אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
כמו רבים פה בפורום, גם אני ניסיתי לבנות את המעגל של הלדים לפי מוזיקה עם טרנזיסטור TIP31 וחיברתי אותו למקור מתח יציב (יחסית) של 12V ולאיפוד מאז אוזנייה שמאל חלשה באופן משמעותי ואזנייה ימין נותנת רעשים נוראים עכשיו, אני בטוח שאף אחד לא טיפש מספיק בשביל לחבר את זה ישר למכשירים יקרים-אבל בכל מקרה, שקלו פגיעה למכשיר שזה יחובר אליו, שתכלס זה אשמתכם כי זה מעגל שלכם שאתם בניתם. וחבל על כל מכשיר שנדפק בעקבות זה. אני לא אומר שתפסיקו לעשות דברים מגניבים, אני כן אומר שתבדקו אותם עם מכשירים שאתם בטוחים שיש להם הגנה ושגם אם אין, זה לא נורא אם הם יפסיקו להתקיים. בהצלחה=]
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב, אני וחבר כרגע עובדים על מוצר מסויים יחד. לאחר שנסיים אחנו רוצים לרשום אותו מוצר ולנסות למכור אותו. השאלה שלי היא: האם אני יכול לפות לעורך דין ולרשום את זה כמוצר כדי למכור את המוצר. כל התיכנות נרשם על ידינו. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם ראיתי את המוצר הבא באיבי: http://www.ebay.com/itm/New-3-Ways-ON-OFF-220V-240V-Light-Digital-Wireless-Wall-Switch-Remote-Control-/271233592662?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&hash=item3f26c82d56 רציתי לשאול אני רוצה לחבר לזה מנורה להדליק ולכבות אותה עם השלט האם זה מתאים לחשמל בארץ? מה ההבדל בין זה למוצר הזה: http://www.ebay.com/itm/220V-240V-3-Channels-Digital-Wireless-Wall-Switch-Splitter-Box-Remote-Control-/221248817323?pt=UK_DIY_Materials_Plumbing_MJ&hash=item33837508ab ומה כדי להזמין תודה לכל העונים מראש..
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מחשב נייד IBM THINKPAD T30 עם מקלט IR מובנה. ברצוני לשאול האם ניתן להשתלט עליו ( להשתמש בו לצורכי שלט-רחוק) דרך תוכנת UICE 2.34? אני יודע שיש לתוכנה אפשרויות רבות, אך אני לא יודע באיזו אפשרות לבחור כשיש מקלט מובנה כזה (בדרך כלל אני בונה מקלט רגיל ובוחר basic l lirc deviceאבל הכוונה פה היא להשתמש במקלט של המחשב ולא באחד חיצוני) אם מישהו נתקל בבעיה בעבר ויודע מה לעשות, בבקשה תעזרו. המקלט הוא מדגם: אם יהיה צורך בעוד פרטים, כי למשל במקלט B כתוב משהו עם SIR..... תודה לעוזרים!!!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מאוורר 12CM ג'נרי דיי רועש ואני רוצה לשים לו נגד משתנה, כמו שיש בווליום, כלומר שאני אשלוט על כמה מתח הוא יקבל. זאת לא אמורה ליהיות בעיה לא ? כולה תחוט תקבל ולשים בין שני הקצוות את הנגד לא ? איזה חוט צריך לחתוך ? את המינוס לא ? איזה צבע הוא ? תודה !
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, מצאתי לאחרונה, ממיר 220V שמתחבר לרכב, וגם רמקול מוגבר פנימית של 80W (סה"כ הספק במתח 220V). חשבתי לחבר למצבר חיבור מתח כמו של רכב, להמיר אותו ל220V (עם הממיר) ומשם לחבר את הרמקול. השאלה כמה זמן בערך, אתם מעריכים שהמצבר יוכל להחזיק (צאו מהנחה שהמצבר טעון לגמרי וחדש).
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לא הבנתי מה תפקידם של כל קבל ונגד במעגל זה... מה זה ה-LM317? אני יודע, זה מתחרות המדריכים אבל אין לי מושג מה כל קבל ונגד עושה ומה תפקידו?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ככה מי שבבעלותו מכשיר אקסבוקס יודע שכונן הדיוידי שמגיע עימו פשוט דפוק ולכן החלטתי לקחת את העניינים לידיים ולנסות להרכיב לו כונן דיוידי צד שלישי (של מחשב) מצאתי מדריך להחלפת הכונן אבל הבעיה היא שאני לא ממש מבין באלקטרוניקה ולא יודע בדיוק איפה להתחיל לעשות את המוד http://dwl.xbox-scene.com/~xbox/xbox-scene/tutorials/Replacing_the_Xbox_DVDROM_drive_with_a_Sony_DDU1612.pdf זה הלינק אם מישהו שמבין באלקטרוניקה ובכונני דיוידי\אקסבוקס מודינג יכול לפרש לי את זה קצת יותר או אם יש מישהו שניסה והצליח לעשות דבר דומה לאקסבוקס שלו יכול לעזור לי אני אודה לו מאוד תודה מראש אגב אני מנסה לעשות את המוד עם אותו כונן דיוידי של סוני שבו מדובר במדריך אבל ההרכב שלו מבפנים שונה קצת מבתמונ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום.! אני מחפש כבר הרבה מאוד זמן גומיות כאלה. כשאני הולך לזגגים-אין להם דבר כזה,יש כאלה שלא מכירים בכלל. מוזר... אני עובר מחנות לחנות מזגג לזגג וכלום. פה ושם שולחים אותי לפה ולשם וכמובן-אין. למישהו יש חנות/זגג עם מספר טלפון שלא או בלי שיכול להביא לי את הכתובת והכל כשהו בטוח שיש לו שם או שכבר קנה משם בעבר יעזור לי מאוד בתודה מראש ליאור.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לך מסך דק של 19 אינץ שאיתו אני משתמש למחשב לאחרונה קניתי מסך 5 אינץ' קטן של סוני פלייסטשן 1 קניתי אותו עם שנאי מתאים והוא מתחבר לממיר של יאס אני רואה בו טלוזיה והוא יושב במפרצים 5.25 של המחשב שלי וכן זה נוח כי המחשב מולי! השאלה שלי היא כזאת שמתי לב שהמסך מחשב הגדול מתחמם וזה לא ממש אכפת לי כי אם הוא ככה כניראה הוא אמור להיות ככה מה שקצת מדאיג אותי הוא לגבי התינוק הקטן(המסך 5 אינץ') שהוא גם מתחמם זה נורמלי שהוא חם? הוא לא ישרף מתישהו אחרי עבודה ממושכת של שבוע שבועיים? או יותר דרך אגב כמה זמן אפשר להשאיר מסך LCD דולק ? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, קיבלתי זוג רמקולים ישנים של aiwa (אלה מהמערכות הישנות שלהם ) והצבתי אחד מהם ממש ליד המחשב (מרווח של 20 ס"מ) האם זה בסדר? הרמקולים לא יכולים להזיק למחשב? אני לא מבין גדול ברמקולים אבל הבנתי שיש מין מגנט בתוך הרמקול-הוא יכול להזיק למחשב? תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לחבר PS1 למסך מחשב או שצריך לעשות איזה מוד קטן...? תודה מראש לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://www.stardj.co.il/index.aspx?id=524&prodid=138 כמו שאתם שמים לב מחברים מכשירים חשמליים (במקרה שלי תאורה של מסיבות) ויש כפתור להפעלת כול מכשיר יהיה פשוט לבנות את זה? (אבא שלי מבין קצת באלקטרוניקה אז הוא יוכל לעזור לי) איזה חלקים צריך?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן פרוייקט של מחשב קטן מבוסס לוח MINI-ITX בעזרתו הרבה של urielka מצאתי חנות שמוכרת לוחות ואת כול שאר הציוד הדרוש למחשב כזה ושולחת לארץ. את הלוח אני יקנה בערך חודש מהיום ואתמול גיליתי משהו שיחסוך לי הרבה כסף אבל ידרוש קצת עבודה. הנייד של אבא שלי התקלקל לא מזמן(הלוח כולו החליד וקיבל קורוזיה או משהו) אבל לפי מה שאבא שלי אומר ההרדיסק הDVD והמסך בסדר גמור ועובדים כמו חדשים. חשבתי לקחת את הנייד לפרק ממנו את החלקים האלה וככה לקבל ההרדיסק קטן DVD קטן ומסך, מהאתר שאני יקנה את הלוח אני גם יקנה מתאמים של כונני נייד לחיבורי IDE רגילים. רציתי לשאול אם אמורה להיות בעיה בפירוק של החלקים האלה או דברים0 שאני אמור לשים לב או להזהר ואם לאכסן אותם בקופסה או בארון לא יפגע בהם(בייחוד בה…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעקבות הסידור מאווררים החדש שלי: והרצון שלי להפעיל את המחשב ובו-זמנית לישון , אני רוצה להכין לי מפסק שיתן לי אפשרות לקבוע אם המאווררים יקבלו מתח של 7v או 12v, הכנתי סקיצה : אני רוצה לדעת האם הדרך שתכננתי בסדר? מה שיש לי לקנות זה רק מפסק SPDT ON/ON, כל שאר החומרים הם ממה שיש(מיחזור).
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני לומד בכיתה יב' ויש לי עבודת גמר להכין באלקטרוניקה. נשוא העבודה הוא תחומי התנגדות. אני צריך עזרה במציאת חומר בנושאים שונים ואלו הם: 1. הסבר סוגים שונים של מעגלים המשמשים לבדיקת התנגדות ברמה העקרונית. 2. הסבר עיקרון הפעולה של מקור זרם אידיאלי. 3. הסבר כיצד פועל מקור זרם המבוסס על טרנזיסטור דו נושאי. 4. דיודת זנר - ההבדלים בין דיודת צומת (צורן) לבין דיודת זנר, היכן משתמשים בדיודת צומת והיכן בדיודת זנר, מייצב מתח הכולל דיודת זנר. 5. מבנה ועיקרון פעולה של מגבר 741, הסבר סוגים שונים של מעגלים שונים המבוססים על מגבר שרת 741 בחוג סגור, הסבר ועיקרון פעולה ומאפיינים של מגברת שרת כמגבר עוקב. 6. הסבר ועיקרון פעולה של משווה ל10 רמות דגם 2113914. 7. הסבר כיצד ניתן לתכנן את המ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש וגם קניתי את מסך דק. שמעתי הרבה שבכל פעם שיש טכנולוגיה מתקדמת, שיש להם יתרון צריכות חשמל נמוכה מטכנולוגיה הקודמת. רציתי לשאול כמו חסכה חשמל באחוזים במחשב חדש מול המחשב ישן? המחשב חדש שלי הוא E6300, 1GB, GEFORCE 7600GS 256MB עם מסך LG LG L194WT. מול המחשב ישן פנטיום 3 733 עם מסך שטוח MAG. תודה...
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יכול לחבר למכשיר שצורך 3 ,v מטען של פלאפון שמספק 3.7 v עד אמפר של 350?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך לבנות את הפרוייקט ואני לא מוצא את המסך מגע 256X256 כמו בתמונה וגם את הבקר 87C51 ??? לא יודע איפה אפשר לקנות אותם ? [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. יש לי לוח אם של אסוס מבוסס צ'יפסט P35 - דגם ASUS P5K-E/WIFI-AP. לפני כמה ימים כאשר המחשב עבד, בלי שום דבר ברקע, הוא קרס בלי הודעה מוקדמת ולא עלה יותר, הוא ניסה להידלק אבל כל הזמן כשל, ניסיתי לבדוק האם זה קשור לרכיבי חומרה אחרים: זיכרון, כרטיס מסף, מעבד, ספק כח, שום דבר, הבעיה בלוח. ניסיתי עוד לבדוק: פרקתי את הלוח וניסיתי להפעיל אותו, כאשר מורכב עליו מעבד, הלוח מנסה להדלק וכבה לאחר כמה שניות וחוזר חלילה. כאשר אני מנסה להדליק את הלוח ללא מעבד שמורכב עליו הוא נדלק ונשאר דלוק, אך זה כמובן חסר תועלת. אי אפשר לבדוק ויזואלית את הקבלים שמולחמים על הלוח כי אלו קבלי אלומיניום קשיחים ולא מהפשוטים יותר שמתפקעים ונוזלים כאשר הם מזדקנים או שיש בעיה אחרת. מישהו יעץ לי להחליף…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה חשוב לדעת לפני קניה? מה הפרמטרים טווחי מחירים בארץ/בחו"ל
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ראיתי מספר תרשימים שמראים שאפשר לחבר כפתורים לLPT שעליו מחובר המסך ובעזרת תוכנה מתאימה להשתמש בהם, כגון התרשים הזה: , השאלה שלי האם ניתן להוסיף עוד כפתורים לפינים הנוספים שפנויים? אצלי פנויים הפינים 10-13 15 ו17. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי לוח אם שאני מחבר עליו את הכל, זיכרונות מעבד כרטיס מסך והארד דיסק.. אבל ברגע שאני מחבר את הספק ומנסה להדליק את המחשב אז המחשב לא נידלק אבל אם אני מקצר את החוט הירוק שבספק אם המינוס אז פתאום המחשב נידלק ניראה שהכל בסדר אבל המחשב לא עולה מה יכולה ליהיות הבעיה ?? אממ.. אני לא יודע אם זה קשור לפורום הזה ספציפית אני חדש אז אם יוכלו להעביר את זה אז תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-