהיא בהירה...אבל זה ממש מוכהה ובקושי רואים, ולא זה לא שהברייגט על נמוך.. עכשיו השאלה שלי מה לדעתכם החלק הפגום האינוורטור? (לפי מה שהבנתי זה הרכיב שמספק חשמל לפלורוסנט) או הפלורוסנט עצמו? איזה מהם להחליף? ומאיפה ניתן להשיג את החלקים הללו? אשמח אם למישהו יש מידע לגבי החלפת החלקים האלו. מצאתי את האתר הזה... http://www.fonerbooks.com שדי הכניס אותי בערך לתמונה, אבל עדיין אין לי מספיק ידע בשביל זה אז אשמח אם מישהו יזרוק לי ככה עוד יזה אתר שימושי.

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  25. Started by Sarlula,

שלום רציתי לברר קצת בקשר לסליבינג: 1. סליב עובד כמו היט-שרינק? ז"א מתכווץ? 2. חייבים להסיר את הראש של החוט אם הפתח של הסליב לא מספיק גדול בשביל לעבור דרכו? אפשר לגזור ולהדק? מישהו ניסה? 3. מאיפה הזמנתם את שלכם? כמה עלה? חייב לברר אחת ולתמיד... :s05:

• 4 תגובות
    • 876 צפיות

דיונים חדשים בפורומים