אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
טוב אז כול המעשנים בנינו בוודאי מכירים את המצית הזאת שלוחצים עלייה היא עושה אורות כמו הצ'קלקה של המשטרה מי שלא מכיר יש את המצית הזאת כמעט בכול קיוסק בארץ היא עולה 7 שקל בערך והיא ניראת ככה http://img146.imageshack.us/my.php?image=0916080341gx6.jpg אני ראיתי אותה וחשבתי מה לעשות עם אחת כזאת מתברר שבפנים יש בקר קטן עם שני לדים שלוחצים עליו הוא מזדעזע ופועל אז החלטתי לקחת אותו ולדחוף אותו בעכבר לפני הכול מצרכים: את המצת כמובן דבק חם מלחם ובדיל איזולירבנד מספיים מברג קטן ועכבר שקוף או עכבר שיש לו גולה זהורת עם לד או כול עכבר שבא לכם חח אני קניתי עכשיו של ג'י פי טי כמו שרואים במדריך עולה 30 שקל עושה ת'עבודה והוא גם שקוף טוב אז לוקחים את הבקר הקטנטן הזה ויש לו שני פינים כאל…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1) אני רוצה לקנות קטודה אבל אני אל ידוע איזה חלק אומרים ש 4 אינצ' לא מספיק כדי להאיר את כל המארז וחלק אומרים שאם זה לא של חברה מוכרת זה יכול להתפוצץ אז מישהו פה יכול להמליץ לי על קטודה טובה שיש לו ניסיון איתה אם אפשר לשים לינק בבקשה 2) אני רוצה להחליף את הלדים במקלדת ללדים בצבעים האם זה אפשרי? אם כן איזה לדים אני צריך לקנות? תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
נתון המעגל הבא: נתון אות המבוא הבא: * ציין סוג המעגל ושרטט מתח המוצא.. תודה לעונים..
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי הלכה לי הנורה של הפנס 2XAA .. אז אני רוצה לבנות נורת לד . ראיתי באיביי נורות לד 10מ"מ : 220,000 MCD ( זה משהו כמו 100 LUMEN !! ) 3.4-3.6V 100mah ~ מצאתי מידע על מגבר מתח שנקרא Joule Thief . ולמרות שבדרך כלל משתמשים בסוללה אחת של AA/AAA ולד UB 20mah . נראה לי שאוכל להשתמש בJT עם 2 סוללות . הבעיה היא טורואיד וסליל (לא יודע איך זה נקרא) מספיק גדול עבור 0.35Wh שזה פי 6 ממה ש UB צורכת. אני גם מעונין בדרך לעשות אופטימיזציה למעגל , עם המולטימטר שיש לי. אולי טרימר במקום נגד קבוע וכזה ? בנוסף , יש לי 18650 3.7 . ואני סבור שאין בעיה להפעיל לד עם נגד , בתנאי שיש מעגל בקרה לסוללה. האם אפשר לבנות מטען ? יש הוראות ברשת ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
~ פרויקט חדש (בנוסף לדיפיין) בחסות Bitfenix ו- Lutro0-Customs! ~ כמה תמונות חדשות מסקירה ראשונית של המוצר: אני כרגע בחיפוש אחר החלקים המתאימים שירכיבו את הפרויקט. על הכוונת: ROG ITX של אסוס + 4670K + קירור אוויר משובח לחילופין יכול להיות שאלך על ה MSI ITX החדש. * כרטיס מסך לא הוחלט עדיין * * כנ"ל זכרונות * SSD אולי אלך על MSATA, סוף סוף יש מחירים נורמליים אז אולי זה יתאפשר! בתור התחלה, החלטתי לא לקפוץ רחוק ולהתחיל מבילד מקורר אוויר ואח"כ, קירור מים קאסטום כמו שאני אוהב. ובלי טרולינג בבקשה
-
- 23 תגובות
- 19.1k צפיות
-
-
שלום לכם. אני לא יודע שכאן הפורום הוא הנכון לישאול שאלה. אני לא מבין משהו איך זה יעבוד לי בצורה נכונה. אני אסביר יש לי דיסק קשיח ישן מאוד בגודל 80GB SATA, שמרתי דיסק קשיח בארון הרבה זמן. הוא לא תקין לא מזהה מקולקל. אני לא צריך אותו. מה שאני צריך בפנים דיסק קשיח ישן יש מגנט חזק מאוד. אני פירקתי דיסק קשיח הכל. והוצאתי רק מגנט חזק מאוד. בתמונה רואים מגנט סימנתי חלק קטן איקס ירוק בעליון זה מגנט חזק. מאחורה במגנט לא מושכת מגנט. רק בעליון בתמונה מסומן ירוק איקס חלק קטן מגנט כן מושך מגנט חזק. רציתי לישאול אותכם שאלה. רואים בתמונה מצורף מברג קטן. ויש בעיה במברג הקטן אין לו עוצמה מגנט חזק מברג קטן אין לו מגנט חזק וזה חלש מאוד ונופלים בורגים קטנים כמו למ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתחיל לתכנן מארז בצורת קוביה. הקוביה תהיה 40 על 40 על 40 השלד יהיה בנוי ממוטות ריבועיים מאלומיניוום של 3x3 או 4x4 בתמונות אין אותם אבל זה ישתנה בשרטוט הבא. הדפנות יהיו בנוי אלומינום כנראה 2ממ שלעתי מספיק ולא יקר מדי. ויש גם את הצד הקדמי שיהיה מפרספקס של 3ממ יהיה כנראה 2 מקומות לדי וי די או משהו בסלוטים גדלום יהיה מקום ל3-4 דיסקים קשיחים למרות שיש לי רק 2 יהיו יותר מ5 מאוורי 120 ממ על שקט כמובן בטח 7 ולט : תנו דעות ועצות
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! יש לי טלוזיה LCD 32 של סמסונג שיש לה בעיה בתמונה (בחצי מהתמונה רואים קצת שובש וחצי רואים טוב) פירקתי אותה והסתכלתי על הלוח על הרכיבים וההלחמות הכל נראה תקין (עברתי על כמה הלחמות) אני רוצה לאפות את הלוח ויש לי שאלות לגבי התהליך יש לי טוסטר אובן ואיתו אני ישתמש כנראה על כמה מעלות לכוון אותו? כמה זמן ואיך יודעים שהאפיה הושלמה? והאם ייגרם לי נזק לחלקי הפלסטיק של הקונקטורים או שצריך להוציא את כולם לפני האפייה? נ.ב שאני יעשה את זה ואם זה יצליח אני יעלה תמונות ויתעד את התהליך תודה לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
האתר הזה על הכוונת שלי עכשיו - http://www.mnpctech.com/ המטרה - לבנות כמה מארזים בסגנון ששם,ולהציגם לראווה כאן,יחד עם תמונות שאני אצלם,בצורת מדריכי "איך-לעשות-את-זה". 1. האם יש מישהו שיכול לעזור לי בהכוונה מאין אני משיג רשת אלומיניום כמו שיש שם?אני אודה לכם מאוד... :-) 2. וגם את הראשים האלו למקדח כוס - 3.5" & 4.5" Hole Saw Attachments. אני יודע שעדיף דרמל,אבל מה אם אני מתכנן - mod till you bleed? דהיינו,לבצע מודינג להרבה מארזים ביחד?
-
- 3 תגובות
- 696 צפיות
-
-
-
טוב אז ככה לא יודע למה נפל עלי כול היום המחשבה הזאת מה אני עושה עם המחשב... ככה הינה התמונה של המחשב שלי... טוב אז ככה.... מה שאני רוצה לעשות... זה איך שהוא למזג את המחשב עם השולחן.. חשבתי על זה.. לעשות חריצים בשוחן או אולי לעשות בשולחן איזה הגבהה כזה של משולש שיהיה טיפה שיפוע בשיפוע להכניס את סידירום והצורב כוננן דיסקטים + כפתור ריסט + הפעלה ולשים טפט חדש על השולחן שהכול יראה כאילו זה נבלע בתוך השולחן.... אני צריך עצות רעינות.. כול דבר שיכוללעזור לי.. המטרה העיקרית שלי שזהיתפוס כמה שפחות מקום ויהיה יפה... אם יש לכם רעיונות אחרות שאנייכול לעשות גם סבבה מחכה לתגובות.. תודה רבה לכולם...
-
- 12 תגובות
- 995 צפיות
-
-
-
-
שלום, יש לי מסך LG L196WTQ שלא נדלק בכלל. פתחתי אותו, ויש 2 קבלים נפוחים על הלוח של הספק כח. אני מעוניין להחליף את כל הקבלים באותו איזור. הבנתי שצריך קבלים שהם High Ripple ו- Low ESR כי זה ספק כח. אלה הנתונים של הקבלים שצריך:1000uf 25v 1000uf 16v 470uf 25v 680uf 25v הגובה של ה- 1000uf הוא 20 מ"מ וקוטר 10 מ"מ. האחרים טיפה יותר נמוכים והקוטר גם 10 מ"מ. הם די צפופים אז אין כל כך מקום לקבלים בקוטר יותר גדול. ניתן לראות תמונה של הלוח כאן: http://www.eevblog.com/forum/projects/lg-l196wtq-monitor-strange-problem/ דרך אגב, אצלי כל הקבלים הם SAMXON. רציתי לוודא אם הקבלים הבאים הם High ripple ו- Low ESR, והאם הם יתאימו לי לספק כח של מסך: RUBYCON - 25ZLJ1000M10X20 RUBYCON - 16ZLH100…
-
- 16 תגובות
- 6.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים קיבלתי מסך MAG שלא נידלק בכלל. פירקתי אותי חיברתי ל 220 את הספק .יש כניסת מתח אין יציאת מתח ל 12V ו 5 V מה אני מתחיל לבדוק ראשון ?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום, יש לי 2 רמקולים שבעקרון אמורים להיות מותקנים במכונית, אבל רציתי סתם להכין רמקולים בבית. הרמקולים הם של חברת audio gos כל אחד מהם 150 וואט והתנגדותו 4 אום. אני יודע שהמתח הדרוש בשביל שהם ייפעלו הוא כ-12V. הבעיה היא שאיני יודע ממש איך לחבר אותם למחשב. יש לי כבר את אותו הכבל המחבר אותם לשקע האוזניות, הבעיה היא שהן לא מספקת מספיק מתח בשביל הפעלת רמקול בגדול כזה. יש לי גם ממיר מתח מ-220V ל-12V שמתחבר לשקע הביתי, שהוא אמור לספק את המתח, הנה תמונה להמחשה: האם ככה החיבור צריך להתבצע ?
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם.. בעקבות הרעש המטורף שהמחשב שלי עושה החלטתי שאני חייב בקרה.. רציתי בקרה שתאפשר לי לשלוט מ 0V עד 12V ומצאתי שני בקרות כאלו שנראות טובות מאוד.. אבל בכל זאת אני מתלבט אז תעזרו לי להחליט.. מי שיש לו נסיון עם הבקרות האלו אני ישמח לשמוע כל פרט אפשרי עליהם.. אז ככה יש את זה: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa אחלה בקרה, 4 מאווררים, לדים, פשוט, ומאוד חשוב.. זול! 106 שח! מאוד מפתה ויש את זה: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14484 גם אחלה בקרה, 3 מאווררים, אבל בנוסף היא מגיעה עם שני קתודות כחולות ובקרה של ON,OFF או SOUND SENSETIVE שזה די מגניב וגם המארז שלי פתוח אז יראו את זה.. אבל הבעיה היחידה היא שהברה הזו עולה 80 שקל יותר.. ואני לא יודע א…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מאורר שקניתי מחבר בחיבור של 3 פינים יוצאים מהמאורר 3 חוטים צהוב(של הסל"ד)אדום ושחור(חיובי ושלילי)אם אני יחתוח את החיובי או שלילי ויוסיף נגד משתנה הוא ישפע על המהירות של המאורר? או שאני צריך לשים אותו במקום אחר?
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
החלטתי לעשות למחשב שלי סליווינג, אבל היו לי כמה בעיות.. הספק שלי: קודם כל, יש את החלק שבו צריך להכניס את ה"שרוול" עד לחלק הכי קרוב לספק, ולדלג על החיבורים שלפני (כמו בתמונה הבאה..). אני מוציא את החיבורים (המולקסים), שם עליהם נייר דבק, ואז אמור לעבור דרך שלושת הראשונים כדי להגיע אל זה שהכי קרוב לספק. בשיטה הזאת זה יוצא מאוד עבה (אפילו אם אני מחלק ל-2,2) וזה קשה לעבור דרכם. הצלחתי לעשות את זה איכשהוא אבל זה היה מאוד מסובך, ואני מתאר לעצמי שיש שיטה הרבה יותר פשוטה. אם יש, אני אשמח לשמוע. התמונה: דבר שני: יש את החיבור שיוצא מתוך הספק אל הלוח אם (צירפתי גם תמונה של זה..). הבנתי שאני אמור לנתק את החוטים עם סיכות של מהדק, אבל לא הצלחתי לעשות את זה/ לא הבנתי את השיטה. לפי…
-
- 11 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מערכת סטריאו לא חדשה במיוחד בעלת אנטנה קשיחה טלסקופית כמו במכשירי הרדיו הישנים/הקטנים. האם ניתן לחבר לאנטנה/למערכת באיזושהי צורה את החוטים שיוצאים משקע הכבלים שבקיר כך שהמערכת תקלוט את התדרים ואת תחנות הרדיו שמשודרות דרך תשתית הכבלים? תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, המון זמן נעדרתי מהסצנה ולאחרונה התחלתי קצת לעיין בפורומים, אני לא ממש מצליח להבין מה קורה? פעם היום פרוייקטים דל באמת הרבה עבודת מודינג "hard Core" בניה מאפס של חלקים וכ"ו. היום כל הפרוייקטים זה קניה של חלקים hi-end קצת סליבינג ויאללה יש חסות ויש לוג שלם. איפה נעלמה כל ההשקעה (לא כספית)?
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
קיבלתי דיסקיות 540... מה ההבדל בינן לבין הדיסקיות הרגילות של WOLF או של דרמל? הן יותר עבות וקוטרן יותר גדול.... תמונה...(מקווה שתבינו את החילוקים שלי ):
-
- 5 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אני מעוניין להתקין סידי ברכב ככונן להרצץ מוזיקה אבל ישנה הבעיה שאין לסידי אנטישוק ובזמן הנסיעה הדיסק יקפוץ כל הזמן , השאלה היא האם ישנה אפשרות לבנות מעגל של אנטי שוק או להוריד מדיסקמן ולהרכיב על כונן הסידי או אולי יש פתרון אחר ???
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום למישהו יש מדריך או יודע איך אני בונה שנאי מ 220 AC ל 12v Dc - 5A? אני רוצה משהו קטן לבנות כמו מטען לפלאפון אפילו עם טרייאק . תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-